Jump to content
Naimisiin.info

Praha


Guest onnellinen

Recommended Posts

Me olemme nyt myös päätyneet Prahaan. Emme kylläkään lähde minkään matkanjärjestäjän matkalle, vaan otamme erikseen lennot ja hotellin. Tässä hotelliasiassa onkin pieni pulma...

Osaako kukaan suositella Prahassa noin kolmen tähden hotellia? Hotelleja on nimittäin niiiiiin paljon, ainakin kun netistä on katsellut. Jotkut on ihan kivoja, mutta joukossa myös jos jonkinlaista loukkoa... No etsiminen jatkuu!  :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 148
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nyt olen käynyt lentoyhtiön kanssa jo sähköpostikeskustelua ja samoin heidän tytäryhtiönään olevan matkatoimiston kanssa, joka myy sitten hotelleja Prahassa.

Yritin nyt alustavasti varata jo lennot, mutta hotellin varaan myöhemmin, koska tolta matkatoimistolta kuulin, että heiltä tulee "matkatoimistoihmisille" ehkä keväämmällä special hintoja... Eli odotellaan niitä vielä. Eihän työpaikalta lomatkaan ole vielä varmistuneet!  ::)

Netissä kahlataan kuitenkin!  :D

Link to comment
Share on other sites

Me otetaan tod.näk pitkä viikonloppu torstaista sunnuntaihin, lähtö 1.8. Hotellia mietitään vielä: ottaakko Ambassador vai Belvedere. Tuo porekylpy kuullosti kyllä ihanalta. Onko kenelläkään kokemuksia Belvederestä? Ja laittakaa tänne hyviä ravintolavinkkejä. Kiitos!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kukaan ei taida olla vielä maininnut teatteri Laterna Magikaa. Ehdoton kokemus, jos kaupunkiin menee. Vastaavanlaista teatteria ei ole missään muualla maailmassa. Siinä on yhdistettynä teatteria ja elokuvaa ja melkoista valo- ja äänimaailmaa. Kieli ei myöskään ole ongelma, sillä esityksessä ei juuri puhetta ole.

Mozartin konsetti lienee kanssa käymisen arvoinen, upeissa tiloissa niitä ainakin soitetaan. Ajan puutteessa en itse niissä tällä kertaa käynyt.

Itse olin työkavereiden kanssa pitkän viikonlopun kaupungissa ja kävimme syömässä todella ihanissa ravintoloissa. Ensinnäkin Petrinin kukkulalla on näköalaravintola Nebzizek. Illalla uskomattoman upea näkymä yli Prahan ja eritoten Prahan linnaan. Ruoka ei meillä ollut mitään kovin ihmeellistä, mutta näkymät ja hyvä tunnelma (elävää musiikkia), korvasi puutteet ruuassa. Kukkulalle pääsee vanhalla köysiradalla tai kävellen kiemurtelevaa tietä pitkin.

Aivan juutalaisen hautausmaan vieressä on todella mainio ruokapaikka nimeltä Le Cafe Colonial. Tässä ravintolassa wc on nähtävyys. Ruoka oli todellllllla hyvää.

Jos romantiikkaa hakee kannattaa ehdottomasti mennä Krakavec nimiseen ravintolaan, joka sijaitsee jossain vanhassa kaupungissa osoite on Dlouha trida 25. Meidät vietiin sinne bussilla, joten en osaa hahmottaa sitä esim suhteessa vanhankaupungin aukioon, mutta lähellä kuitenkin. Siellä mustalaisorkesteri soitti mahtavaa musiikkia, viulisti kävi soittamassa pöydän ääressä rakastuneille pareille (tosin kävi meillekin ;)). Tila oli todella kaunis värikkäine seinämaalauksineen ja  upeine holvikattoineen tila. Ruoka oli myös hyvää.

Mä suosittelen myös ratikaa kulkuvälineeksi. Itse käytimme linjaa 22 ja 23 hotellilta (Pyramida) kaupunkiin. Uskomattomat näkymät kun ratikka kiemurteli kukkulalta kohti keskustaa. Linjan 22 reitti tosin taisi olla hetkellisesti remonttitöiden vuoksi normaalista poikkeava.

AAA-taksi-firma on luotettava. Koskaan ei kannata ottaa taksia tolpalta, koska ne valitettavasti huijaa minkä kerkiää. Alle 500 korunan ei heitä liikkeelle saa. Kannattaa tilata taksi kännykällä. Hinta oli meillä keskustasta hotellille tuon 500 sijasta 130 korunaa. Mulla on numero firmaan, jos jotakuta kiinnostaa.

Upea kaupunki, kuten on jo aikaisemmista viesteistä selvinnyt. Täytyy vaan jossain vaiheessa päästä sinne miehen kanssa. ;) Työpotukalla liikkumisessa on kuitekin aina eri meininki.

Link to comment
Share on other sites

Kukaan ei taida olla vielä maininnut teatteri Laterna Magikaa. Ehdoton kokemus, jos kaupunkiin menee.

Olen samaa mieltä, teatterissa kannattaa ehdottomasti käydä.

Vietimme viime kesänä viikon Prahassa ja teatterin lisäksi eräs mieliinpainuvimmista kokemuksista oli jokiristeily ja eläintarhassa käynti. Pieneen ( ??? ) tungokseen kannattaa kyllä varautua, sekä laivalla että eläintarhassa, ainakin jos on aurinkoinen ja lämmin kesäpäivä. Toisaalta, jos jaksaa kiivetä tai uskaltaa matkustaa köysiradalla (?) eläintarhan ylärinteille, niin tungoskin alkaa helpottaa ja vaivan palkaksi saa vielä upeat näkymät Prahan kultaisten kattojen ylle. Suosittelen lämpimästi! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Täällä olisi kanssa tarkoitus lähteä heinäkuussa Prahaan, sain sulhonkin "ylipuhuttua"kun mainostin olutta  ;D

Odotan innolla, täytyy vielä kerran tsekata matkatoimistojen tarjoukset ja sitten päättää mistä varaa...

Sulho meinasi ottaa riskin ja saada äkkilähdällö edullisemman matkan..sanoin ettei onnistu....ei semmoista riskiä kannata ottaa ;)

Link to comment
Share on other sites

Sulho meinasi ottaa riskin ja saada äkkilähdällö edullisemman matkan..sanoin ettei onnistu....ei semmoista riskiä kannata ottaa ;)

Ei ajatus äkkilähdöstä yhtään huono ole. Prahaan kun saa edullisia lentoja jopa 200 eurolla. Majoituksen löytää myös aina, sillä tarjontaa on paljon. Heti lentokentällä pääsee hotellia tai muuta asumusta valitsemaan.

Eri asia on, haluaako jättää ihan viime tippaan. Mulla on ainakin tapana hermoilla sen verran, ettei pinna varmaan kestäisi. Mies tosin kouluttaa mua tässä asiassa koko ajan  ;)

Link to comment
Share on other sites

Tänne on kertynyt Prahasta niin paljon positiivista palautetta ja hienoja vinkkejä ettei tosiaan millään malttaisi odottaa matkaan pääsyä. Viime viikonloppuna luin paikallislehtemme yleisönosastolta kuinka joku kehui Prahan keskustassa sijaitsevaa maauimalaa, että oli auki iltakymmeneen ja oli niin tunnelmallista uida hämärtyvässä illassa veden hohtaessa...  ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me tultiin lauantaina juuri viiden päivän häämatkalta Prahasta! Oli kyllä ihana matka!  :-X Tosi kaunis ja romanttinen kaupunki! Nähtävää riittää aivan mielettömästi ja jos olisi halunnut käydä kaikissa mahdollisissa paikoissa, olisi pitänyt olla reissussa varmaan pari viikkoa, että ehtisi käydä nämä paikat! Prahan linna on paikka, johon kannattaa ehdottomasti mennä!

Meillä oli varattu huone Hotel Diplomatista, joka on 4 * hotelli vähän kaupungin ulkopuolella. Olimme saaneet superior-huoneen ylimmästä 8. kerroksesta, mistä oli ihanat näkymät yli koko kaupungin!

Link to comment
Share on other sites

Guest Pantoufle

Me olimme Prahassa pari vuotta sitten ja suosittelen ehdottomasti!!!! Se on niin mahtava kaupunki. Ehkä mieleenpainuvin juttu oli se, kun menimme Prahan kukkulalle, jossa on Eiffel-tornin pienoismalli näkötornina. Ensinnäkin maisemat sieltä ovat aivan upeat, sieltä näkyy koko Praha punaisine kattoineen. Kukkulalta alas tullessa kannattaa jäädä "hissin" kyydistä jo puolivälissä kukkulaa, jossa on pieni terassikahvila. Siellä kun siemailee halpaa olutta ja katselee auringonlaskussa kylpevää Prahan vanhaa kaupunkia ei voi joutua muuhun kuin totaaliseen transsiin!!! ;D

Toinen ihana paikka on vanhan kaupungin aukio, varsinkin illan tullen. Siellä on vanhan ajan vossikoita, joilla pääsee katselemaan kaupunkia, katutaiteilijoita, kauniisti valaistuja rakennuksia, jotka ympäröivät toria, kahviloita ja ihmisiä joka paikassa myös arki-iltaisin. Aivan ihanaa!!

Kaarlensillalla kannattaa olla varovainen, on melkoinen taskuvarkaide rysä. Siltaa pitkin pääsee kaupungin linnan luo, joka on myös näkemisen arvoinen. Linnan muurien sisäpuolella on kirkko ja itse linnan rakennukset ja kaikkea ympäröi puutarha. Linnan alueella on vanhoja katusoittajia ja tuntuu oikeasti silta, että on palannut ajassa pari sataa vuotta taakse päin.

Yöelämään emme ehtineet hirveästi tutustua, mutta yksi ihana baari/disco kompleksi oli Radost FX. Ylhäällä olohuonemainen kahvila ja baari, alakerrassa ruokaravintola ja pienen pieni disco, jossa oli kova meno päällä. Itselläni oli aika huonoja kokemuksia paikallisista ruokaravintoloista. Prahassa on tunnetusti aika huonoa tuo englanninkielen taito ja kun tilasin englanninkielisestä menusta pastaa kermaisessa sienikastikkeessa sainkin pastaa ja lihasuikaleita jauhelihakastikkeessa. Ei niin kiva kasvissyöjälle... sen jälkeen vierailtiin Mäkkärissä vähän useammin :D

Yksi lukuisia plussia on se, että Praha on vielä ihan älyttömän halpa, jos vaan menee hieman sivuun keskustasta. Tosin keskustassakin kaikki on suht halpaa Suomen tasoon verrattuna.

Niin joo, ja sitten kannattaa käydä juutalaisella hautausmaalla juutalaiskorttelissa. Järkyttävä kokemus, mutta aika koskettava. Ihmisiä haudattuna 12 kerrosta päällekkäin, koska lisää tilaa juutalaisten haudoille ei aikoinaan annettu. Hautakivet ovat vierivieressä, aika uskomatonta... :-[

Link to comment
Share on other sites

Täällä yksi kanssa on lähdössä Prahaan häämatkalle... :)

En ole löhöilijä-tyyppiä eikä sulhokaan ja historiafriikkinä (sulho oluen ystävä :D) Praha tuntui luontevalta koska en ole siellä käynyt....

Olen silmä tarkkana lukenut kaikki viestit ja pistänyt vinkkejä korvan taakse...

Lapsuudenystäväni (olemme tunteneet 3-vuotiaasta asti eli 27v) kävi miehensä viime kesänä Prahassa ja suositteli lämpimästi.....

Nyt ei muuta kun odotetaan reissua, häiden lisäksi... ;D

Mitäs sieltä kannattaa tuoda? Kaverini oli ostanut kenkiä ja vaatteita...

Link to comment
Share on other sites

Guest onnellinen
Lapsuudenystäväni (olemme tunteneet 3-vuotiaasta asti eli 27v) kävi miehensä viime kesänä Prahassa ja suositteli lämpimästi.....

Mun kaveri oli kanssa huhtikuussa siellä ja huonosta säästä huolimatta kehui aivan maasta taivaaseen!

MIten paljon ottaisitte rahaa viikon matkalle?  ;D

Link to comment
Share on other sites

Mekin suunniteltiin ottavamme noin 3000 mk vanhaa rahaa.. (vaikee vielä hahmottaa noita euroja.. ;))

Kai sillä pärjää.... ;)

Meidän häämatka on pitkä viikonloppu (to-su) joten 3000 saa luvan riittää.. Lisäks meillä on Eurocard (hätävarana)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Lauantaina palasimme viikon pituiselta häälomalta Prahasta, joka oli aivan mielettömän romanttinen ja kaunis vanha kaupunki. Kyllä olisimme menettäneet paljon jos olisimme matkamme peruneet. Tulvan jälkiä toki siivoiltiin vielä ja joitakin paikkoja oli suljettuina mutta meillä joka tapauksessa loppui aika totaalisesti kesken ja olisimme kernaasti lomailleet kaupungissa pidempään. Katsomista riitti, aurinko paistoi niin, että saimme samalla aurinkoloman, ihmiset olivat tehneet jo valtavan työn tulvan jälkiä siivotessaan, joten kaduilla ei tosiaankaan ollut mudasta tietoakaan, lukuisia ja taas lukuisia ravintoloita riitti kuten myös kulttuuririentoja ja mukavia hetkiä viiden tähden hotellin kattohuoneessa !! Hotellia jouduimme/saimme vaihtaa kun varaamamme hotelli oli kärsinyt vesivahingon kellarikerroksessaan mutta hotelli, jossa viikon vietimme oli upea ja olimme tyytyväisiä. Suosittelen matkaa Prahaan lämpimästi! Toki tuo hepatiittirokote kannattaa ottaa, mekin otimme, kyllä jo ennen suositusta. otamme aina matkatessamme Itä-Euroopan suuntaan. Ihana oli ellareetan ja tomin häämtka ja Prahaan palaamme vielä ja olemme siellä silloin pidempään kuin viikon!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Lauantaina palasimme viikon pituiselta häälomalta Prahasta, joka oli aivan mielettömän romanttinen ja kaunis vanha kaupunki. Kyllä olisimme menettäneet paljon jos olisimme matkamme peruneet. Tulvan jälkiä toki siivoiltiin vielä ja joitakin paikkoja oli suljettuina mutta meillä joka tapauksessa loppui aika totaalisesti kesken ja olisimme kernaasti lomailleet kaupungissa pidempään. Katsomista riitti, aurinko paistoi niin, että saimme samalla aurinkoloman, ihmiset olivat tehneet jo valtavan työn tulvan jälkiä siivotessaan, joten kaduilla ei tosiaankaan ollut mudasta tietoakaan, lukuisia ja taas lukuisia ravintoloita riitti kuten myös kulttuuririentoja ja mukavia hetkiä viiden tähden hotellin kattohuoneessa !! Hotellia jouduimme/saimme vaihtaa kun varaamamme hotelli oli kärsinyt vesivahingon kellarikerroksessaan mutta hotelli, jossa viikon vietimme oli upea ja olimme tyytyväisiä. Suosittelen matkaa Prahaan lämpimästi! Toki tuo hepatiittirokote kannattaa ottaa, mekin otimme, kyllä jo ennen suositusta. otamme aina matkatessamme Itä-Euroopan suuntaan. Ihana oli ellareetan ja tomin häämtka ja Prahaan palaamme vielä ja olemme siellä silloin pidempään kuin viikon!

Veit jalat suustani...  ;D

Mekin olimme häämatkalla Prahassa ja kyllä se oli just niin ihana kun kuvailitkin.. Sääkin suosi meitä... ;D

Mikä hotelli teillä oli?

Me oltiin Hotelli Ambassadorissa ihan keskustassa Vaclavin aukiolla..... On muuten 4**** hotelli (vai onko se 5?) Ihana oli huone poreammeineen.. kyllä siellä kelpas lillua vaikka käytimmekin tehokkasti aikaa kaupunkiin tutustuessa...

MINÄKIN SUOSITTELEN PRAHAA!!! :-X

Menemme toistekin kyllä se niin vaan vei sydämmemme... :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Praha on upea paikka, menkää kaikki ihmeessä käymään! Olimme siellä vaivaiset neljä päivää, mutta teki silti vaikutuksen.

Totta on, että vanha kaupunki on kamala turistirysä, varsinkin se aukio, mutta kun vähän viitsii tallustella niin löytää jo vähän omaperäisempiä paikkoja - ja hinnat laskee kolmannekseen ;). Parhaimmillaan söimme kolmen ruokalajin perinneaterian oluineen ja becherovkineen alle 10 € / 2 hlöä.

Kävimme mm. museoissa, Prahan linnassa  ja oopperassa. Harmi vaan kun aikaa oli niin vähän, ettei ehtinyt tutustua ympäröivään maaseutuun. Mutta tarkoitus on mennä uudestaan ja katsastaa mm. linnoja.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...