Sign in to follow this  
Followers 0
Guest Vieras

Mihin bestmanin ja kaason kustannuksiin tulisi osallistua?

9 posts in this topic

Tietämätön kun olen, olisin kysellyt mihin bestmanin ja kaason kustannuksiin tulisi osallistua? Pukeutumisesta emme toivo yhdenmukaista, joten se ei ole ongelma. Entä esim. kampaajakulut? Kyseessä on pienet ja pienen budjetin häät. En usko että ihanat kaasoni odottavat mitään (tai välttämättä edes haluaisivat että maksan heidän kulujaan), ja olen ajatellut tietenkin ostaa molemmille kaasoille lahjat. Mietin vain mitä etiketin nimissä tulisi ainakin tarjoutua maksamaan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaah, etiketistähän en tidä mitään,karsastan jo pelkkää ajatusta siitä :) Meillä siis mikään ei mene etiketin mukaan, ainakaan tarkoituksella.

Mutta itse ajattelen asian niin, että se, mitä vaaditaan bestmanilla ja kaasolla ehdottomasti olevan, pitää myös maksaa. Muutoin voi avustaa rahallisesti sen mukaan kuin haluaa/on varaa. Meillä varaa ei ole, eikä mitään tiettyä myöskään vaadita. Joten lähempänä häitä jää nähtäväksi onko meillä sittenkin varaa jotain kivaa heille hankkia/tarjota. Esim. juuri kampaus tai kasvohoito tai jotain...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Etiketeistä en minäkään osaa sen tarkemmin sanoa, mutta meillä tehdään näin: minulla on kolme kaasoa ja maksan heidän meikkinsä ja kampauksensa hääpäivänä. Yhtenäistä pukeutumista emme toivo emmekä edellytä, joten jokainen heistä kustantaa omat vaatteensa.

Bestmanille tulee samanlainen asu kuin sulhaselle ja asun vuokran maksamme me.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mutta itse ajattelen asian niin, että se, mitä vaaditaan bestmanilla ja kaasolla ehdottomasti olevan, pitää myös maksaa. Muutoin voi avustaa rahallisesti sen mukaan kuin haluaa/on varaa.

Samaa mieltä. Jos vaaditaan, niin sitten itse maksetaan. Meillä tosin kaasoille tulee samanlaiset puvut ja sellaiset kuin minä unelmoin; toisella oli juuri sopiva kaapissa ja siskoni sanoi hankkivansa samanlaisen. Me maksamme molemmille kampauksen ja meikin ja olen miettinyt joko manikyyriä tai jonkinlaista hoitoa vielä ennen häitä. Tiedän, että kumpikaan heistä ei oleta mitään, mutta haluan, että heitäkin hemmotellaan :) Toisaalta, jos ei rahaa ole, niin tuskin kukaan pahastuu, jos kampausta tai meikkiä ei makseta. Pääasia lienee aito kiitos ja arvostuksen osoitus, eivät lahjukset.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yhdyn edellisiin mielipiteisiin. Eli maksamme sen mitä vaadimme.

Meillä on tällä hetkellä suunnitelmissa maksaa kaasolle meikki ja kampaus sekä bestmanille pukuvuokran ja parturi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

MOI :P

Meillä kaaso pukeutuu omaan pukuunsa. Kampaus ja meikki kustannetaan. Ja vähän ennen häitä vietämme hemmotteluviikonlopun kylpylässä. Johon kuuluu ulkoilua, uimista ja liikuntaa, hyvää ruokaa ja hieronta. Ei kuitenkaan mitään rakennekynsiä tai kalliita hoitoja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Samoilla linjoilla kuin edellisetkin olen eli jos hääparilla on jotain vaatimuksia asun, kampauksen tai minklään muunkaan suhteen niin silloin he ne kustantavat mutta muuten ei, tietysti jos varaa on niin voihan sitä maksaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me maksoimme kaasojeni (kaksi kaasoa siis) mittatilaustyönä tehdyt puvut (tulivat maksamaan yhtä paljon kuin jos olisimme ostaneet ne valmiina) ja maksamme myös kampauksen ja meikin hääpäivänä. Halusimme kaasojen pukujen sointuvan toisiinsa sekä sopivan morsiammen väritykseen joten siksi päädyimme samankaltaisiin pukuihin. Maksamme myös bestmanin saketin vuokran. Joten samaa mieltä muiden kanssa, sen minkä vaatii kaasolta ja bestmaniltä, sen myös maksaa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun kaasoni saa puvun(ei omistane liikoja pukuja eikä taida olla varaa ostella uuttakaan), bestmanille vuokrataan puku ja molemmat saa kiitoslahjan tottakai. Muuten ovat kuin vieraita eli hoitavat omat kampauksensa ja muut härpäkkeet. Jos tulee hätätilanne, hankin myös kengät heille(on kuulemma ihmisiä, joille on väliä, sopiiko kengät puvun kanssa :D )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0