Jump to content
Naimisiin.info

helina

Rouva
  • Viestit

    111
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän helina kaikki viestit

  1. Kyllä toki halvat muovikorkkiset ranskikset ovat impregnoituja samoin kotimaiset marjakuoharit.
  2. Peruskuoharia nää venäläiset hiilihapotetut viinit eivät ole nähneetkään ja laatu on sen mukaista.
  3. Mitä tarkoitat kerrostetulla kakulla? Sitäkö, että pohja on leikattu viiteen osaa, jolloin täytettä on neljässä välissä? Tällöin kakusta todennäköisesti tulee liian korkea ja sitä on hankala leikata tai saada mahtumaan lautaselle. Nelikerroksinen teline taas on ihan normi juttu.
  4. Jos on ollut induktiolla pitkään ja humpsahtanut ketoosiin, niin varmasti hiilaripommit turvottaa.
  5. Laivayhtiöiden www-sivut saattaisivat olla tässä tilanteessa se viisain kertoja!
  6. En ihan käsittänyt, että mikä tässä on ongelma. Laihdutusprojektia tuskin kaataa yksi hääateria, ja jos tarkka haluaa olla, niin voihan buffastakin valita karppiruokia. Ymmärrän toki, että yhtäkkiset hiilarit turvottavat. Mielestäni noutopöytään on helppo valita vähähiilarisia ruokia ja jokainen voi vielä poimia sieltä mieleiset, ja vaikka alkupalapöydässä olisi perunaa, niin eihän sitä ole pakko ottaa. Jos ajattelee perinteisiä häämenuja, joita useimmat cateringit tarjoavat niin tuskin on ongelmaa, lähes kaikki on karppiruokaa (ei nyt ihan 0% hiilareita) alkupalat: graavikalaa kylmäsavukalaa lämminsavukalaa sillejä leikkeleitä lihapullia paahtopaistia ankanrintaa vihersalaattia juustosalaattia papusalaattia sienisalaattia kananmunanpuolikkaita mädillä marinoituja kasviksia pateita katkarapuja mätimoussea marinoituja oliiveita juustoja ja pähkinötä Pääruoka: possun/kanan/kalkkunan/naudan file paahdetut kasvikset kermakastike
  7. Kannattaa syvästi harkita haluaako ruoan kanssa tarjota puolimakeaa tai puolikuivaa Black Toweria, voipi olla aika järkky yhdistelmä, ellei ruokana ole jotain supertulista ja mausteista. Toki bibissä taitaa olla kuivempaakin Toweria.
  8. helina

    Boolireseptejä

    Riittääkö pelkkä mehukatti antamaan boolille maun, vielä jos käytetään runsaasti vettä pidentäjänä? Liköörillähän yleensä se maku tehdään. Saattaa riittääkin, en ole koskaan tehnyt mehuboolia.
  9. helina

    Ideoita suklaakakun täytteeksi

    Mä laittaisin suklaamoussen ja vadelmia.
  10. helina

    Booliin 80% viinaa vai 40%??

    Vaikka olet kuinka ravintoloitsija (tuskin silti käytät ravintolassasi itse lantrattua 80% viinaa) niin, et sä silti voi väittää, että 80% viina pitää keittää ensin käyttöä! (joku oikesti voi olla täällä vaikkapa alkoholiteollisuudessa työskentelevä asiantuntija/kemisti)
  11. Ei millään pahalla, mutta monille varmasti tortillat ovat nykyään enemmän kotiruokaa kuin oikeaoppinen chili con carne Ainakin tuntuu, että monet tekevät tortilloja aika useasti. Ei sen puoleen, kyllähän ne ihan hyviä on, jos on hyvät täytteet.
  12. helina

    Booliin 80% viinaa vai 40%??

    Eli sä siis ostat 80% viinaa ja keität sen? Huh huh No ainakin vältät alkoholimyrkytyksen (ja humaltumisen).
  13. ^tottakai ravintolassa maksetaan viinistä menekin mukaan. Mutta harmittaisi kovasti, kun viinit menisi hukkaan, jos niistä ei maistaisi mitään, vaikka kuinka joisi.
  14. No kyllä mua harmittaisi kaksin verroin, jos viinistä olisi maksettu törkeä hinta, eikä kukaan edes maistaisi niistä mitään.
  15. Häät on juhlat, miltä tuntuisi skoolata pahvimukilla... No ehkä jos juhlat on jossain eräkämpällä, mutta silloinkin kuksa voisi olla asiallisempi. Itse olen tarjoillut joskus kuumia juomia tavallisesta juomalasista, jonka ympärille on kääritty kaunis paperi ja kiinnitetty kaunilla nauhalla.
  16. Musta on niin uskomatonta tuo mitä monet sanovat: "meillä ei ollut, eikä kukaan valittanut" tämä sama lause liittyy myös moneen muuhun häihin liittyvään valintaan. Luulevatko arvon morsiusparit, että joku vieras todella tulisi sanomaan ja valittamaan päin naamaa juhlakaluille, että missäs alkoholit/kunnon ruoat jne. ovat? Tai, että juhlat ovat ihan huonot.
  17. Jos tarjoatte vieraille alkumaljan, yhden 12cl:n kaadon valkkaria ja yhden 12cl:n kaadon punkkua (nämä on kyllä tosi alakanttiin, koska pääruoalle pitäisi olla 24cl) niin juomat tulisivat maksamaan tuolla 23e:n pullohinnalla n. 1500e. Pelkän skumpan tarjoaminen alkumaljana maksaisi 437e, jos pullon hinta on 23e.
  18. Kyllä onnittelumaljat täytyy ainakin hääparin kustantaa!
  19. helina

    Talvihäihin kakku..

    En tarkoita, että laitetaan vaahtokarkkeja kakun päälle Tarkoitan Mmf -kuorrutetta, jonka voi suomentaa vaahtokarkkikuorrute (googlella löydät paljon tietoa). Tai sitten on vielä royal icing -kuorrute, joka on myös valkoista ja tietenkin sitä voi värjätä. Vaahtokarkkikuorrute (Talkan sivuilta) 400 g vaahtokarkkeja (valkoisia) 1 pkt tomusokeria 1 rkl vettä Voit maustaa seoksen halutessasi vanilijalla, kaakaolla, sitruksen kuorella tai esanssilla. Voit myös värjätä seoksen elintarvikevärillä. Siivilöi puolet tomusokerista kulhoon. Voitele pyöreä uunivuoka rypsiöljyllä tai sulatetulla kookosrasvalla. Kaada vaahtokarkit kulhoon. Lisää vesi. Kuumenna seosta mikrossa 30 sekunnin jaksoissa täydellä teholla (750W). Sekoita seosta jokaisen kuumennusjakson välissä. Jatka kuumentamista, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet ja kulhossa on kuohkea seos. Tee tomusokeriin keskelle syvennys ja kaada vaahtokarkkiseos siihen. Voitele käteesi hiukan rypsiöljyä tai kookosrasvaa ja työstä taikina sileäksi palloksi. Pane kaulittava vaahtokarkkikuorrute paksuun pussiin ja anna levätä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Seos säilyy tiiviisti kahteen muovipussiin ja rasiaan pakattuna jääkaapissa pari viikkoa. Notkista kaulittava vaahtokarkkikuorrute käsissäsi ennen kuin kaulitset sen kakun päälle. Jos muotoilet seoksesta hahmoja marsipaanin tai kaulittavan sokerikuorrutteen, ota seosta käteesi pienissä erissä, työstä se notkeaksi ja muotoile. Tomusokeri auttaa seoksen kaulitsemisessa. Mikäli seos tarttuu käsiin, ota sormenpäällä hiukan rypsiöljyä tai kookosrasvaa käsiisi. Jos taikina tuntuu liian tahmealta, lisää seokseen tomusokeria.
  20. helina

    Talvihäihin kakku..

    Myöskään marsipaani ei ole vitivalkoista, se pitäisi värjätä. Vaahtokarkkikuorrute saattaisi olla kaikista valkoisinta ja tarjoiluvadille voisi tomuttaa tomusokeria.
  21. ^silloin kun me asioitiin ko. firman kanssa, niin jompi kumpi tyypeistä sijaitsi saviolla ja toinen larussa. En muista enää, että kumpi oli kummassa paikassa.
  22. ^netistä löytyy kyllä tilausvalikoiman hinnasto
  23. helina

    Musta booli

    ^mä en miellä yskänlääkkeltä maistuvaa (laimennettua) snapsia booliksi! Tekisi aika tiukkaa juoda tuollaista boolia edes lasillinen Teemaväri sinänsä on ihan jees, mutta monella ihmisella on varmasti sisäänrakennettu fiilis siitä, mikä on miellyttävää syötävää/juotavaa ja mielestäni täysin musta booli (josta ei tiedä mitä se on) voisi olla aika epämiellyttävää. Itse pysyisin hieman luonnollisemmissa väreissä Tuo rommikola voisi vielä menetellä, koska sehän ei ole ihan pikimustaa.
  24. helina

    Booliin 80% viinaa vai 40%??

    Ja tietenkin tällä palstallakin saattaa pyöriä joku asiantuntija
  25. helina

    Booliin 80% viinaa vai 40%??

    ^ toi akkuneste -kortti nyt on ihan älytön! Kyllä, tosiaan tislattua vettä käytetään mm. akussa nesteenä. Mutta käytetään esim. alkoholiteollisuudessa laimentamaan myyntiin tulevia juomia. (eli ihan kaikkea netistä copypastettua ei kannata uskoa ja akkunestettä ei kannata sotkea akkuhappoon, sitä paitsi akuissa taidetaan käyttää ionivaihdettua vettä, joka on myrkyllistä) Tuo on aivan totta, miten solut reagoivat, mutta sitä vettä tulisi juoda kymmeniä ellei satoja litroja! Eli tuo räjäyttely -teoria on täysin huuhaata. Kukaan ihminen ei liene elä viikkoa pelkällä tislatulla vedellä, jolloin tuo solujen osmoosi -vaara tulisi esille. Ehkä sitä tulee vähän haukattua suolapalaa, jolloin taas elimistön suolatasapaino on balanssissa. Elimistön kannalta solujen osmoottisen "räjähtelyn" saa aikaseksi kyllä juomalla ihan normaalia raanavettä kymmeniä/satoja litrjoa, mutta tuskin sitä kukaan tekee. Paitsi takavuosina joku mallihan joutui sairaalaan juotua liikaa vettä. Niin ja olen kyllä juonut tislattua vettä useita kertoja, miksiköhän en kuollut! ;D Edit: ja myös merivettä on tullut nieltyä, että älkää nyt uskoko ihan kaikkea mitä google kertoo...
×
×
  • Create New...