Naava

Rouva
 • Content count

  3126
 • Joined

 • Last visited

About Naava

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1063 profile views
 1. Kas, kymmenen vuotta tuli täyteen jo kaksi päivää sitten. Sisäpiiri, here I come!
 2. ^Samantyylisiä, mutta päinvastaisia kokemuksia on myös mulla. Joskus kun häät oli vielä suunnitteluasteella, juttelin kaverin kanssa häistä. Sanoin, ettei muusta ole niin väliä, mutta haluan mennä naimisiin kirkossa. Jatkettiin juttua vähän myöhemmin uudestaan, ja kaveri alkoi puhua niistä suurista kermakakkuhäistä, jotka mä haluan. Olin hieman pihalla, sillä enkö ollut nimenomaan sanonut, että mitään muuta en häiltä vaadi, kuin että kirkossa mennään naimisiin. Tarkoittaen että mulle ei ole merkistystä, onko toimitusta todistamassa ne kaksi pakollista todistajaa vai koko suku- ja ystäväpiiri, ja että järjestetäänkö juhlia yleensäkään ollenkaan. Jotta syvällä näyttää olevan joidenkin käsitykset kirkollisista ja siviilivihkimisistä...
 3. ALkuperäinen suomalainen perinne lienee, että hääpari kulkee yhdessä alttarille. Morsiamen luovutus ja kenties morsiusneito/kaaso-saattokin on tullut jenkeistä. Mutta tavan alkuperällä ei sinänsä ole väliä, eikä mitään kiveenhakattuja sääntöjä ole. Kukin tekee niin kuin parhaaksi näkee. Alkuperäiseen ongelmaan en osaa oikein sanoa mitään fiksua. Ainut mahdollisuus on kai vaan keskustella kaason kanssa, ja yrittää selvittää mikä on kieltäytymisen perinteinen syy. Tunteeko kaaso itsensä typeräksi kävellessään morsiamen perässä, kun niin ei kerran ole yleensä tapana tehdä? Tai tunteeko hän, että hänet on asetettu lapsen asemaan, leikkimään morsiustyttöä vaikka on aikuinen nainen?
 4. Vastaukset vain katsoin, sillä minua ei kosittu, vaan minä kosin. Sillä hetkellä kyllä jännitti tai hermostutti, vaikka tiesinkin saavani myöntävän vastauksen.
 5. ^ ja ^^ Aikana ennen biometrisia passeja on käsittääkseni saanut matkustaa vanhalla passilla niin kauan kuin se on voimassa, mutta kun biometrisiä passeja alettiin myöntää, säännöt muuttuivat niin, että passin on oltava oikealla nimellä, kuten Nemona kirjoittikin.
 6. Kerran ne häät vaan vietetään, joten miksi pitää sellaiset juhlat joissa ei viihdy? Jos ei itse juo alkoholia, ei viihdy humaltuneiden seurassa eikä välitä aamuyöhön jatkuvista juhlista, miksi järjestää sellaiset juhlat? Eikö alkoholitarjolun suhteen ole suotavaa toteuttaa niitä monesti peräänkuulutettuja oman näköisiä juhlia? Jos ystävät ja tuttavat yhtään tuntevat hääparia, pitäisi heidän tässä tapauksessa osata varautua alkoholittomiin juhliinkin. Enkä todellakaan tarkoita tässä oman taskumatin ottamista mukaan.