Jump to content
Naimisiin.info

Oulun kultasepät


Leea

Recommended Posts

Voin suositella Kulta-Albertia erittäin, erittäin lämpimästi! Minulle oli hyvin tärkeää löytää juuri toivomani kihlasormus, ja kiersin monet Oulun kultasepänliikkeet läpi. Mistään en saanut yhtä asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua kuin Kulta-Albertista. Kävin monta kertaa juttelemassa kultaseppämestari Alpo Reinikan kanssa sormuksen mallista, kuvioinnista, kestävyydestä, hinnasta jne. Taisin olla aika vaativa asiakas, mutta Alpo jutteli aina ystävällisesti, eikä hänellä näyttänyt menevän minuun kertaakaan hermot. Hän piirsi minulle monta erilaista mallia.

Lopulta 3,3 millimetrin levyinen vahva keltakultainen kihla, jossa on keskellä ihana punos, maksoi 350 euroa. Sormus valmistui parin viikon sisällä tilaamisesta ja jopa hieman etuajassa. Olisin ollut valmis maksamaan käsityöllä tehdystä sormuksesta ja hyvästä palvelusta enemmänkin! Alpo myös kaiversi käsin samaan hintaan sekä minun että kihlattuni sormukset, vaikka kihlattuni sormus oli ostettu muualta.

Minulle myös merkitsi paljon se, että Kulta-Albertissa oli reilua vanhan ajan kultasepänpajan tuntua. Ei ollut mitään kaupallisia mainoksia ja härpäkkeitä esillä. Seinällä oli taulu, jossa luki kultaseppämestarin periaatteet :). Tuli todella luotettava olo heti, kun astui liikkeeseen sisään.

Niin ja sormus on muuten tosi hieno, juuri sellainen kuin toivoin.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • Replies 182
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Täältä myös suositukset Kulta-Albertille! Teetätimme sormukseni ko. paikassa ja erinomaista palvelua saimme joka kerta. Budjettipuoli hieman "pompsahti", mutta syynä lienee morsion kallis maku :girl_haha: .

Vihkiini tuli isompi erikoisen värinen timantti, sekä kaksi pienempää kirkasta timanttia. Koska asumme eri paikkakunnalla, asioista sovittiin tilauksen jälkeen sähköpostilla ja puhelimitse. En myöskään nähnyt valmista sormusta ennen kuin pari päivää ennen häitä. Luottamus kuitenkin pelasi, isoimman timantin väri oli juuri oikea ja sormus muutoinkin toiveideni mukainen :give_heart:

Link to comment
Share on other sites

Teetätin Jukka Räsäsellä avolleni hopeiset kalvosinnapit ja solmioneulan. Otin häneen ensimmäisen kerran yhteyttä 2.9. ja paketti saapui 26.pvä -nopeaa! Sähköposteihini sain nopeat ja ystävälliset vastaukset sekä tietokoneella (?) tehdyt mallikuvat ennen valmistusta. Koruista tuli juuri sellaiset kuin olin kuvitellutkin, ja myös mies oli myyty. Hintakin oli erittäin hyvä! Ainoastaan jäi harmittamaan, että koruja ei kaiverrettu, vaikka siitä kysyin muutamaan otteeseen.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Huh, tänään kävimme paikallisen kultasepän luona puolivakavissamme suunnittelemassa tulevaa vihkisormustani, kun sitä ei mistään mallistosta tuntunut valmiina löytyvän. Ei aikaakaan, kun paperille oli ilmestynyt juuri se unelmien keltakultainen vihki. Juuri sellainen, jota olin tuloksetta liikkeistä etsinyt. Timanttihuuma vei ehkä hieman mennessään, ja kuuden pienemmän 0,02 timantin keskelle tulee vielä isompi 0,2 kivi. Eroa VS:n ja IS:n välillä ei olisi edes silmämääräisesti erottanut, mutta päädyin silti ensimmäiseen. Hintaa tuli pienen alaspäin pyöristyksen jälkeen tasan 1500 euroa. Hinta pudonnee vielä hieman, kun viemme "vaihdossa" vanhaa kultatavaraa. Vastaava sormus liikkeestä olisi varmasti maksanut reilusti yli 2000 euroa. Palvelu oli sen verran ensiluokkaista ja suunnittelija niin uskomaton ja suunnittelutyössään periaatteellinen, että kummasti on koko loppupäivän hymyilyttänyt. Myös sormeeni ehkä hieman liian iso kihlakin luvattiin tarvittaessa pienennyttää ILMAISEKSI, jos niin haluan. Ensimmäinen sovitus on joulukuussa, ja lopullista sormusta aletaan työstää helmi-maaliskuussa. Häiden ollessa vasta ensi kesänä tässä ehtii siis hyvin fiilistellä tulevaa upeutta.

 

Siispä lämpimät suosittelut oululaiselle Kulta-Albertille ja Markus Reinikalle.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Meille oli alusta asti selvää, että haluamme uniikit sormukset. Kommenttienne perusteella menimme sitten Kulta-albertille.

Vastaanotto oli todella hyvä ja meille esiteltiin erilaisia vaihtoehtoja niin mallin kuin materiaalienkin suhteen. Mitään kovin tarkkaa

ajatusta meillä ei sormuksista ollut, mutta kultaseppämestari Markus huomioi todella hyvin pienetkin toiveemme ja oli silmänräpäyksessä suunnittelut sormuksen, jonka sitten tiesin haluavani. Sulhasellekin löydettiin mieluinen malli melko helposti.

Emme kokeneet enää tarvetta katsella sormuksia muualta, joten laitoimme tilauksen menemään heti.

Kaiken kaikkiaan palvelu oli todella hyvää ja asiantuntevaa ja olemme sormuksiimme enemmän kuin tyytyväisiä.

Odotan jo innolla, että pääsen suunnittelemaan vihkisormustani Markuksen kanssa! ^_^

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Kävin kysymässä tarjousta sormuksesta Kulta-Albertilla ja Räsäsellä. Kulta-Albertilla kävin monta kuukautta ennen Räsästä ja olinkin jos sieltä suunnitellut tilaavani sormuksen, mutta Räsänen tarjosikin sitten sen verran halvempaa hintaa sormukselle, että päätin sittenkin tilata häneltä :) Valmis sormus on kyllä ihana! :) Tykkän tosi paljon. Ainoa mikä hieman harmittaa, on melko suttuinen kaiverrus. :/ Mutta onneksi sitä ei niin monesti tule katseltua. 

Link to comment
Share on other sites

Hassua että vain yksi on maininnut kultaseppä Matti Kärsämän.

Teetämimme kultaset kihlasormukset Matilla ja niistä tuli aivan täydelliset! Todella hyvä jälki. Halusimme vähän erikoisemmat koska emme halua kuin yhdet sormukset (kihla ja vihki vähän niinkuin samassa). Omassa sormuksessa on yksi kivi ja mieheni sormus on samanlainen mutta ilman kiveä.Toimme vanhan käyttämättömän kullan mukana joka sulatettiin ja siitä tehtiin miehelle sormus. Tosin siihen kyllä lisättiin vielä kultaa koska sormus on sen verran paksu ettei meidän tuoma kulta riittänyt.

Mutta suosittelen lämpimästi Matti Kärsämää!

Muokattu: , käyttäjä: Repa
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Minä suosittelen Kulta-Alberttia. Sovitulla aikataululla ja budjetilla saimme molemmat juuri sellaiset sormukset, kuin halusimme. Valikoimat ketjuliikkeissä oli suppeat, niistä ei löytynyt oikein mieluisia ja ne vähänkään sopivat olivat hirvittävän kalliita. Oli oikein hyvä valinta suuntautua Kulta-Albertille.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...

×
×
  • Create New...