Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

Onnea Penny hillittömästi viisumista! JEEEEE!!!! :girl_dance:

No niin, täällä nyt viimein ollaan - huh ja puh! Aikamoista vastoinkäymistä ollut kyllä, välillä mietin että yrittääköhän joku korkeampi voima pitää mut poissa täältä.. heh.

Joo, eli ensin oli tosiaan tulivuorenpurkaus. Sitten ruokamyrkytys. Ja sitten meidän auto hajosi matkalla lentokentälle eilen - onneks oltiin matkalla ajoissa! Kytkinhihna (tai muu vastaava) meni poikki kesken kehä III:lla ajamisen, onneks oli just tietyömaa siinä ja nopeus oli hiljainen. Sitten vaan hinausautolla auto pois motarilta ja taksilla kentälle. Kentällä sain uudelleenjärjestellä laukut ylipainon takia. Noh ei se mitään. Lento lähti tunnin myöhässä koska laukkujen roudaajat olivat juuri marssineet ulos - sydäntä kylmäsi kun vaihtoaika Islannissa oli vain tunti! Onneks kone odotti, joten Islannistakin lähdettiin tunti myöhässä. Koneessa oli tosin ilmastointi rikki, ja lämpötila oli huolimatta täysillä puhkuvista puhaltimista 25-30C. Aika todella hikiset 5,5h, jopa minä en saanut nukuttua!

Rajalla meni ihan hyvin, kuulusteltiin muttei viety koppiin kuulusteltavaksi.

- Miksi tulet maahan?

- Kihlattuni luokse vierailulle.

*kulmien kohotus*

- kuinka kauan olet maassa?

- kaksi kuukautta.

*kulmien kohotus + rypistys, syynäävä ilme*

- missä olet töissä, mitä siellä teet, miten voit saada noin paljon lomaa?

- meillä on pitkät kesälomat Suomessa ja otin myös ylityö- sekä palkatonta vapaata päälle, olen luvannut olla tarvittaessa tavoitettavissa jos minua töissä tarvitaan.

- paljonkon on rahaa mukana*

- n $200 + pankki- ja luottokortti.

- Milloin menette naimisiin?

- Syksyllä kun saan viisumin.

- Missä vaiheessa prosessinne on?

- Saimme juuri NOA2, tuli yllättävän nopeasti.

- Minkä takia sinun pitäisi mennä takaisin maahasi? Olet täällä 2 kuukautta, ette siis aio mennä nyt naimisiin*

- Olen sopinut meneväni takaisin töihin 1.8. ja menen takaisin jotta saan viisumin. Teemme kaiken laillisesti.

- Mitä kihlattusi tekee työkseen?

- Ilmavoimissa.

- Milloin olit viimeksi USA:ssa?

- helmikuussa.

- Kuinka kauan olit?

- Viikon.

- Ymmärrätkö, että jos viivyt tällä vierailullasi maassa yli 90 vuorokautta, sinun on miltei mahdotonta saada K1-viisumia sen jälkeen. Haluan varoittaa sinua ettet saa olla maassa yli 90 vuorokautta. Pystytkö todistamaan mitään mitä olet kertonut? Onko sinulla viisumiprosessista näyttää todisteita että käytte sitä läpi?

- Pystyn ja on kaikki paperit mukana, olen valmistautunut todistamaan kaiken. (näytin ensimmäisenä paluulippuni joka oli kädessä, ei pyytänyt näyttämään mitään muuta)

- Kihlattusi asuu New Yorkissa, lennätkö täältä sinne?

- En, hän tulee hakemaan minut ja ajamme nyt illalla vielä takaisin Syracuseen.

- Todellako?!?!? *silmien pyöritys, kulmien kohotus ja sitten kurtistus, epäilevä ilme*

Kaveri (nuorehko mieshenkilö) katsoi mua koko ajan todella tarkasti, kurtisteli ja kohotteli kulmiaan. ei ollut kovin ystävällinen, mutta päästi läpi ja varoitteli vielä että et saa viipyä yli 90 päivää. Sormenjäljet ja kuva - ja viimein Welcome to America!

aikamoinen reissu oli, mutta ihana olla täällä viimein :girl_in_love:

Illalla/yöllä kun ajettiin Bostonista Syracuseen ajettiin ihan mielettömän ukkosmyrskyn läpi, en koskaan ole niin hurjaa nähnyt! Tänään viedään tavaroita meidän asuntoon ja yritetään laittaa sitä kuntoon, meidän yhteistä ekaa kotia. Ihanaa!

Onnea vielä Penny viisumista!! ja Pabe, toivottavasti saat haettua sun lääkärintodistuksen samalla kun lähdet kentälle, ettei tule ylimäääräistä reissua! Ellinora, muakin jännittää sun puolesta, kaksi viikkoa enää ja :gpari: Jiihaa!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Onnea viisumista PennyV!

Ja hyva kun matka meni hyvin Eve - stressia ja vaikka mita tuossa matkalla toki, mutta paaasia etta nyt on poikaystavan luona noinkin kauan. :)

PennyV, ma kaytan yleensa kaikkien lentolippujen loytamiseen tata saittia http://matrix.itasoftware.com

(vaihda sales paikaksi Helsinki, ja laita halutut paikat lahto- ja tulopaikkoihin, eti 1-suuntainen lippu, valitse hinnan mukaan ja aloita paivasta joka aikaisintaan kay sulle).

Tuolla nakee milla yhtioilla ja koska on halvinta matkustaa. Sen jalkeen vaan lentoyhtion omilta sivuilta hankkimaan liput - pelkkiin lentoihin en enaa halua kayttaa mitaan ebookersia tai orbitzia; jos on matkalla mitaan ongelmia paasee paljon paremmin lapi ja asiat hoidettua kun on suoraan lentoyhtiolta. Jos matkustuspaiva ei ole pakosti joku tietty, on aika isoja eroja noissa lipuissa.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vinkistä, tx! Tosin ellen halua vasta kuun lopussa lentää, ei hinnassa ole mitään eroa. Joten otin ja hankin KLM-lennolle liput tiistaille, koska eroa "halvimpaan" yhteyteen ei ollut kun 40€, ja saan kantis-edut kuitenkin lennoistani. :)

Hyvänä juttuna: Koska KLM-lento lähtee niin aikaisin aamulla, on lentoyhtiö mahdollistanut lähtöselvityksen jo edellisenä iltana (koskee vain lentoja KL1164 ja KL1166, mutta toisella niistä lähtö, eli homma rokkaa), joten ei sitten tartte lähtöpäivän aamuna klo 05-kieppeillä sinksata yli 50 kiloa laukkuja taksiin. Onneksi kotiovelta on taksitolpalle vaan melkein täydet 60m, ja kotoa lähtö sopivasti siihen aikaan aamusta, kun baareista palaileva väki on ehtinyt kotiin, ja taksit "kotitolpalle".

...nyt sitten vaan maanisesti hoitamaan pakkausoperaatio. Ja tässä tehdään tänä iltana vielä pieniä korjauksia hääpukuun, kun kaula-aukko tarvitsee hieman avonaisempaa lookkia (pyysin venekaulusta, äiti unohti, ja nyt se ei ole minkään muotoinen. Onneksi on ompelija perheessä, kolttu on hieno, vaikka nyt tehdäänkin sitten hieman anteliaampi pyöreä kaula-aukko ;) Ja sen verran, että sovituksen ja pikkuisen mittauksen jäljiltä: pitääkin kaventaa vyötäröltä melkein 10cm. Taitaa toissakuussa aloitettu kuntoilurutiini purra! :lol: )

Link to comment
Share on other sites

Hei kaikki. Olen turvallisesti perillä. K1-paperinivaskan kanssa passintarkastus + tullimuodollisuudet yhteensä alle 20 min, josta jonotusta ekat 17 min! Olin ainoa maahanmuuttajien jonossa, joten kaksi rajavartijaa hoitivat yhdessä paperihommat alle minuutissa, ojensivat passin takaisin, ja julistivat "Welcome home!" :) Oikein sydäntä lämmitti.

Hassu sattumus: Koneessa vierustoveri oli suomalaissyntyinen mies (sukunimi "Joki"), jonka isovanhemmat muuttivat talvisotaa pakoon Amerikkaan. Hän maistoi ekaa kertaa salmiakkia, kun minulla oli Haganolin Apteekin Salmiakkia iso tukkuaski mukana, ja tykkäsi kovasti. Eli geeneissä on todistetusti kyllä Suomalaista vaikka olisi sukupolviakin ollut täällä! ;)

Ollaan tänään murun kanssa hankittu marriage license, ja nyt ruvetaan sitten koordinoimaan appivanhempien saapumisajankohdan mukaan hääpäivä. Ja jesh, jetlagi pitääkin nukkua nyt pois alta. Eli terve, palataan asiaan hieman, kun päivärytmi tasaantuu, niin kerron enemmän.

Link to comment
Share on other sites

Hienoa, etta paasit noin helposti perille Penny! Minka kentan kautta tulitkaan taas maahan?

Katselin itse lentoja syksyksi ja edullisin oli KLM:n kautta Minneapolis, mutta muistaakseni Minneapolis oli juuri se paikka missa kavereita syynattiin torkealla asenteella.

Link to comment
Share on other sites

Joo, Atlanta ja Minneapolis on vainoharhaisten mekka, Deltan koneessa pyöri lennon alussa toi opastusvideo, että miten koneenvaihto/maahantulo hoidetaan, ja mainitsivat erikseen, että niillä on "additional security check for arriving passengers"... :)

Itse lensin suoraan Amsterdamista Seattleen, eli "kotikentälle". Koska ajateltiin, että taas käy niin, että joudun lisäsyyniin, soitin miehelle kun kone oli laskeutunut (30 min etuajassa), että herätys, ole tunnin päästä vastassa. Automatka kotiin on noin 35-40 min, liikenteestä riippuen. Pääsin kuitenkin tarkastuksista läpi yhdellä kertaa ilman mitään lisäsyyniä, ja kaikki olivat todella kilttejä. Jokaiselta kuului joko "Welcome to America" tai kuten parilta rajavartijalta, "Welcome Home!" :lol:

Koneeni oli etuajassa, ja ainoa saapunut ulkomaanlento sillä hetkellä, joten jonoa ei syntynyt, ja tosiaan, kaksi rajavartijaa hoiti yksissä tuumin (toinen luki ääneen sinetöidystä kuoresta löytyneitä numeroita, toinen vertasi niitä passin merkintöihin, ja minä pöhkö ehdin nippanappa istua alas odottamaan, kun ukot jo ojensivat passin takaisin, ja muistuttivat, että pitää mennä naimisiin ja jättää AoS seuraavaksi. Eli hyvinhän tuo meni. Ja tullilappuun ei tarvinnut laittaa muuta kun ns "alkoholi- ja tupakkatuotteet" yms, koska en kantanut yli kymppitonnin edestä arvotavaraa mukanani. Eli rasti ruutuun "Food" ja takapuolelle "1 box of Finnish Candy / $12" ja se siitä.

Murun kanssa syötiin lounas yhdestä lempiruokapaikoistamme, ja mentiin kotiin viemään laukut sisään. Kissan naamalla oli minut nähdessäni aito "WTF?!"-ilme. Shokista toivuttuaan pojua ei saanut irti Maminsa sylistä edes kampeamalla (se tuli vessaankin mukaan ja pönötti sylissä), tälläkin hetkellä sohvalla kainalossa.

Käytiin kotikylän oikeustalolla hakemassa meille avioliittolupa, ja sitten kotiin, matkan varrella vielä taloyhtiön toimistossa allekirjoittamassa parit paperit, että omakin osoite on virallisesti tässä. Sää oli Seattlessa sellaista tyypillisen kesän "Sataa, eiku paistaa, eiku sataa, eiku paistaa..." joten kävelystä ei tullut kunnolla mitään, mutta yritettiin ulkoilla vähän. Sen jälkeen vietettiin vähän aikaa sohvalla kattomassa telkkaria.

Simahdin paikallista aikaa klo 18, ja heräsin aamulla klo 8, kissa vieläkin minussa kiinni, eli päivärytmikin nollautui tuossa samalla, kun hoideltiin asioita. Nyt sitten vaan, kunhan appivanhemmat pääsevät tänne New Yorkista, on meillä vuorossa vihkiäiset ja siitä jatketaan sitten AoS:llä. On helpottunut olo olla vihdoin turvallisesti kotona. :)

Link to comment
Share on other sites

Oho, vahanko nopeesti oot toipunut jetlagista PennyV! Mulla kertaa aina viikon-pari ja oon tosiaan vaihtanut mannerta jo toistakymmenta kertaa, etta ei se ainakaan olen ajan myota helpottanut :)

Onko taalla joitain, joiden piti hankkiutua eroon J1 two year rule:sta ennen viisumin hakua? Mulla taitaa olla sellainen paalla, joten pitaa varmaan hankkia se waiver, mutten kylla tieda miten ja mita siihen pitaisi laittaa syyksi? Avioliittohan ei riita pelkastaan syyksi. Onko taalla kellaan kokemusta?

Link to comment
Share on other sites

No niin.. huomenna sitä sitten lennellään oman kullan luokse Kaliforniaan. Aamulla haen vielä lääkärinpaperit Eirasta ja iltapäivällä lähtee kone. Pitäkää peukkuja että maahanpääsy sujuu ongelmitta. Heinäkuussa sitten takasin ja toivottavasti NOA2 silloin tulolla. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

No niin, perillä ollaan :girl_dance: Kaikki meni hyvin..

Amsterdamissa portille mentäessä muita tentattiin jonkun verran, minulta ei kysytty yhtään mitään. Atlantassa maahantulo sujui myös isoimmitta ongelmitta. Pari kysymystä; mitä teet täällä.. mikä on ammattisi Suomessa ym ym. ja sitten pääsin jatkamaan. Edessä oleva tyttönen sai "yellow file" koska oli tulossa jonnekin laivalle töihin mutta hänellä ei ollut viisumia :girl_impossible: Kun jatkoin eteenpäin huomasin että tullattavien tavaroiden lappuseen oli kirjoittetu jotainja kun se otettiinminulta pois otettiin myös kuin passi ym ja ne laitettiin "blue fileen" eli jouduin erityistarkastukseen... :skilletgirl: huoh. Ajattelin jo että tässähän nyt sitten löytyy ne viisumipapereideni kopiotkin kun en maininnut tullessa että tulen sulhaseni luo ja mitäköhän siitä seuraa. Virkailija oli mukavan oloinen nainen joka katseli passiani ja tietojani koneelta jonkun aikaa ja totesi että hänen työvuoro on lopuillaan.. alkoi kuitenkin vetämään jo kumihanskoja käteen kun huomasi että jotkut lomakkeet olivat loppuneet ja päästi minut menemään ilman tarkastusta :girl_haha:

Ja nyt siis täällä sateisessa Kaliforniassa onnellisena :jere: MrsVal olen San Josessa. Minnepäin olet itse asettumassa?

Link to comment
Share on other sites

Hyva etta sujui helposti matka Pabe.

Muuten kaikki me taalla USAssa nyt olevat joilla nakyy Travelchannel. Ensi viikon tiistaina (siis 2 paivan paasta jo) on Bizarre Foods kohteena Suomi. Eli Andrew Zimmern (vahan kuin Bourdain mutta sellainen versio jonka voisi vieda jopa kotiinsa kokeilemaan aitien, tatien ym ihmeellisia perinnesafkoja, ystavallisempi versio siis) kokeilee mita kummaa sielta loytyy. 8 PM central time, eli 9 PM EST ja 6 PM PST.

Ei liity just mitenkaan tanne palstan aiheeseen, mutta kiva nahda mita ne sielta nayttaa ja mita ihmeen ihme ruokaa ne sielta Suomesta loytaa. Mietin joskus aikanaan mitahan ne Bourdainille loytas, mutta Zimmern kavikin sitten ekana siella... saa nahda.

Link to comment
Share on other sites

Kiitos Tx vinkistä! Jos vain muistan niin aion katsoa, mämmi nyt ainakin varmasti löytyy :-)

Pabe, hyvä kuulla että pääsit perille! Saitko sun lääkärintodistuksen haettua myös samalla reissulla, oliko paperit valmiina?

Tännpäinhän ne jetlagit menee nopeasti ohitse, mullakaan ei mene kuin yleensä päivä-pari kun heräilee aikasin, mutta voi taivas kun tulee takaisin Suomeen... Mulla meni pahimmillaan reilu pari viikkoa sen jälkeen kun tulin Hawaijilta takaisin, vaikka oltiin siinä välissä Nykissä kaks päivää. Yhdyn Ellinoraan, kyllä siinä vko menee. Aina kuvittelen että oon yhdessä yössä toipunut, ja aina ne uniongelmat sieltä kuitenkin tulee kummittelee ja on ekan viikon töissä puolunessa :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Eve; kyllä sain heattua lääkärinpaprut samalla keikalla ja ne olivat valmiina. Soitin etukäteen ja varmistin asian. Kirjekuoria oli kolme, yksi jossa luki embassy, yksi oli kopio rokotusdokumentista jonka pyysin erikseen itselleni ja kolmas oli röntgenlausunto joka sisälsi CD-levyn. Kuoressa luki henkilökohtaiseen käyttöön, ei konsulaatille, mutta jäin vielä pohtimaan saako kaikki käyttöönsä röntgenkuvat? Onko muilla kokemuksia, saitteko saman kuoren itsellenne? Konsulaatille osoitetusta kirjeestä tunnen päältä että siellä ei ole sisällä CD-levyä joten säikähdin hiukan että onkohan kaikki tarvittava nyt oikein ja levy varmasti minulle itselleni.

Olen samaa mieltä jetlagista. Suomeenpäin mennessä menee minullakin se viikko, tännepäin tullessa ei juuri mitään-ainoastaan aamuheräämisiä :)

Link to comment
Share on other sites

Pabe, mulle se lekuri sanoi kun kävin että kuori, jossa on keuhoröngenit, on mulle itselleni ja saan sen muiden kanssa - sitten siis kun haen lausunnot. Siellä konsulaattikuoressa on varmasti vaan maininta että oliko kaikki OK vai ei. Mut CD kannattanee pitää visusti tallessa, jos haluavat sitten AOS:n kohdalla vielä tarkistaa asian, ovat kuulemma noista keuhkoasioista kovin tarkkoja. Joten musta kuulostaa että sait kaikki tarpeelliset ja ehkä tarpeettomatkin, samoja kuoria mä odotan saavani kun menen käymään elokuussa :-)

En ole varma tarvitseeko sitä kopiota DS-3025 -kaavakkeesta, mutta jostain luin että se kannattaa pyytää jotta on tallessa sekin sitten AOS-haussa.

Link to comment
Share on other sites

Heiii, nyt on sitten oma haastatteluni ohi..

Aamulla ajan hyvissä ajoin Kaivariin ja parkkeraan autoni Ursulan viereen, aikaa kun on niin paljon niin lakkailen vielä kynnetkin valmiiksi. Noh, kävelen puolen jälkeen lähetystölle kun haastattelu on tasalta ja kun saavun perille niin vartija totetaa että ei täällä mitään haastatteluja enää pidetä vaan Kaisaniemessä. Kiva kiitti moi, tosiaan mailissa oli vain tuo Kaivarin osoite eikä mitään kaisaniemeä. Kauhealla kiireellä autolle ja kurvaan kohti Kluuvin parkkihallia. Kaisaniemenkatu löytyi helposti ja kuulema olin 8 minuuttia etuajassa niin jouduin odottamaan käytävässä ennen kuin pääsin turvatarkastukseen. Kassi odottamaan ja papereiden kanssa sisään. Tuntui olevan ruuhkaa ja 4 muuta ihmistä odotteli myös vuoroaan. Ensin passi sisään yhdellä suomea puhuvalle miehelle, sitten odottamaan, seuraavaksi toinen otti sormenjäljet ja taas odottamaan.Tunnin päästä kolmas englantia puhuva mies sitten kutsui tiskille. Jutteli niitä näitä, missä ollaan tavattu, mitä mieheni tekee jne. Ja kappas maistraatti oli antanut minulle virkatodisutksen josta puuttui vanhempien nimet joten se siis oli väärin. Kaikki paperini jäivät sisään passin kanssa ja he sanoivat että heti menee käsittelyyn kun tuo puuttuva paperi saapuu. Ei muuten kukaan ollut kiinnostunut näkemään mitään todisteita avioliitostamme. Minä kun olin varannut mukaan vaikka mitä kuvia ja muita.

Kauhealla kiireellä kurvaan seuraavaksi Bulevardille ja maistraattiin jossa 10 ihmistä jonottamassa ennen minua. Paperi vihdoin kouraan ja pääpostille ja pikakirjeenä lähetystöön. Huomenna kuulema pitäisi olla perillä. HUH sanon minä. Pari viikkoa kestää tuon passin takaisin saaminen...onko se todella näin hidasta?? Eihän tässä siis voi edes vielä lentoja varata..:( Uskaltaako ne ostaa vasta sitten kun saan passin takaisin. Harmittaa kun jotenkin kun luulin että saisin heti miehen kanssa tänään lennot buukattua. Noh..viikoistahan tässä on enää kysy mutta silti...

Ja minäkin mietin sitä yhtä kirjekuorta jonka lääkäriltä sain jossa lukee henkilökohtaiseen käyttöön ja ota mukaasi Usa:an..eli saanko tätä kuorta avata Suomessa jo vai miten? :D Toinen kuori jäi sinne haastatteluun.Hih ja Darude oli odottamassa myös viisumia :D

Ainiin ja itse olen muuttamassa Long Beachille Californiaan.

Link to comment
Share on other sites

Mrs Val, kiitos haastattelukokemuksen jakamisesta!!! Ja ihmetys sentään, mikä paikka siellä Kaisaniemessä on? Mä olen kuvitellut että lähetystö on vain ja ainoastaan Kaivarissa.. Tosi hyvä että olit siellä ajoissa!

Mä olen myös kuullut, että Suomessa haastattelut ovat aika läpihuutojuttuja, eivät kysele kummempia eivätkä utele todisteiden perään, kunhan viralliset paperit ovat kunnossa. Ja käsittääkseni sanovat että viisumissa voi mennä sen pari viikkoa, vaikka se melkein järestään tuleekin aikaisemmin. En tosin ole varma ottaako sitä riskiä, että siinä sitten kestääkin <_<

Koska te olette jo naimisissa, niin sunhan pitäisi saada heti green cardit, SSN:t, AP:t sun muut paperit kun menet USA:han, tai ainakin voit heti hakea niitä? Kihlattu-viisumilla pitää statuksen muutosta haettaessa todistaa terveydentila, jolloin on hyvä se keuhkoröntgen-CD olla käsillä varmuudeksi. Tuntuuko sun kuori siltä, että siellä olisi CD? Voit sen varmasti rauhassa avata kerran siinä lukee henkilökohtaiseen käyttöön.

Ennen kaikkea ONNEKSI OLKOON onnistuneesta haastattelusta!!!!

Link to comment
Share on other sites

Onnea onnistuneesta haastattelusta! Käsittääkseni PennyV:llä meni se n. kaksi viikkoa että äskettäin sai viisumin postissa, joillakin muilla vain viikko. Ja viestiketjun alussa on tarinoita joissa ovat saaneet viisumin jo samana päivänä kun ovat maininneet että lähtevät heti kun viisumi on kädessä eli käytäntö tuntuu vaihtelevan riippuen haastattelijasta :girl_sigh: Kummallista että asiat muuttuilee... ja minäkin kävin mutkan Kaivarissa katsomassa minne menen haastatteluun, siis hyvä tietää että paikka onkin eri.. kiitos vinkistä! Mikä sinne on osoite? En edes tiennyt että toimipisteitä on kaksi.

Avasin sen henkilökohtaisen kuoren jossa oli CD ja sisällä oli myös lausunto keuhkoista joka sanoi että normaali, ei tuberkuloosia ja jotain muuta jonka nimeä en nyt muista. Täytyy pitää visusti tallessa tämäkin kuori. Luin Eve myös samaa jostakin, eli että se rokotuslappusen kopio kannattaa pyytää itselle sillä sellaista pyydetään myöhemminkin. Tosi kiva että tohtori myötämielisesti antoi siitä kopion ilman erillistä veloitusta :) Ja hienoa että täältä saa näin hyviä vinkkejä asioista joista ei muuten tietäisi!! Esim. juuri tuosta väestörekisteriotteesta sain kanssa tietoa täältä ja jouduin samalla tavalla hakemaan uuden koska minullakaan ei lukenut vanhempien tietoja (ja äidin tyttösukunimeä). Olen keräillyt näitä dokumentteja jo valmiiksi. Kiitos siis että kirjoittele tänne vinkkejä!!! :)

Link to comment
Share on other sites

Uskomattomalta tuntuu että oikeastiko tämä 10 kk odottamisen jälkeen olisi vihdoin tässä :D

Joo siis kuulema tuo uusi toimipiste on ollut Kaisaniemessa 3-4 kuukautta kun sitä kysyin vartioilta. Osoite on Kaisaniemenkatu 3B, ihan Roberts Coffeen vierestä sisään ja käytävän päässä toinen hissi..ei siis ensimmäinen kun tulee ulko-ovesta. (viides kerros).Ulko-ovessa on vain pieni ovikello jossa lukee Consulate, ei edes mitään maata tai muuta ja mietin että painan sitä kun ei varmaan talossa monia lähetystöjä ole. Kysyvät nimeä ja päästävät sitten sisään. Ja ONNEKSI olin ajoissa siellä Kaivarissa, muuten olisi tullut itku kun ei olisi ehtinyt ajoissa paikalle. Tyhmää tosiaan että papereissa jotka NVC:ltä sain oli juuri tuo Kaivarin osoite eikä Kaisaniemestä puhuttu mitään.

Ja joo nyt sitten odotellaan postia joka päivä, mies jo ihan malttamattomana haluaisi varata lentoja ja oli niin pettynyt kun niitä ei voinut vielä soittaa. :girl_mad::)

Link to comment
Share on other sites

Kiitos vinkistä MrsVal! aika omituista, etteivät ohjanneet haastattelukutsussa sua oikeaan osoitteeseen.. Varmasti mies odottaa sua kieli pitkällä! Mä pidän peukkuja pystyssä että viisumi tulee nopeasti ja saatte lennot pian varattua niin pääset siippasi kainaloon :give_heart:

Mullekin on kuulemma tullut postissa rikosrekisteriote, sekä konsulaatista kirje. Pitää skypettää viikonloppuna äipän kanssa jotta kuulen mitä kirjeessä lukee :-) Voisko teistä joku postata tänne konsulaatin lähettämän listan tarvittavista dokumenteista/itemeista jotka tarvitaan jotta varaavat haastattelun? En ole varma onko lista sama K1-viisumilla ja CR1-viisumilla? Lista hieman vaihtelee ainakin konsulaattien kesken joten en ole varma onko yleisohjeisiin luottaminen, ja täällä joitakin sivuja aikasemmin postattu listaus taas on muutaman vuoden takaa, joten en tiedä onko ajan tasalla... Eikös konsulaattiin pidä lähettää kuittaus, että dokkarit on nyt kerätty, ja sitten varaavat haastattelun? Kuinka kauan teillä meni listan lähettämisestä haastattelupäivään?

Jotenkin on vähän sellainen hätähousuolo kun on täällä ja tuntuu ettei muka saa viisumiasioita edistettyä.. vaikka yhtä hyvinhän mä täältä dokumentit kasaan ja tilaan. Ei ainakaan oo muuten tullut saunaa ikävä, sen verran hikistä täällä itärannikolla on, heh :D

Link to comment
Share on other sites

Terve vaan kaikille. :grin: Melkoisen hurjilta nuo teidän kokemuksenne kuulostaa. Melkein 3 vuotta kestää saada viisumi?? Minulla ja Yhdysvaltalaisella vaimollani huomattavasti helpompaa , sillä hän asunut suomessa oleskeluluvan kanssa kohta vuoden , menimme viime lokakuussa naimisiin. Nyt olemme siis muuttamassa hänen kotikonnuilleen , kun ikävä kyllä hänen kotiutumisensa on Suomeen YLLÄTTÄEN ollut kovin vaikeaa. Hänellä kun ei ole mitään kiinnekohtaa tai tuttua täällä,eikä kovin helposti saa Suomalaisista edelleenkään juttuseuraa. Hänelle paha paikka , sosiaalinen kun on. Meillä affidavit of support on vietynä konsulaattiin (hänen äitinsä toimii supportaajana) , saatiin tietopaketti saman tien , ja lappuset kohta kerättynä. Minulla ensi Keskiviikkona Helteelle aika , ja toivottavasti saan kaikin puolin terveen paperit. Aika kovaa on ollut katsoa kun toinen riutuu Suomen talvessa , eikä oikein mikään lohdutus auta , kun koti-ikävä on. Tilannetta pahensi vielä viime uutenavuotena tullut keskenmeno , aivan aluillaan tosin , mutta kova paikka. Nyt siis ollaan muuttamassa Johonkin Dallasin esikaupunki alueelle , vaimo vetää päiväunia , en nyt viitsi herättää ja kysyä mikä oli paikan nimi. Onko Teksasin paahteeseen muuttaneita , jotka voisi antaa hieman varoituksen sanaa : Kuinka kuuma siellä on ? :grin:

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...