Haiku

Aktiivijäsen
 • Content count

  22
 • Joined

 • Last visited

About Haiku

 • Rank
  Juniori
 1. Selvittelin tätä itse äskettäin ja rajavartiolaitokselta kertoivat, että nimitiedot pitää olla passissa ajantasalla. Itselle tuli vähän yllätyksenä, että poliisiasemalle ei saanut aikaa passin ja ajokortin uusimiseen kuin vasta parin kuukauden päähän. Kiirettä pitää ainakin pääkaupunkiseudulla. Olisi pitänyt lähteä Mäntsälään, jos olisi halunnut ajan parin viikon sisälle, tai sitten asemalle jonottamaan pariksi tunniksi jonotusnumerolla kesken työpäivän. Eli kannattaa varata aika ajoissa. Jos nimi vaihtuu, pitää käydä poliisiasemalla hakemassa passia. Muuten pystyy kai tekemään hakemuksen netissäkin. Tästä johtuen matkustin vanhalla passilla. Shame on me. EU:n sisällä ei paljon passeja katsella. Ei ole rajatarkastuksia ja check-innin pystyy tekemään netissä. Ainoa, missä passia katsottiin oli koneeseen noustessa lentoyhtiön toimesta. Lentoyhtiötä tietysti kiinostaa se, että passissa on sama nimi kuin lentolipussa.
 2. Kannattaa nauttia ja unohtaa kaikki muu. Keskittyä vain hetkeen, jospa sillä saisi tunnit kulumana hitaammin Totuus on, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Meillä meni kaikki aika lailla täydellisesti. Läheiset kauhisteli minun tarkkoja listoja ennen häitä, mutta kaikki toimi hääpäivänä ja edellisenä iltana nautittiin kylpylästä, hieronnasta ja hyvästä ruuasta rauhassa. Kaikki oli valmiina hyvissä ajoin ja voitiin vaan rentoutua edellisenä päivänä. Hääpäivänä ei oikein pysty renoutumaan, joten suosittelen pyhittämään edellisen päivän vain toisillenne ja ihanaan odotukseen. Paremmat lähtökohdat sitten hääpäiväänkin. Kehottaisin kanssa miettimään ja suunnittelemaan kuvaajan kanssa kuvauksen tarkkaan. En ole vielä kuvia nähnyt, mutta tiedän jo nyt ainoan häiden harmituksen. Unohdin laskea laahuksen alas, joten kaikissa potreteissa iki-ihana laahus on nostettuna ylös ja yhtenä myttynä takaliston alla Ei tullut mieleenkään tunnin kuvauksen aikana, että se pitäisi laskea... Se oli niin itsestäänselvyys, että unohdin. Kannattaa jakaa kaikki ajatukset muiden kanssa ennen häitä, niin ehkä joku muu muistaa, jos et itse. Toivon vielä, että joku kuva laahuksestakin olisi vihkimisen ajalta.
 3. Minäkin olisin kiinnostunut näkemään millaisia mekkoja on hääpuvuista saatu tehtyä. Kannattaako edes harkita mekon muokkaamista? On se vaan niin rakas, että vaikea luopua. Olisiko kellään suositella ompelijaa, joka olisi tehnyt hääpukujen muokkauksia pääkaupunkiseudulla?
 4. En ole itse tilannut ulkomailta pukua, mutta kuulin sellaisen kauhutarinan, että ulkomailta tilattu puku oli höyrytyksessä revennyt liitoksistaan tai lähinnä varmaan liitokset sulaneet. Oisko saumat ollu vaan liimattu, eikä ommeltu ollenkaan, tai voisiko jonkinlainen lanka sulaa kuumassa höyryssä. Tarina ei kerro, mikä liike oli kyseessä.
 5. Meillä oli häät maaliskuussa. Vihkiminen oli sisällä, mutta kuvat otettiin ulkona ja täytyy sanoa, että kylmä on. Ja tulin kipeäksi samoin tein heti häiden jälkeen. Ei siinä paljon huivit ja viitat lämmitä, vaan toppatakki ja parit sukkikset pitäisi olla päällä. Talvitamineissa kuvat sitten näyttäis aika arkisilta. Siviilivihkiminen on kyllä tosi lyhyt, mutta kyllä siinä puoli tuntia saadaan menemään, jos kaikki ei saavu ulos samaan aikaan ja jos onnittelut ja kuvausta on ulkona.
 6. Mulla on 39 jalka ja pitäisi olla aika lailla korottomat. 1-2 cm maksimissaan. Nyt vasta huomaa, miten mustaa kenkämuoti on Suomessa. Mustaa olisi tarjolla matalanakin, muttei juurikaan mitään muuta.
 7. Spotifyn valinneet, miten varmistatte, että homma pelaa? Offlineksi varmaan kannattaa biisit ladata. Onko teillä toiminut offline ilman oikuttelua? Mulla kerran biisit hävisi offlinesta ja nyt mietin, että pitääkö olla vararatkaisu vai voiko Spotifyhyn luottaa.
 8. Minulla oli vähän kiire puvun hankkimisen kanssa, joten ostin pukuni jo toisesta liikkeestä. Itse puku on juuri se oikea, mutta jäi harmittamaan, kun en sovittanut useampaa ja käynyt useammassa liikkeessä. Aika ihania ne mekot on, eikä sellaisia saa useasti päällensä, joten olisi kannattanut nauttia sovittelusta.
 9. Yritin etsiä Porvoosta hääkampaajaa. Päädyin ostamaan palvelut muualta, mutta jäi vähän kaivertamaan, miksen valinnut Salon Elizaa http://www.saloneliza.com/ Ei henkilökohtaista kokemusta, mutta ihanan näköinen paikka. Onko kellään kokemuksia Haikon kauneuspalveluista? Suosituksia hoidoista häitä edeltävälle päivälle?
 10. En ole yleensä saanut sellaista kampausta, mitä olen kampaajalta pyytänyt. Eikä ole johtunut siitä, etteikö hiuksistani saisi sellaista. Jos on osaava kampaaja, niin sitten pystyy varmaan luottamaan ilman koekampausta. Jos ei tunne kampaajaa tai tiedä hänen tehneen paljon kampauksia, niin en luottaisi. Yllättävän moni kampaaja osaa vain yhden kampauksen ja tekee sen, pyydät mitä tahansa. Otin itse koekampauksen vieraalta kampaajalta, jonka tiesin tehneen paljon hääkeikkoja, eikä varmaan olisi tavinnut ottaa. Kampaaja luki ajatukset heti ja pikaisen laittelun tuloksena oli ihanampi kampaus kuin koskaan. En silti kadu koekampauksen ottoa. Nukun yöni hyvin
 11. Kalastajatopalla on ihanat merinäköalat huoneesta ja hyvä ravintola.
 12. Tuntuuko matka häämatkalta, jos välissä on pari kuukautta? Ei pystytä lähtemään heti häiden jälkeen häämatkalle ja väliin tulee ainakin 2-3kk. Tuntuuko matka enää häämatkalta, vai vain tavalliselta reissulta?
 13. Onko kukaan ollut Etelä-Italiassa häämatkalla tai muuten? Jossain häälehdessä oli suositus Etelä-Italian kohteesta häämatkana, mutta hävitin lehden, enkä muista mikä paikka se oli. Kuvat näytti ihanilta, eikä vissiin niin ruuhkaisaa kuin suosituimmissa paikoissa. Kohdesuosituksia otetaan vastaan!
 14. Meille on tulossa Cymbidiumia maaliskuussa ainakin, mutta se ei tietenkään kerro kesäkuusta mitään. Kannattaa varmaan luottaa kukkakauppiaaseen saatavuusasiassa. Itse piti kysyä, onko kokemusta perhosorkidean säilymisestä hiuskukkana? Kestääkö koko päivän, vai lerpahtaako terälehdet nopeasti?
 15. Moikka, onko Haikon kartanossa häitään viettäneitä? Haluaisin kuulla kokemuksia ruuista, tarjoilusta ja miten juhlat sujuivat Haikossa?