häähöperö

Häät muualla kuin kotikunnassa

4 posts in this topic

Mitenhän tuo käytännössä toimii? Asumme pienellä paikkakunnalla ja haluaisimme häät eri paikkakunnalla. Kirkko + juhlapaikka olisi toisessa kunnassa. Mutta haluaisimme oman seurakunnan papin vihkimään. Saako toisen seurakunnan pappi tulla toisten "reviirille" :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joskus olen kysynyt tästä tutulta papilta ja hän oli ainakin sitä mieltä, että on ihan soviteltavissa. :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hieman tätä aihetta sivuten, me asutaan ihan mannersuomessa, mutta häät on Ahvenanmaalla.
Varmaankin kotikunnassa pitää tehdä esteiden tutkinta, ja siitä saa sen paperin, mutta pitääkö se toimittaa (käytännössä postittaa tai sähköpostittaa) etukäteen kirkkoon Ahvenanmaalle, vai riittääkö että otetaan se mukaamme sitten vihkimiseen? Toki paikan päällä se voidaan antaa myös paria päivää ennen vihkimistä, mutta onko se liian myöhään?

Miten te, jotka olette menneet naimisiin ulkopaikkakunnalla, olette toimineet? Hääpaikkakunnalle ei siis pääse ihan jatkuvasti. :)
Mennään kyllä keväämmällä (n. 4kk ennen häitä) ihan paikan päälle käymään, mutta se taas taitaa olla paperin toimittamisen kannalta liian aikaista?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me asumme Uudellamaalla ja häät ovat noin 400 km päässä sulhasen kotipaikkakunnalla Etelä-Pohjanmaalla. Olisi hienoa kuulla, miten järjestelyt ovat onnistuneet teillä, jotka piditte häät muualla. Me matkustamme sulhasen kanssa aika paljon, joten pääsemme käymään hääpaikkakunnalla suhteellisen usein. Siitä huolimatta pääosa järjestelyistä on tehtävä täältä (=asuinpaikkakunnalta) käsin. 

Sommar: En tiedä mikä on kirkkovihkimisissä käytäntö, mutta ainakin siviilivihkimisessä edellisessä liitossa meillä riitti, kun esteidentutkintatodistuksen toimitti hääaamuna vihkijälle. Uskoisin, että paria päivää ennen toimitettu todistus on ihan hyvin ajoissa :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now