Sign in to follow this  
Followers 0
Ruska

Sormukset eri materiaalia

8 posts in this topic

Onko siitä mitään haittaa jos kihla- ja vihkisormus ovat eri materiaalia? Kuluttaako kovempi pehmeämpää ja jos kuluttaa niin missä ajassa kuluma näkyy? Viisi, kymmenen, kaksikymmentä vuotta?

 

Vihkisormukseni on palladiumia, kihla oli palladiumhopeaa (50/50). Kihla on nyt teillä tietymättömillä ja jos käy niin että sitä ei vaan löydy, niin harkitsen terässormusta tilalle. Mitenkähän se tulee toimeen palladiumin kanssa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tästä vastauksesta tuskin on mitään varsinaista apua, mutta itse olen kuullut, että esimerkiksi titaanin (joka on terästä huomattavasti kovempaa) ja kullan yhdistelmä on mahdollinen. Kulumista kyllä tapahtuu, mutta se on niin vähäistä, että yhdistelmä kestää hyvänä vuosikymmeniä. Viisaampi korjatkoon, mikäli ammuin itseäni juuri jalkaan.

Edited by Janique

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itseasiassa kysyin tätä asiaa myös Kultasepänverstas CaiSannista, josta vihkisormus on kotoisin. Sieltä sanottiin etteivät suosittele terästä ja palladiumia rinnakkain, satunnainn käyttö on ihan ok muttei 24/7. Mulla onkin nyt hankittuna erikseen "työsetti" teräksestä, eli kaksi sileää sormusta hieman eri levyisinä ja niitä tulee siis pidettyä ainakin se 8 h vuorokaudesta. Eipä siihen sitten enää jää kovin montaa tuntia yhteiseloa palladiumille ja teräkselle jos hienomman kivellisen vihkin vaihtaa sormeen aina kotiin tullessa :)

 

Ajattelin kyllä että kunhan valmistun ja pääsen töihin, niin saatanpa ostaa jonain vuonna itselleni esimerkiksi synttärilahjaksi jotain pientä ja kimaltelevaa tuon vihkin rinnalle... :girl_pinkglassesf:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mulla on titaaninen kihlasormus ja kyselin häämessuilla kultasepältä että uskaltaako tuon rinnalle hankkia kultasormusta. Kuulemma kuluminen on minimaalista kunhan molemmat sormukset ovat oikeankokoisia eivätkä pyöri sormessa (eli eivät hinkkaudu toisiaan vasten). Yksi vaihtoehto on kiinnityttää sormukset yhdeksi leveäksi mutta itse en ainakaan syttynyt tälle idealle...

Mutta siis, mulle tulee titaanikihlan viereen keltakultavihki. Osa varmasti kauhistelee mutta "tyylisäännöt" on tehty rikottaviksi ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Syököhän" valkokulta hopeaa? Sulhasen kihla on hopeaa ja vihki valkokultaa. Kokeili laittaa ne yhtä aikaa sormeen, ja totesi että voisi ehkä pitääkin kahta sormusta sitten kun olemme naimisissa. Aluksi meinasi vaihtaa vihkin kihlan tilalle ja laittaa kihlasormuksen talteen. Nyt harkitsee kuitenkin molempien pitämistä. Mutta onko tämä mahdollista? Siis kestääkö kihla? Kihla on vähän leveämpi ja jäisi alemmaksi sormukseksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

^ Kyllä valkokulta syö hopeaa, hopea on tosi pehmeää, jopa kaksi kultaista syövät toisiaan. Hopeasormuksen pehmeyttä kuvaa se, että hopeasormus voi vääntyä soikeaksi ihan normaalissa käytössä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No siinä tapauksessa sulhanen käyttää pelkkää vihkiä ja laittaa kihlan talteen. 

 

Hopeasormusten vääntymisestä tulikin mieleen yksi juttu: Kaverillani ja hänen sulhasellaan oli alunperin hopeaa molempien kihlasormukset. Sulhanen tekee sellaista työtä, jossa sormus joutuu koetukselle. Sormus olikin vähän heikossa hapessa ja soikistunut. Kerran se oli pöydällä, ja kaverini ajatuksissaan tarttui sulhonsa sormukseen ja alkoi räpeltää sitä. Loppujen lopuksi hän onnistui taittamaan sormuksen kasaan!  :girl_impossible: Kuitenkin loppu hyvin kaikki hyvin, he ostivat myöhemmin uudet kihlasormukset, valkokultaiset :D Toivottavasti kaverini ei ole tai rekisteröidy tänne, muuten hän tunnistaa itsensä tästä ja sen jälkeen minun nimimerkkini  :girl_haha:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hui nyt iski pieni pelonpoikanen... Voinkohan pitää teräksistä kihlaani ja keltakultaista vihkiä samassa sormessa? :girl_impossible:  Pitänee kysellä kultasepänliikkeestä kun käyn noutamassa sormukseni... Ei tullut aiemmin edes mieleen tämä!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0