Sign in to follow this  
Followers 0
heinähame

Naposteltavaa ennen ruokailua

8 posts in this topic

Esimerkiksi jenkkihäissä näyttäisi tyypillisesti olevan seremonian ja varsinaisen juhlavastaanoton välissä "cocktail hour", jolloin on tarjolla juotavaa ja usein hyvin reilustikin syötävää. Juhlassa sitten tarjotaan täysipainoinen ateria, ja mahdollisesti on vielä yöpalaakin.

Suomalaisissa häissä taas noudatetaan tarjoilujen suhteen useimmiten kaavaa seremonia-onnittelumalja-ateria-baari+yöpala. Aloin kuitenkin tässä miettiä, että usein sitä on jo todella nälkäinen kun häissä vihdoin saa edes leipää eteensä - miksipä en siis tarjoaisi jotain pientä jo aiemmin?

Onko kellään ollut tarjolla jotain cocktailpaloja tai vaikka ihan jotain pähkinöitä ennen varsinaista ateriaa (esim. ennen seremoniaa tai onnittelujen yhteydessä)? Olisi hauska kuulla kokemuksia!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielestä tää on kiva idea. Vierailla tosiaan on yleensä jo kova nälkä kun ruokailuun asti päästään. Varsinkin jos hääpaikalle saavuttaessa on yhtään odottelua (ja yleensä on - enemmän, jos hääpari on kuvattavana ja vähemmän jos ei ole, mutta lähes aina kuitenkin jonkun verran).  Itse en ehkä kovin runsasta cocktailmenua kuitenkaan ottaisi jos vihkiminen on perinteiseen tapaan kahden-kolmen aikoihin ja ruokailu heti kun  mahdollista esim. neljän-viiden aikoihin, häämenu on kuitenkin usein melko runsas ja täyttävä. Mutta jotain pientä naposteltavaa kuitenkin voisi olla tarjolla. Tietysti voi rakentaa ruokailun niinkin, että ensin on suht. runsaasti cocktailpaloja, sitten jotain ohjelmaa ja illallinen vasta vähän tavanomaista myöhemmin, jolloin iltapalan voi jättää kokonaan pois.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiva kuulla ajatuksiasi! Joo, ne Neljät häät Amerikassa -tyyppiset cocktailsetit on yleensä melko övereitä. :) Mutta että sen onnitteluskumpan kanssa saisi vaikka jotain hyvää keksiä+juustoa, ehkä jonkun sormin napattavan minipiiraan, makean suupalan tai vaikka vaan suolatikkuja - tilanteen luonteen ja ajankohdan mukaan, mutta että jotain!

Aloin nimittäin itse miettiä sitä niin, että jos ajatellaan että ruoka on virallisesti tarjolla klo 17, se voisi tarkoittaa esim. seuraavaa:

- pääsen aloittamaan syömisen klo 17.30 (ruoka hiukan myöhässä, jonotus buffetpöytään, pöytäseuran odottaminen)

- seremonia on alkanut klo 15.30 (seremonia, siirtymä juhlapaikalle, onnittelut)

- olen ollut seremoniapaikalla klo 15.15 (ajoissa)

- olen lähtenyt kotoa klo 14 (esim. naapurikaupunkiin autolla tai pääkaupunkiseudun sisällä julkisilla)

- olen alkanut valmistautua ihan viimeistään klo 13

Johtopäätös: tuskin olen syönyt mitään puolenpäivän jälkeen. :) 17.30 ahmisin siis alkuruuat ihan sudennälkäisenä.

Toki on periaatteessa vieraan vastuulla pitää huoli siitä että syö fiksusti ennen lähtöä, mutta totuus on kuitenkin se että juhlapäivät on vieraallekin aikamoista hässäkkää. Meillä on seremonia ja juhla ihan lähekkäin ja paikalle on meidän järjestämä kuljetus, ja ajattelin, että jotain pientä syötävää voisi olla tarjolla ennen seremoniaa (ja vielä esillä myös onnittelumaljojen ajan).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuota samaa olen laskeskellut itsekin, että harva on ehtinyt mitään syömään sen puolen päivän jälkeen, ja tuskin kaikki ovat syöneet lounastakaan. Minäkin olen katsonut tuota Neljät häät Amerikassa -ohjelmaa, ja sitä kautta alkanut itsekin miettiä tätä cocktailpalavaihtoehtoa  :girl_haha: Jos johonkin päädymme, niin varmaan 1-2 helppoon pikkusuolaiseen. Alkumaljojen lisäksi meillä on tarjolla heti aluksi myös sitruunavettä ja limua, ettei tarvitse janosta ainakaan kärsiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kyllä monissa suomalaisissa häissäkin on cocktail hourin tyyppinen tarjoilu, varsinkin jos hääpari käy valokuvissa vihkimisen ja juhlan välissä.

(Väite perustuu mm. Mitä ohjelmaa kun odotellaan morsiusparia? -ketjun keskusteluun :) )

 

Justiinsa pikkusuolaiset sorminsyötävät (minipiiraat, minileivät, minipitsat, vuoksenpiirakat, erilaiset rullat, ruisnapit; juustopöytä; hedelmät; "cocktail-tikut"; falafelit, tuulihatut...) kuulostavat kyllä hyviltä. (Tietysti jotain juomistakin pitää sitten olla.) Jos jotain vähän erilaisempaa pöytään haluaa, niin tarjolla voisi olla vaikka sushia tai äyriäisiä, tai keittoa shottilasissa. Itsekin olen katsonut tuota Neljät häät Amerikassa -ohjelmaa, ja välillä on kyllä mennyt ihan överiksi se tarjonta, vierasmorsiametkin sanoneet, ettei vaan enää jaksa syödä sitä filet mignonia kymmenien kylmien ja lämpimien "naposteltavien" jälkeen, joten siksi tuo napostelu kannattaa huomioida sitten itse pääruokailussa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli hääparia, onnitteluja ja ruokaa odotellessa naposteltavaksi kurkku-, porkkana- ja paprikatikkuja, sekä sipsejä ja dippiä + vettä ja mehua. Hyvin upposivat. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kas vain Tipzilla, no niinpä näkyy! Itselle vaan ei ole näköjään sattunut koskaan kohdalle. :) Ja sm2, hyvältä kuulostaa teidän pikkunaposteltava! Ihan simppelit jutut tekee jo paljon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaverin häissä oli tarjolla cocktail-paloja heti hääpaikalle saavuttaessa. Vieraan näkökulmasta se tuntui huomaavaiselta ja toi juhlallista tunnelmaa, varsinkin kun palat olivat sellaisia pieniä, nättejä ja maukkaita. Ne oli valmistanut pitopalvelu (oletan) ja ruoka näissä häissä oli muutenkin taivaallista, mutta varmasti vieraat arvostavat myös yksinkertaisempia tarjottavia. Meidän juhliin ei kyllä ole ajateltu, koska tarkoitus olisi käydä pikimmiten ruokapöytään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0