Ninahi

Morsian
 • Content count

  230
 • Joined

 • Last visited

About Ninahi

 • Rank
  Vakkari
 • Birthday 04/20/89

Contact Methods

 • Website URL
  http://ninamerica.blogspot.com

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Los Angeles
 • Interests
  Kieltenopiskelija Joensuusta, lähtöisin Savonlinnasta ja "kotona" Kaliforniassa. Kihlat 2014 ja hiät 2016.

  Uusi viisumi- ja maastamuuttokeskeinen blogini
  http://ninamerica.blogspot.com

Recent Profile Visitors

1492 profile views
 1. Tervetuloa! Sen verran sanon, että ESTAlla matkustaminen ja maahanjääminen on viisumipetos, eikä sitä siksi voi hyvälläkään tahdolla suositella. Uuden hallinnon alla tällaista ei todellakaan katsota hyvällä, vaikka tulisikin länsimaista. Samoin on valitettavasti myös tuon ESTAn käyttö viisumin ollessa vireillä, etenkin jos ei ole mahdollista näyttää lujaa sidettä paluumaahan. K1-viisumin kuitenkin saa noin kuudessa kuukaudessa, joten kyllä vilpittömästi suosittelisin, että haette viisumia, odotatte sen ajan, ja hoidatte asiat ns. by the book. Voimassaoleva k1-viisumihakemus ei toki estä matkustamista, vaikka riskinsä siinä on. Tosin, riski on ihan ihan aina, sillä viimekädessä maahantulon joko sallii tai epää rajaviranomainen. Matalan riskin maista en ole koskaan kuullut kenenkään lentävän bumerangina takaisin. Toki paluusuunnitema olisi hyvä olla tarkasti esiteltävissä, jos nyt sattuvat kysymään. Ymmärrän jos 90-päivän kihla-aika ei välttämättä tunnu erityisen romanttiselta, mutta me ainakin järjestettiin sitten häät siunaustilaisuuksineen erikseen ihan oman aikataulumme mukaan. Tämä on arkipäivää USAssa muutenkin, joten sitä ei ainakaan kukaan katsone kieroon. Tsemppiä matkaan! Visajourney.comista saa reaaliaikaista vertaistukea englanniksi.
 2. Jahas Naikkarit, oon ollu naimisissa kohta vuoden ja nyt älysin, etten ole ilmoittanut Suomen maistraattiin mitään. Täytyykö tosiaan nuo englanninkieliset paperitkin käännättää? Eikö kelpaa sellaisenaan? Nyt kaduttaa, etten käynyt auktorisoidun kääntämisen kurssia, voisin kääntää ilmaiseksi itse ja olisi laillinen.
 3. Näyttäisin tosi mielelläni ihan erilaiselta kuin yleensä, mutta suomalaisten meikkitaiteilijoiden taidot vähän epäilyttävät. Itse en osaa meikata, rajat ei kestä naamassa, huulipuna hieroutuu heti pois, pohja ei kestä, luomiväriä en osaa laittaa niin, että siitä ois jotain iloakin. Tekoripset on pakko laittana, omat ripset on lyhyttäkin lyhyemmät ja rumat. Arkimeikin osaan vääntää niin, että näytän vähän enemmän ihmiseltä, mutta meikki valokuvautuu huonosti. Kaasoja taas en halua asialla vaivata ja stressata. Mieluummin maksan mansikoita ammattilaiselle, jos vaan löytyisi joku hyvä.
 4. Ei semmosta tarvii olla, jos kaikki informaatio mahtuu kutsukorttiin/korttien mukaan. Meillä häänettisivulle tulee ohjeet hotellin varaamiseen (meillä on kiintiö ennakkovarattuna), ohjeet hääpaikalle ja parkkipaikat, lyhyt maininta häätilistä ja RSVP (apua mikä tää on suomeks?) tehdään myös nettisivun kautta ihan siksi, että tänne jenkkeihin ei kannata laittaa edes postikorttia kun ne joutuu aina hukkateille. Häänettisivulle voi toki sitten laittaa myös persoonallisesti vaikka teidän tarina, kuvia ja sen semmoista. Meidän sivut tuli kaupanpäälle kun tilattiin kutsut Minted.comista.
 5. Hääpäiväkaima ja samanlaiset haasteet. Minun vaimo on amerikkalainen, ja asun Amerikassa, mutta häät on Suomessa.
 6. @johannanna Hih, alunperin ajattelin fiftarihenkistä mekkoa, sitten luulin haluavani jotain perinteisempää ja lopulta ostin sifonkimekon. Nyt vaan tuntuu, että sifonkimekko on liian rento eikä järin morsianhenkinen. Oletko ajatellut jotain erikoisempaa kimppua? Pinterestistä löytyy varmasti vähän mielikuvituksaampia kimppuideoita. @maakaliina Ajattelin liikkeen ompelijalta kysyä saako siihen lisättyä tylliä helmaan, jotta se olisi vähän valkoisempi ja vähän pöyheämpi. Alushame siinä on tiukka, joten vannetta tai tylliä sen alle ei voi laittaa. Vyö siinä on jo, mutta taidan sen vaihtaa leveämpään. Ehkä se siitä, kun vähän rukkaa omannäköiseksi. Tosin kun puvusta on maksanut tonnin, niin olisi jotenkin toivonut ettei sitä tarvitsisi enää kustomoida. Hermostuttaa, kun tuli sillälailla tuhlattua kun alunperin tarkoitus oli ostaa käytetty puku. No, maito on jo maassa sen osalta, eikä nyt voi kuin toivoa parasta. Mutta onnittelen lämpimästi kaikkia, jotka ovat unelmien mekkonsa löytäneet.
 7. Etenkin jos jotakin tiettyä kukkaa haluaa niin kannattaa ruveta kyllä ajoissa kyselemään. Osaa floristi varautua sitten tilaamaan, tai rehellisesti kertomaan jos ei pysty niitä saamaan. Meille ei vieläkään ole tullut kirjallista tarjousta juhlapaikasta vaikka lähetin kaksi sähköpostia ja soitin sinne. Pelkään, että siellä on sählätty varauskirjan kanssa eikä meille olekkaan päivää varattavaksi. Kävin myös maksamassa mekon, en ollut jotenkin yhtään varautunut vetämään sitä päälleni niin olin sitten meikittä ja tukka limaisena liikenteessä. No pitihän sitä sitten kokeilla (onneksi mahtui vaikka mitat oli just eikä melkein). Kauhukseni on todettava, että se on "ihan kiva" mekko. No, ei voi minkään. Kallis oli niin sillä mennään. Sisko buukkasi kampaajan alustavasti. Valokuvaaja on buukattu alustavasti. Jousisoittajia on kyselty alustavasti. Kutsuja on tapailtu, tilataan varmaan minted.com:ista. Pöytäkoristeita mietitty. Mitään ei voida lyödä lukkoon kunnes on varmistus juhlapaikasta. Onneks on aikaa elokuulle, eikä tarvii toukokuulle järjestää.
 8. OT: aina naurattaa termi std-kortti, kun luen sen aina päässäni sexually transmitted disease -korttina. Minä ja huono huumorintajuni. Onneks ei ollu riittävästi stressiä, kun nyt puoliso ilmoittaa, ettei ole varma saako töistään lomaa häiden ajaksi. No yksinkö pidän meidän häät sitten? Miten voi edes olla, ettei saa omiin häihinsä vapaata? Suomessa on kyllä auvoa, kun omat häät on palkallinen vapaa jos osuu työpäivälle. Toista on näemmä täällä. Seuraavaksi repinen hiukset päästäni. Toinen ongelmani on, että kaikki juhlatilat mistä yhtään tykkään on keskiaika-teemaisia. En halunnut teemahäitä. Enkä ainakaan keskiaikateemaa. Mekko ei ainakaan istu semmoiseen miljööseen. Apua en osaa tätä. Etelä-Savon puolella hääkeskustelutkin käy niin verkkaisesti, että joskus epäilen meneekö sillä suunnalla kukaan naimisiinkaan.
 9. Sen verran kipaisen tänne, että onko kukaan matkustanut takaisin Suomeen käymään Advance Parolella? GC tuskin ehtii ennen toukokuun matkaa ja mietin, että mihinköhän ongelmiin sitä törmää AP:n kanssa. Mukaan AP, passi, ja kuitti AOSin olemassaolosta, entä muuta?
 10. Meillä arvotaan vielä hääpaikkaa, yllättävän hitaasti vastaavat kun on tuhansia euroja tarjolla! Mutta vähän tarjouksesta riippuen on joko perjantai tai lauantai. Mikäli perjantai, niin kutsut pitäisi kyllä saada pian postiin, että vieraat ehtivät varautua. Me kun asutaan täällä ulkomailla niin vähän mietin koristeiden ja tilpehöörien vuokraamista ostamisen sijaan. En vaan tiedä lähteekö semmoseen rumbaan kukaan! Olisi vaan niin kätevää maksaa jokin vuokramaksu ja palauttaa sitten omistajalle uudelleenmyyntiä varten, ettei tarvitsisi Yhdysvalloista käsin yrittää myydä eteenpäin sukulaisten vaivana. Ihan varmaa on, etten mitään viittäkymmentä tuikkukuppia ja puolentusinaa pöytäliinaa roudaa tänne.
 11. Meille on nyt myöhäisen heräämisen takia väläytelty myös perjantaihäitä, kun juhlatilat on kesälauantaina jo varattuja täyteen. Mukava kuulla, että suurin osa on saanut kuitenkin vieraita häihinsä. Hirvittää, kun ei ole kuin noin 6kk aikaa ilmoittaa häistä, työlistat ja kesälomat on varmasti tässä vaiheessa jo anottu. Ei silkkaa ilkeyttämme tehty tätä näin, ei vaan osata tätä hääsuunnittelua.
 12. Mitäs sitten tehdään, jos ei huvita piirunvertaa suunnitella mitään hemmetin häitä täältä kaukomailta käsin? Söisin mieluummin saumauslaastia. Tuosta toisesta puolikkaastakaan ei ole mitään iloa, se korkeintaan huokailee, että pitäis kai häät olla sit elokuussa ja ei sen enempää pistä tikkua ristiin. Tyhjästäköhän se luulee häiden ilmestyvän? Laitetaan päivä kalenteriin, ja puff? Ääh. Yritin ehdottaa, että mitäs jos sittenkin vasta ens vuonna. Ei mennyt läpi.
 13. ^ Minä hain SSN:nää passilla, ajokortilla, opiskelijakortilla, virkatodistuksella ja lopulta I-94:sella. Tuli jotain kränää siitä, että passi on liian "uusi" dokumentti, ja virkatodistuksessa ei lue syntymäpäivää (oikeasti muuten, miksei minun virkatodistuksessa lue syntymäpäivää...). Esittelin sitten kaikki kortit läpi, että kattokaa, kyllä se syntymäpäivä ja nimi täsmää näissä kaikissa, minä se oon. Lopulta joku ylemmän tahon manageri otti sen maahantulorekisteripaperin (eli näistä nyt sen uusimman dokumentin, jossa ei ole kuvaa...) ja sen perusteella todennettiiin syntymäpäivä ja myönnettiin sotu. Että vähän kai riippuu virkailijastakin.Virkatodistus (eli syntymätodistus) minusta vaaditaan, kun haetaan SSN:nää. Jos sen henkilökortin ehdit vielä hankkia, niin tuskinpa siitä ainakaan haittaa on.
 14. ^ Eikös se tarkota Yhdysvaltoja, eli on myönnetty Yhdysvaltoihin matkustamista varten? Nyt kyllä heitän hatusta kun oon autuaasti heittänyt mielestäni jo nuo asiat. Mutta näin kääntäjänä väittäisin, että on se Yhdysvallat. Itsekkin ostin menopaluun silloin tullessa, mutta harmillisesti en saanut Advance Parolea ajoissa ja jouduin siirtämään paluulennon huituntuuttiin. Olisi sen voinut peruakkin, mutta siitä ei olisi hyvitetty mitään vaan olisin saanut siitä riemusta maksaa saman, kuin lennon muuttamisestakin.Delta/KLM oli minullakin, ja sama rumba kuin BanAnnalla ja myöskin vika välittäjäfirmassa eikä Deltalla (jossa olivat muuten tosi ihania asiakaspalvelussa kun sinne ihan paniikissa olin yhteyksissä).Eli jos rupeette perumaan, niin perukaa ajoissa ei päivää ennen. :'D ilen katsoin, että keväällä saisi lennettyä Norwegianilla 500 eurolla ees-taas, mutta vähän epäilyttää, että mimmoista kyytiä on tarjolla, kun kaikesta pitää sitten pulittaa erikseen (myös vedestä!). En sitten tiedä, onko ne palkintokilometrit, ilmaiset elokuvat ja vesi ihan sen 300 euron erotuksen arvoiset nekään.
 15. edit: No laitettiin AOS paketti nyt niin, että kuhunkin hakemuksiin tuli omat liitteensä, eli yhteensä kolme avioliittotodistusta, passikopiota, I-94:ää ja niin poispäin. Se on nyt sitten herran haltuun, että mitä sieltä tulee ja milloin.