Nanna83 Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 Haluaisimme tarjota vieraille perinteisen kuohuviinin sijaan jonkin lämpimän juoman alkumaljana, mutta mitä se voisi olla? Olisi mukava, jos pakkasesta tultaessa saisi käsiinsä lämmintä juomaa... minulle tulee mieleen vain glögi, mutta se tuntuu liian jouluiselta... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
talvimorsian2007 Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 :-Xmeillä tervetuliaismaljana oli lämmin suklaajuoma.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HuhtiKaaso(Guest) Posted February 7, 2007 Report Share Posted February 7, 2007 -Jokin toti, ei välttämättä rommitoti, vaan esim. jostain likööristä (vaikkapa mustaherukkalikööristä todella hyvä!)-Maustettu tee, alkoholilla tai ilman, vihreä tai musta-Kaakaojuomat alkoholilla tai ilman-Lämmitetty siideri (erityisesti vaniljamausteinen)Nämä tulivat ensimmäiseksi mieleen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rosero Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 Meillä oli lämmintä omenamehua (itse puristettua), jota oli hieman terästetty. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapiska Posted February 9, 2007 Report Share Posted February 9, 2007 -Bombardino-Vaalea glögi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaisu_ Posted February 10, 2007 Report Share Posted February 10, 2007 Meillä piti olla kuumaa kaakaota pienellä terästyksellä ja se olisi jotenkin onnistunut, mutta pitopalvelu oli sitä mieltä, että se on tosi vaikea saada pidettyä kuumana koko onnittelujonon etenemisen ajan. Ei haluttu ottaa riskiä, että ekana tulleet joutuis hörppiin haileeta kaakaota. Luovuttiin sitten ajatuksesta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanna83 Posted February 10, 2007 Author Report Share Posted February 10, 2007 Meillä tuskin edelisen kalstaista ongelmaa tulee, sillä vieraita on allle 30 henkeä... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Lämmitetty maustettu siideri on mielestäni paras vaihtoehto, sillä tervetuliaismalja toimii myös aperitiivina ja jos aperitiivina on kovin raskas ja mausteinen juoma, niin se ei varmastikaan kiihota ruokahalua ja sen jälkeen mahdolliset aterian viinit eivät maistu kovin hyvin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest WishfulThinking Posted February 11, 2007 Report Share Posted February 11, 2007 Me ollaan mietitty alkumaljavaihtoehdoksi minttukaakaota, mutta mietityttää tuo lämpimänä pitäminen... Vieraita tulossa n. 80. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nanna83 Posted February 22, 2007 Author Report Share Posted February 22, 2007 Me päädyttiin Kaamos nimiseen lämpimään alkumaljaan, johon tulee tyrnilikööriä, vodkaa ja tyrnimehua. Alkoholittomista jätetään viinakset pois . Saa nähdä lauantaina miltä maistuu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariatapani Posted October 2, 2007 Report Share Posted October 2, 2007 Talvihäihin kiinnostaisi kovasti saada lämmin alkumalja, terästettyä glögiä tms. Ongelma on kuitenkin se, että pitopalvelullamme ei ole riittävästi sopivia glögi-/kuumajuomalaseja. Onko vinkkejä siitä, mistä saisi ostettua tai vuokrattua halvalla sopivia laseja? Myös ideoita lasien koristelusta tai juomista otetaan vastaan! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jennimk1 Posted October 3, 2007 Report Share Posted October 3, 2007 meilläkin näillänäkymin talvihäät ja suunniteltu lämmintä alkumaljaa.joten ideoita kyllä kaivataan.minusta irtokahvallisia kerttis mukeja on ihan marketeissa.voisiko niitä ajatella? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peppi Pitkätossu Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Kuumia juomia Amoriinin sivuilla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 minusta irtokahvallisia kerttis mukeja on ihan marketeissa.voisiko niitä ajatella?Häät on juhlat, miltä tuntuisi skoolata pahvimukilla... No ehkä jos juhlat on jossain eräkämpällä, mutta silloinkin kuksa voisi olla asiallisempi.Itse olen tarjoillut joskus kuumia juomia tavallisesta juomalasista, jonka ympärille on kääritty kaunis paperi ja kiinnitetty kaunilla nauhalla. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peppi Pitkätossu Posted October 5, 2007 Report Share Posted October 5, 2007 Lämmitetty maustettu siideri on mielestäni paras vaihtoehto, sillä tervetuliaismalja toimii myös aperitiivina ja jos aperitiivina on kovin raskas ja mausteinen juoma, niin se ei varmastikaan kiihota ruokahalua ja sen jälkeen mahdolliset aterian viinit eivät maistu kovin hyvin.Tämähän on vain hyvä asia, jos häitä vietetään ravintolassa ja ruokaviinitkin ovat ravintolahintaisia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 Tämähän on vain hyvä asia, jos häitä vietetään ravintolassa ja ruokaviinitkin ovat ravintolahintaisia. No kyllä mua harmittaisi kaksin verroin, jos viinistä olisi maksettu törkeä hinta, eikä kukaan edes maistaisi niistä mitään. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peppi Pitkätossu Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 No kyllä mua harmittaisi kaksin verroin, jos viinistä olisi maksettu törkeä hinta, eikä kukaan edes maistaisi niistä mitään.Ravintolassa viinistä maksetaan vain menekin mukaan... Ainakin meidän juhlissamme viini tarjoillaan pöytiin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
helina Posted October 6, 2007 Report Share Posted October 6, 2007 ^tottakai ravintolassa maksetaan viinistä menekin mukaan. Mutta harmittaisi kovasti, kun viinit menisi hukkaan, jos niistä ei maistaisi mitään, vaikka kuinka joisi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jennimk1 Posted October 7, 2007 Report Share Posted October 7, 2007 Häät on juhlat, miltä tuntuisi skoolata pahvimukilla... No ehkä jos juhlat on jossain eräkämpällä, mutta silloinkin kuksa voisi olla asiallisempi.Itse olen tarjoillut joskus kuumia juomia tavallisesta juomalasista, jonka ympärille on kääritty kaunis paperi ja kiinnitetty kaunilla nauhalla.heh... oot oikeassa.oikeastaan ajttelinkin sellaisia vähä hienompia kerttismukeja mutta on kai nekin vähän tökeröt.meillä häät maaliskuussa ja pohditaan näitä samoja asioita.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sirpis Posted October 8, 2007 Report Share Posted October 8, 2007 Muistakaa, että alkoholi haihtuu jo 70 asteessa ;D Yleensä toitotetaan, ettei saa antaa kiehua, mutta se kyllä alkaa haihtua jo paljon ennen kiehumista. Ihan vinkiksi vaan, ettei mene terästys ihan harakoille Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peppi Pitkätossu Posted October 9, 2007 Report Share Posted October 9, 2007 ^ Haihtuuhan alkoholi jo huoneenlämmössäkin... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rinkeli25 Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 Meillä piti olla kuumaa kaakaota pienellä terästyksellä ja se olisi jotenkin onnistunut, mutta pitopalvelu oli sitä mieltä, että se on tosi vaikea saada pidettyä kuumana koko onnittelujonon etenemisen ajan. Ei haluttu ottaa riskiä, että ekana tulleet joutuis hörppiin haileeta kaakaota. Luovuttiin sitten ajatuksesta.Minä haluaisin kans lämpimän juoman ja glögiä ollaan ajateltu. En vaan tiedä, miten tuon käytännössä järjestää, kun on 80 ihmistä. Onko tällä tervetuliaismaljalla tarkoitus myös onnitella, kuten kuoharin kanssa tehdään? Eihän se juoma pysy lämpimänä jos ihmiset odottavat, että kaikki ovat pöydässä, jonka jälkeen "nostetaan malja" ja onnitellaan. Vinkkejä? Juoma tulisi kyllä meidän tapauksessamme parempaan kertis-styroksi-mukiin, sillä juhlapaikalla ei ole tarpeeksi laseja/kuppeja muuten. Minua tämä taas ei häiritse ollenkaan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukkainen_ Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 ME ollaan ajateltu glögiä alkumaljaksi. Kuumana pysymiseen ajateltiin ihan sellasia isoja pumpputermoksia, joista tarjoiluhenkilökunta voi pumpata glögit laseihin. Luulen myös, että juhlapaikan väellä on kokemusta lämpimistä alkumaljoista ja siitä, miten asia on järjestetty . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
swan78 Posted October 16, 2007 Report Share Posted October 16, 2007 mitä mieltä itsenäisyyspäivänä pidettävissä häissä onnittelumaljana lämmin glögi... onko paha?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miitu78 Posted October 20, 2007 Report Share Posted October 20, 2007 Minusta itsenäisyyspäivänä noin ennen joulua glögi olis ihan hyvä!Itse ajattelin lämmintä siideriä.. Tuolla Peppi Pitkatossun laittamas linkis oliki siihen ohje. Toinen kaaso ja bestman tulevat sopivasti ens viikonlopuks meille niin vois sitä kokeilla! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.