Jump to content
Naimisiin.info

Finlaysonin palatsi (Tampere)


Sini Vuokko

Recommended Posts

Täällä morsian, jolle on tulossa varsin pienet häät. Hieman hääfiilistä hakiessani päädyin tänne sivustolle.

Peppi: meillä on sama päivä ja paikka! Eli meille on varattuna karkauspäivän illaksi Finlaysonin palatsin yläkerrasta punainen salonki.

Vieraita on tulossa max. 13 ja heistäkin 3 on lapsia. Ei siis varmasti suuresti häiritä alakerran väkeä... Mainitsen vieraille myös, että alakerrassa on toiset juhlat, etteivät vahingossa puske väärään paikkaan ;-)

Paikan varaus on ainoa asia, jonka sulhanen on hoitanut - jonka vuoksi pitääkin itse vielä palatsille soitella... Ei mm. varmistanut, että voihan siskoni pikkutytön ruuan lämmittää mikrossa tms. Ei myöskään sopinut kakkua (haluaisin ehdottamasti suklaakakun) tai kysynyt erityisruokavaihtoehtoja. Onneksi tämän foorumin perusteella uskon, että palatsin kanssa ruoka-asiat on sovittavissa. Varausmaksuakaan emme ole maksaneet, joten senkin vuoksi pitää vielä varmistaa asia palatsilta. Miehet ei vaan tunnu osaavan...

Koska seurueemme on pieni, ei buffet-pöytää ole tulossa vaan jokainen vieras valitsee ruuan listalta. Ajattelin kuitenkin, että olisi parempi, että vieraat valkkaisivat ruokansa jo valmiiksi (laittaisin vaihtoehdot postitse heille etukäteen), ettei aikaa kuluisi menun tavaamiseen. En myöskään haluaisi, että vieraat näkevät ruokien hinnat - me kuitenkin hoidamme loppulaskun.

Suunnittelimme myös, että ottaisimme mukaan esim. mankan, jolta voisi soittaa taustamusiikiksi jazzia. Tanssia emme ole suunnitelleet tai oikeastaan muutakaan ohjelmaa. Kuulostaapa hieman vajaalta verrattuna tämän foorumin muihin hääsuunnitelmiin! Homman päätarkoituksena oikeastaan se, että meidän vanhemmat pääsevät eka kertaa toisensa tapaamaan. Olemme olleet yhdessä jo yli 7 vuotta, mutta perheet eivät ole vielä kohdanneet (mm. välimatkan vuoksi). Oletamme, että aika kuluu siinä jutustellessa ja tutustuessa.

Palatsin valitsimme paikaksi, koska pari kuukautta sitten olimme siellä karonkassa ja totesimme homman toimivan siellä. Ruuat olivat hyvät ja tarjoilu toimi mainiosti. Loppuajasta buffet-huoneessa oli boolimalja - eli tuommoinenkin mahdollisuus palatsilla on, jos joku miettii häihinsä. Meillä juomat rajoittunevat alkumaljaan, ruokaviineihin ja konjakkiin kahvin kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Hei, Elli-Noora, hääsuunnitelmasi kuullostavat hyvin, hyvin samanlaisilta kuin meidän. Pidämme häämme Finlaysonin punaisessa salongissa helmikuisena perjantai-iltana ja vieraita tulee 11 henkeä.

Ruokapuolen hoidimme niin, että lähetimme vieraille menuun ilman hintoja, he valkkasivat sieltä haluamansa alkuruuan ja pääruuan ja ilmoitimme valinnat Palatsille. Hääkakuksi otimme suklaakakun ja juomat saa jokainen valita paikanpäällä. Mitään varausmaksua ei erikseen ole, se kuuluu ruuan hintaan.

Punaisessa salongissa on CD-soitin, jolla aiomme soittaa romanttisia jazz-klassikoita.

Myös meidän vanhenpamme tapaavat toisensa ensi kertaa häissämme.

Link to comment
Share on other sites

Katkerana tulin vielä lukemaan tätä ketjua ja nyyhkimään Palatsin perään. Ja mitä täältä paljastuu, että muille on tarjottu mahdollisuutta valkata menut ihan itse! Meille sanottiin, että kaikille on tultava sama pääruoka :angry: :angry: Ja porukkaa siis hieman reilu 10 hlö.

Ggrr, nyt laitan kyllä uutta tiedustelua. Tuo kuulostaa todella hyvältä! Naikkarit on korvaamaton tiedonlähde...

Link to comment
Share on other sites

Katkerana tulin vielä lukemaan tätä ketjua ja nyyhkimään Palatsin perään. Ja mitä täältä paljastuu, että muille on tarjottu mahdollisuutta valkata menut ihan itse! Meille sanottiin, että kaikille on tultava sama pääruoka :angry: :angry: Ja porukkaa siis hieman reilu 10 hlö.

Ggrr, nyt laitan kyllä uutta tiedustelua. Tuo kuulostaa todella hyvältä! Naikkarit on korvaamaton tiedonlähde...

Olen huomannut vähän nihkeää suhtautumista näihin pienemmän vierasmäärän häihin, kun olen tarkemmin kysellyt Palatsilta menusta, tiloista. ym. Meille on tulossa n. 25 vierasta. Ensin olisin halunnut vihreän salongin käyttöömme, mutta koska meille tulee" niin vähän vieraita ", saimme sinisen salongin ja varasimme sen. No ok, mikäs siinä kun ihmiset sinne mahtuvat, mutta nyt tarkemmin kyseltyäni, sinnehän ei sitten mahdu buffet-pöytä jonka olisin halunnut. En tiedä olisiko se sitten mahtunut tuonne vihreään saliinkaan. Kun kyselin pöytiintarjoilun vaihtoehdoista tuli vastaukseksi että kaikille pitäisi olla samat ruuat ( ilmeisesti helpompi tarjoilla näin ) Eli pitäisi keksiä alkuruokalautanen joka käy kaikille ( olisiko ehdotuksia ?) , samoin pääruoka ym. Ehdotuksena alkuruuaksi oli kalalautanen. No, tiedän jo tarkalleen, että osa vieraista jumaloi kalaa ja osa ei voi sietää. Että ei kovin joustavaa/käytännöllistä minun mielestä. Mutta pitänee vielä keväämmällä käydä keskustelemassa asiasta uudelleen. Minusta olisi vaan ollut mukavampaa että ihmiset olisivat itse saaneet valita noutopöydästä mitä alkuruokia syövät jne. Nyt tökätään vain lautanen eteen, josta jää varmaan puolet syömättä jos ei jostain osasta siinä lautasella tykkää. En tiedä valitanko turhasta vai ymmärtääkö kantaani joku ? <_< Ei enää paikkaakaan viitsi vaihtaa kun menee varausmaksu hukkaan... :P Olisi ehkä sitten varatessa pitänyt jo älytä kysellä buffet-vaihtoehto on sitten noissa pienemmissä saleissa poissuljettu.

Link to comment
Share on other sites

Eevis, meille sanottiin etteivät missään nimessä valmista buffettia alle 30:lle hengelle vaikka oltaisiin oltu valmiita maksamaan siitä reippaasti enemmän. Nyt tosin selvisi, että on tosiaan mahdollista tilata ruuat ihan heidän normaalilta menultaan, ilmoitamme sitten ennakkoon vieraiden valinnat. Ja ymmärrän oikein hyvin sen ettei kaikille voi valita esim. kalalautasta. Meillä on mukana kaksi hirveää nirsoilijaa ja hirveä tuska keksiä kaikille sopiva alkuruoka -sellaista ei ole.

Meille ovat tarjonneet vain Punaista salonkia (porukkaa siis maks.15 hlö) ja kävin sitten eilen katsomassa sitä, enkä kyllä tykännyt yhtään. En oikein näe meitä tanssimassa häätanssia noin puolen neliön tilassa huoneen nurkassa...

Ja nyt kysyin aivan suoraan, että eikö meidän _todellakaan_ ole mahdollista eri maksusta varata tilaa vihkitilaisuudelle n. kahdeksikymmeneksi minuutiksi. Sanoin vielä, että pidän vihkimistä eräänlaisena edellytyksenä hääjuhlan onnistumiselle. Vastaus oli edelleen, että ei onnistu. Lisäsi kyllä, että voihan olla, että on hiljainen päivä ja tilaa löytyy :blink:

Siinähän sitä sitten ollaan, varmaan suunnataan jousiorkesterin ja vihkijän kanssa parkkipaikalle (jos sielläkään on tilaa). Punaiseen salonkiin on turha mitään orkesteria yrittää änkeä, ja en muutenkaan halua vieraidemme seuraavan seremoniaa ruokapöydässä istuen ja haarukoita näpelöiden.

Mua ärsyttää ottaa paikka jossa on saanut näin nihkeetä palvelua, mutta vaihtoehdot alkavat olla vähissä. Tammer suljetaan kokonaan remontin takia ja Pikkupalatsi tulisi maksamaa n. 1500e enemmän (tuntuu melko paljolta kun laskee lisän per hlö). HUOH :angry:

Link to comment
Share on other sites

Peppi, 9.5. Suomen ah niin ihanat vapun-tienoo kelit tuntien en mielelläni laskisi sen varaan. Tosin olen nyt miettinyt, että kai se on pakko senkin sitten sopia. Parhaassa tapauksessa rämmitään sitten laahukset räntä-mudassa ja viulut vettä tulvien. Jeps, oikee negatiivinen bridezilla-meininki tähän väliin :grin:

Link to comment
Share on other sites

Ah, kieltämättä hieman hankala vuodenaika. Toisaalta asiaa voi miettiä niinkin, että on kuitenkin mahdollista, että tuolloin on kaunis, lämmin sää, ja toisaalta sekin on erittäin mahdollista, että palatsilla on jokin sopiva tila vapaana. Aika pieneksi jää siis se todennäköisyys, että teidät vihittäisiin ulkona loskan keskellä tai jossain ahtaassa nurkassa. :)

Tässä vielä rohkaisuksi Ilmatieteen laitoksen tilastoja äitienpäivän säästä. ;)

Link to comment
Share on other sites

En muista puhuttiinko meille yhtään mitään varatessa tuosta, että alle 30 hlön ryhmille ei buffettia tarjoilla missään nimessä. Ehkä olisimme sitten harkinneet valintaamme tarkemmin, luulin että vaihtoehtoina olisivat joko buffet TAI pöytiintarjoilu...buffet olisi niin paljon rennompi vaihtoehto mielestäni.

No, ehkä tässä vielä kaikki kääntyy parhain päin, pitänee vielä keväämällä tarkastella sinistä salonkia tarkemmin, mahtuuko sinne edes tilaamamme taikuri taikomaan temppujaan... :rolleyes: tai ehkä hän voisi taikoa sinne lisää tilaa, heh heh...tanssia meille ei tule, joten sille emme tarvitse tilaa, musiikkia tulee taustalle omalta cd:ltä.

Jossain vaiheessa alkaa tosiaan nega-bridezilla nostella päätään vaikka on vannonut, ettei ota mistään stressiä tässä hää-asiassa! :lol:

Muoks. Ja vaihtoehdot ovat tosiaan vähissä sen suhteen, että Palatsi on kuitenkin suht edullinen paikka muihin verrattuna, sisältää tilan, ruuat, tarjoilun jne. koko summa. Siinä suhteessa hyvä paikka.

Muokattu: , käyttäjä: Eevis77
Link to comment
Share on other sites

Eevis, tuosta buffetin minimi-henkilömäärästä mainitaan heidän sivuillaankin. Otin silti oikeuden kysyä onko se ihan ehdoton raja, ja ilmeisesti siis on :angry: Toivottavasti saatte neuvoteltu jonkun ratkaisun menu-ongelmaan. Ja Palatsi tosiaan on hyvin edullinen muihin vaihtoehtoihin nähden, ainakin pienemmällä porukalla (isommalla väellä varmaan riippuu siitä onko avoin baari vai tarjotaanko alkoholia rajoitetusti). Itse oon ihan yllättynyt miten halvaksi siellä juhliminen tulisi.

Laitan sulle yksäriä tuosta mainitsemastasi taikurista :)

Link to comment
Share on other sites

Eevis, tuosta buffetin minimi-henkilömäärästä mainitaan heidän sivuillaankin. Otin silti oikeuden kysyä onko se ihan ehdoton raja, ja ilmeisesti siis on :angry: Toivottavasti saatte neuvoteltu jonkun ratkaisun menu-ongelmaan. Ja Palatsi tosiaan on hyvin edullinen muihin vaihtoehtoihin nähden, ainakin pienemmällä porukalla (isommalla väellä varmaan riippuu siitä onko avoin baari vai tarjotaanko alkoholia rajoitetusti). Itse oon ihan yllättynyt miten halvaksi siellä juhliminen tulisi.

Laitan sulle yksäriä tuosta mainitsemastasi taikurista :)

Vastattu yksäriin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hihii, uusvanha "palatsilainen" tunkee mukaan keskusteluun.. Huvittavaa, olen aloittanut tämän ketjun vuonna 2005, silloin häihin varatut rahat tuhlattiin thaimaanmatkaan ja sen jälkeen on kaksi lastakin siunaantunut joten palstailu ja hääsuunnitelmat jäivät hetkeksi.

NYT olisi vihdoin oikea aika juhlia!

Palatsi varattu lokakuuhun 2008 ja vieraslista paisunut tuosta 30:sta mitä vuonna 2005 suunnittelin..

Peppi Pitkätossu, saanko kysyä mikä bändi teille tulee? Mahtuuko siihen aulaan bändi kunnolla ja vielä tanssimaan? Meillä alkaa suunnitelmat suurin piirtein kasassa, mutta toi bändihomma on vielä hakusessa.

Toinen kysymys vielä boolista josta joku kirjoitti, minkähän hintainen se mahtaa olla? Me pähkäillään mitä juomia tarjotaan vai tarjotaanko mitään.

Link to comment
Share on other sites

Sini Vuokko, meitä ja vieraitamme tulee tanssittamaan Soittorinki, ovat ilmeisesti ennenkin olleet palatsilla aulakeikalla. Ravintolapäällikkö piirsi pohjapiirustukseen bändille paikan nurkkaan, jossa on muistaakseni piano. Meille tulee vieraita näillä näkymin 70, joten uskoisin, että halukkaat kyllä sopivat aulaan tanssimaan. Aulassa me kai myös otamme vieraat vastaan.

Boolista en tiedä, sillä me tarjoamme vieraille alkutotit, ruokaviinit sekä konjakit/liköörit.

Link to comment
Share on other sites

Kyselin Palatsin boolista ja se kustantaa 18 euroa litralta, joku siitä kyseli.

Minua mietityttää nyt bändi/ musiikki. Tuntuut vähän hassulta, että porukka istuu Talvipuutarhassa kun bändi soittaa ja varta vasten sitten lähtee aulaan tanssimaan tai katsomaan tanssia. Minusta luonnollista olisi, että vieraat voisivat omalta paikaltaan seurata bändiä ja tanssia. Sillä jos bändiä ei näe, niin samahan se sitten on vaikka musiikki tulisi levyltä. Se aula on nimittäin tosi pieni! Onko kukaan vienyt bändiä Talvipuutarhaan soittamaan ja tanssinut siellä? Ahdastahan sielläkin on, mutta...

Toisekseen nyt on alkanut mietityttämään samaan aikaan muut juhlat. En haluaisi, että siellä pyörii toinenkin morsian :unsure: Muulla juhlaväellä ei niin väliä. Meillä siis käsittääkseni vierasmäärän vuoksi koko alakerta varattuna, mutta mitäs jos yläkerrassa on pienet häät, eikös nekin sitten saa tulla alakertaan tai ainakin baaritiskille aulaan? Ja me hommataan kallis bändi ja yläkerran väki saa nauttia siitä ilmaiseksi mikäli musiikki miellyttää. Hieno homma jos siinä aulassa vedetään häävalssia ja sitten sinne tulee joku toinenkin morsian valkoisissaan tanssimaan.

Nyt tää homma kyllä tökkii..

Link to comment
Share on other sites

Minusta se aula on aika iso, suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin ruokasali. Sieltähän raivataan tanssin ajaksi matot ja istuinryhmät pois, joten tilaa kyllä on. Lisäksi tämä järjestely (ruokailu talvipuutarhassa ja tanssi aulassa) on siinä mielessä kätevä, että bändi voi pystyttää kalustonsa rauhassa ruokailijoita häiritsemättä. Jos ruokailu ja tanssi olisivat samassa tilassa, bändin pitäisi tuoda kalustonsa palatsille jo aiemmin päivällä.

Eikä minua ainakaan haittaa, vaikka joku muukin pääsisi nauttimaan maksamastamme musiikista... Muutenhan koko palatsi pitäisi äänieristää. :lol: Jos olette varanneet koko alakerran, yläkerran varanneet vieraat saavat kulkea aulan kautta sisään ja ulos, mutteivät käsittääkseni jäädä hengailemaan alakerran tiloihin. Tosin eipä sekään minua hirveästi häiritsisi, jos joku "ulkopuolinen" sattuisi käymään baaritiskillä, ei hän sieltä kuitenkaan meidän laskuumme mitään saisi tilattua. :grin:

Link to comment
Share on other sites

Aula tosiaan on aika iso. Voihan asian ajatella niinkin päin, että juhla ei mene joidenkin osalta pelkäksi pöydässä kykkimiseksi ja tulee hieman liikkuvuutta ja eloa kun orkesteri ei ole samassa tilassa. Lisäksi en usko, että kukaan muu morsian tulee valssaamaan toisen juhliin :lol: Jos meillä olisi ollut juhlat palatsin yläkerrassa niin eipä olisi tullut mieleenikään lähteä huntu hulmuten veivaamaan aulaan jonkun toisen parin juhliin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Toisessa ravintolaketjussa mainittiin, että joissakin ravintoloissa peritään erikseen jälkeen päin liinamaksua likaantuneista liinoista. Miten mahtaa olla Finlaysonin Palatsissa?

Mielestäni käytäntö on varsin epäreilu: eihän normaalistikaan ravintolakäynnin yhteydessä makseta liinavaatemaksua, vaikka nyt vähän soppaa liinalle tipahtaisikin.

Link to comment
Share on other sites

Noniin, liitytäänpä joukkoon. Eli elokuussa juhlitaan häitä palatsissa. Aluksi vieraita oli tulossa vain n. 60, mutta nyt kun laskettiin uudestaan, niin luku nousikin hieman, eli tulossa onkin n. 90 vierasta. Käytiin tänään katsomassa paikkaa, ja oli kyllä yhtä hieno kuin muistinkin. Nyt vaan pitää miettiä kuinka mahdutaan istumaan sinne, pitänee jakautua eri huoneisiin.. mutta eiköhän tuonkin saa onnistumaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

No niin, nyt on juhlat juhlittu. Alku- ja pääruoat olivat oikein herkullisia ja kaikki järjestelyt sujuivat pääsääntöisesti hyvin, MUTTA:

- Vain yhden viinilasillisen juoneille tarjoilijat eivät olleet huomanneet tarjota kivennäisvettä tai muita alkoholittomia juomia, joten he olivat joutuneet loppuaterian ajan juomaan pelkkää vettä.

- Hääkakku näytti ja maistui aivan vääränlaiselta eikä ole varmaa, oliko se edes maidoton. Jos kakku oli "vain" laktoositon muttei maidoton, on melkoinen ihme, etten istunut loppuiltaa ja -yötä wc:ssä vatsakivuissa kärvistellen. Tosin enpä minä sitä montaa suupalaa syönyt, ruokahaluni nimittäin lopahti, kun näin lopputuloksen ja maistoin ensimmäisen lusikallisen. Onneksi itse tuomamme marmeladit olivat oikein makoisia, joten popsin niitä sitten kakun sijaan.

Kannattaa siis sopia todella tarkasti kaikista yksityiskohdista ja suhtautua varauksella palatsin keittiön taitoihin valmistaa erityisruokavalioihin sopivia leivonnaisia. Itse pidän melko käsittämättömänä, ettei tuon tasoisessa paikassa osata valmistaa kakkuun maidotonta, leikattavaa suklaakuorrutetta, jos minäkin osaan sellaisen valmistaa... :rolleyes:

Bändi ja tanssijat sopivat oikein hyvin aulaan, tosin innokkaimmat jorailijat joutuivat lähtemään juhlistamme jo alkuillasta kotona odottavien lasten, flunssan, työasioiden tai muuttohommien vuoksi. Ilmeisesti vieraat kuitenkin pitivät bändin soitosta, sillä kaikki jäivät ensimmäisten valssien jälkeen rupattelemaan tanssilattian lähelle ruokasaliin ja baaritiskille.

Link to comment
Share on other sites

Paljon onnea Peppi!

Ikävä tuo kakkujupakka. Luulin, että Palatsi tilaa kakkunsa jostain muualta, mutta ilmeisesti näin ei olekaan?

Missä tilassa muuten istuitte? Talvipalatsissako? Mahduitteko kaikki samaan tilaan? Miten järjestitte puheet?

Mietin muuten joskus sellaisen "dia-shown" tekemistä vanhoista valokuvista (siis musta ja miehestä), mutten heti keksi mihin seinälle sen voisi heijastaa. Varsinkin jos vieraat ovat kahdessa eri tilassa. Tai ehkä sen voisi sitten illemmalla laittaa pyörimään jonnekin taustalle.

Link to comment
Share on other sites

^ Ilmeisesti näin ei ole, joten jos haluaa jotain muuta kuin perinteisen marjakermakakun, se kannattaa ehkä tilata itse jostain konditoriasta. Selvisi muuten sekin, että kakkuumme oli käytetty kasvirasvavalmistetta, joka sisältää natriumkaseinaattia eli muunneltua maitoproteiinia, joten maidotonhan se ei sitten ollut. Onneksi epäluuloisuuteni säästi minut vatsavaivoilta eikä vieraissamme ollut yhtään sellaista maitoallergikkoa, joka saisi anafylaktisen reaktion maitoproteiinista.

Sovimme kaikki Talvipalatsiin ja pari puhetta pidettiin pääruoan ja kakkukahvien välissä, henkilökunnallahan menee parikymmentä minuuttia noutopöydän raivaamiseen ja kakkukahvien laittamiseen tarjolle. Jos olisimme joutuneet jakamaan porukan kahteen saliin, olisimme pitäneet puheet aulassa vieraiden saapuessa tai bändin tauoilla.

Kaikki muu tosiaankin sujui erittäin hyvin, mutta harmittaa tuo kakku ihan hirveästi, koska joudun aina kaikissa juhlissa jättämään kakun väliin enkä olisi uskonut, että niin käy omisssa häissänikin... Miehenkin makuun kakku oli aivan liian rasvainen ja makea, sillä olimme odottaneet suklaisen karvasta ja marjaisan raikasta kakkua. Vieraille se sentään näytti maistuvan.

Kiitokset onnitteluista. :)

---

Pientä lievitystä harmistukseen tuli tänään, kun kuulin, että saamme kakkuepisodin vuoksi jonkinlaisen hyvityksen. En vain edelleenkään ymmärrä, miten homma saattoi mennä niin pahasti pieleen, sen verran monta kertaa näitä tarjoiluja ja käytännön seikkoja käytiin läpi. Palatsillakin olivat tapahtuneesta ihan vilpittömästi pahoillaan, ja tärkeintä on, etteivät vieraat huomenneet minkään olevan vinossa. Leivon sitten varmaankin itse jossain vaiheessa sen unelmiemme hääkakun.

Nyt sitten vain odottelen valokuvia, jotta voisin palauttaa mieleeni jotain muutakin tuon hemmetin kakun. :lol:

Muokattu: , käyttäjä: Peppi Pitkatossu
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vietämme häitämme Finlaysonin Palatsissa kesällä ja tarkoituksena olisi tarjota 4 ruokalajin illallinen, joista viimeinen on hääkakku. Saimme neljän ruokalajin menu-ehdotuksia Palatsista, mutta sopivaa toista alkuruokaa ei listalta löydy. Onko kellään kokemuksia Finlaysonin Palatsin menuista? Millaisia alkuruokia voisitte suositella? Pääruuaksi näillä näkymin valitsemme lihaa ja haluaisimme toisen alkuruuan olevan salaatti ja toisen jotain muuta kuin keitto.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...