MrsIndia

Aktiivijäsen
 • Content count

  28
 • Joined

 • Last visited

About MrsIndia

 • Rank
  Juniori
 1. Osaakohan joku auttaa mua.. Meillä on häät 6 viikon päästä ja sain vasta nyt hyvän idean.. laitetaan bussiin kaikille häävieraille pieni Bailey's tms pullo matkan iloksi ja myöhemmäksi iloksi. Ainoa vaihtoehto saada juomat Tallinnasta on pyytää bestmäneja ostamaan ne nyt viikonloppuna kun lähtevät sulhon kanssa polttareihin. Kysymys on siis mistä pikkupullot kannattaa ostaa / tilata ? Tallinnan satamasta vai laivalta? Voiko satamakauppoihin tehdä tilaus niin bestmänit pääsee helpommalla? Tallinkin sivuilta en edes nähnyt valikoimaa (alkoholilain mukaan ei saa näyttää) joten en osaa sanoa edes onko siellä pikkupulloja ja paljon ne maksaa. Jos haluan siis etukäteen tilata juomia laivalta näin ei-matkustajana niin miten sen voi tehdä? Auttakee, aikaa ei oo paljon..
 2. Saatiin hinta-arvio kukkakauppiaalta häiden kukista. En osaa yhtään sanoa onko hintataso ok, vai mitä hääkukat "yleensä" maksavat. Tajuan tietysti että hintaan vaikuttaa kukkalaatu ja koko jne. Hinta-arviot on nyt seuraavanlaiset: - oma kukkakimppu (valkoisia ruusuja, vaaleanliila ruusu, tumma eustoma, lila freesia) 70€. - kaasojen kimput (pienet kimput, samanlaiset kuin morsiammen) 35€ kpl - Vieheet (valkoinen ruusu ja liila fressia sulholle, bestmaneille valkoinen ruusu) 8€ kpl - Pöytäkukat (valkoiset ja liilat kukat) 40€ kpl (9-10 pöytää) - buffetpöytään kukat 100€ Ainoastaan mietityttää noi buffapöydän kukat. Ilmeisesti suunnitelmissa ois laittaa isompi asetelma siihen, mut vähän kauhistuttaa 100€ kukat jossain ruokien luona. Millaisia hintoja te muut olette maksaneet kukista?
 3. En kauheasti höpöttele hääjärjestämisestä, koska en halua töissäkään leimautua "häähulluksi". ;-) Onhan mulla elämässäkin muita juttuja, mutta välillä on pakko avautua stressistä, jatkuvasta to-do listasta, sulhon aikaansaamattomuudesta jne. Toisaalta sen takia pidän blogia, jonne voi välilä avautua, mutta myös pohdiskella juttuja. Häät on jo toukokuussa joten tässähän on kohta kiire kaiken suhteen! :-D
 4. Suomalais-intialaiset häät tiedossa toukokuussa 2014! Pidän blogia hääsuunnitteluista, sieltä voi lukea kuulumisia, pohdiskeluja ja kahden kulttuurin kömmähdyksistä. www.springshaadi.blogspot.com
 5. Meillä on myös kuvaaja koko päiväksi mutta silti harkitsin pitkään kertisten käyttöä. Vieraista saisi kivoja kuvia ja varmasti hauskoja otoksia, mutta mietin että mitä teen n. 100 kuvalla häiden jälkeen, varsinkin jos kuvalaatu on huono? Totesin että ehkä käytetään rahat johonkin järkevämpään. Varmasti vieraat ottavat kuitenkin itsestään kuvia omilla kännyköillään, joten saadaan varmasti niistäkin osa meille jos halutaan.
 6. Onko teillä kaikilla häävalssi tanssina? Me mietittiin pitkään jotain erilaista ja päädyttiin tangoon. Nyt tosin tuntuu että haukattiin liian suuri pala.. Olisi pitänyt alkaa harjoittelu jo aiemmin. Meillä on toukokuussa häät ja vasta nyt tammikuun alussa aloitettiin treenaus. Kyseessä on siis meille täysin uusi tanssi. Vähän kauhistuttaa tuleeko tästä mitään.. Eli jos jollain on tiedossa hyviä yksityisopettajia tanssista, mielellään otetaan yhteystietoja vastaan..
 7. Me luotiin lopulta hääsivusto weddingwindow:n kautta. Vertailtiin muutamaa eri vaihtoehtoa, mutta päädyttiin weddingwindow:hin koska se oli mielestämme monipuolisin ja siinä oli eniten muokkausmahdollisuuksia. Vertailin kahta finaalivaihtoehtoa WeddingWindow ja My Wedding -sivustoja blogissani. Sieltä voi siis kurkata meidän kokemuksia. http://springshaadi.blogspot.fi/2013/09/wedsites.html Zankyou:sta vielä sen verran, että ne ottaa välistä provikan, joten vieraiden lahjoittamaa summa ei saa kokonaan vaan palvelu ottaa (muistaakseni) 5% provikan. Todettiin, että haluamme rahat kokonaisuudessaan eli laitamme lahjalistaan vain tilinumeron.
 8. Meillä on suomalais-intialaiset häät, joten hankimme todennäköisesti koristeeksi intialaisia rannerenkaita lautasliinojen ympärille ja jätämme ne vieraille muistona häistämme. :-)
 9. Mä en ole koskaan innostunut hääkarkki-teemasta.. Musta on hölmöä laittaa kymmeniä tai satoja euroja joihinkin lahjoihin vieraille. Meidän häihin on tulossa noin 110 vierasta ja kun niille alkaa kaikille antamaan jotain parin euron lahjaa, niin siinähän menee paljon rahaa. Ajattelin yhdistää koristelun ja lahjan - todennäköisesti hankitaan meidän intialais-suomalaisiin häihin lautasliinan ympärille intialaisia koristeellisia rannerenkaita.. Olemme menossa jouluksi Intiaan ja saamme sieltä tosi edullisesti koristeellisia renkaita jotka samalla luovat vähän tunnelmaa juhlapaikkaan.
 10. Mä en ole jotenkin koskaan syttynyt tuolle hääkarkki-asialle.. miksi maksaa kymmeniä tai satoja euroja jostain karkeista, kun häissä on muutenkin tarjolla makeaa eli hääkakku jälkiruokana. Onhan se ehkä kiva koristelu pöytiin, mutta ainakin mulla se menee osioon "pihistä"..
 11. Mulla on ongelmia keksiä kaasoille tekemistä vielä tässä vaiheessa.. häät on toukokuussa 2014. Häät on ravintolahäät, joten emme tarvitse apua tilan koristelussa tms juurikaan. Tässä vaiheessa siis suurin osa järjestelyistä on lähinnä päätösten tekemistä, joten ei niihin saada oikein kaasoja/bestmaneja mukaan. Hääpäivänä hommaa tosin saattaa riittää.. Meillä on intialais-suomalaiset häät ja mietin että koristeltaisiin juhlatilaa perinteisillä intialaisille rannerenkailla, esim. lautasliinojen ympärillä. Sitä varten tarvitaan luultavasti kaasojen apua varmistamaan että hommat menee ravintolassa oikein. Lisäksi kaasot lupasivat yllättää meidän hääyösviitin, joten joku heistä menee koristelemaan huonetta. Tietysti kaasot olisivat mukana kampaamolla ja meikkauksessa sekä pukeutumisessa. En osaa tässä vaiheessa sanoa mitään kukista ja miten ne hoidetaan juhlapaikalle, ehkä joku bestmaneistä pystyy tekemään sen..
 12. Me toivomme pääsääntöisesti rahaa unelmien häämatkan järjestämiseksi. Olemme asuneet yhdessä häihin mennessä jo 1,5 vuotta, joten kaikki tarpeellinen on suurin piirtein hankittu. Laitamme luultavasti muutaman konkreettisen lahjaesineen listaan niille jotka eivät halua siirtää rahaa tilille.
 13. Mulla on sellainen hääpuku, jonka laahus alkaa selästä aika ylhäältä, niin etten tiedä sopiiko sen kanssa huntu. Hunnun pitäisi olla tosi lyhyt jotta se ei menisi liikaa päällekkäin mekon oman tyllikerroksen kanssa - en halua ns. kermaa kermakakun päälle. ;-) Olen miettinyt hiuskoristetta - jotain pantamaista joka toisi jotain kivaa näyttävyyttä myös hiuksiin jos huntu jää pois.. pohdiskelin juuri eri vaihtoehtoja blogissani. Halun myös välttää liiallisen prinessatyyin.. eli kampaus täytyy olla tarpeeksi rento, eikä liikaa pönöttävä juhlakampaus.
 14. Hei, nostetaan aihetta, onko kenelläkään uudempia kokemuksia Vietnamista häämatkakohteena? Olemme miettineet useampia kohteita, Nha Trangia, Phu Quocia, Hoi Ania ja Danangia.. Phu Quocista ei oikein tunnu löytyvän oikeasti hienoa resortia, haluamme kuitenkin luksusta häämatkalle. Muutenkin olen ymmärtänyt että saari on toistaiseksi aika rauhallinen mutta turismiin panostetaan rakentamalla teitä ja lentokenttiä yms. Olisi kiva kuulla ajatuksia joltain joka on ollut siellä viime aikoina. Hoi An on ilmeisesti aika upea historiallinen kaupunki, mutta mietin onko siellä tarpeeksi hieno ranta? Haluaisimme häämatkakohteeseen sekä rantalomaa, kulttuuria sekä luontoa.
 15. Tietysti ikävää, että jäi paha maku suuhun. Jos et ole koskaan edes tavannut serkkuja, niin ehkä ymmärrettävää että he eivät halua kutsua häihin. Samaa mieltä kuin Maple Nut että vanhemmat puhuivat häistä, eivät serkut. En sinuna siis myöskään ottaisi paineita heidän kutsumisesta omiin häihin, varsinkaan jos et ole tavannut heitä.