Jump to content
Naimisiin.info

SAA LUKITA! Ohjeita USA:n viisumeiden hakuun K-1 (kihlattu)


Recommended Posts

ONNEKS OLKOON Pabe!!!!! vihdoin ja viimein, yippee!!!!

mulla maksu oli $350 eli €245, ja se oli kirjoitettu käsin valmiiksi niihin tyhjiin kohtiin konsulaatin toimesta. Kannattaa varmaan pistää mailia konsulaattiin ja kysyä summaa, luulen että kohta jäi vahingossa tyhjäksi. Sunhan pitää sitten viedä haastatteluun kuitti maksusta myös mistä se summa näkyy haastattelussa.

Mä olen tänään lähdössä taas Helsinkiin suorittamaan vimppaa työviikkoa ennen muuttoa!! Tänään tein porukoilta etäpäivän ja samalla kävin läpi että onhan varmasti nyt kaikki paperit valmiita haastattelua varten - jään siis samalla reissulla Helsinkiin ensi maanantaihin asti kun on tuo niin kovin odotettu haastattelu :-) Ajattelin myös ostaa tällä viikolla lennon valmiiksi ja ollaan alustavasti sovittu perjantai 23.9. saapumispäiväksi. Tuohon mennessä on viisumikin varmasti tullut ellei nyt jotain mee pieleen ja PAHASTI, ja ehdin nähdä kaikki kavereita ja mennä Tukholmaankin viikoksi systerin luokse. Kamut on vähän pettyneitä kun eivät saa järkätä polttareita (me emme vietä myöskään häitä, mennään Hawaijille kirjottamaan paperit kuntoon jos vaan ehditään), mutta mä kompensoin sen yrittämällä nähdä kaikki erikseen :-) Paljon siis pieniä juhlia ja laatuaikaa tulossa!

Mitkä sulla on Pabe fiilikset, nyt kun alkaa kohta olla muutto oikeasti ajankohtaista? Mä itse olen hieman sekaisin, kun toisaalta on niin kauhea kiire päästä lähtemään, ja toisaalta pitäisi nyt muistaa ettei seuraavan kerran tänne tule kun ehkä ensi kesänä joten nyt pitäis nauttia tästä ajasta täällä... Se nauttiminen on tietty välillä vaikeaa kun on kova ikävä, mutta sen tietää että ikävä tänne Suomeenkin iskee sitten jossain vaiheessa.

Ai niin tiskiharjoista ja räteistä, mäkin niitä taisin muutamasta kaupasta etsiä mutta löysin tiskiharjan muistaakseni TJ Maxxista ja rättejä Wal-Martista.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Yay.. kyllä ensimmäistä kertaa alkoi tuntumaan että olen ehkä oikeasti kohta lähdössä :) Viime viikolla sain asuntoni myytyä ja tässä ollaan edelleen kauppojen teko prosessissa, huomenna on asunnon kuntotarkastus. Samoin olen pitänyt kirppiksellä pöytää ja viime lauantaina pihakirppistä että pääsisin tavaroista eroon, ja myynyt huonekaluja. Joten kyllä pää on vähän sekaisin. Ihmiset kysyy että jännittääkö lähtö.. ei tällaisen odotuksen jälkeen oikeastaan jännitä..fiilikset vaihtelee niin paljon eli välillä hirvittää, välillä on haikeaa, välillä on hermot kireällä tästä odottamisesta ja välillä on aivan innoissaan. Vaikeaa edes kuvailla mikä on sellainen yleisfiilistila :D entäs sulla Eve?

Vielä kysyisin paketin mukana tulleesta DS-156K kaavakkeesta. Otitko mukaan haastatteluun vai lähetitikö? Ymmärtäisin tästä että sen voisi ottaa mukaan, mutta tässä ei ihan suoraan sanota kummin se palautetaan. Ymmärtäisin että tärkeimmät postitettavat ovat siis DS-230 ja check list jonka mukana se allekirjoitettava osuus. Ajattelinkin että onkohan se summa unohtunut check list:stä ja yritin soittaa konsulaattiin. Sieltä myös vastaaja antoi vain s-posti osoitteen, täytyy siis varmistaa asia vielä sieltä. Kuinkahan nopeasti mahtavat vastata?

Olen samalla tavalla ajatellut että monet muut ihanat asiat korvaavat sen että myös meillä on ihan pienet häät jonne ihan kaikki tärkeät ihmiset eivät pääse. Samoin sen että ihan heti ei välttämättä pääse matkustamaan paperisodan + miehen lomien takia, ehkä sitten honeymoonia ihan Usa:ssa.. ehtiihän sitä matkustella myöhemminkin.

Kiitos vielä nopeista vastauksista!!

Link to comment
Share on other sites

Vielä Eve kysymys.. saitko kaikki tiedot mahtumaan lomakkeeseesn DS-230? Mä en kyllä millään.. esim. matkoja Usa:an on jo sen verran paljon että jouduin kirjoittamaan erillisen paprun. Kirjoititko sä ja jos niin millaisen.. kirjoititko käsin vai koneella?

Tässähän tulee ihan vainoharhaiseksi kun ei mitään kunnon ohjeita ole :o

Link to comment
Share on other sites

Onnea Pabe! :D

Itse kirjoitin kyllä suurimman osan puhtaaksi koneella. Ja tuo DS-230 hoitui niin, että täytin toisen kopion, jossa oli jatkoa edelliseen kohdissa matkat ja työpaikat, ja sitten leikkasin vain relevantit irti, teippasin paperille, ja kopiokoneen kautta liitin ne kakkossivulle kaikki, niin, että kysymys selviäisi.

Ja komppaan Eveä, eli ota ihmeessä yhteyttä konsulaattiin, varmaan unohtivat ihan vahingossa laittaa tuon summan. Minulta puuttui siitä konsulaatin lähettämästä paketista kokonainen lomake (edelliset liitot/lapset), mutta sen täyttö onnistui konsulaatissa, ja kävi nopeasti, kun kokemus on muuten aika blanco lasten ja puolisoiden osalta ennen nykyistä. :D

Minähän kävin waiverilla USAssa, kun oli jo haastattelupäivä tiedossa. Kuulusteluissa meni pari tuntia kun penkoivat laukun, mutta päästivät maahan. Tosin Seattlessa ovat tosi asiallisia ja kilttejä. Riippuu kentästä ja siitä, millainen rajavartija sattuu kohdalle, ja mitä todisteita he näkevät tavaroidesi seassa.

Link to comment
Share on other sites

Ou jee... eilen lähetin paperit paketti 3:sta konsulaattiin ja nyt tuli vastaus s-postiin.. ja haastattelu on jo ensi viikolla :girl_dance: mutta samalla iski myös jonkin sortin paniikkitila.. kohta asiat ratkeaa ja olen tässä hissukseen laitettut kamoja kasaan ja huonekaluja myyntiin kun en todellakaan odottanut että näin nopeasti saisin haastatteluajan :girl_impossible: IIK! Nyt kiireesti asiat järjestykseen täällä että pääsee sitten heti lähtemään (ja tässä vaiheessa itseäni tsempaten en sano JOS vaan) KUN viisumi tulee.

Link to comment
Share on other sites

Onneks olkoon Pabe!!! Meillä on siis samalla viikolla haastattelu - mullahan meni siitä että lähetin kuittauksen konsulaattiin viikko että ilmoittivat haastatteluajan, ja siitä sitten vielä 3 viikkoa itse haastatteluun. Tais olla lomien jälkeistä kesäruuhkaa sielläkin. Mä pistin DS-230 postiin, täytin paperit niin täyteen kuin selkeästi sain, ja sitten kirjotin koneella erilliselle lapulla jatkot (esim. koulutuksesta ja matkoista ja työpaikoista, mitä ne nyt olikaan). Pistin vaan viittauksen kysymykseen ja jatkot sen alle.

Pabe, mikä päivä sun haastattelu on?

Ostin sitten äsken juuri lentomatkan, onneksi oli edelleen edullinen. PoE on siis pe 23.9. Bostonissa, YIPPEE!!! ja tänään vimppa työpäivä ja illalla läksärit :girl_dance: Jotenkin tää etten mä tule enää töihin tuntuu superhassulta ja täysin epätodelliselta... Tuskin tosin ehtii ikävöimään ja asiaa taivastelemaan, niin kauhea kiire on siihen asti että lento lähtee.

Pabe, mä tosiaan alotin pakkaamiset jne jo keväällä kun luovuin asunnosta toukokuussa. Huonekalut annoin kavereille, kirpparille tai vein kaatikselle, ja loppujen lopuksi mun kaikki omaisuus mahtui yhteen henkilöautoon - osa tosin oli jo viety Jenkkiläänkin. Mutta joo, onhan tää jännää ja pelottavaa ja epätodellista, mutta toisaalta tosi tavallista. Ihmiset kysyy että jännittääkö, mutta ei mua mielestäni jännitä. Odotan vaan kärsimättömänä ja olen innoissani :-)

Link to comment
Share on other sites

Mun haastattelu on torstaina 25. Tuntuu jotenkin ihan uskomattomalta kun tätä on niin kauan odotettu! Odotan vieläkin että saan viestin että "ei vaitiskaan" siirretään aikaa tmv. Millainen on se ns. package 4? Mä sain ajan vain s-postilla enkä ole edelleenkään saanut postissa mitään sen package 3 jälkeen.

Mä olen hullunlailla alkanut nyt pakkaamaan että saan asunnon tyhjäks ens viikon aikana koska olen myynyt sen. Sitten lauantaina mulle järkättiin yllätys polttarit/läksiäiset ja oli kyllä tosi ihanaa ja hauskaa... lännenratsastusta ym ym. Mites Eve sun läksiäiset meni? Sullahan taitaa olla huomenna haastattelu? PALJON TSEMPPIÄ ja kerro sit miten meni!

Link to comment
Share on other sites

Jos tarkoitat Pabe "Package 4"-llä sitä, missä on passi ja viisumi, saat passisi takaisin, ja siinä seurana suuren sinetöidyn kuoren, jossa on USCIS:lle menevät paperit, ja omassani oli kanssa vahingossa ylimääräisenä konsulaattiin viemäni paperit.

Kyllä se pakkausurakka siitä. Kierrätyskeskus, työttömien mikäikinäavustuskeskus yms yms olivat omia "parhaita" kavereitani, kun piti päästä huonekaluista eroon. Hakivat pyykkikoneen pois ilmaiseksi, kun kukaan tuttu ei tarvinnut pesukonetta silloin, kun halusin siitä eroon. Minulla on puolet oman isoäitini kellarikopista vielä pullollaan omaa krääsää, ensi kotimaanreissulla on varmaan pakko heittää osa pois, viedä HESYlle, lahjoittaa, luovuttaa yms yms. Taidekirjoja olisi kokoelmaksi saakka, saatanpi postittaa niitä itselleni tms, niin ei tartte matkalaukkua sulloa ihan ylipainoiseksi saakka täyteen taas. :)

Sain viisumin noin viikon päästä haastattelusta. Ja haastattelu meni aivan helposti verrattuna suuriin pelkoihini siitä, mitä voisi olla odotettavissa! Kyllä sinäkin selviät! :D

Soitin tänään USCIS:lle. Ilmeisesti riittää, että on lähettänyt AoS-paperit Chicagoon, että saa jäädä maahan. I-94-lappunen kun umpeutuu 29.elokuuta, eivätkä ole vielä lunastaneet shekkiä tai lähettäneet kuittausta, vaikka pyydettiin sellaista lomakkeella G-1145.

Sosiaaliturvatunnus on, ja yhteiset pankkitilit on, ja molempien nimi vuokrasopparissa... eli asiat on kyllä suurinpiirtein ok täällä. Ajokortti pitäisi vielä hankkia.

Mitä oikeastaan koen oppineeni, on että meidän olisi kannattanut ajaa itse virallisen vihkitodistuksen kanssa Seattleen (kun se ainakin King Countyssa on sallittua), ja haettu samantien tuo certified copy tai pari. Me pyydettiin niitä lopulta 6. USCIS sai yhden, yksi kulkee lompakossa, kun ei yhdessäkään henkkarissa vielä lue uutta sukunimeäni, yksi lähtee apostillepyynnön kanssa Olympiaan, miehellä ja minulla on "arkistoissa" yksi per, ja niitä tuntuu joutuvan näyttämään aina silloin tällöin ihmisille muutenkin. Eli kaipa se on ihan hyvä, että niitä lippulappusia on liuta. :)

AoS-hakemuksen vastaanottamisen kuittauksen pitäisi kestää VisaJourneyn aikajanojen perusteella noin 9-11 vrk, meillä on nyt mennyt jo 12, ja hermostuttaa. Eli AoS kannattaisi postittaa nopeammin kun me tehtiin. Mutta tässä nyt kuitenkin on laillinen status toistaiseksi, eli ei stressiä.

Vastanaineina meillä on hankaluuksia kammeta ittemme irti toisistamme vapaa-ajalla, mutta ollaan kanssa totuteltu vanhoihin "uusiin" rutiineihin. Eli miehellä on "poikien peli-ilta" perjantaisin, ja nyt kanssa maanantaisin... (yleensä vietän saman ajan kirjakaupan kahvilassa hyvän tiiliskiven kanssa), ja viikonloppuisin ainakin yksi iltapäivä vietetään Microsoftilla lautapelejä pelaten.

Positiivisena juttuna: Mieheni suunnittelema videopeli julkistettiin keskiviikkona, ja tulee ekan viikkonsa jälkeen olemaan siinä pisteessä, että Microsoftin sijoitus on maksettu, ja jatkossa myydyistä kopioista mieheni saa jotain vajaa puoli dollaria per. Ei kuulosta paljolta, mutta edellisen pelin myyntilukuihin suhteutettuna, jos osutaan lähellekään samoja lukuja, meillä on asuntolainan käsiraha säästetty kasaan ensi vuoden puolelle mennessä! :D

Eli kehtaan olla vielä toistaiseksi kotirouva... ;)

Link to comment
Share on other sites

Yay PennyV.. kuulostaa hyvälle tuo loppu ;) ja muutenkin kuulostaa että olet hyvin alkanut sopeutumaan sinne. Hyvä että kerrot prosessin etenemisestä niin me perässä tulijat saamme sitten vinkkejä mitä pitää tehdä.

Package 4:lla tarkoitin sitä pakettia jonka mukana haastatteluaika tulee. Sain nimittäin omani vain sähköpostilla enkä ollenkaan normaalipostin mukana ja olen vähän huolissani että onko minulla nyt kaikki tarvittavat paperit. Olin nimittäin lukevinanin että DS-230 lomakkeen osa 2 pitäisi olla siinä paketissa mutta minulla ei sitä ole ollenkaan. Ja haastatteluun on vain pari päivää. Iik! No taidampa täyttää sen varalle kun se näkyy tuolla netissä olevan ja ottaa mukaan.

Mitenkähän Evellä on haastattelu mennyt? :)

Link to comment
Share on other sites

Joo, täytä lappu ihmeessä, kysyvät kuitenkin konsulaatissa sitä... Itse en koskaan saanut paperiversiona tuota nelospakettia, mutta sain täyttää sen yhden sivun lomakkeen konsulaatissa ollessa.

Ja muuten, tunti USCIS:lle soitettuani saatiin sähköposti, jonka mukaan ovat saaneet sen, ja lähettäneet eteenpäin minne pitää. Lippulappusen pitäisi olla postilaatikossa noin 7-10vrk sisällä. Eli ehkä ne katto "saapuneet" siellä Chicagossa, kun möläytin, että täytettiin kuittauspyyntö, eikä olla kuultu pihaustakaan... Murphyn laki pätee hyvinkin usein, näköjään! :D

Tosiaan joo, täytelkää AoS-paperit mahdollisimman valmiiksi, että saatte mahdollisimman pian vihkimisen jälkeen paperit postiin. Vaikuttaa siltä, että niillä on tällä hetkellä hieman ruuhkaa täällä jenkkilän puolella maahanmuuttoasioissa. Kohta olette jo oman murun kanssa yhdessä, joten eiköhän tilanne rauhoitu piakkoin. Perustin Checklistani käytännössä Immihelp.com-sivuston AoS-listalle, ja ilmeisesti meni ihan hyvin. Ei ole tullut ainakaan vielä papereita bumerangina takaisin. Me vaan päivättiin ja allekirjoitettiin paperit samana päivänä kun lähetettiin ne.

Suosittelen tosin yhtä asiaa. Eli AoS-pakettinne FedExin kautta kirjattuna kirjeenä lähettämistä. Silloin teille jää tracking number kuittiin, jolla näette, koska paketti on vastaanotettu ja kuitattu allekirjoituksella. Se maksoi reilut viiskymppiä, mutta kun huomioidaan kokonaiskulut, muutama kymppi lisää takaa sen, että jos väittävät, että paperit on hukassa, ainakin voitte todistaa, että he ovat saaneet teiltä paketin. :)

Minä yritän ylipuhua miestä mukaan PetSmart-liikkeeseen katsomaan kissoja, jos löydettäisiin Rontti-pojalle sisko tai veli... Saadaas nähdä, uppoaako ylipuhumisyritys. Joudutaan kuitenkin käymään siellä, kun Herra Nirsolle kelpaa vaan Royal Caninin kuivamuona, ja halpa "hätävara" ei uppoa meidän pikkuiseen. Olen hemmotellut ekan "vauvan" piloille! :wub:

Link to comment
Share on other sites

Heips kaikki!

Haastattelu meni oikein hyvin, eihän siinä tosiaan mitään ihmeellistä ole. Mä lähetin jo etukäteen snailmaililla konsulaattiin DS-230 kaavakkeen, kun listassa muistaakseni sanottiin että se pitää saada heti toimitettua jotta pystyvät jatkamaan anomuksen käsittelyä. Postitin sen siis jo jenkkilästä heti kesäkuussa ja varmistin perillesaapumisen konsulaatista mailitse. Pabe, en mäkään saanut kirjeitse kutsua haastatteluun, kutsu tuli sähköpostilla. Me ei olla vielä sen kummemmin alettu tutkimaan AoS -prosessia, enkä usko että sekään loppujen lopuksi niin kummoinen on. Pelottavan näköistä kaikkine papereineen mutta kun toimeen ryhtyy niin melkosen helppoa (kai?!). Kiitti Penny kaikista vinkeistä ja knopeista, sekä siitä että viitsit ja jaksat niitä meille tänne kirjoitella!

Haastatteluun olin menossa hyvissä ajoin, olin kaverilla taas yötä ja pääsin kyydissä kapsäkkieni kanssa keskustaan jo ennen puol yhtä (aika oli klo 13). Istuksin Roberts Coffeessa ja odottelin, kävin jopa pyrkimässä sisälle siinä 20 vaille, mutta vartija pyysi tulemaan takaisin vasta tasan yhdeltä. Konsulaatti on 5 kerroksessa ja hissi oli rikki, mikä otti päähän kun mulla oli mukana yksi iso matkalaukku ja yksi pienempi. Hieman pukkas hikeä kun olin ne kantanut ylös sen 5 kerrosväliä :-DDD Turvatarkastus läpi ja tavarat jätettiin "narikkaan" vartijapojille. Sitten paperit konsulaatin kavereille, sormenjäljet, ja noin 45min odottelun jälkeen kutsuivat haastatteluun. Ystävällinen amerikkalainen mies kyseli perusjuttuja: milloin olette tavanneet (ja meidän kohdalla vielä varmisti milloin ollaan näin aikuisiällä seurustelu jälleen aloitettu, ettei ihan 16-vuotiaista asti olla kuitenkaan oltu etäsuhteessa :-DD), milloin viimeksi nähneet, mikä on pisin aikasi USA:ssa, onko poikaystäväsi ollut Suomessa - katsoi papruja läpi ja selkeästi varmisti vain että vastasin samalla tavalla mitä papereissa on. Sitä herra ihmetteli kovin kun en tiennyt hääpäivää ja kun emme vietä häitä. Perusjenkki siis. Olis tehnyt mieli avautua koko avioliittoinstituutiosta ja mitä mieltä siitä olen, muttei ehkä ihan oikea paikka sille. Sitten sanoi että kaikki on kunnossa, viisumi on hyväksytty, ja että lähettävät sen postitse noin kolmen viikon kuluttua. Siinä mulla pompsahti sydän kun olin kuvitellut että se tulisi muutamassa päivässä, viimeistään viikon sisällä, ja nythän mä menin jo ostamaan jo lentolipun, PoE on 23.9. Bostonissa eli kuukauden kuluttua! No nyt pitää luottaa vaan siihen että saan passini ja viisumini luvatun ajan sisällä.. Iiks. Enivei koko haastatteluhommassa meni alle tunti. Mä ehdin jopa laukkujeni kanssa kahden junaan kun pistin vauhtia pöksyihin, kannoin ne taas 5 kerrosta alas ja juoksin rautatieasemalle, ja siellä kauimmaisille raiteille ja siellä vielä viimeseen junavaunuun ja tokaan kerrokseen. Ei tarvinnu eilen mennä enää illalla lenkille!! Mutta siis, kaiken kaikkiaan hyvin simppeli juttu tuo haastattelu.

Sun läksärit/polttarit kuulostaa tosi hauskoilta Pabe - vai että lännenratsastusta! Koskaan en oo koittanut mutta haluisin kyllä... tuliko paljon mustelmia?! Mullakin oli superhauskat läksiäiset, joista toipuessa menikin sitten koko lauantai.. Työkamut olivat ostaneet lahjuksia ja tehneet ihanan kortin, ja väkeä vapaamuotosissa läksäreissä/illanistujaisissa oli paljon enempi kuin olin ajatellut. Jopa mammiksella olevia työkamuja tuli yllärinä paikalle! Omat kaverit ovat nyt tunnustaneet että olivat miettineet mulle ylläripolttareita vielä johonkin väliin ennen kuin lähden, mutta onneks asia paljastui ja sain idean torpattua. Mä en itse koe avioliittoa mitenkään tärkeänä taikka tarpeellisena asiana parisuhteelle, ja sen myötä muut siihen liittyvät traditiot saavat kanssa jäädä pois. Lain edessä ja varsinkin Yhdysvalloissa naimisiinmeno vain koetaan niin tärkeänä, että me huomattiin tän olevan helpoin (ja melkeinpä ainoakin) tie jotta voidaan olla ja asua ja elää yhdessä. Siksi siis ollaan K1-tiellä :-)

No mutta, nyt sit odotellaan passia ja viisumia ja sillä aikaa nautin vapaa-ajasta kavereita treffaillen ja perheen kanssa hengaten! Eka etappi onkin heti tällä viikolla Tukholma jossa mun systeri asuu - ja se ihanuus oli hankkinut meille liput Dolly Partonin konserttiin Globenille lauantaiksi!! Mä oon aivan yli-innoissani asiasta, suorastaan siis naurettavuuteen asti :-))) Aion opetella kaikki biisit ulkoa ja heilua siellä kuin hullu heinämies!

Tsemiä Pabe haastatteluun ja muista sitten kertoa meille miten se meni, kaikkine yksityiskohtineen!!

Terkuin Utelias-Eve :-DDDD

Link to comment
Share on other sites

ONNEA ONNEA EVE!!! :girl_dance: HIENOA!!! Nyt ei kun odottelemaan hyvillä mielin, kyllä se viisumi varmaan tulee ennen 3 viikkoa. Ainakin olen ollut lukevinani että viikon ja parin viikon päästä on tullut, jotkut jopa saaneet itse hakea seuraavana päivänä viisuminsa. Jee! Nyt mua alkoi jännittämään... vaikka uskon ettei ole mitään syytä jännittää mutta silti...

Link to comment
Share on other sites

Onnea paljon Evelle! :D Sain oman viisumin noin viikossa. Saattaa olla, että tuo "3 weeks" on se diplomaattinen varmuuden varoiksi versio odotusajasta.

Ja polttari-/läksiäiset kuulostaa kivalta. Tänään oli tililtä hävinnyt se AoS-maksu $1070, eli homma etenee! Helpotuksen huokaus sille. :)

Link to comment
Share on other sites

Penny, jaksaisitko kertoa vielä vähän sun PoE -kokemuksesta? Saitko I-94 -kaavakkeen koneessa? Yleensähän jakavat sitä I-94W kaavaketta käsittääkseni, se joka pitää täyttää kun on VWP:llä menossa turistimatkalle. Paukkasitko passin ja konsulaatista tulevan kirjekuoren kanssa sitten vain sopivaan tarkastusjonoon? Bostonissa on yleensä ollut vain US Citizens -jono ja Muut -jono, mutta onneks siellä on aina ystävällistä henkilökuntaa auttamassa ja ohjaamassa. Menitkö sä jonoon ja sitten ohjasivat sut erilliseen koppiin kun huomasivat että sulla on K1-viisumi? Kauan sulla menikään tarkastuksessa? Mä alan tässä henkisesti jo valmistautumaan :-) Niin ja onneks olkoon AoS-hommelin etenemisestä!!

Link to comment
Share on other sites

vai hetki, eihän ne siis jaa sitäkään kun nykyään on vain ESTA ja tullauslappu. Eli äh, saitko sä Penny I-94-lippusen mistä? Yleensä näitä täytettäviä lippusia ja lappusia on siellä ennen passintarkastujonoa jos ei ole koneessa niitä saanut (tai ainakin näin on Bostonissa ollut), varmaan tuo I-94 löytyy myös sieltä? Vai sekoilenko mä nyt ihan tosissani :-DDDD

Link to comment
Share on other sites

Onnea Eve!

I-94W eli sita vihreaa lappua joka on visa waiveria kayttaville ei enaa yleensa kayteta. ESTA on sen sijaan.

I-94 valkoinen lappu on sitten viisumin kanssa maahan saapuville. En muista saako niita koneessa, jos ei, immigration jonossa niita saa (ja on aikaa tayttaa). Viisumin kanssa maahan tulevat eivat tayta ESTA-lomaketta, se on vain VWP-kayttajille = viisumitta matkaaville.

Kun kaikkien kommervenkkien ja seikkailuitten ja AOS:n jalkeen sitten taalla paassa on se green card, silloin ei tayteta maahan tullessa kuin se tulli-lappunen, ja sitten citizens & permanent residents jonosta. Ja samat tullipaperit ja jonot sitten jos aikanaan hankkii myos kansalaisuuden.

Link to comment
Share on other sites

Penny, jaksaisitko kertoa vielä vähän sun PoE -kokemuksesta? Saitko I-94 -kaavakkeen koneessa? Yleensähän jakavat sitä I-94W kaavaketta käsittääkseni, se joka pitää täyttää kun on VWP:llä menossa turistimatkalle. Paukkasitko passin ja konsulaatista tulevan kirjekuoren kanssa sitten vain sopivaan tarkastusjonoon? Bostonissa on yleensä ollut vain US Citizens -jono ja Muut -jono, mutta onneks siellä on aina ystävällistä henkilökuntaa auttamassa ja ohjaamassa. Menitkö sä jonoon ja sitten ohjasivat sut erilliseen koppiin kun huomasivat että sulla on K1-viisumi? Kauan sulla menikään tarkastuksessa? Mä alan tässä henkisesti jo valmistautumaan :-) Niin ja onneks olkoon AoS-hommelin etenemisestä!!

Eli lyhykäisyydessään, koneessa jakelevat tullilappua ja sitä valkoista lappusta kyllä kaikille. Kysäise sen perään, jos lentoemo ei tyrkytä niitä. Muuten PoE:ssä saat varmasti jonottaessa täytettyä sen, kun niillä on niitä lappusia siellä. Minun ei tarvinnut täyttää tullilappuun oikeastaan mitään tullattavaa, mutta jätin sen tyhjäksi, kunnes kysäisin passia tarkastavalta sedältä, että "pitikö laittaa tähän jotain, en ollut varma..?" Laittoi siihen vaan "Candy", kun sanoin, että toin karkkia käsimatkatavaroissa.

Herra passintarkastuksessa (jono "muut") laittoi passini ja viisumikuoren keltaiseen kansioon, ja käski kävellä käytävän päähän (päinvastaiseen suuntaan kuin mihin aiemmin keväällä punaisen kansion kanssa tarkempaan syyniin). Siellä luovutin koko pumaskan tiskin taakse ja kaksi miestä, joilla ei ollut minun lisäkseni ketään tarkastettavaa, vaikka odotustilassa oli penkkejä noin kolmellekymmenelle, avasivat kuoren ja katsoivat paperit läpi.

Istuin alas ja otin kirjan esiin sillä välin, ja ukot hihkaisivat, että "we're done, welcome to America!" ennen kun ehdin avata kirjaa kirjamerkin kohdalta, ja antoivat passin takaisin. :)

Ainoa miinus jota minulla on, on että tuo pahuksen Alien # on käsin kirjoitettu niin epäselvästi, ettemme osaa lukea sitä tuosta I-94 -lappusesta. Eli suosittelisin tarkastamaan varmuuden vuoksi sen, ellet tiedä numeroa ennestään.

Tullivirkailija otti lappuni minulta tullin läpi mennessä ja sanoi vaan "Welcome home!". Todella mukava kokemus, ja ehdin koko hässäkästä läpi niin nopeasti, että kun lento oli etuajassa Seattlessa, ja tarkastus plus jonot veivät noin 15-20 min, oli mies vielä kotona odottelemassa. Ehdn käytännössä hörppiä kahvit odotellessa.

Nyt kun ajattelen asiaa, jälkiviisaana sanon, että hermostuneisuuteen ei ollut aihetta. Mutta silloin oli kyllä sydän kurkussa loppuosan lennosta, kun uusi koti lähestyi vauhdilla, ja oma maamerkkimme Mount Rainier ilmestyi horisonttiin. :D

Link to comment
Share on other sites

Kaunis kiitos Tx kun jaksoit tämän selvittää mulle! Näinhän se tosiaan on että niitä ESTA korvaa nuo turisteille tarkoitetut lippulaput jo suurelta osin. I-94-lappusta löytyy varmasti sitten siellä jonottaessakin jollei sitä koneessa saa. Kiitos Pennylle myös tarinansa kertauksesta :-)

Tullilappuun ajattelin täyttää personal items $0, household goods $0, ja sitten tuliaissuklaat tms. erikseen. En ole varma tarttisiko noita edes listata (siis personal items ja household goods) mutta ei se varmaan haittaakaan.

Mä olen kanssa ihan varma että jänskättää lennolla sen verran, ettei varmaan saa kunnolla nukuttuakaan - yleensä kun nukun suurimman osan matkaa niin aika menee nopeammin. Vaikka tietää ettei mitään jännitettävää olekaan niin onhan tuo kokemuksena jo sellanen että siitä jo yksin tulee jänskätys!! Sama homma haastattelun kanssa, kyllä sitä jännitti vaikka tiesi ettei siellä ole mitään erikoista ja viisumi tulee tottakai kunhan kaikki paperit on mukana ja oikein täytettynä.

Voi jestas sentään on vaikea nyt nauttia tästä ajasta Suomessa, vaikka kaikkea ihanaa ja kivaa onkin suunnitteilla, niin silti olis niin niin niin kova kiire päästä jo muuttamaan! Pitänee pistää taas tietoinen asenne-check käyntiin.

Tsemppiä Pabelle haastatteluun!!! Odotan innolla kuulla Paben kokemukse reissusta :-)

Link to comment
Share on other sites

Hei kaikille,

Täyttelen tässä DS-230 lomaketta jotta saisin sen lähetettyä suurlähetystöön. Ihmettelen vähän kahta kohtaa:

32) List below all employment for the last ten years.

-> Nuorena opikselijana en ole ollut oikeissa töissä lainkaan, vaikka onkin ollut työsopimukset ja -todistukset, olen tehnyt vaan siihteeriavustajan ja tukiopettajan hommia, kesätöinä tai työharjoitteluina jne. Täytyykö minun todella listata kaikki nämä?

33) Languages spoken or read.

-> Tässä varmaan tarkoitetaan myös koulussa opittuja kieliä, aika hassu kysymys. Laitanko vaan kaikki jotka olen kirjoittanut, vaikka esim saksa on aika ruosteessa, vai täytyisikö minun laittaa vain ne, joita oikeasti koen osaavani? Täytyisikö minun myös ilmoittaa kuinka hyvin kieliä puhun (A1 - B2..., en tosin ole tehnyt kaikista testejä) ?

Ja sitten lopuksi, lähetänkö vain nämä kaksi DS-230 paperia heille, enkä mitään muuta? Kirjettä tai mitään?

:( Tää on rankkaa, tämä näiden paperien kanssa taisteleminen.

Muokattu: , käyttäjä: Chandrani
Link to comment
Share on other sites

Yay!!! Approved!! :girl_dance: Viisumi tulee kuulemma postissa vaikka kysyin että onko mahdollista saada pikaisesti sillä mulla olis yks lento jonka voisin käyttää 1.9. Virkalija sanoi että "we try our best to get did done fast".

Kokemus oli kaikenkaikkiaan hyvä vaikka jännitin niin paljon että kun kävelin ulos kuultuani tuloksen, nieleskelin toden teolla itkua. Menin sisään klo 11 ja annoin lappuset tiskille, istuin n. 20 minuuttia ja sitten otettiin sormenjäljet ja sitten noin 10 minuutin päästä minut pyydettiin siihen tiskille. Mukava amerikkalaismies kyseli miten olemme tavanneet, kuinka kauan olen pisimmilläni ollut Usa:ssa, mitä mieheni tekee työkseen ja mitä aion tehdä työkseni Usa:ssa. Tarkisti että meillä on hääpäivä sovittuna ja sitten antoi minulle takaisin todisteenamme olleet kuvat ja pyysi allekirjoittamaan yhden lomakkeen. Valokuvissa häntä kovasti kiinnosti kuva joka oli otettu Kemin lumilinnan portilla.. heh.. ihmetteli että missä tälläistä on ja onko siellä aina lumilinna :D Sitten hän vain yhtäkkiä sanoi että viisumi hyväksytty. Yay!

Chandari; täytin oman DS-230:n sen mukaisesti miten olen ollut ihan palkallisessa työssä, ja sitten kielitaitoon ne kielet millä koen pärjääväni esim työelämässä tai matkoilla. Ei mielestäni tarvitse eritellä kuinka hyvin niitä puhuu. DS-230:n sivujen 1 ja 2 mukana lähetetään postissa sinulle tullut check list johon olet ruksannut omat paperisi sekä sen viimeillä sivulla oleva lappu jossa allekirjoituksellasi vakuutat että sinulla on kaikki nämä tarvittavat paperit. Ainakin näin jos olet K1viisumin hakija.

Kiitos paljon vinkeistä maahan menon suhteen. Mietinkin jo sitä tuossa että mitähän siihen lappuun tulee kirjoittaa. Hmm.. Ja minä ainakin jännitän sitä ihan varmasti vähintään yhtä paljon kuin haastattelua!

Link to comment
Share on other sites

Chandrani, se kohta selvittaa itsensa: languages spoken or read. Eli joko spoken tai read, eika tasoa tarvitse eritella.

Mulla meni myos kielet eri liitteelle kun ei mahtuneet kohtaan. Ja niista spesifioin erikseen yhden joka on 'read only'. Eikohan ne ruosteiset kielet saa helposti tuohon read onlyyn.

Link to comment
Share on other sites

Tervetuloa Chandrani. Itse laitoin kyllä, kun olen toiminut keikkaluonteisesti ala-asteen opettajan sijaisena ja koulunkäyntiavustajana vaan, että "Helsinki bureau of education" (tai mikä lie sentapainen englanninkielinen nimi niillä, en nyt suoraan muista), ja "substitute teacher/gigs when needed" tjsp.

Kielten kohdalla laitoin "Swedish, Finnish, English, French", kun ovat virallisesti opiskellut kielet. Ymmärrän muita pohjoismaisia Ruotsin takia ja auttavasti kanssa montaa Euroopan kieltä kuten Espanjaa ja Italiaa Ranskanopintojen vuoksi, mutta en koe hetkeäkään pärjääväni kyseisillä kielillä.

Nyt on pakko palata nauttimaan auringosta. Seattlen sää kun on mitä on... Paikallisen sarjakuvapiirtäjän tulkinta on hyvin kuvaava; http://theoatmeal.com/blog/seattle_weather :D

Link to comment
Share on other sites

Se tuli! AoS:n NoA, eli I-797C tipahti postiluukusta! :girl_dance: Ja nimi siinä oli oikein. Nyt sitten nimikirjaimet on P.V.V. ja miehellä R.V.V. ainakin jonkun viranomaisen mielestä. :)

Kyseistä lappua tuli kaksi kappaletta (?), niissä toinen receipt number loppuu "06", ja toinen "07", en ole varma miksi, mutta molemmat pysyvät tallessa.

Ja nyt selvisi se hullu harakanvarvas Alien Registration # omassa passissa I-94:n kääntöpuolella! Mystinen kiemura oli nolla (0)! :)

Jesh, tästä alkaa piiiitkä odottelu, mutta nyt sentään tiedetään, että paperit meni perille, ja käsittelyyn ihan virallisestikin, kun sähköpostissaan sanoivat suoraan, ettei sähköpostiviesti kelpaa viralliseksi kuitiksi.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...