Jump to content
Naimisiin.info

Ninahi

Morsian
  • Viestit

    230
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Ninahi kaikki viestit

  1. Tervetuloa! Sen verran sanon, että ESTAlla matkustaminen ja maahanjääminen on viisumipetos, eikä sitä siksi voi hyvälläkään tahdolla suositella. Uuden hallinnon alla tällaista ei todellakaan katsota hyvällä, vaikka tulisikin länsimaista. Samoin on valitettavasti myös tuon ESTAn käyttö viisumin ollessa vireillä, etenkin jos ei ole mahdollista näyttää lujaa sidettä paluumaahan. K1-viisumin kuitenkin saa noin kuudessa kuukaudessa, joten kyllä vilpittömästi suosittelisin, että haette viisumia, odotatte sen ajan, ja hoidatte asiat ns. by the book. Voimassaoleva k1-viisumihakemus ei toki estä matkustamista, vaikka riskinsä siinä on. Tosin, riski on ihan ihan aina, sillä viimekädessä maahantulon joko sallii tai epää rajaviranomainen. Matalan riskin maista en ole koskaan kuullut kenenkään lentävän bumerangina takaisin. Toki paluusuunnitema olisi hyvä olla tarkasti esiteltävissä, jos nyt sattuvat kysymään. Ymmärrän jos 90-päivän kihla-aika ei välttämättä tunnu erityisen romanttiselta, mutta me ainakin järjestettiin sitten häät siunaustilaisuuksineen erikseen ihan oman aikataulumme mukaan. Tämä on arkipäivää USAssa muutenkin, joten sitä ei ainakaan kukaan katsone kieroon. Tsemppiä matkaan! Visajourney.comista saa reaaliaikaista vertaistukea englanniksi.
  2. Jahas Naikkarit, oon ollu naimisissa kohta vuoden ja nyt älysin, etten ole ilmoittanut Suomen maistraattiin mitään. Täytyykö tosiaan nuo englanninkieliset paperitkin käännättää? Eikö kelpaa sellaisenaan? Nyt kaduttaa, etten käynyt auktorisoidun kääntämisen kurssia, voisin kääntää ilmaiseksi itse ja olisi laillinen.
  3. Näyttäisin tosi mielelläni ihan erilaiselta kuin yleensä, mutta suomalaisten meikkitaiteilijoiden taidot vähän epäilyttävät. Itse en osaa meikata, rajat ei kestä naamassa, huulipuna hieroutuu heti pois, pohja ei kestä, luomiväriä en osaa laittaa niin, että siitä ois jotain iloakin. Tekoripset on pakko laittana, omat ripset on lyhyttäkin lyhyemmät ja rumat. Arkimeikin osaan vääntää niin, että näytän vähän enemmän ihmiseltä, mutta meikki valokuvautuu huonosti. Kaasoja taas en halua asialla vaivata ja stressata. Mieluummin maksan mansikoita ammattilaiselle, jos vaan löytyisi joku hyvä.
  4. Ninahi

    Häät 2016

    Ei semmosta tarvii olla, jos kaikki informaatio mahtuu kutsukorttiin/korttien mukaan. Meillä häänettisivulle tulee ohjeet hotellin varaamiseen (meillä on kiintiö ennakkovarattuna), ohjeet hääpaikalle ja parkkipaikat, lyhyt maininta häätilistä ja RSVP (apua mikä tää on suomeks?) tehdään myös nettisivun kautta ihan siksi, että tänne jenkkeihin ei kannata laittaa edes postikorttia kun ne joutuu aina hukkateille. Häänettisivulle voi toki sitten laittaa myös persoonallisesti vaikka teidän tarina, kuvia ja sen semmoista. Meidän sivut tuli kaupanpäälle kun tilattiin kutsut Minted.comista.
  5. Ninahi

    Häät 2016

    Hääpäiväkaima ja samanlaiset haasteet. Minun vaimo on amerikkalainen, ja asun Amerikassa, mutta häät on Suomessa.
  6. Ninahi

    Häät 2016

    @johannanna Hih, alunperin ajattelin fiftarihenkistä mekkoa, sitten luulin haluavani jotain perinteisempää ja lopulta ostin sifonkimekon. Nyt vaan tuntuu, että sifonkimekko on liian rento eikä järin morsianhenkinen. Oletko ajatellut jotain erikoisempaa kimppua? Pinterestistä löytyy varmasti vähän mielikuvituksaampia kimppuideoita. @maakaliina Ajattelin liikkeen ompelijalta kysyä saako siihen lisättyä tylliä helmaan, jotta se olisi vähän valkoisempi ja vähän pöyheämpi. Alushame siinä on tiukka, joten vannetta tai tylliä sen alle ei voi laittaa. Vyö siinä on jo, mutta taidan sen vaihtaa leveämpään. Ehkä se siitä, kun vähän rukkaa omannäköiseksi. Tosin kun puvusta on maksanut tonnin, niin olisi jotenkin toivonut ettei sitä tarvitsisi enää kustomoida. Hermostuttaa, kun tuli sillälailla tuhlattua kun alunperin tarkoitus oli ostaa käytetty puku. No, maito on jo maassa sen osalta, eikä nyt voi kuin toivoa parasta. Mutta onnittelen lämpimästi kaikkia, jotka ovat unelmien mekkonsa löytäneet.
  7. Ninahi

    Häät 2016

    Etenkin jos jotakin tiettyä kukkaa haluaa niin kannattaa ruveta kyllä ajoissa kyselemään. Osaa floristi varautua sitten tilaamaan, tai rehellisesti kertomaan jos ei pysty niitä saamaan. Meille ei vieläkään ole tullut kirjallista tarjousta juhlapaikasta vaikka lähetin kaksi sähköpostia ja soitin sinne. Pelkään, että siellä on sählätty varauskirjan kanssa eikä meille olekkaan päivää varattavaksi. Kävin myös maksamassa mekon, en ollut jotenkin yhtään varautunut vetämään sitä päälleni niin olin sitten meikittä ja tukka limaisena liikenteessä. No pitihän sitä sitten kokeilla (onneksi mahtui vaikka mitat oli just eikä melkein). Kauhukseni on todettava, että se on "ihan kiva" mekko. No, ei voi minkään. Kallis oli niin sillä mennään. Sisko buukkasi kampaajan alustavasti. Valokuvaaja on buukattu alustavasti. Jousisoittajia on kyselty alustavasti. Kutsuja on tapailtu, tilataan varmaan minted.com:ista. Pöytäkoristeita mietitty. Mitään ei voida lyödä lukkoon kunnes on varmistus juhlapaikasta. Onneks on aikaa elokuulle, eikä tarvii toukokuulle järjestää.
  8. Ninahi

    Häät 2016

    OT: aina naurattaa termi std-kortti, kun luen sen aina päässäni sexually transmitted disease -korttina. Minä ja huono huumorintajuni. Onneks ei ollu riittävästi stressiä, kun nyt puoliso ilmoittaa, ettei ole varma saako töistään lomaa häiden ajaksi. No yksinkö pidän meidän häät sitten? Miten voi edes olla, ettei saa omiin häihinsä vapaata? Suomessa on kyllä auvoa, kun omat häät on palkallinen vapaa jos osuu työpäivälle. Toista on näemmä täällä. Seuraavaksi repinen hiukset päästäni. Toinen ongelmani on, että kaikki juhlatilat mistä yhtään tykkään on keskiaika-teemaisia. En halunnut teemahäitä. Enkä ainakaan keskiaikateemaa. Mekko ei ainakaan istu semmoiseen miljööseen. Apua en osaa tätä. Etelä-Savon puolella hääkeskustelutkin käy niin verkkaisesti, että joskus epäilen meneekö sillä suunnalla kukaan naimisiinkaan.
  9. Sen verran kipaisen tänne, että onko kukaan matkustanut takaisin Suomeen käymään Advance Parolella? GC tuskin ehtii ennen toukokuun matkaa ja mietin, että mihinköhän ongelmiin sitä törmää AP:n kanssa. Mukaan AP, passi, ja kuitti AOSin olemassaolosta, entä muuta?
  10. Ninahi

    Häät 2016

    Meillä arvotaan vielä hääpaikkaa, yllättävän hitaasti vastaavat kun on tuhansia euroja tarjolla! Mutta vähän tarjouksesta riippuen on joko perjantai tai lauantai. Mikäli perjantai, niin kutsut pitäisi kyllä saada pian postiin, että vieraat ehtivät varautua. Me kun asutaan täällä ulkomailla niin vähän mietin koristeiden ja tilpehöörien vuokraamista ostamisen sijaan. En vaan tiedä lähteekö semmoseen rumbaan kukaan! Olisi vaan niin kätevää maksaa jokin vuokramaksu ja palauttaa sitten omistajalle uudelleenmyyntiä varten, ettei tarvitsisi Yhdysvalloista käsin yrittää myydä eteenpäin sukulaisten vaivana. Ihan varmaa on, etten mitään viittäkymmentä tuikkukuppia ja puolentusinaa pöytäliinaa roudaa tänne.
  11. Ninahi

    Vihkiminen ja hääjuhla perjantaina

    Meille on nyt myöhäisen heräämisen takia väläytelty myös perjantaihäitä, kun juhlatilat on kesälauantaina jo varattuja täyteen. Mukava kuulla, että suurin osa on saanut kuitenkin vieraita häihinsä. Hirvittää, kun ei ole kuin noin 6kk aikaa ilmoittaa häistä, työlistat ja kesälomat on varmasti tässä vaiheessa jo anottu. Ei silkkaa ilkeyttämme tehty tätä näin, ei vaan osata tätä hääsuunnittelua.
  12. Ninahi

    Häät 2016

    Mitäs sitten tehdään, jos ei huvita piirunvertaa suunnitella mitään hemmetin häitä täältä kaukomailta käsin? Söisin mieluummin saumauslaastia. Tuosta toisesta puolikkaastakaan ei ole mitään iloa, se korkeintaan huokailee, että pitäis kai häät olla sit elokuussa ja ei sen enempää pistä tikkua ristiin. Tyhjästäköhän se luulee häiden ilmestyvän? Laitetaan päivä kalenteriin, ja puff? Ääh. Yritin ehdottaa, että mitäs jos sittenkin vasta ens vuonna. Ei mennyt läpi.
  13. ^ Minä hain SSN:nää passilla, ajokortilla, opiskelijakortilla, virkatodistuksella ja lopulta I-94:sella. Tuli jotain kränää siitä, että passi on liian "uusi" dokumentti, ja virkatodistuksessa ei lue syntymäpäivää (oikeasti muuten, miksei minun virkatodistuksessa lue syntymäpäivää...). Esittelin sitten kaikki kortit läpi, että kattokaa, kyllä se syntymäpäivä ja nimi täsmää näissä kaikissa, minä se oon. Lopulta joku ylemmän tahon manageri otti sen maahantulorekisteripaperin (eli näistä nyt sen uusimman dokumentin, jossa ei ole kuvaa...) ja sen perusteella todennettiiin syntymäpäivä ja myönnettiin sotu. Että vähän kai riippuu virkailijastakin.Virkatodistus (eli syntymätodistus) minusta vaaditaan, kun haetaan SSN:nää. Jos sen henkilökortin ehdit vielä hankkia, niin tuskinpa siitä ainakaan haittaa on.
  14. ^ Eikös se tarkota Yhdysvaltoja, eli on myönnetty Yhdysvaltoihin matkustamista varten? Nyt kyllä heitän hatusta kun oon autuaasti heittänyt mielestäni jo nuo asiat. Mutta näin kääntäjänä väittäisin, että on se Yhdysvallat. Itsekkin ostin menopaluun silloin tullessa, mutta harmillisesti en saanut Advance Parolea ajoissa ja jouduin siirtämään paluulennon huituntuuttiin. Olisi sen voinut peruakkin, mutta siitä ei olisi hyvitetty mitään vaan olisin saanut siitä riemusta maksaa saman, kuin lennon muuttamisestakin.Delta/KLM oli minullakin, ja sama rumba kuin BanAnnalla ja myöskin vika välittäjäfirmassa eikä Deltalla (jossa olivat muuten tosi ihania asiakaspalvelussa kun sinne ihan paniikissa olin yhteyksissä).Eli jos rupeette perumaan, niin perukaa ajoissa ei päivää ennen. :'D ilen katsoin, että keväällä saisi lennettyä Norwegianilla 500 eurolla ees-taas, mutta vähän epäilyttää, että mimmoista kyytiä on tarjolla, kun kaikesta pitää sitten pulittaa erikseen (myös vedestä!). En sitten tiedä, onko ne palkintokilometrit, ilmaiset elokuvat ja vesi ihan sen 300 euron erotuksen arvoiset nekään.
  15. edit: No laitettiin AOS paketti nyt niin, että kuhunkin hakemuksiin tuli omat liitteensä, eli yhteensä kolme avioliittotodistusta, passikopiota, I-94:ää ja niin poispäin. Se on nyt sitten herran haltuun, että mitä sieltä tulee ja milloin.
  16. Nyt on kyllä taas pakko sanoa, että ei herranjumala tätä paperisotaa. Eli taas tänne kysymään AOS:in jo tehneitä, että tarviinko tosissaan 6 passikuvaa? 2 G-325Ahan, 2 AP:hen ja 2 EAD:hen? Olin jo ihan lähettämässä tätä pakettia kahden kuvan kanssa, kun sitten visajourneyssa väitettiin, että jokaiseen näistä hakemuksista pitää olla omat kaksi kuvaansa. Vihkitodistus haettiin viime viikolla (ei tosiaan mennyt sitä 8 viikkoa niinkuin huijasivat), nyt puuttuu yksi veropaperi vuodelta, jolloin J:llä ei ollut lainkaan tuloja. Joku tosin sanoi, että semmoiselta vuodelta voi kirjoittaa kirjeen, ettei ilmoittanut veroja koska ei ollut verotettavaa. Uskaltaisikohan mokomaa yrittää, veropaperin saamiseen menee nimittäin 2 viikkoa ellei yli. Ja en tosiaan saanut siitä rokotuspaperista kopiota, vaikka siinä paperissa lukee kissan kokoisin kirjaimin, että siitä on annettava kopio asiakkaalle. Kun kyselin sen perään sähköpostitse ilmoitettiin minulle, että siitä lomakkeesta ei anneta kopioita ja voin henkilökohtaisesti hakea rokotustietoni sairaalasta. Aika laiha lohtu.
  17. @BanAnna En saanut lääkäriltä mitään kopioita yhtään mistään? Sain keltaisen kansainvälisen rokotuskortin johon hoitaja todella avuliaasti kirjasi jopa saamani poliorokotuksen, eikä muuta. Suljetun kirjekuoren luovutin niinkuin kuuluu, ja siinä kaikki mitä lääkäristä sain. Onkohan niillä mitään arkistoa siellä mistä voisi pyytää kopion.
  18. Vanya, lääkärintarkastusta ei tarvitse pelätä. Sikäli kun sinulla ei ole esimerkiksi ebolaa, tippuria tai tuberkuloosia niin tuskin kannattaa erityisesti käydä läpi omaa terveyshistoriaa. Sairastetuista rokkotaudeista voinee mainita. Ne ottaa siellä keuhkokuvat ja verikokeen. Rokotukset kannattaa päivittää ennenkuin menet, poliosta tarvitse uuden rokotteen jos viimeisestä rokotteesta on yli 10 vuotta (Yhdysvalloissa poliota esiintyy edelleen). Influenssarokotetta tai hepatiitteja sinua ei voida pakottaa ottamaan, mutta voit toki ne pistää jos haluat. Minulta lääkäri kuunteli keuhkot ja sydämen, sitten sain keksiä pituuden ja painon omasta päästä kun kumpaankaan ei sattunut olemaan mittalaitetta. Ota passi mukaan! Jätin itse passini vahingossa kotiin ja verenpaineet oli sen mukaiset. Onneksi lääkärille kelpasi siskon puhelimessa sanelemat passitiedot.
  19. Sotua hakiessa kävi muuten ilmi, että minun pitkässä virkatodistuksessa ei ole syntymäpäivää merkattu ollenkaan (meinasi jäädä sotu saamatta). Hankin virkatodistuksen tueksi myös merkinnän kirkon arkistosta, jossa lukee syntymäpäiväni ja vanhempieni nimet, mutta ei heidän syntymäpäiviään. Eiköhän me sieltä se RFE saada, vaikka virkatodistuksessa lukee "in place of birth certificate", kun siitä kerran jotain näinkin oleellista puuttuu. Voihan byrokratia. Byrokratiaa on myös tuo marriage certificaten saaminen. Viime viikolla soitin piruuttani ja sain kuulla, että lupa on viety rekisteriin 11. päivä ja tällä viikolla pitäisi olla todistus noudettavissa. Soitettiin sitten eilen uudestaan, eri virkailija ei kysynyt edes lupakirjan numeroa, totesi vaan töykeästi ettei heillä ole sitä. Sitten kun penättiin, että viime viikolla sanottiin sen olevan jo rekisterissä, niin virkailija oli sitten ottanut numeron vastaan, "tarkistanut" ja sanonut, ettei siitä näy vielä kuvaa (?), eli ei ole vielä valmis. AOSia varten hankitaan parhaillaan verotietoja ja palkkakuitteja ja työnantajan todistuksia. Pitääkö AOSia varten muuten lähettää terveystarkastuksesta jotain papereita? Mielestäni sain niitä vain yhdet kappaleet ja nehän jäi rajalle vartijan käsiin.
  20. Ninahi

    Häät 2016

    Yhdyn tähän. Meillä on minulle mekko... ja siinäpä se sit olikin. Apua.
  21. Ninahi

    Häät 2016

    Morsio ei vaikuta järin innostuneelta suunnittelusta, vaikka meiltä uhkaa loppua aikakin kesken. Täällä Jenkeissä on nimittäin pari ihmistä enemmän jonottamassa kaikkiin palveluihin, niin pitäisi pikkuhiljaa alkaa jo jotain sopimaan. Ostin mekon eilen. Tänään on kauhea ostokrapula. Tuli ostettua kalliimpi mekko kuin olin ajatellut ja nyt hirvittää, että meniköhän valinta pieleen tai olisiko samanlaista saanut jostain halvemmalla.Yritin löytää käytettyä mekkoa, mutta ilmeisesti täällä käytetyille mekoille on vähemmän kysyntää kuin Suomessa. Mekkoa tuskin saadaan käsiinkään ennen huhtikuuta, jolloin on liian myöhäistä ostaa toista mekkoa jos oma ei enää tunnukkaan hyvältä. Olen ihan paniikissa.
  22. Onnittelut Winterset, niin se vaan etenee. Me vietiin myös henk.kohtaiseti se avioliittolupa recorderille rekisteröitäväksi, ja sieltä sanoivat, että menee 8 viikkoa ennenkuin se on edes rekisterissä, ilmeisesti ihan tyypillistä täällä Losissa. Aion kuitenkin soittaa sinne vähintään kerran viikossa ja kysyä joskos olisivat saaneet sen rekisteriin, ja hakea todistuksen henkilökohtaisesti paikanpäältä heti kun se vaan on mahdollista. Jos joudumme odottamaan 8 viikkoa, ei Advance Parole varmasti ehdi ennen joulukuun lentoa.
  23. Toissapäivänä rouvauduin ja eilen vietiin paperit rekisteriin-- menee kuulemma 8 viikkoa. Meinasin hajota atoimeiksi siihen luukulle, sillä AOSia ei voida aloittaa ennenkuin saadaan se avioliittotodistus takaisin. Oon todella huolissani etten saa Advance Parolea ajoissa ennen joulua. Täällä asiat tapahtuvat niin halvatun hitaasti! Kaikkea saa odottaa viikkotolkulla. Minua ei voida myöskään liittää puolison sairasvakuutukseen ennenkuin on paperia näyttää, että avioituminen on tapahtunut. Tähän mennessä en voi paljoa muuta todeta uudesta elämästäni rapakon takana, kuin että täällä on aivan pirun yksinäistä.
  24. Meidän pitäisi laittaa seuraavaksi AOS-pakettia kasaan, mutta en tunnu löytävän mitään tyhjentävää ohjetta siihen liittyen. Ja hemmetti, olisi pitänyt älytä pyytää tuo virkatodistus tuplana. Ei olla myöskään haettu minulle sotua vielä, kun ei näkynyt merkintää kansallisessa rekisterissä, joten ei haluttu kokeilla saataisko koko prosessi solmuun. edit. ei kai tarvitse mennä uudestaan lääkärintarkastukseen? Winterset, onnea ja hermoja odotukseen. Täälläkin on nähty vain parin viikon odotusaikoja, meillä taisi mennä prikulleen se 3kk.
  25. Koira menee ruumaan. Se muuten mainitakseni, että ainakin Kalifornia vaatii voimassaolevasta rabiesrokotuksesta sertifikaatin. Se on tulostettavissa netistä ja eläinlääkäri täyttää siihen vaadittavat tiedot. Itse päädyin kuitenkin siihen, että otan eläinlääkäriltä myös lemmikkieläinpassin, jota ilmeisesti tarvitaan lennettäessä EU-maiden kautta ja joka lääkärin mukaan helpottaa myös paluumuuttoa.
×
×
  • Create New...