Jump to content
Naimisiin.info

Teemana violetti/liila


pippileena

Recommended Posts

Tuli muuten mieleen, että eikös violetti värinä tarkoita ainakin kirkkopiireissä katumusta ja syntien tunnustamista. Tuntuu ainakin hieman hassulta pitää sellaista väriä häissä. Itse olin alkuun ajatellut, että omissa häissäni violettia voisi käyttää, mutta mieheni tästä värin tarkoitusperästä huomautti. Itseäni harmitti kovasti, koska violetti on yksi suosikkiväreistäni. No mutta ei kai se niin kamalaa kuitenkaan ole, vaikka teemaväri tarkoittaakin jotain. Joku muu (varsinkin vanhempi ihminen) saattaa tosin huomauttaa violetista väristä ja sen merkityksestä. Tästä syystä omiin häihini ei violettia väriteemaa tule.

Link to comment
Share on other sites

Meillä valittuna väreiksi tumma lila ja hopea. Juhlapaikan koristelua olen ajatellut niin, että pöydillä valkoisten pöytäliinojen päällä on lila organza ja kynttilöitä. Kynttilät (ainakin osa) luultavasti jossain kipossa niin, että saa sinne hopeista hiekkaa. Servetit lilat ja paikkakortit myöskin (kiinni hopeisessa pidikkeessä). Ostin myös lilaa kartonkia (samaa kuin paikkakortit), joista ajattelin tehdä menu/ohjelma kolmiot. Hääkarkeiksi tulee hopeiset suklaasydämet.

Koska olen NIIIIIN huono kaikissa somistusasioissa, niin kysynkin teiltä; tuleeko sitä lilaa tällä idealla liikaa pöytiin? Mitä muuttaisit? Ehdotuksia ja kommentteja otetaan vastaan! :tender:

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Hmmm... esimerkiksi Intiassa ja Kiinassa valkoinenkin on kuoleman väri, että ottia tuota... ;) Ja jossain luki valkoisesta myös lasten hautajaisten värinä.

Toki kristillisessä kirkossa violettti JA huom. myös sininen ovat katumuksen värejä. Jostain muistan lukeneeni myös, että kristillisessä kirkossa violetti olisi myös ylpeyden väri.

 

Toisaalta taas, mm. väriterapioissa ja henkisyyden puolella purppuraa/liilaa pidetään omistautuneisuuden,viisauden, hedelmällisyyden, inspiraation, välittämisen, taikojen, henkisen voiman ja kasvun värinä, monen muun muassa. Samoin se on korkean tietoisuuden ja kruunuchakran väri.

 

Purppura/violetti on myös kautta aikain ollut aatelisuuden ja arvokkuuden väri. USA:n armeijan rohkeudesta annetut mitalit ovat Purple hearts, samoin purppura oli caesareiden vallan väri. Egyptissä purppura merkitsee uskoa ja hyveitä. Japanissa se on aseman, sosiaalisen statuksen ja vaurauden väri.

 

Toisin sanoen, valitsisin häiden teemaksi itselleni mieleisen värin, olipa se violetti, sininen, valkoinen tai vaikka musta.  :)

Link to comment
Share on other sites

Jep, itseasiassa kristillisen kirkon hautajaisvärithän ovat violetti ja musta. Mutta eipä tuo tullut edes mieleenkään, kun värejä mietittiin. Tuo vain osui ja upposi. Pari läheistä on tästä kuittaillut jo meille, että kutsut toivat mieleen hautajaisadressin, mutta siinähän leukailevat  :girl_haha: Ei viiti ottaa ressiä asiasta, kun se on kuitenkin meidän päivä ja me satutaan tykkäämään tuosta väriyhdistelmästä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...