Allegro

Aktiivijäsen
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

About Allegro

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Minulla oli moni asia suunniteltuna jo rutkasti ennen kuin hääpäivä oli päätetty. Vastaavasti moni sellainenkin asia, jonka olisi voinut hoitaa merkittävästi etukäteen, jäi päätettäväksi aivan viime hetkille... Eli etukäteenkin voi hoitaa paljon asioita, mikäli tietää, ettei kyllästy.
 2. Kaikki häihin tulevat ovat tienneet tulevista häistä hääsuunnittelun alkuvaiheista asti, mutta vain lähipiirin kanssa asiasta on puhuttu jokseenkin säännöllisesti.
 3. Käytännön syistä meillä on järkevintä, että nukumme häitä ennen samassa majapaikassa. Sulho vie minut aamulla meikkiin + kampaukseen, siitä jatkan itse kaason luo pukeutumaan. En jaksa stressata tuosta samasta majapaikasta häitä edeltävänä yönä, sillä muut majoitusvaihtoehdot aiheuttaisivat meidän tapauksessa liikaa päänvaivaa ja käytännön järjestelyongelmia.
 4. Meillä bändille varattu 3 x 45min settiä. Miten muilla? Riittääkö 3, onko 4 jo liikaa?
 5. Leikkinurkkaus ja pienet puuhapaketit. Häissä ei ole lapsia kuin 3, nekin kaikki kummilapsiamme.
 6. 6 häät takana (osassa olen ollut mukana ihan pienenä), omien jälkeen tiedossa jo 4... Taidettiin siis startata kunnon hääbuumi serkusten ja kavereiden keskuudessa.
 7. Minusta on kiva tapa osoittaa vieheillä/muutoin kukilla juhlan kannalta "tärkeät" henkilöt - siispä vieheet sulhaselle ja bestmanille, lisäksi pieni kukka kaasoille.
 8. Pohdimme ensiksi paikkakuntaa, sen jälkeen teimme kartoitusta kyseisen paikkakunnan juhlapaikoista ja kirkoista. Molemmat varattiin sitten loppuviimein samana päivänä - en siis muista tarkalleen, kumpi ensin
 9. Sesongin ulkopuolella 7kk riitti hyvin.
 10. Jo suunnittelujen alkuvaiheessa teimme sulhon kanssa selkeän periaatteen, että häävieraiksi ei kutsuta kuin meille oikeasti läheisiä ihmisiä (sukulaisia sekä ystäviä), jotka tunnemme etukäteen ja joiden kanssa olemme varmasti myös häiden jälkeen yhteyksissä.
 11. ^^Hyvä idea laittaa somen kautta viestiä yhteisesti kaikille ilmoittautumattomille vaikkapa viikkoa ennen. Itsekin nimittäin meinaan helposti unohtaa kaikki ilmoittautumispäivämäärät sun muut, niin pieni muistutus ei ole pahitteeksi!
 12. Sovimme yhdessä, että huomenlahjaksi molemmat organisoivat yhden päivän aktiviteetit häämatkallemme. Yllätys säilyy siis matkalle asti!
 13. Meillä juurikin näin!
 14. Passin ja lentolippujen lisäksi vanha nimi on mulla esimerkiksi luottokortissa. Siitäkin saattaa tulla siis ongelmia, jos maksaa häämatkalla ostoksia vanhalla luottokortilla ja joutuukin näyttämään kassalla henkkarit -> jos passissa on jo uusi nimi, nimet ei täsmää vanhan luottokortin kanssa.
 15. Pohdin pitkään, pitäisinkö oman nimeni vai ottaisinko mieheni nimen. Yhdistelmänimen suhteen päätös oli helppo: se ei ole edes vaihtoehto, sillä nimemme eivät sovi pitkäksi pötköksi. Lopullisen päätöksen nimiasiassa taisin tehdä kivi-sakset-paperi-meiningillä.