Jump to content
Naimisiin.info

Kaksiosaiset hääjuhlat


kenkänainen

Recommended Posts

Hei,

Olisiko kellään vinkkejä viikoksi jos järjestäisi ns kaksiosaiset hääjuhlat? Ensin olisi suvun ja läheisten ystävien kesken kirkko ja ruoka ja sitten tulisi kaverit juhlistamaan kakulla, kahvilla ja bileet pystyyn. Mutta minkälainen olisi hyvä aikataulu, miten kutsut kirjoitettaisiin ja onko tämä edes mahdollista ilman että joku suuttuu? Tämmönen helpottaisi lompakkoa sekä kun ei aivan kaikkia haluttaisiin kirkkoon mutta kumminkin bilettämään...

Link to comment
Share on other sites

Me olemme suunnitelleet pitävämme kaksiosaisen juhlan. Ensin tosiaan vihkiminen juhlapaikalla + ruokailu, jonka yhteydessä ei tarjoiltaisi vielä alkoholia ollenkaan. Alustava idea on, että 5-6 aikoihin iltapäivällä alkaisi sitten jälkimmäinen osuus kakkukahveilla, jonka jälkeen vasta alkaa alkoholitarjoilu. Alkujuhlaan kutsutaan sukulaiset lapsineen, sekä läheisimmät kaverit, iltajuhlaan sitten loput kaverit (joita onkin aika liuta). Alkujuhlassa olleet saavat oman harkintansa mukaan jäädä vielä kakkukahvien jälkeenkin, mutta pakko ei tietenkään ole, jos vaikka porukka haluaa viedä lapsosia jo rauhoittumaan jne, tai muuten vain ei välitä bilettämisestä. :)

 

Emme ole vielä miettineet miten kutsut muotoillaan, mutta erilaiset niistä väistämättäkin tulee. Minulla on luottamusta kavereihimme, etteivät loukkaannu siitä, ettei opiskelijoilla ole varaa maksaa 100-150 henkilön (tarkka vierasmäärä ei aivan varma vielä) ruokailua.

Link to comment
Share on other sites

Tämä kuulostaa vähän samanlaiselta kun mitä me mietittiin, tulevan anopin mielestä tämä olisi hieman outo järjestely.. Mutta kaikkia jotka haluaisin juhlimaan kanssamme en haluaisi vihkimiseen taikka ruokailuun. Ja vanhukset haluavat kumminkin karata heti kun kahvit ois juotu, niin voitaisiin esim pitää kahvit ja kakut kaikille vieraille niin että olisi jotain yhteistä kaikille vieraille ja sitten ois boolin aika ja korot kattoon! Mutta pitää nyt miettiä..

Link to comment
Share on other sites

Meillä on ollut vähän samaa pohdintaa. Meillä tämä on ratkaistu nyt niin että juhlat on kahtena eri päivänä. Perjantaina maistraattiin läheisimpien kanssa ja siitä ravintolaan juhlistamaan. Lauantaina sitten bileet kavereille. Tultiin siihen tulokseen, että jos on selkeästi kaksi erillistä juhlaan niin vältetään parhaiten se, että vieraille tulee olo, että heidät on jaettu A- ja B-luokan vieraisiin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mun mielestä tuollainen kuulostaa tosi mukavalta ajatukselta. Kavereidenkin on helpompi juhlia, kun ei ole suku vieressä seuraamassa. Tai ainakin itsestä tuntuisi siltä, enhän voi muiden puolesta sanoa.
 Ehdotan ylläolevaa, tulisi mekkoakin käytettyä enemmän kuin kertakäyttöisesti.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tää on niin vaikeeta :( ku periaatteessa haluaisin pienet intiimit ensin ja sitten partyparty, mut toisaalta olisi kiva jos kaikki tärkeimmät henkilöt olisi samana päivänä meidän kanssamme, muutaman tulee ulkomailta asti sitä varten.. Miksi kaikki kivat tilat on niin kalliita?! 55€/hlö + juomat... Huhheijjaa.. Ja useimmissa paikoissa on pakko ottaa juomat heidän kautta.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Myö ollaan ratkastu asia niin, että alotetaan (siviili)vihkimisellä juhlapaikalla, jossa on maljat, ruuat, kahvit, puheet,.. ja siitä siirrytään pienemmällä porukalla illaksi "jatkoille". Eli käytännössä lapset, kummit, mummit ja vanhemmat jäävät jatkoilta pois. Jatkamme juhlimista kavereiden, sisarusten sekä heidän puolisoidensa kanssa. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hep täällä! Meillä alkaa päiväjuhla klo 13. Päiväjuhlaan on kutsuttu läheiset ja läheisimmät ystävät lapsineen. Rentoa olemista, pienimuotoista ohjelmaa, ruokaa ja lapsille jotain omaa tekemistä. Päiväjuhla pidetään pirttiravintolassa.

 

Pirtiltä siirrytään 18-19 aikaan keskustaan isolle saunatilalle halukkaiden kesken. Kaikki täysi-ikäiset päiväjuhlaan kutsutut on kutsuttuina iltabileisiin, mutta lapsia sinne ei huolita koska alkoholitarjoilu. Iltabileissä on beer pongia, jotain pientä humoristista ohjelmaa, hengailua, iltapalaa ja riittävästi virvoketta. Emme ole järjestäneet yhteiskuljetusta päiväjuhlasta koska sinne on ohjeistettu saapumaan omalla autolla tai kysymään meiltä kimppakyytiä. Iltabileet on ihan keskustassa, sieltä pääsee sitten kaikki sujuvasti kotiin / hotellille.

 

Kiva että täällä on muitakin kahdessa osassa juhlivia, tuntuu että aika epätavallinen järjestely tämmöinen on.. :) Voi olla ettei ole kovin kätevää, sen näkee sitten aikanaan. Emme keksineet parempaakaan järjestelyä.Tämä systeemi sopi budjetillemmekin (n. 5000e).

 

Vihkiminen tapahtuu jo viikkoa ennen hääjuhlaa, vihkipäivänä kutsumme vanhempamme kahville ja kakulle kotiimme.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

No meillä on ihan outoa kaikki. :lol:

Menimme maistraatissa yllätyksenä naimisiin viikko sitten ihan vain vanhempiemme ja muutaman ystäväpariskunnan kesken. Kävimme kahvilla ravintolassa ja sitten siirryimme ystäviemme kanssa meille syömään. Tämä sujui aivan mutkitta ja rennosti. Mitä minä nyt olin aivan paniikissa koko päivän.

Tarkoituksenamme on kuitenkin juhlia kunnolla häitä sukulaisten ja laajemman ystäväpiirin kanssa myöhemmin ja silloin on juuri tarkoitus järjestää asiat niin, että sukulaisille on päivällä ruokailu ja sitten after partyihin kutsutaan kaikki ystävämme aveceineen, jolloin tarjolla ei ole enää ruokaa. Tämä johtunee siitä että istuvaan ruokailuun ei olisi tilaa kaikille, ja  myöskään rahapussin nyörit eivät kestäisi kaikkien ruokkimista.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä päädyttiin siihen, että juhlistetaan häitä peräti kolmessa osassa :D

Vihkitilaisuus pidetään pienesti ja intiimisti reilun 20 hengen porukalla (perheet, kaasot, bestmanit), ja menemme kirkosta ravintolaan syömään. Häiden jälkeisellä viikolla kutsumme yhteisiä harrastuskavereita lapsuudenkotiini juhlistamaan naimisiinmenoa rennoissa merkeissä. Seuraavana viikonloppuna suuntaamme vielä miehen lapsuudenkavereiden kanssa mökille.

Suuri vihkitilaisuus olisi tuntunut stressaavalta, koska emme halua olla keskipisteinä. Vietämme mieluummin rauhassa aikaa kavereiden kanssa ympäristössä, jossa se on ominaista ja rentoa. Yksissä isoissa häissä luultavasti vain ahdistaisi, kun pitäisi "revetä" moneen paikkaan eikä ehtisi jutella kunnolla kaikille vieraille. Meille vihkipäivä on se "the hääpäivä", ja kavereiden kanssa juhlistamisen ei tarvitsekaan tuntua erityisen juhlalliselta, enemmänkin mukavalta yhdessäololta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...