Sign in to follow this  
Followers 0
Guest onnellinen

Praha

149 posts in this topic

Onko kukaan ollut tai suunnitteleeko kukaan häämatkaa Prahaan? Me ollaan suunniteltu häämatkaa sinne, sillä se on kohtuuhintainen, romanttinen, siellä voi tehdä muutakin kuin lojua rannalla yms.

Onko kenelläkään kokemuksia paikasta muuten? Kiitoksia jo etukäteen!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnellinen,

minua kiinnostaa myös Praha (sulho ei vaan oikeen lämmennyt...) Mihin hintaan Prahaan pääsee ja mikä matkatoimisto? Kauanko aikoisitte olla (pidennetty vkl vai vko?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mansikka,

ainakin kahdella matkanjärjestäjällä on Prahan matkoja. Aurinkomatkoilla 5 pv hotellista riippuen hintaan 3000-4500 mk. Matkavekalla on 5 pv hotellista riippuen 2400-3500 mk ja 8 pv 2400-3900 mk eli matkat ei ole hinnalla pilattuja. Maan hintatasokin on kohtuullinen eikä yhtä kallis kuin esim. Kreikka nykyään.

Me ollaan suunniteltu noin viikon matkaa eli tuo kahdeksan päivää olisi ihan jees.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnellinen,

kiitos tiedoista! Kuulosta tosi hyvältä! Prahahan on nyt vasta muodostunut oikeen trendipaikaksi, mutta varmasti se on ihana ja katsastamisen arvoinen!  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prahasta...

Kävimme poikaystävän kanssa Prahassa tänä syksynä ja kaupunki on todella maineensa veroinen: kaunis, tunnelmallinen ja hintatasoltaan edullinen. Taksikuskeja lukuun ottamatta tapaamamme prahalaiset vaikuttivat ystävällisiltä ja rehellisiltä, joten voin suositella paikkaa häämatkakohteeksi.

Ainoa hermoja koetteleva asia Prahassa ovat muut turistit. Ainakin elokuun alkupuolella kaupunki kuhisi laumoina liikkuvia jenkki- ja japanilaisturisteja.  :P Epäilemättä turismin ansiosta aivan keskustassa ja nähtävyyksien liepeillä kaupoissa ja ravintoloissa oli jatkuva "yle" emmekä meinanneet löytää aitoa tsekkiläistä ruokaa mistään. Kannattaa siis seikkailla esim. raitiovaunulla ja kysellä vinkkejä paikallisilta.

Jos vain aikaa ja energiaa riittää, kannattaa lähteä päivän tai parin omatoimiretkelle johonkin pienempään kaupunkiin tai kylään. Prahan hyvät puolet moninkertaistuvat, ja mikä parasta, ei liikaa turisteja!  

Ai niin, ainakin miehiä (ja miksei naisiakin) ilahduttanee myös tsekkiläinen olut, joka on lähes ilmaista (muutaman markan tuoppi) ja tunnetusti hyvää.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Myös me olemme suunnittelemassa matkaa Prahaan ensi elokuussa. Tarkoituksenamme on tehdä omatoimimatka eli varaamme hotellin tuttavamme avustuksella joka on töissä matkatoimistossa ja lennot varaamme itse. Hotellien hinnat ovat Prahassa todella halvat ja laskimmekin että kesähintaisten lentojen kanssa koko reissu tulee maksamaan kahdelta hengeltä n. 5000 mk/ viikko. Hotelliyö maksaa Prahassa ( ei keskikaupungilla) n. 350-400,- /yö/2hh  kolmen tähden hotellissa. Katsomme tietysti myös matkatoimistojen annin ja OK-matkat käsittääkseni tekee halpoja matkoja sinne.

Joulun maissahan nuo kesäesitteet tulevatkin jo painosta Z/Q

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onnellinen,

suosittelen lämpimästi hotelli Ambassadoria. Se on juuri remontoitu ja joka huoneessa on porekylpy.  ;D Ambassador löytyy ainakin Etumatkojen esitteestä http://www.smt.fi/etumatkat/kesa2001/praha.html Hotelli on melko lähellä kaikkea.  :) Olimme Prahassa pitkän viikonlopun ja siinäkin ajassa ehti jo nähdä paljon.

Praha on aivan ihana kaupunki!  L:::

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos kaikille vastanneille!

Vielä sen verran teille Prahassa jo käyneille: mitä siellä on ihan must nähtävää, jonka näkemättä jättäminen harmittaa? Kaikki romanttiset ja tunnelmalliset paikat on tervetulleita!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vihje halvemman budjetin matkaa haaveileville.

Baltian läpi kulkee bussilinja, jolla pääsee myös Prahaan. Linja lähtee (muistaakseni) Helsingistä. Me itse ollaan kuljettu lähinnä Etelä-Virosta eteenpäin, mutta välillä hypätty heti Tallinnan satamasta kyytiin.

Linjoja kulkee mm. Prahaan, toiset menevät Pariisiin ja Berliiniin, kai niitä muuallekin menee. Kulkevat kerta päivään, osa kiireaikaan kahdestikin, matka kestää jonkun vuorokauden-puolitoista. Matkan hinta ei päätä huimaa ja palvelu bussissa pelaa.

Mutta mikä se idea tässä on? No, matkalla voi jäädä vaikkapa vuorokaudeksi aivan mahtavaan kaupunkiin Riikaan. Sit vaan hyppää toiseen bussiin seuraavana päivänä - tai vaikka kahden yön jälkeen. Kaksi kaupunkia pääsee bongaamaan sillä hinnalla, mikä säästyy, kun vaihtaa lentolipun bussiin. Ja paluumatkan voi sit tehdä vaikka lentäen, että ei mene toista vuorokautta matkustamiseen. (Omatoimimatkaajien kannattaa katsella lentolipputarjouksia esim. Ebookers.fi:n kautta.)

Ja lisävihjeitä Riikasta voi kysellä vaikka multa, tai katsella viime aikojen naistenlehtiä - niissä kaupunkia on esitelty alvariinsa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Suurimman osan ajasta kävelimme ympäri vanhaa kaupunkia ja sieltä löytyi ihania pieniä kahviloita, kauppoja, jne.  ;D Illan hämärtyessä kaupunki oli aivan ihanan romanttnen ja tietenkin sorruimme hevosajeluihin, ym söpöilyyn.  ;)

Linna-alue ja Kultainen kuja ovat ehdottomasti näkemisen arvoisia.  :D On vaikeaa eritellä, mitä on nähtävä, koska minuun kaupunki kokonaisuutena teki lähtemättömän vaikutuksen.  L::: Ai niin; rahaa kannattaa varata mukaan reilusti, sillä ainakin minä löysin kasoittain ihania kenkiä ja vaatteita. Olivat ehkä hiukan halvelmpia kuin Suomessa ja valikoimaa oli runsaasti.  ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Q)Q Prahassa on myös edullista kotimajoitusta jos haluaa edullisesti päästä. Minä ja sulhaseni asuimme aivan ydinkeskustassa vanhan mummelin luona ja se oli todellakin parempi vaihtoehto kuin halpa hotelli. Mummeli siivosi huoneen joka päivä ja vaihtoi lakanatkin 1-2krt viikossa.

Jääkiekosta kiinnostuneille vihjeeksi, että varusteet Sparta Prahan myymälästä ovat selvästi edullisempia kuin Suomessa ja kakkihan me tiedämme Tsekkien upeasta MM-menestyksestä eli otteluita kannatttaa mennä katsomaan.

Junalla pääsee myös edullisesti käymään Krakovaan, tosin matka on aika pitkä. Yöjunaa on tullut kokeiltua ja hengissä selvittiin.

Prahassa kannattaa sen verran katsoa, että ei maksa ravintolalaskua ennen kuin on sen tarkistanut. Lisähintaa saattaa nimittäin olla ilmestynyt.. Muutenkin, esim. keskustorilla vanhassa kaupungissa on kesällä terasseilla turistihinnat ja sisällä saattaa tuopin hinta pudota puoleen terassi hinnasta.  Q/Z

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me kävimme Prahassa viime heinäkuussa ja täytyy sanoa, että ihastuimme kaupunkiin totaalisesti! Minäkin suosittelen hotelli Ambassadoria. Palvelu pelasi upeasti ja huone oli mahtava! Todellakin, jokaisessa huoneessa oli poreamme. Pakollisia nähtävyyksiä ovat mielestäni Kaarlen silta, Vanha linna, Astronominen kello ja tietenkin kaikki ne ihanat kadut ja pikkukujat. Juutalainen museo oli myös aika vaikuttava. Jos olette menossa kesällä, suosittelen jokiristeilyä. Niitä myydään joka kadunkulmassa pienissä kioskeissa. Prahassa kannattaa kuljeskella ja nauttia ympäröivästä kauneudesta. Ruoka on edullista, mutta pahimmillaan turistialueilla hintaero voi olla jopa satoja markkoja. Kannattaa siis etsiä joku hyvä paikallisten suosima ruokapaikka turistialueen ulkopuolelta. Hotelli Ambassadorin läheisyydessä on paljon erilaisia ruokapaikkoja, yksi hyvä ja edullinen on ihan hotellin alakerrassa. Amassadorista pitäisi kyllä löytyä kuvia netistä. Täytyy kyllä sanoa, että kylläpä osasitte valita ihanan romanttisen ja vaikuttavan häämatkakohteen! ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voin suositella Prahaa, varsinkin hyvänä häämatkakohteena se on loistava. Itse olen asunut ko. kaupungissa puoli vuotta ja sieltä ei ole kuin hyviä muistoja  ;)

OK-matkat ja Etumatkat tekevät sinne mielestäni edullisimpia matkoja.

Kulttuurimatkana se on mitä mainioin. Jos on oopperan tai baletin ystävä, liput esityksiin ovat naurettavan hintaisia verrattuna Suomeen. Lippuja ei tosin kannata ostaa niistä lukuisista turistiinfoista, joiden lippujen hintoihn on lisätty omaa lisää. Suosittelenkn ostamaan suorraan esim. kansallisoopperan omasta lippukassasta tosin englannin kielen osaaminen siellä voi olla sitä sun tätä, mutta kädet ja huumori esiin.

Tietysti vakionähtävyydet: Linnan alue, Kaarlen silta, köysirata Petrinin kukkulalle kannattaa käydä tsekkaamassa.

Ruoka on mainiota, eikä Prahaan kannata lähteä laihdutuskuurille! Kannattaa kuitenkin olla hieman varpaillaan kun saa laskun käteen, niihin nimittäin useissa turistipaikoissa lisätään myös omaa lisää. Mistään ylimääräisestä ei saa maksaa!! Myös oluen ystävälle Praha on melkoinen paratiisi, ei muuta kuin na zdravi! ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

ellareetta ja sulho matkaavatkin Islannin sijasta häälomalle Prahaan. Lähtöpäivä on 24/8 ja hotellina Waldstein. Matkan varasimme Finnmatkoilta ja sen hinnaksi tulee n. 1600 euroa, kesto 1 viikko.

Innolla odotan ja luen yhä uudelleen Kafkaa.. ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Matkamme hinnaksi tuli 1505 euroa, kun ennakkovaraajan etu laski hintaa hieman. En millään malttaisi odottaa !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä kävi miehen kanssa hyvä säkä! Kävimme Helsingissä matkailumessuilla ja mukaamme tarttui tarjouksessa ollut Prahan matka  :D Matka on tosin vain pitkä viikonloppu pe-ma... Tuntuu että paikassa olisi nähtävää vaikka kuinka pitkäksi aikaa! Positiivista on että olemme menossa nyt Helmikuun lopulla jolloin loskassa rämpiviä turisteja ei taida olla niin paljon kuin kesällä...  ;) Meille kovasti ainakin vakuuteltiin että se paikka on upea vaikka loskalla peittäisi ;D

Laittakaa mielellään lisää vihjeitä siitä mitä kannattaisi käydä ihailemassa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Olen niin innoissani häämatkastamme, että on pakko kirjoittaa hieman mitä hotellistamme oppaassa sanotaan jne..Sen kerrotaan olevan aistikas ja persoonallinen hotelli, joka sijaitsee historiallisessa rakennuksessa erinomaisella paikalla n.400 m päässä Kaarlensillalta. Goottilaiseen tyyliin rakennettu rakennus on peräisin 1000-luvulta, itse hotelli on peruskorjattu vuonna 1998 ja on yksityiskohtia myöten huoliteltu kokonaisuus. Huoneet ovat osittain sisustetut antiikkihuonekaluin, niissä on puhelin, sateliitti-TV, minibaari, rajoitettu keskuslämmitys ja hiustenkuivaaja. Lisäksi huoneissa on puulattiat (mistä minä olen erityisen innoissani..) kylpy, suihku ja wc. Huoneita hotellissa on 13 eli hotelli on ihanan pieni!

Prahan kerrotaan olevan kulttuurimatkailijalle ehtymätön aarreaitta ja sadunomaisen tunnelman luvataan lumoavan tasaisen varmasti kaikki kaupungissa kävijät. En malta odottaa !

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sen kerrotaan olevan aistikas ja persoonallinen hotelli, joka sijaitsee historiallisessa rakennuksessa erinomaisella paikalla n.400 m päässä Kaarlensillalta. . Huoneita hotellissa on 13 eli hotelli on ihanan pieni!

Prahan kerrotaan olevan kulttuurimatkailijalle ehtymätön aarreaitta ja sadunomaisen tunnelman luvataan lumoavan tasaisen varmasti kaikki kaupungissa kävijät. En malta odottaa !

Mikähän on hotellin nimi ????? Olin nimittäin keväällä 2000 helmi-maaliskuun vaihteessa pitkän viikonlopun prahassa ja meidän hotelli oli myös pieni ja tunnelmallinen ja lähellä kaarlensiltaa....

Lämpimästi suosittelen kaupunkia kaikille !!!!

Eikä helmikuun loppu ole ollenkaan huono aika. Silloin meillä oli lämmintä +10, aurinko päistoi kirkkaalta taivaalta, puiden lehdet oli hiirenkorvalla....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hotellimme nimi on Waldstein. Tänään kävimme maksamassa varausmaksun ja ostimme matkaopas kirjan. Innostus on hurja ja odotan innolla varmasti ikimuistettavaa viikkoa siellä! Parivuode ja kaikkea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ellareetta:

Hotelli ei ollut sama...

Meillä oli sellainen pieni hotelli, joka oli entinenn nunnaluostari  ;) vanhan kaupungin puolella. Nimeä en muista mutta sen muistan ettei ollut tuo teidän.

Vinkki: käyttäkää raitiovaunua eli "tramia" lippu ei maksa juuri mitään ja voi kierrellä ympäri kaupunkia. Ruuhka-aikoina vain kannattaa varoa taskuvarkaita  :( Ja sen minkä joku jo mainitsikin, tarkastakaa ravintolalaskut ennen kuin maksatte.....

Teillä tulee varmasti olemaan upea viikko !!!!! Ihan kateeksi käy.... Jos vaikka vielä itsekkin sinne pääsis...

Oikein ihanaa lomaa teille, koska sitten menittekään  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan menossa viikoksi Prahaan Finnmatkojen kautta 17.8.2002.

Ihanaa, kun vain jaksaisi odottaa!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävimme Prahassa inter railillamme tänä kesänä, ja se oli mukava yhdistelmä vanhaa ja uutta. Todellakin länsimainen verrattuna ympäristöönsä.

Prahasta on myös kiva tehdä päivän matkoja ympäri maaseutua, juna kulkee todella kivasti.

Hintataso ei ole päätähuimaava, ja sinne pääsee mukavasti vaikka opiskelijana Kilroyn tai STA:n kautta. Eikä nuo hinnat muillakaan pahoja ole.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kävin Prahassa pari vuotta sitten kesällä ja sinne tekisi mieli takaisin. Vaikka tsekkikeittiö ei minun makuhermojani juuri kutkuttele (possua, possua, possua...) niin elämäni parhaimman aterian söin siellä. Paikan nimi oli Pravda, sikäläisittäin se oli ökykallis paikka, mutta suomalaisittain vain hieman keskitason yläpuolella. Mikä palvelu ja mikä ruoka!  ;D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terveisiä Prahasta! Kotiuduimme tänään viikonlopun kestäneeltä reissultamme ja IHANAA oli  :D Päätimme sulhon kanssa että uudestaan on päästävä ja pian! Ruoka oli halpaa ja hyvää. Olutta tuli nautittua ja paljon, tsekkiläiset panimothan ovat maailman kuuluja!  ;D Ja on se vaan todella kaunis kaupunki  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0