uupunut

Rouva
 • Content count

  413
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by uupunut

 1. Taipalsaaren Väinölässä olen joskus vuosia, vuosia sitten ollut hääjuhlissa, paikkahan on ihan kiva ja kauniilla paikalla, mutta piha-alue ei ole mitenkään kiva. Jos teistä joku siellä juhlia pitää niin pienenä vinkkinä antaisin teitä ohjastamaan vieraat parkkeeraamaan Väinölän omalle parkkipaikalle auton (on siinä Väinölän vieressä) eikä rantaan venelaitureiden luokse. Moni veneen omistaja on mananut sitä, kun ei saa autoaan mihinkään parkkiin kun häävieraat valtaavat viimeisetkin vapaat paikat (paikkoja todella vähän).
 2. Tykkään tosi paljon vieläkin vaikka ollut jo 6 vuotta sormessa
 3. Kannattaa käydä kyselemässä mitä maksaa kimput ja katselemassa kuvia esim. Tolvanen Kauppakadulla (kukkakauppa/hautaustoimisto, ystävälleni tuli täältä kukat ja olivat kauniit, hintaa en muista. Mirjamin kukka samalla kadulla, ennen oli vaki kukkakauppa. Tuonkaan hintoja en nyt tiedä, mutta silloin ainakin tekivät todella upeita kimppuja. Tässä muutama mitkä tulivat nyt mieleeni. En asu enää Lpr, mutta usein siellä kotikonnuilla käyn.
 4. Mun oli pakko vastata tähän sillä meillä oli hääjuhla Kunnalan marja ja matkailussa. Me olimme todella tyytyväisiä kaikkeen. Kaikki meni loistavasti. Ruoka oli todella maukasta ja sitä oli riittävästi ja vielä iltapalle riitti salaattia. Meillä oli vieraita noin 100 henkeä. Emännän kanssa sujui kaikki hyvin ja meillä myös vieraat pitivät paikasta todella paljon. Me tehtiin niin, että alakerrassa meidän kanssa söi lähisuku ja heillä oli varatut paikat. Muut vieraat saivat itse valita paikan ja useimmat söivätkin ulkona kun ilma oli todella kaunis. Ruokailun jälkeen olimme sitten ulkona tai yläkerrassa missä oli kahvi ja tanssi. Boolitonkka meillä oli pihalla olevassa huvimajassa. Päivä oli todella mukava ja ikimuistoinen. Harmi Töpinä jos sinulle jäi toisenlainen kokemus kyseisestä paikasta.
 5. Aika yllättävää tuon "tasoiselta" hotellilta ja todella huonosti ovat asian hoitaneet. Ilman muuta aina kannattaa tehdä reklamaatio jos ei palvelu pelaa. Itse olin hotellin asiakas keväällä ensimmäistä kertaa ja minulla ei ole kuin hyvää sanottavaa koko paikasta. Meitä oli pieni porukka ja yövyimme kartanon puolella. Päivällä söimme hotellin kahviossa salaatti/keitto lounaan ja illalla kartanon illallisen mikä oli todella ihana kokemus. Tunnelma siellä ravintolassa oli todella lämminhenkinen ja palvelu todella upeaa. Ruokakin oli todella hyvää. Kylpylä on pieni, mutta hyvin mahtui joukkoon, vaikka siellä väkeä olikin. Niin ja aamiainen oli todella mahtava ja maittava.
 6. Silloin kun minä kasvatin ruiskaunokit sekä harsokukan niin keväällä kun ilmat sallivat laitoin siemet suoraan kukkapenkkiin kasvamaan ja hyvin ehtivät ja kasvoivat häihin mennessä. Eli häämme olivat heinäkuun lopussa. Joku kyseli miten kestivät? kaasoni teki kukkakimppuja pöytiin missä oli sinistä ruiskaunokkia, valkoista harsokukkaa, mustikan varpuja ja vähän punaista kukkaa jostain pensaasta minkä nimeä en muista. Kimput tehtiin pöytiin edellisenä päivänä ja maljakkoina meillä oli kirkkaat tuikkukupit. Hienosti kestivät kimput ja kun seuraavana päivänä kävimme purkamassa koristeet, niin saimme kotia viemisiksi vielä todella kauniit kimput. Meillä oli harsokukkaa varattu liian vähän,joten laitoimme loppuihin kimppuihin vähän koiranputkea.
 7. Hääkampauksesta en osaa sanoa, mutta Pia Tommiskalla kampaaja Ira on laittanut mun hiuksia ja olen ollut todella tyytyväinen häneen.
 8. Meillä tuli tänään seitsemän vuotta kun kihlauduimme. Mieheni kosi minua yllättäen kun kävimme asioilla. olimme vitsailleet kihloista pitkän aikaan, mutta minä päätin odottaa miehen kosintaa.
 9. Kävin aamulla manikyyrissä ja kaupan kautta kotia ruokaa laittamaan, kun kaasoni tuli miehensä kanssa meille. Ruoan jälkeen lähdimme miehen kotikotia kasvatetut kukat keräämään ja meidän jatkaessa matkaa juhlapaikalle lähti mies hakemaan metsästä koivuja. Porukalla koristelimme juhlapaikan ja sieltä vielä ajoimme takaisin miehen kotikotia makkaran paistoon. Mies jäi sinne yöksi ja me kaason ja hänen miehensä kanssa menimme meille. Suihkun jälkeen nautimme vielä siiderit ja juttelimme niitä näitä ennen nukkumaan menoa. Uni tuli hyvin touhukkaan päivän jälkeen.
 10. Mustikanvarvut ovat todella kauniita pienissä kukkakimpuissa. Itse keräsin niitä viime keväänä maljakkoon kimpun ja olivat todella kauniin näköisiä kun niihin alkoi lehdet tulla.
 11. Mulla oli kimpussa persikan värisiä ruusuja, ruiskaunokkia, harsokukkaa ja murattia. Hintaa en kyllä yhtään muista. Pöytiin kaasoni teki kimput itse kasvatetusta ruiskaunokista ja lisäksi hän laittoi niihin harsokukkaa, mustikan varpuja sekä jonkin pensaan lehtiä ja kukkia. Eli pöytäkukat eivät maksaneet kun harsokukan hinnan sekä ruiskaunokkien siementen verran. Meillä oli maalaishäät joten halusin mahdollisimman luonnonläheiset kimput pöytiin. Mulla oli oman kimpun lisäksi heittokimppu ja kaasolla sekä bm:llä oli vieheet.
 12. Mun kaaso osti meille shampanjalasit. Sain itse olla mukana valitsemassa kaiverruksen mallia.
 13. Minä kasvatin silloin meidän häihin ruiskaunokkeja ja harsokukkaa.
 14. Suosittelen Kampaamo kauppa Sitruunaa Isossa Kristiinassa ja siellä kampaaja Sari. Käypä hänen kanssa juttelmassa ja suunnittelemassa kampaus. Hän loihtii todella hyvän näköisiä kampauksia lyhyempiikin hiuksiin.
 15. Kyllä minun mielestä pitää joku raja olla noissa polttareiden kustannuksissakin. Tänä päivänä kyllä kaikki maksaa, mutta edullisestikin saa järkättyä ihan kivan päivän ja monessa asiassa voi säästää kun miettii mitä tekee.
 16. Nyt muutaman vuoden jälkeen voin sanoa, että tämä ihana seesteinen olotila. Ei tarvitse olla yksin vaan on vierellä ihana kumppani jonka kanssa voi arjen ja juhlankin jakaa. Välillä vähän riidellään ja sitten taas sovussa eleillään.
 17. Voin suositella parikin kampaamoa Kampaamo Leila Raastuvankadulla siellä kampaaja Riitta, joka nyt pitää kampaamoa ja Kampaamokauppa Sitruura siellä kampaaja Sari. Ovat todella hyviä kampaajia molemmat ja tekevät just toiveiden mukaan. Ainakin itse olen ollut todella tyytyväinen. Ystävälläni oli kimppu Tolvaselta ja se oli erittäin kaunis sekä pöytä kukatkin. Sieltä kannattaa ainakin kysyä.
 18. Meilläkään kanttori ei hyväksynyt romanssi kappaletta esitettäväksi kirkossa. Kanttori piti meille melkein uskonnon tunnin siintä miksi hän ei sitä kappaletta hyväksy. Siinä ei mainita pyhä kolminaisuutta vaan se on niinkuin meille kahdelle suunnattu kappale Ym. Olimme aivan huuli pyöreinä, että ei voi olla totta meidän juhlathan nämä ovat! jos olisimme tuon tienneet, ettemme saa sitä kappaletta kuulla kirkossa niin olisimme vaihtaneet kanttoria. Meillä on tuttavapiirissä kaksikin kanttoria, jotka olisivat voineet kyseisen kappaleen soittaa. Kanttori antoi meille listan hengellisistä lauluista ja yhdessä mieheni enon kanssa valitsimme sellaisen laulun, jonka hän lauloi meille.
 19. Taisimme suurimman osan käyttää häämatkalla
 20. Tuli vielä mieleeni, että mainitaanko missään juhlapaikkaa nimeltään Marjola? se on myös kauniilla paikalla saimaan rannalla. En kyseisessä paikassa koskaan käynyt, mutta tiedän, että se on suosittu juhlapaikka. Marjolaan mennään Luukkaansalmen sillan yli ja ensimmäisestä risteyksestä mikä tulee vastaan käännytään vasemmalle. Siellä on hyvät opasteet.
 21. Joku kirjoitti tuolla hääpaikkakuntasivuilla, että Kareliatalo ei enään ota juhlavieraita vastaan. Ken sitä miettii, niin kannattaa varmaan itse se asia vielä varmistaa. Pieni korjaus tuohon aiemmin mainittuun Tirilän työväentaloon, että se ei sijaitse Lauritsalassa vaan Tirilässä. En mikään pilkku ole, mutta tarkka kuitenkin kun on kyse entisestä kotipaikastani. Olen ollut upseerikerholla (sijaitsee lähellä rantaa) sekä toimiupseerikerholla häissä. Upseerikerho on kauniilla paikalla ja siellä on todella iso sali jossa mahtuu hyvin tanssimaan. Miinuksena tietysti, että kaikki väki ei mahdu samaan tilaan. Toimiupseerikerholla taisi suurinosa väkeä istua samassa tilassa. Molemmat sijaitsevat Rakuunanmäellä eli varuskunta-alueella. Siinä on kaksi varteenotettavaa juhlapaikkaa. Hinnoista ym. en osaa sanoa.
 22. Se on varmaan kanttorista kiinne mitä saa esittää ainakin meillä oli. Meidän kanttori oli oikein uskonnollinen ja kun oltaisiin haluttu kuulla kirkossa romanssi kappale mieheni enon laulamana niin se ei sopinut. Saimme kunnon uskonnon tunnin kanttorilta miksi se ei sovi ym. jouduimme sitten valitsemaan hengellisen laulun. JOs olisimme tienneet kanttorin noin tiukkapipoksi, niin olisimme pyytäneet toisen kanttorin tilalle. Meidän vieraanamme oli sellainen henkilö, joka on myös kanttorina toiminut vihkikirkossamme olisimme hänet voineet pyytää tilalle. En usko, että tuollaisia kanttoreita joka kirkossa on.
 23. Meillä oli myös koivuja koristeina. Edellisenä iltana laitoimme koivuja ulos maahan ovien pieliin ja portaiden pieliin. Hyvin kestivät ja hyviltä näytivät hääpäivänä. Osa oksista laitettiin veteen ja neikin kestivät hyvin. Jos vain on koivuja saatavilla, niin ovat hyvä, halpa ja kaunis koristus kesähäihin.
 24. Ei mekään teititelty. Pappi soitti mulle ja heti kyllä sinuteltiin. En varmaan olis pappia osannut teititelläkkään
 25. Ehdottomasti häävalssi