Jump to content
Naimisiin.info

Pori/Satakunta


SuSsElI

Recommended Posts

Minäpä kerron todella tuoreen kokemuksen...

Meillä vihkiminen 1.2.2008

Tänään se henkilö, joka oli luvannut tulla meidät meille kotiin vihkimään

soitti ja kertoi, että hänelle onkin tullut meno juuri tuolle päivälle eikä näin ollen

pääse vihkimään meitä.

Ainoa joka tuolloin on töissä on joku mieshenkilö ja "miehet vetävät vihkikaavan todella koruttomasti

ilman mitään ylimääräisiä alkupuheita, niinkuin naisilla on tapana"

joten vihkiminen tulee kuulemma kestämään noin minuutin.

Tämä henkilö joka soitti edhdotti, että vihkijä ei tulisikaan meille kotiin,

vaan me menisimme maistraattiin... NO... mehän olemme jo lähettäneet kutsut ja kutsuneet

vieraat meille kotiin ja sen jälkeen ulos syömään...

Harmittaa ihan sairaasti ja varsinkin ärsyttää todella lujaa se, että tämä alunperin sovittu

vihkijä vähätteli vielä MEIDÄN VIHKITILAISUUTTAMME sanomalla jotain tyyliin: "no se nyt on vaan sellainen

tilaisuus, että voitte ihan yhtä hyvin tulla pistäytymään täällä ja juhlia sitten kotona muuten vaan" :(

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Otimme Porin maistraattiin ensimmäistä kertaa tässä vihkimisasiassa yhteyttä syksyllä 2011, heti kihlautumisen jälkeen. Tarkoitus oli siis saada vihkijä juhlapaikalle Porin keskustan alueelle. Maistraatista kehotettiin ottamaan yhteyttä vasta vuodenvaihteen jälkeen, kun olivat yhdistymässä toisen maistraatin kanssa (tms.) ja oli tulossa jotain muutoksia heidän toimintaansa. Sulho laittoi maistraattiin postia 2.1.2012 ja sai peräti seuraavana päivänä vastauksen, että vihkivät paikan päällä kerran kuussa ja joku oli jo ehtinyt varaamaan vihkipäivän viikkoa meitä myöhemmin. (Otti päähän...)

Nyt viime viikolla laitoin sähköpostia käräjäoikeuteen tuosta vihkimisestä paikan päällä, vaikka olinkin toisaalta kuullut, etteivät nuo käräjäoikeudesta kovin mielellään lähde juhlapaikalle vihkimään. Yllätys oli kuitenkin positiivinen, kun kaksi päivää myöhemmin postiin kilahti vastaus, että vihkijä saadaan paikan päälle, hinta sama kuin maistraatin vihkijällä. Nyt pidämme sitten vain kaikkia sormia ja varpaita pystyssä, ettei mitään yllättävää tapahdu puolen vuoden aikana... :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meillä kävi aivan samoin kuin Siilikissan kertomuksessa! Aluksi olivat maistraatista hyvinkin positiivisia hääpäivän suhteen, mutta kun tuli tammikuu ja oli aika varailla vihkijää juhlapaikalle, niin yllättäen juuri tuo viikonloppu ei ollut sittenkään heidän "vihkivät juhlapaikalla"-aikataulussaan. Pettymys oli suuri ja meni vähän suunnitelmat uusiksi.

Me myös otimme pari viikkoa sitten yhteyttä sähköpostitse Satakunnan käräjäoikeuteen ja saimme vastauksen puolessa tunnissa, että vihkiminen juhlapaikallamme hoituu heidän kauttaan ja sama taksa kuin maistraatilla. Piti muutamaan kertaan tavata se sähköpostiviesti ennen kuin tajusi, että me tosiaan saatiin vihkijä juhlapaikalle. Nyt meillä on vihkijän yhteystiedot, jonka kanssa sitten lähempänä voi alkaa keskustella vihkiseremoniasta ja lisäksi saimme jo sähköpostitse sellaisen ajanvaraustositteenkin käräjäoikeudelta, että toivomamme päivämäärä, aika ja paikka ovat tosiaan meidän.  :gpari: 

Vaikka kaikki kääntyikin lopulta hyvin, niin hiukan harmittaa, etteivät maistraatista voineet vinkata kääntymään käräjäoikeuden puoleen, kun heillä itsellään ei ollut resursseja toteuttaa siviilivihkimistä tuona viikonloppuna virkapaikan ulkopuolella.. 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Kävimme juuri Porin maistraatissa. On nykyään tuolla Puuvillatehtaan kupeessa.

Ystävällinen henkilökunta, joka kovasti myötäeli eri käänteissä :) (esteettömyystutkinta hankaloitui, kun aussilla ei ollut riittävästi papereita, joten hoidimme sen Helsingin kautta kätevämmin).

Henkikirjoittajana tällä hetkellä nuori, mukava nainen, joka hoiti hienosti kaksikielisenkin vihkikaavan ja oli oikein lämminhenkisen oloinen. Jäi todella mukava muisto, kun tilaisuuskin oli lyhykäisyydestään huolimatta kaunis.

 

Tila on nätti, violetit tuolirivistöt, rauhallinen vaalea väritys muuten. Komea, vanha puinen kirjoituspöytä isojen ruutuikkunoiden edessä ja pari kivistä taideteosta koristeena huoneessa. Pöydällä oli kaunis kynttelikkö, jossa paloivat kynttilät.

 

Voin kyllä suositella, työntekijät olivat hyvin auttavaisia kaikissa paperiasioissa, ottivat heti tarvittaessa yhteyttä ja kaikki sujui mahtavasti.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 10 months later...

Heinäkuun puolivälin paikkeilla soittelin maistraattiin. Poukkoilin vaihteesta toiseen ja sain kuulla että porukka lomailee, ja kukahan osaisi jotakin asiaan sanoa... Jonkun lomalta palaavan luvattiin soittavan minulle loppuviikosta tai seuraavalla viikolla. Sama henkilö, jonka kanssa tuolloin puhuin, soitti minulle viikon päästä. Tuolloin, hän ei vieläkään osannut sanoa, koska ottavat ensi kesän varauksia vastaan...Ehkä 1.1.2017 alkaen, ehkä ei. Lupasi, että kyllä meille saadaan varmasti vihkiaika varattua. Heitin ilmoille, että vihkipvä on lauantai (olin sanonut sen myös jo ensimmäisessä puhelussa ko. hlön kanssa), johon vastattiin että joo ei me lauantaisin vihitä. Tai lauantaisin ei ainakaan ole vuonna 2016 vihitty, joten tuskin ensi vuonnakaan. Tässä vaiheessa olin jo soittanut Käräjäoikeuteen, saanut 100x parempaa palvelua ja tiedon, että ottavat jo ensi kesäksi varauksia. Käräjäoikeudesta kiinni saamani henkilö oli ihan sujut sen kanssa, että soittelen heinäkuussa 2016 jo heinäkuun 2017 aikoja. Ei mitään ihmettelyä, toisin kuin maistraatissa... Ei varmaan tarvitse erikseen mainita, kumman palveluja tulemme 15.7.2017 käyttämään? :blink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...