kinuskimansikka

Saariston Rengastielle pyöräilemään

5 posts in this topic

Päätettiin sulhon kanssa vihdoinkin että mitä tehdään häiden jälkeinen viikko (yritetään lähteä viralliselle häämatkalle ulkomaille sitten talvella kun on kylmää ja ikävää ja nauttia kesällä Suomesta) ja päädyttiin että lähdetään pyöräilemään Rengastie ja ajateltiin tähän varata n. viikko. Pääosin aikomuksena on yöpyä teltassa, mutta joksikin yöksi voisi olla mukava ottaa mökkikin.

 

Onko jollain kokemuksia lähivuosilta? Lähinnä kiinnostaa siis leirintäalueet (tai vinkit minne teltta sopii leirintäalueiden ulkopuolella) ja jostain puolivälistä reittiä mahdollisesti sisämajoitus. Tämän lisäksi kiinnostaisi tietää kaupoista, ravintoloista jne että osaa miettiä mitenkä sitä ruokaa & juomaa pakkailee mukaan. Pyörällä kun mennään niin ei oikein voi "varmuuden vuoksi" pakkailla mitä tahansa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tän ketjun innottamana tilasin miehelle synttärilahjaksi ton Omatoimimatkailijan opas Saariston Rengastielle ja pikkurengastielle. Nyt sitte vissiin ollaan elokuussa menossa matkaan. Ei olla noin pitkiä reissuja koskaan tehty joten taidetaan kiertää autolla nuita. Mulla ainaki olis mielessä kyllä joskus tulevaisuudessa ihan pyörälläkin mennä. Ainaki toi lyhyempi kun sillekki tulee matkaa 110km. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me pyöräiltiin rengastie pari vuotta sitten kesäkuussa, joten vinkkivitosia pukkaa, jos vielä niitä kaipaatte. ^_^ Suosittelen reissua lämpimästi, meillä oli ainakin huippua! Saaristomaisemat on niin kauniit.

 

Ihan ekaksi muutama yleinen juttu. Me pyöräiltiin juhannuksenalusviikolla, jolloin oli tosi hiljaista vielä - sesonki alkaa juhannukselta. Moni paikka oli juuri avannut. Pyörällähän ei ole onneksi ongelmaa, ettei mahtuisi lauttoihin, joten autopaljous heinäkuussa ei sitä haittaa. Ja jos teillä on teltta mukana, pääsette aina jonnekin yöksi, mutta saattaisin varata mökkimajoitusta etukäteen, jos sellaista mielitte.

 

Me startattiin maanantaiaamupäivällä junalla Turkuun ja sieltä sitten kohti Kaarinaa ja Paraisia. Eka etappi oli muistaakseni aika pitkä, ehkä 60km kertyi. Yövyttiin Nauvossa, vähän kirkonkylän ohi, en nyt mitenkään muista paikan nimeä, mutta siellä oli tosiaan vain yksi leirintäalue. Ehdittiin perille juuri ja juuri ennen klo 22, jonka jälkeen paikka meni kiinni. Kiva pieni leirintäalue, paikalla oli myös mökkejä. Nauvo olisi ollut kiva kylä tutustuakin tai vaikka viettää päivä meloen, mutta me päädyttiin jatkamaan matkaa saman tien.

 

Seuraavana päivänä poljettiin Nauvon ja Korppoon läpi ja poikettiin Korppoo-Houtskari-satamasta Norrskataan. Norrskatasta löytyi kiva ravintola vierasvenesatamasta, jonne oli viitisen kilsaa matkaa lossilta. Takaisin kohti lossia tullessa miehen pyörä hajosi.. Saatiin miehelle ja pyörälle liftikyyti peräkärryllisessä autossa, ja minä poljin minkä jaloista pääsin, jotta ehdittäisiin illan viimeiseen lossiyhteyteen ^_^ Korppoosta vielä lautta Houtskariin, jonka sataman vieressä oli leirintäalue, ja sitten pyöränkorjausta ihmettelemään. Houtskarin leirintäalue oli kauniilla paikalla ja ihan viihtyisä. Pyöränkorjaajakin löytyi, Reuben's Bilverkstad Korppoon puolella, joten aamulla sitten takaisin lautalla Korppooseen pyörää korjaamaan... Taas, jos olisi ollut enemmän aikaa, olisi poljettu Korppoon Saaristokeskukseen, mutta jätettiin sekin tältä kertaa väliin.

 

Pyörästä oli taka-akseli poikki, mutta Reuben fiksasi homman vajaassa tunnissa. Sillä aikaa tutustuttiin Korppoon kirkonkylään, oikein söpö pieni saaristolaispaikka. Matka pääsi jatkumaan, joten ei muuta kuin lautalla takaisin Houtskariin ja sieltä Iniöön. Iniön-lautta oli tuolloin vielä maksullinen, mutta nykyään se - kuten muutkin lautat - on ilmainen. Iniön lautan rannassa oli leirintäalue, mutta me jatkettiin suoraan matkaa. Iniössä käytiin luontopolulla, oikein kiva parin kilometrin lenkki mäelle, josta näkyi hienot maisemat. Illan tullen vielä lautta Kustaviin. Lauttarannassa oli kiva kahvila, jossa maisteltiin hyvää raparperipiirakkaa. Kivat omistajat myös, hiljaisena aikana oli hauska jutella paikallisten kanssa. Kustavissa poljettiin vielä tovi, jotta päästiin Mussalon leirintäalueelle yöksi. Hieno leiripaikka sekin.

 

Aamulla sitten oikaisimme ja otimme yhteysaluksen Taivassalon Hakkenpäästä Velkuan Teersaloon, jonne siirryimme sukulaisten mökille juhannuksen viettoon. Ihan viimeistä etappia Turkuun ei siis poljettu. Tuo Kustavin tie on muuten vähän karu polkea, siellä on tosi kapea piennar ja autot kaasuttaa kovaa ohi. Muuten tiet oli ihan hyvät polkea, pyörätietä oli jonkin verran ja pientareet tarpeeksi leveitä.

 

Pitkän matkakertomuksen summa summarum, me siis yövyttiin aina leirintäalueilla enkä tiedä, mihin teltan olisi muuten voinut laittaa pystyyn. Meidän neljä päivää oli aika pieni aika, joten ei ehditty hirveästi poikkeamaan pois pääteiltä, mutta ajomatkat oli silti aika maltillisia. Kivoimpia oli kohtaamiset paikallisten kanssa ja tietysti saaristoluonto. Lautta-aikataulut kannattaa tsekata etukäteen tai sitten varata vähän ekstra-aikaa, sillä lautat ei aina kulje silloin kuin toivoisi ^_^ Leppoisaa matkantekoa oli ainakin meillä, joten toivottavasti teillekin tulee kiva reissu!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos! Nyt meilläkin on läjä oppaita kotona ja tarkoitus lähipäivinä suunnitella reissu! Jonnekin puoliväliin oltiin ajateltu pysähtyä muutamaksi yöksi hengailemaan - jos on ihana keli niin nautiskellaan ja uidaan, jos on huono keli niin kuivataan varusteita ja nautiskellaan. Ja uidaan  :girl_haha:

 

Mua on ehkä eniten yllättänyt se, että noista majapaikoista (mitä halutaan siis siksi pariksi yöksi vuokrata, muuten teltassa leirintäalueella) on todella huonosti tietoa netissä. Tai edes sähköpostiosotteita. Mikä aiheuttaa tällaiselle kiireiselle ihmiselle paniikin että koska me oikein keritään soittelemaan ja oudolta tuntuu jos joutuu varaamaan majotuksen ilman että on nähnyt netissä miljoonaa kuvaa paikasta :) Sinne mökille asti ajateltiin tehdä tarkempi aikataulu ja sen jälkeen jättää tilaa myös fiilistelylle, eli jos ei huvita just silloin jatkaa niin pysähdytään sitten, takasin ei ole onneksi kiire (täytyy vain tarkistaa missä paikoissa on ruokakauppa) :D

 

Jos tulee mieleen muita vinkkejä niin todellakin saa jakaa vieläki tietoa!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now