Jump to content
Naimisiin.info

jrc

Rouva
  • Viestit

    84
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by jrc

  1. No aika moni nainen, joka ei halua luopua tyttönimestään, ei ota sitä yhdysnimeä juuri siksi. Yhdysnimihän ei ole sama asia kuin oman sukunimen pitäminen - siinä (yhdysnimen ottamisessa) nimi nimittäin vaihtuu. Jo kauan sitten on ollut muitakin vaihtoehtoja kuin yhdysnimi tai pelkkä miehen nimi - ja minusta taas on yllättävää, miten välillä vaikuttaa kuin jotkut eivät tätä tietäisi.

    Niin totta. Itse otin yhdysnimen, ja se tarkoittaa sitä, että mieheni nimi on meidän perheemme yhteinen nimi, ja minä käytän perheen yhteisen nimen edessä henkilökohtaista nimeä, eli tyttönimeäni.

    Tyttönimestäni en halunnut luopua, koska miehen nimellä minulla olisi ollut täyskaima samalla alalla, ja muutenkin tyttönimeni, jota olen työelämässä tottunut käyttämään on ytimekäs ja mieleen jäävä. Käytän nykyään töissä koko yhdysnimeä, mutta mielestäni on ymmärrettävää, että ihmiset ymmärtävät helpommin Linda Hjelt-Lehtosen olevan naimisiin mennyt Linda Hjelt, kuin jos olisin luopunut omasta nimestäni kokonaan.

  2. Mun kimpussa oli 40 tulppaania. Lisäksi oli kolme kaasojen ruusukimppua sekä kaksi morsiusneitojen kimppua, joissa jaloleinikkiä ja nappikrysanteemia. Kaikki sidottu omin varsin.

    Lisäksi pöydissä oli 60 asetelmaa, joissa jokaisessa oli n. 10 tulppaania sekä mustikanvarpuja. Tarjoilupöydässä oli kolme asetelmaa, joissa ranskalaisia tulppaaneja (n. 15-20) kpl, lisäksi tuli kaksi valkoista tulppaaninippua (30 kpl kukkia molemmissa) baariin ja kirkkoon. Kaikkien kukkien hinta yhteensä oli n. 750€.

  3. Musta se ei missään nimessä kuulu vieraille mitä kukin on tuonut. En ole edes ikinä kuvitellut avaavani (tai että joku muu avaisi) lahjoja hääjuhlassa, vaan vasta seuraavana päivänä. Musta se on jotenkin vulgääri ajatus että lahjat avattaisiin kesken hääjuhlan tai että ylipäätään vieraat tarkastelisivat mitä muut ovat tuoneet.

    Ditto.

  4. Moni kertoo saaneensa meikkaajalta LAINAKSI huulipunan ja puuterin... En itse juurikaan tunne ammattilaismeikkaajien käytäntöjä, mutta ihmettelen kyllä suuresti, mitä ihmettä meikkaaja tekee lainasta palautetuilla meikeillä. Käyttää niitä seuraavalle meikattavalle vai!!?? Eikö se ole hirvittävän epähygieenistä?! Taidanpa perua varaamani häämeikin... :unsure:

    Mä ostin meikkaajalta samansävyisen huulipunan, jota meikissä käytettiin. Aivan uuden, toki. En voi kuvitella, että kukaan ammattitaitoinen meikkaaja lainaisi meikkejä.

  5. Liityn mukaan suosittelijoihin. Kävimme Mäkisen luona, ja palvelu oli ensiluokkaista ja hinta hyvin kilpailukykyinen. Häneltä saamani tarjous oli 700€ edullisempi kuin halvin stadista saamani tarjous, joten matka Turkuun kannatti. Pajalla oli paljon kauniita sormuksia, tulen sitten kertomaan omistamme kunhan saamme sormukset vuodenvaihteessa kotiin.

    Eniten minua miellytti hänen palveluasenteensa, hän oli asiantunteva, muttei asiakasta väheksyvä tai tiedollaan briljeeraava. Sulhokin löysi mieluisan sormuksen, vaikka aikoi pitää vanhan kihlansa.

  6. Minulle kerrottiin Huiskulan puutarhasta (Suomen suurin ruusunkasvattaja?), ettei Suomesta saa ollenkaan noita Austin-ruusuja - ei edes ulkomailta tilattuna. Taalla Englannissa niita on joka paikassa, ja olisinkin halunnut kimppuuni juuri niita, mutta ei taida onnistua... tulkaa silti kertomaan, jos jostain loytyy!

    Näin taitaa olla, itse halusin alunperin sellaisia oranssihtavia David Austin scented ruusuja, näyttää vähän appelsiininlohkoilta, mutta floristi tyrmäsi idean. Austinit on kyllä mun mielestä vaan niin upeita, en ymmärrä miksei niitä saa, valaiskaa joku?

  7. En todellakaan ole kukka-ammattilainen, joten jos jollain on parempaa tietoa, korjatkoon:

    Jaloleinikki on kevään kukka. Kukkakaupassa sitä näkyy tähän aikaan vuodesta (toukokuussa) vähän. Erityisen hyvää leinikkiaikaa on helmi-maaliskuu, silloin olen mielestäni nähnyt eniten leinikkejä floristin luona. Olen myös lukenut, että puutarhassa leinikki kukkii kesällä. Tästä minulla ei ole tietoa, mutta sen tiedän, että kesällä en ole jaloleinikkiä kukkakaupassa nähnyt.

×
×
  • Create New...