mai

Rouva
 • Content count

  112
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by mai

 1. Minkä kokoinen on kihlasi? Entä vihkisormuksesi? Laitoin monivalinnaksi, jos jollain kihla- ja vihkisormus ovat keskenään eri kokoisia.
 2. Vinquu mitä vinquu, hiljasta pitelee pääasiassa.

 3. Poistin ketjusta pari viestiä edit: muutaman viestin ja pyytäisin nyt keskusteluun osallistuvia ja osallistuneita pysymään aiheessa ja hyvissä käytöstavoissa. Viestien poiston syynä on asiaton tyyli ja/tai alkuperäisestä ketjun aiheesta poikkeaminen.
 4. Kuvan kolmikivinen 4 mm leveä koon 18,5 puolipyöreä sormukseni maksoi 180 euroa. Kovin paljon kalliimpaa en uskaltaisi käyttääkään.
 5. Me mentiin naimisiin viime joulun alla ja ilmoitettiin naima-asiasta joulukorteissa (kaksi kärpästä yhdellä iskulla). Todistamassa oli kaveripariskunta. Mitään juhlia ei suvulle järjestetty eikä kukaan meidän ratkaisusta hermostunut. Onnellisia olivat vaan, kun ei tarvinnut ruveta hääkamppeita katselemaan tai lahjoja ostelemaan tms.
 6. Ei minullakaan ole edes käynyt mielessä, että sormukset pitäisi ottaa pois esim öisin tms. Niinpä minä pidän sormuksiani aina. Jos ne naarmuuntuvat, aina voi yrittää huoltaa kultasepällä tai ostaa uuden. Ei minun avioliittoni siihen kaadu, jos sormus menee rikki.
 7. Herrajjesta, tärkein asia elämässä! Vai eiks sinulla muka? Mikä voi olla tärkeempää?
 8. Jestas, minulle ei joku 16 mahdu edes pikkurilliin *nolostushymiö*. Kihla on 18 ja vihkisormus 18,5.
 9. Täällä eräs pari, joista kumpikaan ei halua olla juhlien keskipisteenä. Käytiin salaa maistraatissa ja ollaan kyllä oltu onnellisia päätöksestämme. Suku tai tuttavatkaan ei ole pahakseen pistäneet, pikemminkin päin vastoin.
 10. Minulla oli myös kaksi pitkää valkoista kallaa ja hyvin kestivät joulukuun kylmää keliä. Vielä noin viikko häistä kukat olivat kuin uusia ja kestivätkin maljakossa kotona tosi pitkään hyvän näköisinä.
 11. Vadelma voisi myös sopia suklaan kanssa. Persikan kanssa ainakin.
 12. Meillä oli tälläinen: Vihkijä: Avioliiton tarkoituksena on perheen perustaminen siihen kuuluvien yhteiseksi parhaaksi ja yhteiskunnan säilymiseksi ja menestykseksi. Avioliitto on tarkoitettu pysyväksi, jotta perheen jäsenet voisivat yhdessä luoda onnellisen kodin. Näiden todistajien läsnäollessa kysyn Teiltä (sulhasen nimi): Tahdotteko ottaa tämän (morsiamen nimi) aviovaimoksenne rakastaaksenne häntä myötä ja vastoinkäymisissä? Sulhanen: Tahdon. Vihkijä: Näiden todistajien läsnäollessa kysyn Teiltä (morsiamen nimi): Tahdotteko ottaa tämän (miehen nimi) aviomieheksenne rakastaaksenne häntä myötä ja vastoinkäymisissä? Morsian: Tahdon. Vihkijä: Vastattuanne kumpikin kohdaltanne myöntävästi esittämääni kysymykseen totean Teidät aviopuolisoiksi. Ottakaa (vaimon nimi) liittonne merkiksi sormus mieheltänne. TAI Antakaa liittonne merkiksi sormus toinen toisellenne. Teidät on nyt vihitty avioliittoon. Aviopuolisoina olette keskenänne yhdenvertaiset. Osoittakaa toinen toisellenne rakkautta ja keskinäistä luottamusta sekä toimikaa yhdessä perheen hyväksi. Ja tämä oli siis siviilivihkikaava.
 13. Meillä jäi unet aika vähille, mutta syynä oli se, että me käytiin edellisenä iltana katsomassa Sormusten herran kolmas osa ja se venyi aika myöhään. Seitsemisen tuntia varmaan saatiin nukuttua ja enemmänkin olis voinut nukkua. Aamulla ei olis jaksanut nousta millään. Ja yhteisessä sängyssä omassa kotona nukuttiin kuten muutkin yöt.
 14. Ainakin siviilivihkimisten kohdalla nimenmuutos tehdään järjestelmään heti vihkimisen jälkeen ja se näkyy poliisilaitoksellakin parin päivän kuluttua vihkimisestä. Ja juu, vihkijän se pitäisi ilmoittaa eikä sinun.
 15. Kuvallinen kela-kortti täytyy itse anoa, eivät lähetä mitään uutta korttia, jos aikaisemmin on ollut kuvallinen. Kuvaton uusiutuu automaattisesti eikä tarvitse hakea. Minullekin sanottiin ensin Nordeasta, että uusien henkkareiden kanssa pitäis mennä käymään ennen kuin uuden kortin saa, mutta sitten se ei mennytkään niin. Saivat uuden nimeni muutamassa päivässä väestötietojärjestelmän (?) kautta ja uuden kortin tilaaminen uudella nimellä onnistui netin kautta. Kirjastokortin voi uusia sitten, kun on uudet henkkarit. Näin ainakin meidän kirjastossa. Ja henkkarit voi uusia aikaisintaan sitten, kun sukunimi on oikeasti muuttunut.
 16. Mies tiesi etukäteen jo saavansa sykemittarin. Lisäksi annoin sille parit hassut bokserit. Itse sain pehmo-Ihaan, joka on kuulemma minulle kaveriksi niihin hetkiin, kun mies on itse jossain muualla sekä ihanan sydänsuklaarasian (jota en ole vieläkään raaskinut avata). :-X
 17. Minä olen kyllä tosi positiivisesti yllättynyt siitä, miten hyvin kaikki meni. Me ei etukäteen tehty mitään tarkkoja suunnitelmia päivän suhteen ja kun juhlittiin vain kahdestaan, saatiin mennä ihan miten huvittaa. Niinpä me mm. käytiin Makuunissa karkkiostoksilla ja rautatieasemalla ostamassa junalippuja seuraavana päivänä starttaavaa häämatkaa varten. Päällimmäisenä jäi mieleen se tunne, joka koko päivän oli. Olin niin hirveän onnellinen ja mies oli myös, sen näki tosi selvästi.
 18. Juu, verhon takana on ikkuna. Meidän vihkipäivänä ei paljon aurinko paistellut, joten en osaa sanoa, miten valoisalta tuo tila aurinkoisena päivänä näyttää.
 19. Meidän vihkijä ei käskenyt erikseen pussata, mutta me pussattiin sitten ihan lopuksi käskemättä.
 20. Me varattiin vihkiaika heinäkuussa ja naimisiin menemme joulukuussa. Ihan tyhjää oli vielä silloin koko loppuvuosi.
 21. Joo ja yksissä ristiäisissä pappi käytti kirkkoon kuulumattomasta kummista nimitystä "aikuinen ystävä". Ei se kumminkaan kummeutta estä. Onneksi.
 22. Meidän suku ei ole ollenkaan uskonnollista eikä kukaan sukulaisistani varmaankaan käy kirkossa muuten kuin häissä ja hautajaisissa tms. Rinssini ei kuulu kirkkoon eivätkä hänen vanhempansakaan, joten eivät taida kovin uskonnollista porukkaa olla hekään. Koska mies ei kuulu kirkkoon, on pakko vihkiä siviilisti, mutta minä en edes haluaisi kirkkohäitä. Vihille karataan kahdestaan ja salaa.
 23. Juu, minä kuulun kirkkoon, mies ei. Ei me edes harkittu mitään kirkollisia meininkejä, kun en minäkään koskaan ole ollut mitenkään uskonnollinen. Ja tässä meidän tapauksessa kirkkoa ei tarvita edes sukulaisten takia tai siksi, että tulisi "oikeammat" häät. Me kun käydään siellä maistraatissakin kahdestaan. Ja minun käsityksen mukaan maistraateissa voi saada yhtä komeat juhlat aikaan kuin kirkossakin. Meille varattiin puoli tuntia aikaa, mutta perusvihkikaava kestää vain pari minuuttia sisältäen lähinnä vaan ne "tahdon"-osat ja pari muuta lausetta. Olis kumminkin saanut varata vaikka kolme tuntia sitä tilaa, jos haluaisi muutakin ohjelmaa. Siellähän voi olla musiikkiesityksiä, runoja, muita puheita ja mitä vaan keksiikin. Ei siis tartte olla mitenkään koruton tapahtuma.
 24. Minä olen jopa ollut sellaisissa häissä, joissa tuo on soitettu kirkossa. Oikein hyvin sopi ja oli tosiaan kiva, kun oli tuttu virsi.
 25. Voi mennä läpi syksyllä, mutta ainakaan tämän vuoden puolella ei vielä saa vihkiaikoja kuin virka-aikana. Ainakaan Jyväskylästä siis.