Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Soitin Eiraan ja sain ajan jo ensi torstaille. He myös näkivät sieltä heti jo lääkärin kesälomat (ettei tällaisia yllätyspuheluita pitäisi tulla) ja en siksi jättänyt tarkastusta heinäkuulle koska lääkäri on lomalla. Hoitaja oli asiallinen ja mukava, ja kertoi mitä tarvitsen mukaan. Hassua että ohjeet olivat vähän erilaiset mitä Helleelle. Nyt kelpaa se rokotuskortti mikä ei olisi hänelle kelvannut, mutta nyt tarvitsen 3 Usa:n passikuvan kokoista kuvaa. Helle taas sanoi että tarvitsen 2 kuvaa ja suomenkin koko kelpaa.

No parempi siis ottaa varman päälle ja tehdä niin kuin ohjeistetaan. :) Saan sitten matkalle lähtiessä hakea tulokset niin ei tule ylimääräistä reissaamista vielä hakureissulle.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Heippis taas! Tosi ihanaa, että ollaan löydetty tänne palstalle ja voidaan jakaa kokemuksia siitä miten nää prosessit etenee Suomessa - yritin viime syksynä yhyttää suomalaisia VJ'n puolella, mutta en tainnut osata käyttää saittia ja sen hakua tarpeen hyvin koska hittejä oli vain muutama hassu :-/

Kiitos Penny kaikista listoista, avuusta ja kommenteista! Mitä enemmän mä kuulen sitä tyytyväisempi olen että en ole menossa Helteelle lekuritarkastukseen. Kysyin aikoinaan kaveriltani joka oli hoitajana Dextrassa ennen, ja kamu kertoi jo silloin että tuo Helle on aikamoinen kusipää (excuse my language) ja että ei kannata mennä sille. Jos nyt ei ihan noin paha, niin kuitenkin vähintäänkin erikoinen kaveri. Enivei Pabe, mä ilmoitan sitten heti ensi viikolla miten mun käynnin kanssa meni!

Meillä ei tule tulliongelmia, ollaan viime joulusta lähtien joka lennolla viety ylimääräinen matkalaukullinen mun tavaroita valmiiks muuttoa odottamaan. Lähinnä laukuissa on ollut kirjoja (kirjat tekee mulle kodin :-)), Aalto-maljakkoa, Iittalan astiaa, joululahjaksi saatua Hackman-veitsisarjaa, Kiroileva Siili -pyyhkeitä jne jne, en edes enää muista mitä kaikkea siellä on jo mua odottamassa, mutta kaikki on luonnollisesti suomalaista (paitsi ne kirjat). Nyt vien taas yhden matkalaukullisen ja sitten syksyn K1-lennolla yhden tai kaksi, niin eiköhän se siitä! Enää ei olekaan kun vaatteita ja kirjoja jäljellä kun tarvitsee viedä, muut on sitten "nice-to-have". Ja niitä voi sitten vähitellen tuoda visiittien myötä.

Me ollaan nämä kaksi vuotta kun ollaan seurusteltu virallisesti (ollaan tunnettu siis 16-vuotiaista, Josh oli mun ensirakkaus :-X ja nyt myös viimeinen, hassua miten elämä kuljettaa) nähty aina joka toinen kk, välillä 4 viikon välein ja pisimmillään taisi mennä 10 vkoa (joka oli HIRVITTÄVÄÄ). Välillä ollaan tavattu pitkä vkl Euroopassa jonne on kummankin ollut helppo lentää, useimmiten kuitenkin toistemme maissa. Josh matkustaa töiden takia todella paljon joten ollaan käytetty hotellipisteitä hotelliyöpymisiä varten kun ollaan nähty Euroopassa tai jenkkilässä jossain muualla kuin Syracusessa. Kumpikin maksaa yleensä omat lentonsa (viimeksi Josh tosin maksoi mun lennot Floridaan kun lähdin sen työreissulle mukaan), joten pari vuotta tätä tahtia on kuluttanut kiitettävästi ainakin mun säästöjä, plus kaikki ne palkattomat vapaat joita olen töistä ottanut... Kallista tää on, mutta oi niin sen arvoista :wub:

Mäkin olen lentänyt KLM:llä jonkin verran; Schipholin lentokenttä on mun mielestä helppo ja organisoitu, eikä matkalaukut siellä huku helposti. Ja tietty KLM:n lennot ei ole kovin kalliita :-) Välillä oon lentänyt Saksan, välillä Lontoon ja kerran taisin Pariisin kautta. Heathrowsta ja CDG:stä en oikeen perusta, Heathrow hukkaa helposti laukkuja ja CDG - noh, ne on aina lakossa enkä mä pidä Ranskasta. Asuin siellä melkein vuoden ja jäi antipatiat :-)))) enivei ootteko tsekanneet koskaan Icelandairin sivuilta lentoja? Lentävät jenkeissä Nykiin, Bostoniin, Washington DC:hen, Minneapolisiin, Orlandoon ja Seattleen (!!!). Esim. 13.6. ykssuuntanen Seattleen 451€ (sis. verot + 2 matkalaukkua ilmaiseksi), matkustusaika 12:25 ja yksi vaihto Keflavikissa (tarkistin just äsken). Mä olen käyttänyt Icelandairia kaks viimestä reissua ton kahden ilmasen laukun takia, ja tietty halvat hinnat ja NOPEA yhteys! Nyt ovat alkaneet lennot sinne Washingtoniinkin, mikä on mahtavaa jos sinne sitten syksyllä/talvella muutetaan. Huono puoli on se, että ei saa ilmasia aterioita ja koneet on aika purkkeja.

Uhhh, tuntuu kovin kaukaiselta vielä noi AOS-jutut, mutta pianhan sekin tulee ja hyvä on valmistautua valmiiksi. Mä en aio muuttaa sukunimeäni vaan pidän omani, ainakin toistaiseksi. Me ei myöskään pidetä häitä, vaan käydään hissuksiin maistraatissa eikä pidetä juhlia. Onneks ollaan kumpikin sitä mieltä että tämä on meidän kahdenkeskinen asia, ja halutaan juhlia mieluiten kahden kesken - mun äiti oli TOOOOODELLA pettynyt ja närkästynyt kun kerroin, mutta kaipa se siitä. Ollaan suunniteltu Hawaijin lomaa ja sitten siellä päräytettäisiin naimisiin - se olis meille erityinen sillä tavalla. Mentäis takas samalle saarelle ja samaan hotelliin missä oltiin toissa keväänä :girl_dance:

First things first ja harjoitellaan ensin yhdessä asumista tää kesä ja tehdään tulevaisuudelle suunnitelmia valmiiks.

Val, kerro tosiaan enempi sun lääkärikokemuksesta. ja tsemppiä haastatteluun! Ellinora ja Val, onnittelut Rouvashenkilöille!!

Link to comment
Share on other sites

mitämitämitä, mähän olen viestini kanssa ihan ajasta jäljessä - yhtäkkiä oli tullut uusia viesteijä kaikilta vaikka millä mitalla kun mun postaus meni liveksi! Mutta joo, hyvä Pabe että varasit ajan nyt Eiraan, kauhee sentään millasia kokemuksia teillä Helteestän on! mä googletin herraa pikkasen ja selkeesti siitä on enemmän huonoja kuin hyviä kokemuksia muillakin, jollei muuten niin sanovat että huumorintaju on erikoinen :rolleyes:

Meillä on Pabe melkein peräkkäisinä päivinä meidän tarkastukset :-) Tsemiä meille, kerrotaan sit kumpikin miten meni! Toivottavasti ei ole kuppaa :lol:

Link to comment
Share on other sites

Paljonpaljonpaljon kiitoksia MrsVal! :-X

Saas nahda miten tasta suoriudutaan, eniten jannittaa tuo tulojen/varallisuuden todistaminen, kun eihan miehella ole sinne muutettaessa viela toita, joten ei voi todistaa milla mut elattaa... ehka taytyy tehda niin, etta mies muuttaa ensin Yhdysvaltoihin, ja me perassa, mika kylla on tosi ikava juttu, ei vaan itseni puolesta, vaan tuon meidan pikkumiehen myos :( No katsotaan... Onneksi kyse on vaan mun viisumista, pikkumies syntyi siella ja on siis kaksoiskansalainen.

Sympatiat taalta myos tuon painojutun takia. Itse jouduin ylioppilaiden terveydenhuollon syyniin kerran ja sairaanhoitaja alkoi vaittamaan, etta mulla on syomishairio, kun en muistanut tarkkaaan mita olin sina paivana syonyt (siis montako perunaa). Laittoi mulle lahetteen laakarille ja alkoi puhua jostain pakkohoidoista! Suutuin ihan kamalasti ja menin tuittupaisena laakarin luo, joka sitten olikin tosi mukava, kyseli kaikkea ja teki jonkun masennustestin ja sanoi, etta ei mulla mitaan syomishairiota ole. Satuin vaan olemaan tallainen tikku ja olin ollut koko elamani.

Mulla on kauhea identiteettikriisi ton sukunimen vaihdon takia :D Tuntuu, etten kohta ole ollenkaan suomalainen enaa, jos sinne muutetaan, kun etunimissa ei ole mitaan suomalaista. Miehelle on kuitenkin tarkeaa, etta kaikilla on hanen nimensa, ymmarrettavista syista. En ees ajatellut, etta mun pitaa sit hankkia uudella nimella SSN ja state ID:kin. Tuo state ID on ollut niin kateva, oon nyt Suomessa ollessani kayttanyt aina sita, kun mulla ei ole ajokorttia, ja se on kivemman kokoinen kun passi. Ma oon kylla tallanen stereotyyppinen akateeminen hajamieli, saa nahda miten saan naa paperiasiat hoidettua :D

Link to comment
Share on other sites

Sen takia olen suosinut "Kelmiä" lentoyhtiönä, kun Schipol on helppo, vaikka kestääkin 20 min plus jonotukset passin- ja tuvatarkastuksen läpi. Myöhästyneen ekan lennon takia jäi laukku viime reissussa Amsterdamiin, se saapui kuitenkin seuraavana päivänä kuriirin tuomana. Ja KLM-lennolla on ollut "Port of Entry" myös tosiaan kotikenttä, joten siellä ei tartte sinksata enään kamojen kanssa.

Tarkoituksena on tällä kertaa viedä kanssa noin 2 matkalaukullista plus käsimatkatavarat. Tosin painoa niillä yhteensä varmaan liki 50 kiloa, joten pitää Iceland Airin laukkupolitiikka kattoa. Mutta hyvä tietää, että ovat laittaneet uuden lentoyhteyden. Aiemmin ne lensi Chicagon kautta, ja siellä olisi tullut 5h odottelua. Keflavikissa pärjään myös kielen puolesta, joten ei hätää. Mutta pitää odottaa, että saan viisumin käteen, ennen kun ostan sen lippuni. :)

Tässä lähiaikoina Helsinki-Seattle -välillä Iceland Air lentää yksisuuntaisia hintaan 546€ 13, 14. ja 16.6. (Melkomoinen pomppaus parissa tunnissa!) Ennen sitä ei ole hinnassa eroa, ja onkelmana on, että kun tiedän saavani vajaa 700€ eurolla sen Kelmi-lennon, niin painaa vaakakupissa, kun muut lennot listalla on alkaen 1200€... Economy Comfort (joka hujopille on ihan tärkeä, kun jalkatilaa on enemmän, niin ettei tartte polvet suussa istua) maksaa sitten jo 1600€ ja risat. o_O Samaan hintaan saan kaksi ihmistä KLM:llä USAan. :o

KLM:llä on 4-5 päivää viikossa kaksi lentoyhteyttä yhdellä välilaskulla Seattleen, 1270€ kieppeillä. Eli lentojen saatavuus on hyvä juttu... Hinta riippuu itsellä myös mailien saatavuudesta.

Mutta taidan kuitenkin kattoa Issikkaa, kun niillä laukun painoraja on se max 23kg per turistiluokassa, Economy Comfortissa 32kg, ja jos tajusin sekavasta taulukosta oikein, 55€ per ekstralaukku... Tää on vaikeeta, kun pitää vähän päivänkin mukaan mennä... :/

Pitänee soitta Kelmille, ja pyytää selkeämpiä vastauksia, niitten nettisivulla ohjeet on sekavammat kun muistin. :(

Toivottavasti viisumi tulee äkkiä, niin pääsee tästä epävarmuudesta. Sillä välin inventoin laukkujen sisältöä hieman, että saan siistin puhtaaksikirjoitetun listan tulostettua mukaan tullia varten... :P

(Ja joo... olen kuskannut tavaraa nyt vuoden verran aina sulhasen luokse siellä käydessä... Ja kuvassa oleva Bathwatch-tehtävänsä vakavasti ottava Rontti-poikakin muutti viime kesänä Isin luo elämään poikamieselämää! Nyt on käytännössä vähän "turhuuksia" vielä mummolan kellarissa, joita yritän jakaa kavereille tai lahjoittaa kirjastolle tai HESY:lle yms yms, yritän änkeä mukaan tulevat krääsät kahteen suurehkoon matkalaukkuun, jotka vetävät noin 25kg per, jos ihan täyteen änkee.)

Link to comment
Share on other sites

Hei, ja nyt vasta uudelleen lukiessa huomasin, että Eve mainitsit, ettei Iceland Airilla sisälly matkalla nuo ateriat. Verensokerin romahtaessa äksyksi rupeavana tuo pitääkin pistää korvan taakse, että varaan ateriat.

Ja "Kaameasta purkista" tuli mieleeni, että paikkaa, jonka haluaa, voi pyytää vaikkapa SeatGurun istuinkartan kautta selvittämällä, missä haluaa tai ei halua istua... http://www.seatguru.com/airlines/Icelandair/Icelandair_Boeing_757-200.php <-- Iceland-Airin Seattlen lennot hoituvat tuolla purkilla. Hätäuloskäynneiltä saa lisäjalkatilaa, jos jaksaa antaa matkatavaroiden olla hattuhyllyllä. :)

Muokattu: , käyttäjä: PennyV
Link to comment
Share on other sites

Kiitti Penny Seatguru-linkistä! Mäkin tsekkailen sitä kautta välillä miten paikat purkeissa menee, mutta mä olen lahjakas liikkuvissa välineissä ja pienissä tiloissa istuja sekä nukkuja, joten mulla ei ole muulla väliä kuin että saan ikkunapaikan ja mielellään käsimatkatavarat hollille.

Ellinora, te siis asutte yhdessä Suomessa sun miehen ja pikkumiehen kanssa? Menittekö jenkeissä kuitenkin naimisiin, ja muutitte sitten Suomeen? Kuinka vanha sun pikkuinen on? Sorry kyselyikä ja uteliaisuus :blush: Luulis jotenkin että tässä olisi jonkinlainen oikotie niille, jotka ovat asuneet yhdessä ulkomailla, ovat naimisissa ja on lapsi... Ettei nyt sun miehen tarttisi muuttaa yksin USA:han ja jättää perhe kuukausiksi odottamaan superhidasta USCIS anomuksienkäsittelyprosessia. Tuntuu vaan jotenkin hurjalta... Me ollaan mietitty että ehkä tulevaisuudessa voitaisiin muuttaa takasin Suomeenkin, Josh tykkää Suomesta ja kaipa se insinörttinä saisi duuniakin täältä. Jos siihen joskus päädytään niin toivottavasti se ei ole yhtä raskas prosessi :-)

Link to comment
Share on other sites

Huomenia..

onko kenelläkään kokemuksia tavaroiden lähettämisestä (rahti tmv) jenkkilään? Olen katsellut muutamia nettisivuja mutta kaikissa tarjouspyyntölomakkeissa on niin tarkasti paketin paino, tilavuus ym. että en ole edes osannut pyytää tarjousta koska en ole pakkaillut vielä paljoa. Mietin että onko järkevämpää siis roudata vaan tavaroita ylimääräisen laukun kera mitä lähettää. Varsinkaan kun ne eivät ole elintärkeitä tavaroita tai mitään huonekaluja tmv. Lähinnä haluaisin muutaman isomman taulun mukaani (jotka ei ehkä laukkuun mene) ja jotain kirjoja ym.

Muutama viesti mitä olen lukenut on kuitenkin sanonut tässä viisumitta matkustaltaessa ei kannattaisi ottaa mukaan mitään mikä voi antaa viestiä siitä että olisinkin jo jäämässä maahan (huoh) :girl_sigh: joten siinä meni tämän reissun roudaamismahdollisuus. Pakkasin kyllä joitakin Muumi mukeja ym synttäripapereihin kun kullallani on juuri syntymäpäivät kun menen sinne :girl_haha:

Matkustin viime vuonna Norjasta Islantiin Icelanairilla ja voin yhtyä teihin että olipa melkonen purkki ! :girl_impossible: Käytävä penkkien välillä oli niin kapea että hiukan lentoemo tuuppasi minua joka kerta kun käveli ohi. Kone nitisi ja natisi, ja kesken matkan katosta alkoi tippua vettä päälleni ja lopulta koko toinen hihani oli ihan märkä. Mielessä kävi kyllä muutama APUA -ajatus. Mutta ehkäpä pidemmillä lennoilla on myös hiukan isommat ja "paremmat" koneet. :)

Tsemppiä Eve lääkärille.. harmi että ei törmätä silloin! :)

Link to comment
Share on other sites

Mäkin olen paljon miettiny tota lentämistä ja tavaroiden kuskaamista. Itsellä on siis kaikki tavarat vielä Suomessa. Haluaisin eniten lentää Losiin pysähdyksellä Nykissä. (Pikkuinen koira lentää mukana niin olisi kiva puolessa välissä päästä pisulle.) Katsoin Finskin ja AA:n sivuja ja heillä saisi sen yhden laukun lisäksi ottaa 3 muuta matkalaukkua jotka painaisivat 23 kg kipale, AA:lla tilattaessa ne hinnat per laukku olivat vielä edullisemmat kuin Finskin sivuilla. Kyllähän nyt neljään matkalaukkuun yksi elämä mahtuu ;) Olen kyllä todella hyvin päässyt ylimääreisestä tavarasta eroon ja tällä hetkellä odottelen vanhempien luona matkaan lähtöä. Astioita löytyy ja ihania aaltomaljakoita...vie sen verran kun pystyy ja sitten myöhemmin niitä lisää. Ainiin ja vitsi yhden lampun haluaisin todella paljon mukaan, mietin saisiko sitä mitenkään tungettua käsimatkatavoihin..:/ (Heh googlaamalla Bourgie nimellä ymmärrätte minkäkokoisesta härpäkkeestä on kyse..)

Voin vaan kuvitella itseni Nykin kentälle raahaamassa laukkujani toiselle hihnalle jatkolennolle..matkalaukut, käsimatkatavarat ja koiran kassi.. :D APUA, ajatuskin tuo hien jo otsalle. :D

Muokattu: , käyttäjä: MrsVal
Link to comment
Share on other sites

JFK:llä on hyvänä puolena, että vetävät paljon maahanmuuttajia "liukuhihnatekniikalla" läpi, mutta ongelmana on myös, että siellä vaihdot voivat kestää, mutta vaihtoaikaa voi pahimmillaan olla alle tunti, vaikka joka terminaaliin mahtuisi yksi ylimääräinen Eurooppalainen "iso" kenttä... Olen ollut siellä kerran jumissa neljä tuntia (vaihtoaika silloin poikkeuksellisesti 6h), kun tyhjentelivät terminaalia pommihälytyksen takia.

Voin sanoa, että ei huvittanut, ja kukaan ei missään tiennyt mitään siitä, koska vaara oli ohi, tai mihin piti mennä... (Itse turva-alan ihmisenä koulutettu tyhjentämään suurehkoja julkisia rakennuksia Helsingin keskustassakin olin ihan H.Moilasena siellä, kun jotkut kentän "turvamiehet" olivat pahemmassa paniikissa kuin matkustajat, joita he paimensivat... :lol: )

Juuri tuon "suoran" lentoyhteyden takia, missä ei tarvitse roudata laukkuja ja kasseja sen enempää vaihtaessa konetta olen halukas maksamaan hieman ekstraa, jos on tarttis.

MrsVal, eläintarvikeliikkeistä saa sinne kuljetuskopan pohjalle sellaista "pennun makuualustaa", joka on kuljetuskoppaankin mahtuva imukykyinen alusta, hieman kuin ihmisvaippa. Semmoisen voi lennollakin vaihtaa, jos koiralla tulee pissat koppaan. Suosittelen. Ja apteekista ilman reseptiä saa sellaisia lievästi koiraa rauhoittavia tabletteja, joita voi antaa jo pari päivää ennen matkaa. Eivät nukuta, mutta vähentävät hermoilua esim. matkustaessa, ukkoskuuron tai uudenvuoden ilotulitusten aikaan.

Oma Rontti pidätteli täydet 20 tuntia matkustamisen yhteydessä, ja kotiin päästyä uudessa maassa meni suorinta tietä hiekkalaatikolle. Ennen lentoa annoin sen olla noin 12h syömättä, ja ruokin sitä matkan varrella sellaisella Nutri-tahnalla, mitä annetaan leikkauksen jälkeen eläimille, jotka eivät vielä saa syödä kiinteää ravintoa. Kissa piti myös "pakkojuottaa", annoin lasten penisilliiniruiskulla 5-10ml kerrallaan parin tunnin välein, että se ei ihan kuivahtaisi.

Pabe, saattaisit hyvin pystyä lentämään taulut joko kehyksestä irrotettuna rullalla ihan käsimatkatavaroissa, tai vaihtoehtoisesti jos ne ovat puurungolle pingotettuja tauluja, ilman koristekehyksiä paperiin kääräistynä matkustamossa. Kokemuksesta tiedän, että jos tiedät, paljonko suunnilleen tulee kirjoja, särkyvää tai erityisen mallista, voit kyllä myös kuvailla vähän, että mistä kyse. Kanadasta USAn puolelle muuttaessa sulhasen muuttofirman kustannusarvio perustui asunnon kokoon. Voisit sanoa, että "kaksion tavarat, miinus huonekalut", ja katsoa, mitä ne on mieltä siitä.

Sen verran selvitin, että Kelmi- ja Delta-lennolla selviän helpommalla ja vaikken ihan hirveän paljon halvemmalla kuin Issikalla, ja saan muutamalla kympillä päivitettyä matkani ns. Economy Comfort-luokkaan molemmille lennoille, koska Iceland Airilla on yläpainoraja per laukku ehdoton 23kg, joutuisin ostamaan ensin uuden matkalaukun, ja sitten maksamaan siitä 93€... Se, "kaamea purkki"-tekijä, ja hinta vetävät melkein jo KLM:n puoleen, kun matka-ajat on mitä on. Ja omassa tapauksessa vielä saan aina bonukset lentäessä sitä kautta... *huoh*

...tällaista tämä on tämä blondin päättämättömyys... Kaipa jostain saa matkalaukkuvaa'an pikkurahalla, jotta voi katsoa, miten nuo menevät, ennen kun päättää. :D

Sitten tuumailin kanssa, että taidan varmuuden vuoksi vakuuttaa matkalaukkujen sisällön ennen lähtöä, koska laukuissa tulee kulkemaan omia pöytähopeita (lusikat saa käsimatkatavaroihin, mutta kaikki "veitset", vaikka kuinka tylsät ovat sääntöjen vastaisia).

En mä malta odottaa, haluan kotiin murupuppelihalipullanassukan luokse! :wub:

Link to comment
Share on other sites

Tanne USAan muuttaessa jos ei ole itsella kiiretta tuoda kerralla mukana koko muuttokuormaa, sen voi tuoda vahitellen. Eli 10 vuotta aikaa tuoda muuttotavaransa ilman mitaan lisamaksuja tai joutumatta maksamaan tulleja omasta tavarasta.

Eli jos kaytte vaikka kerran 1-2 vuodessa Suomessa niin tuokaa mukana lisaa tavaraa (kunhan ne mita joskus aikoo tuoda voi olla jossain lampimassa eli vaikka vanhempien nurkissa tai ullakolla tms) niin siinakin saa jo monta laukullista.

Tai jos sukulaisia tai tuttuja kay kylailemassa luonanne taalla, pistakaa ne tuomaan aina 23 kg omaa tavaraa mukana (helpostihan ne saa saman maaran tavaraa shoppailtua taalla lomalla).

Pabe, Postilla on myos olemassa Economy pakettivaihtoehto, jonka ne on piilottanut sivustoilleen.

10 kg = 49,20

20 kg = 83,35

30 kg = 120,25 (+alv)

tarkemmin mm http://usansuomalaiset.maxforum.org/2010/09/13/maahan-muutto-miten-tai-mita-kautta-ja-paljonko-ma/

USAan, USAssa ja USAsta lentaessa suosittelen ruumaan meneviin tavaroihin SearchAlert lukkoa.

http://www.tamperseal.com/tsa-luggage-locks-searchalert-c-26.html TSA saa ne halutessaan auki, mutta jos laukkusi on avattu, naet sen saman tien. Eli lukon vihrea pallo onkin punainen. Jolloin hos haluat/tarvitset tarkistaa etta kaikki on viela tallessa voit tehda sen saman tien etka vasta parin tuhannen mailin paassa kotona.

(Meilla on tallaiset kaikkiin laukkuihin http://www.tamperseal.com/searchalert-dial-tsa-luggage-lock-p-136.html ja noita kertakayttoisia numeroituja luggage seals) sen jalkeen kun on alettu kayttaa noita, ei ole TSA viela kertaakaan tutkinut tavaroitamme, matkalaukkujen sisalto on edelleen samaa sekalaista kun se on aiemminkin ollut eli nayttaisi pitavan TSAn napit ja kynnet hyvin irti.

(PennyV, Ronttisi nayttaa aika samannakoiselta kun meidan fluffies.. http://farm3.static.flickr.com/2757/4425687353_d74e616f0d.jpg )

Muokattu: , käyttäjä: tx
Link to comment
Share on other sites

Ma oon lennelly toista kymmenta kertaa Yhdysvaltoihin, viisumilla ja ilman ja vain kerran on kysytty tarkemmin mitaan. Silloinkin seta vaan "kettuili" mulle siita, etta oon menossa sellaseen "outoon" paikkaan, etta kuka sinne nyt menee...

Ma olen jopa ylittanyt viisumini kahdella kuukaudella kerran (terveysongelmat, tein kylla ilmoituksen asiasta USCISille ja kuulemma siita ei tule mitaan jalkiseurauksia) ja siltikin sen jalkeen paassyt viisumitta maahan, mitaan ei kyselty. Oon lentanyt mm. Newarkiin, JFK:lle ja Chicagoon. Oisinkohan Minneapolisiinkin kerran, en oo ihan varma. Kaikissa on ollut aina kamalat karjajonot passintarkastuksessa :D

Eve, me ollaan vasta menossa naimisiin tana kesana :) Lapsukainen on nyt vuoden vanha ja meidan piti jaada tanne Suomeen pidemmaksikin aikaa, mutta nyt ollaan asuttu pk-seudulla tama kevat, eika miehelle ole loytynyt toita (IT-ala), joten mies haluaa muuttaa takaisin Yhdysvaltoihin, mina en niin paljon... Asuin ennen Suomeen muuttoa 5 vuotta Yhdysvalloissa ja mies tietty koko ikansa :) Ma en usko, etta perheellisyys auttaa mitaan naissa viisumijutuissa, sanovat varmaan vaan, etta lapsi on tervetullut kun on kansalainen, vaimo saa oottaa kotimaassaan :(

Makin esitan uteliaan kysymyksen, missa ootte tavanneet (tulevat) miehenne? Me tavattiin pari vuotta sitten, kun opiskeltiin kummatkin samassa yliopistossa Yhdysvalloissa. :-X

Link to comment
Share on other sites

PennyV: Itseasiassa tuo lentely koiran kanssa on tuttua puuhaa. Olemme lennelleet pitkin Eurooppaa ja sitten tätä Suomi-Usa väliä yhdessä kun en koiraa voinut jättää Suomeen niiksi 3 kk reissuiksi kun olin Jenkeissä. Raukka on pidättänyt noin 15 tuntia suoraa menoa lennolla Saksasta Losiin. Jotenkin vain sekä koiran että omistajan kannalta olisi kivempi tuo välilasku puolessa välissä. Hih tuntuu paikat puutuvan sen verran kivasti sen 12 tunnin yhtämittaisella lennolla. Huh ja minä kun en osaa nukkua muualla kuin sängyssä. Luuletkos että 2-3 tunnin vaihto Nykissä riittäisi matkalaukkujen ja kaiken tuon paperihässäkän kera kun viisumin saan passiini?

Ellinora: HIh joo kiva kuulla muiden tarinoita! Me tapasimme reilut kaksi vuotta sitten Lontoossa aivan sattumalta. Itse olin kaverin kanssa viikonlopun shoppailureissulla ja mies oli ensimmäistä kertaa Euroopassa futista katsomassa tuona samaisen viikonlopun. Pieni pubi illalla sitten oli kohtalomme :D Seuraava päivä vietettii yhdessä ja sitten kummatkin lähtivät takaisin kotiin. :D Ensimmät oikeat treffit päätimme järjestää Espanjaan kuukauden jälkeen tuosta Lontoon reissusta ja siellä 3 viikkoa menikin yhdessä. Hih loppu onkin historiaa ja paljon matkustamista Suomen ja Losin välillä. :)

:gpari:

NYT vihdoin kuukauden päästä olisi minun vuoroni vihdoin päästä asumaan miehen luokse. Tosiaan minulle oli alusta asti selvää että minä olen se joka sinne muutan vaikka mies kovasti tykkääkin Suomesta. (jep kesällä ja lyhyillä talven reissuilla;)

Muokattu: , käyttäjä: MrsVal
Link to comment
Share on other sites

Ellinora, en muista olenko vastannut tuohon muutama sivu sitten vai en. Eli tavattiin intranetin kautta - molemmat toissa samassa IT-firmassa, mina Irlannissa ja han USAssa. Loysin jotain hanen kirjoittamaansa sisaista materiaalia lahes 10 vuoden takaa, ja tarvitsin siita lisatietoja silloiselle poikaystavalleni (joka hankin oli USAsta). Juttu jai chatissa paalle, ja huomasin kuinka alyttoman samanlainen kuin mina han on, ja pyysin kaymaan (olin utelias miten kukaan voi olla niin samanlainen ja itsella ei ollut lomaa kayda katsomassa siellapain). Tuli sitten kaymaan, ja oli selvaa (kummallekin) ekasta kayntikerrasta lahtien etta taman henkilon kanssa vietan loppuelamani.

Link to comment
Share on other sites

Me tavattiin myös netissä. Olin viime vuonna 3 kuukautta työstäni opintovapaalla ja lähdin Kaliforniaan tekemään opinnäytetyötäni (aiheena viiniturismi) jossa asuin suomalaisen ystäväni luona. Koska hän oli paljon töissä, hän kehotti minua etsimään kavereita myös netistä. Ja niinhän siinä sitten kävi että tapasin tulevan mieheni :give_heart: Kun olin lähdössä kotiin hän kosi ja menimme kihloihin :gihlat: Aika nopeaa toimintaa (hih) mutta ei tässä iässä enää voi jäädä jahkailemaan (34) ja se tuntui oikealle ratkaisulle. Hän on käynyt Suomessa sen jälkeen kahdesti ja olemme tavanneet yhdesti Sveitsissä hänen työmatkallaan. Ja kohta lennän :girl_witch: taas lomalle sinne.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä kun vinkkasit niistä kertakäyttöisistä sineteistä tx... Itsellä on jokaisessa laukussa TSA-lukko, mutta ei tuota tamper-sealia. Ja turvatarkastushommiakin tehneenä... koska oma toinen iso laukkuni on sellainen, että lukko ei ole kiinteästi laukun rungossa, voin kertoa, että laukun saa auki ilman näkyvää jälkeä tai lukon avaamista ihan vaan kuulakärkikynällä, että tempun osaava saa kyllä laukun tarvittaessa auki. Tuossa ne numeroidut sinetit voisivat tulla hyvään käyttöön, jos niitä saa myös kangaspintaisen laukun vetoketjun matkalle? :blink:

Itsellä on se tilanne, että kaikki tavara, mitä ehkä haluaisin tuoda mukana, on joko isoäidin kellarikomerossa aidossa turvassa, tai vähän levällään äitini luona. Viimeksi kun uskalsin jättää äitini luokse mitään, heitti hän edellisen muuton aikana pois kaikki lukioajalta jäjellä olevat paperini. Eli tällä reissulla, kun tiedän äitini muuttavan ennen kun pääsen takaisin Suomeen ensi lomalle, pitää "pelastaa" kaikki, mitä vaan jaksan kantaa. Ei mennyt YO-todistus äidin muutossa, mutta kun siellä oli erikoistumislinjan aikaisista kuvistehtävistä ja näyttelyitäkin kiertäneistä töistäni kaikki portfoliomateriaalit, niin vieläkin harmittaa. Kuten sanoin, haluaisin ruveta kuvittamaan lastenkirjoja, jos jonnekin saa jalan kustantamon oven väliin, mutta joudun aloittamaan kaiken alusta, että saan tuon esittelykansion. Taiteilijan CV on tämän vanhat työt, joista näkee kehityksen vuosien mittaan. Harmittaa. :(

Nyt sitten vaan odotellaan kärsivällisen kärsivästi, että tulisi postia (kaikki todistukset apostilleineen tuli eilen), ja korjaillaan paria hääpuvun saumaa kapeammiksi. Paino ei ole vielä pudonnut mutta mahduin tänään pienempiin housuihini, jotka on istuneet kaapissa kiusanani viimeisen vuoden ajan! :D

Muokattu: , käyttäjä: PennyV
Link to comment
Share on other sites

Kylla nuo kertakayttoiset numeroidut sinettilukot (vai miksi niita nyt kutsua suomeksi) kay siihen vetoketjujen pidikkeeksi/lisaksi. Minulla on yleensa mukana matkalla 4-5 noita silta varalta etta jos tarvitsee ylimaaraiseen laukkuun/ei loyda toista lukkoa tms. (Tai jos esim tyomatkalla pomo tms olisi tarvinnut)

Pussillinen noita riittaa kylla pitkaksi aikaa, ja ainahan siita voi muutaman antaa/myyda tutuillekin.

Ellinora, miten olisi muuttaa nimi naimisiinmenon jalkeen muotoon Etunimi Omavanhasukunimi Miehensukunimi?

Eli middle name jota voi kayttaa (ja myos olla kayttamatta) silloin kun haluaa.

Kun luin noita laakarin kokemuksia viimeiselta parilta sivulta mietin etta nuohan kuulostaa just silta laakarilta milla itse kavin. Kas vain, mullakin kun eri mittaiset jalat (ei o tahan mennessa hairinny) yms. Ja en kylla enaa edes muista kumpi jalka nyt sitten on sentin pidempi. Poh.

Helle aika pitkalle sopii vanhanaikaisen laakarin stereotypiaan, eli "laakari tietaa parhaiten kaiken", tuo laakareiden asenne joka auttaa toki siihen etta laakarit ei ole ylipaataan koskaan ollu mun suosiossa.

Link to comment
Share on other sites

Voi ei! Grimsvötn heräilee... Viime vuonna Eyjafjallan purkaus viivästytti Kanadaan lähtöä kuukaudella, ja piti roikkua isovanhempien nurkissa viitisen viikkoa kissan kanssa... Tämä voi tuottaa Iceland Airilla lähtöön mutkia... :o

TX, pitääkin ottaa ja katsoa, jos niitä sinettejä saa täältäpäin, vai pitääkö tilata USAsta. Yleensä noi kyllä tulee yllättävän äkkiä.. Pitänee tökkästä vetoketjun kangasosan läpi ne, että saa laukun kiinni, mutta ei se mitään... laukku on ostettu nimenomaan yhtä pitkää reissua varten. :)

Link to comment
Share on other sites

Huolestuttavaa kyllä tuo tulivuoren purkautuminen :girl_cray: mullakin on lento 1,5 viikon päästä. Tosin se on kyllä Amsterdamin kautta. Toivotaan että tämä purkaus on pienempi kuin edellinen. Sieltäkin selvisin nippanappa koska 4 päivää ennen purkautumista olin itse kyseisen tulivuoren jäätiköllä iloisena poseeraamassa valokuvaan :girl_haha:

Kiitos vinkeistä tavaroiden vientiin.. ja etenkin tauluje. Näyttää siltä että ne todellakin on ihan helppo irroittaa kehyksistä ja ottaa sellaisenaan mukaan :)

Link to comment
Share on other sites

Ihania lukea kaikkien tapaamistarinoita! Ma oon tallanen ikuinen romantikko, musta on ihanaa kun sattumalta tapaamisesta syntyy rakkautta! :)

Tx, tuohan on hyva idea, etta Yhdysvalloissa muuttaisin sitten nimea, kiitoksia! Suomessa kun tuo ilman valiviivaa ei onnistu. Ehdotin miehelle ja oli sen mielesta kanssa hyva idea :)

Link to comment
Share on other sites

Taiteilijantarvikeliikkeistä saa erilaisia koteloita tauluja yms varten, se sylinterinmallinen on ehkä se paras, ja semmoset yleensä mahtuu ainakin jotenkin päin matkalaukkuun.

Ja olen kyllä kallistunut vakaammin Amsterdamin kautta lentoon jo tulivuorenkin takia. Se on suht kiireetön ja helppo väli, ja matkalaukkujen check-in-jutut voi hoitaa Helsinki-Vantaalla edellisenä iltana, joten aamukuudelta ei tartte jonotella lippuja, vaan vetää vaan suoraan turvatarkastuspisteestä portille. :)

Link to comment
Share on other sites

Ellinora, joo taalla onnistuu tuo nimi ilman sita valiviivaa. "Maassa maan tavalla" eli jos muutat nimeksi tuohon Firstname Oldlastname (as middlename) Newlastname niin kelpaahan se Suomellekin jos se taalla asuinmaassa on ok sita ennen. Ja aika monissa tapauksissa nuo nimiyhdistelmat kuulostavat hyvalta. :)

(Joskus tosin nykyaan nakee hispaanojen muokkaavan sukunimensa valiviivalliseksi jotta kay paremmin ilmi etta molemmat on sukunimia...)

Jos ei noita numeroituja kertakayttolukko/kiinnikkeita saa tilattua sinne, niin luulisin etta ainakin varillisia tie bindereita loytyy. Naita siis (ei hajuakaan miksi noita kutsua suomeksi) http://www.p-wholesale.com/upimg/5/286a2/self-locking-cable-tie--cable-binder--bridas-en-poliamida--cintilla-sujeta-cable-607.jpg

Siis pointtina noihin on se etta hankit harvinaisen varisia (mika tahansa paitsi valkoinen). Jalleen toimii low cost systeemina - jos TSA tarvitsee kapeloida tavaroitasi, tuo on helppo leikata poikki mutta jos se on avattu niin kylla huomaan. Todennakoisesti ei myoskaan ole heilla varastossa kaikkia mahdollisia vari- ja kokovaihtoehtoja noihin korvatakseen sitten samannakoisella sen. Tai ota lisaksi kayttoon merkkaava tussi ja laita joku oma piste tai viivakuvio tuohon binderiin (joka olisi hankalampi muiden kopioida).

Meilla oli nuo pitkan aikaa kaytossa ennen kuin hankin nyt noita aiemmassa postissa mainittuja numeroituja + searchalert lukon.

Link to comment
Share on other sites

Nippusiteitähän noi! "Cable Tie" taitaa olla omassa kaveripiirissä käytetty Englanninkielinen versio... Joo, taitanen käväistä K-raudassa tässä joku päivä... Kiitti kovasti vinkistä! :D

Eiköhän jotain shokkivärejä saa laitettua ihan kätevästi tuohon... Ja kyllä niillä tullissa perille päästessä on taatusti sakset jossain, jos tarttee... ;)

Link to comment
Share on other sites

Heipsan! Kauhunsekaisin tuntein seuraan täällä Islannin tilannetta... viime vuonna oli parista päivästä kiinni että olisi pilannut reissun kokonaan, Josh oli työmatkalla Kaliforniassa ja olin varannut Bostonista erillisen jatkolennon San Fransiscoon. Lennon lykkäys päivälläkin ois sotkenut suunnitelmat totaalisesti... Noh nyt onneks tilanne ei näytä läheskään niin pahalta, ja jos pääsen rapakon yli pari päivää myöhässä se ei tällä kertaa kaada mun maailmaa :huh:

Mut joo, onneks et Penny ehtinyt vielä ostaa lentoasi Icelandairilta, ja enpä mäkään taida uskaltaa sitä noin kovin enää suositella. Vaikka toisaalta on se edelleen hienoa, että se on niin nopee! Lento Islantiin 3,5h, vaihto 1h, ja Bostoniin 5,5h!!! Manner-Euroopan kautta kun kestää tuntikaupalla kauemmin tää yhteys :girl_dance:

Kysyn nyt varmaan hieman tyhmiä, mutta mä en ole koskaan kummemmin ihmetellyt/varonut/tutkinut, että onko TSA käynyt mun laukkuja läpi. Toisaalta, en koskaan oo kuljettanut mitään niin paljon erikoisempaa ja kallisarvoisempaa. En oo myöskään kuullut kauhustooreja kamojen tonkimisista taikka niiden varastamisesta - teille ehkä on sellasia tarjota? Tai no niin, en mä ehkä niitä halua sittenkään kuulla :wacko:

Mä ehkä kerroinkin jo aikasemmin, että me ollaan tavattu kun olin vaihtarina Joshin high schoolissa. Seurusteltiin silloin, vaikka se ei sallittua Rotary-vaihtarille ollutkaan. Palattiin takasin yhteen taas 2 vuoden päästä kun menin visiteeraamaan host-perhettä ja kamuja, ja sen jälkeen eläteltiin toivoa joitakin vuosia että oltais pystytty suhdetta jatkamaan mutta ei opiskelijoina meillä siihen varaa ollut. Suunniteltiin jopa että oisin menny paikalliseen collegeen ja asunut aluksi mun host-perheen luona - olin jo sillon täysin valmis muuttaa Yhdysvaltoihin, siellä oli (ja edelleen on) mulle kovin rakas host-perhe sekä paljon ihania ystäviä. Mutta kolmas kerta toden sanoo, nyt ollaan ehditty tutustuu toisiimme aikuisina ihmisinä paremmin ja ollaan enempi kun valmiita viettää loppuelämä yhdessä. Ikäeroa meillä on jopa muutamia tunteja: periaatteessa minä olen 3,5h nuorempi, mutta aikaero mukaanlaskettuna mä olin 3,5h ennen Joshia maailmassa :curtsey:

Pabe, sä olit siis Islannissa viime vuonna just ennen purkausta? no huh!! Älä huoli, kyllä ne lennot varmasti normisti menee puolentoista viikon päästä.

Vähän jänskättää huominen lääkärissäkäynti, iiks! Hyvin se varmasti menee, mutta vähän on toki pakko jännittää, jollei muuta niin periaatteen vuoksi :-)

Link to comment
Share on other sites

Juu olin 4 viikkoa Islannissa työn merkeissä tutustumassa maan hotelleihin ja ravintoloihin, ja kerkesin onneksi Suomeen ennen tulivuoren purkautumista. Uskomattoman kaunis maa! :tender:

Minäkään en ole koskaan ollut huolissani laukkujen lukkoon laittamisesta, itseasiassa olen luullut ettei niitä nykyään saa lukita. En ole koskaan huomannut että laukusta olisi kadonnut jotain (koputan puuta) mutta joillakin matkoillani sieltä on kyllä löytynyt ilmoitus siitä että se on tarkastettu. Lähinnä olen huolissani siitä että joku mainitsi laukkujen tarkistamisesta siinä tapauksessa jos kerrot maahan tullessa että tulet tapaamaan sulhastasi (ja pääset erityiseen kuulusteluun). Jollakin oli ollut laukussa tavaraa jonka perusteella olivat ajatelleet hänen jo jäävän maahan viisumitta, joten en siksi tohdi ottaa mukaan astioita yms. Tosin ajattelin sanoa tulevani lomalle kavereiden luokse (mikä onkin totuus) mutta en aio valehdellakaan jos alkavat tarkemmin kyselemään. Oletteko kertoneet maahan mennessä että tulette tapaamaan poikaystävää/sulhasta? Onko maahan pääsy ollut silti ok?

Tsemppiä lekuriin Eve... minulla se on torstaina. Kerro sitten millaista oli.

Muokattu: , käyttäjä: Pabe
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...