pampuliina

"Yllätyskihlat" miehelle

141 posts in this topic

Eli meillä on ollut tässä viimeaikoina puhetta kihlautumisesta ja häätouhuista. Mies on kyllä ilmoittanut haluavansa kanssani naimisiin ja kihloihinkin, mutta "ei ihan heti". Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että jos lupaukset ovat jo vaihdettu, ei kihlautumiseen ole kovinkaan pitkä matka.

Tunnen mieheni ja perussuomalaisena junttina kihlautumista saisi odotella vuosia, koska "näinkin on ihan hyvä". Itseäni kuitenkin jo kutkuttaa ajatus kihlautumisesta ja tulevista häistä, joiden ei tokikaan tarvitsisi ihan ensi vuonna olla, jota mieheni niin kovasti pelkää... (rahatilanne ym ei ole otollinen). Minulle ei myöskään ole pakollista odottaa mitään kynttiläillallista polvistumisten kera, joten ajattelin itse rohkaistua. Eikai se kosinta vain miesten etuoikeus ole...

Mielessäni siintääkin ajatus sormusten vilauttamisesta hänen syntymäpäivänään. Haluaisin tilata etukäteen sormukset, kun netistä löysin mieluisan mallin molemmille. Ongelmana on kuitenkin sormuksen koko. Mies varmasti arvaa, jos alan mittailemaan hänen nakkejaan.

Pystyykö siis titaanisormuksia pienentämään/suurentamaan täällä Suomen kamaralla jälkikäteen? Onko kellään vinkkejä, millä ihmeellä saisi edes osviittaa koosta. Mies on ihan normaalinpyöreä suomalainen ukkeli :girl_sigh:

Mietiskelin, josko noita titaanisormuksia saisi esimerkiksi pienennettyä, niin voisin ostaa vaikkapa sitten reilunkokoisen sormuksen, jos koon muuttaminen olisi mahdollista.

Huolettaa myös mahdolliset rukkaset, niiden mahdollisuus kun on kuitenkin olemassa :D Kosintaan olisi vielä aikaa muutama kuukausi. Mites muilla friiduilla on käynyt?

(Anteeksi etukäteen jos availin turhaan topicin. En kuitenkaan oikeen löytänyt vastaavaa...:) )

Share this post


Link to post
Share on other sites

Titaani on erittäin kovaa materiaalia. Sen takia pienentäminen ei onnistu jälkikäteen, eikä kovin iso suurentaminenkaan käsittääkseni. Pienentäminenhän tehdään usein puristamalla sormusta. Meillä on teetetyt titaanikihlat, omani tehtiin tahallaan hiukan liian pieneksi ja sitten suurennettiin hieman sopimaan, koska toiseen suuntaan koon muutos ei olisi ollut mahdollista. Sopivaan kokoon vaikuttaa myös sormuksen leveys, ainakin itsellä muutama millimetri lisää leveydessä vaati sormukselta hieman enemmän kokoa ja väljyyttä jotta ei ahdista sormessa.

Epäilen siis vähän idean toimivuutta ainakaan titaanisormuksilla... :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voi kun ihanaa etten ole yksin ajatuksieni kanssa. Olen meinaan täsmälleen samaa ajatellut! Kun tuo avokki ei varmaan tällä vuosi tuhannella tule kosimaan minua, niin miksipä minä en sitä tekisi :)

Olen pohtinut tuota sormus ongelmaa myös, kerran jopa olen saanut häntä mittailemaan sellaisella sormusviivottimella (jokin luokkasormusviivain jutska :) ), mutta en sitten huomannut pistää muistiin sitä kokoa :wacko: mutta täytyy nt katsoa mitä sitä keksisi tai jos jollekin tulisi täällä jotain ideoita... Meillä ei ole muuta kuin että olisivat valkokultaiset, tai siis avokki ei pidä kullasta :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jee, toinenkin kihloja haikaileva! :-X

Mulla kyllä kariutuu sitten toi titaanivaihtoehto pois koon muuttamisen takia ja, koska mikään välttämättömyys ei niitä ole saada, ja ois tärkeää että ne sormukset ois heti siinä läsnä (niin monesti puhuttu mitä jos... ottais kerrankin todesta).

Valkokultaiset ois myös tosi nätit. Ebayssa, niin "romanttista" kuin onkin, niin on tosi hyvä valikoima. Laadusta on tosi paha tosin mennä sanomaan mitään...

Täällä olen selaillut muutamia vaihtoehtoja -> http://stores.ebay.co.uk/Elma-Jewellery_W0...9QQftidZ2QQtZkm

On ainakin helpompi etsii eri vaihtoehtoja näin netin välityksellä, ettei tarvi kaupoissa kierrellä yksinään...

Voi hitsinpimpulat ton koon kanssa. Mun mieheni ei ole edes leikkinyt millään, mikä viittais sormuksen kokoon. Taidanpa pyytää miespuolisilta ystäviltäni sormuskokoja ja tehdä raa'an keskiarvon, plääh! :hysteric:

Edited by pampuliina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kai se on sit silleen et on kätevämpi ostaa suuri kuin pieni? Miehille on tietty vähän helpompi ostaa kun ne voi olla si ihan sileet, ne kun ei niitä timantteja/leikkauksia tarvitse (lue:ymmärrä :lol: )

Tuolla minun miehellä on vasta toukokussa synttärit et mulla on nyt ainakin siihen saakka ainakin aikaa miettiä mitä tehdä. Epäilen että hän kerkiää ensin :girl_impossible: Kyllä tuossa äsken taas vähän kyselin jos käytäis kultasepänliikkeessä mutta ei tullut yhtä innostunutta ajatusta kuin minulla... :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä oon tässä nyt kieroutuneena miettinyt mahdollisia mittaustapoja. Pyysin yhtä kaveria mittailemaan miespuolisten ystäviensä sormia (kyllä!), ja tulostelin netistä tuollaisen paperiläpyskän, jossa on mittataulukko.

Pakko kai se on joku sikeäuninen kuorsausyö käydä hellävaraisesti ton paperiläpyskän kanssa mittailemassa, saa edes suuntaa-antavaa kokoa ja käy sitten pienentämässä liikkeessä jos ei tule rukkasia :wub:

Tällä hetkellä suosikkisormuksena olisi tällainen:

http://cgi.ebay.com/14ct-White-Gold-PLAIN-...id=p4634.c0.m14

...Tai sitten ehkä kestävämpänä vaihtoehtona palladium:

http://cgi.ebay.com/PALLADIUM-D-Shape-Wedd...1742.m153.l1262

Pitäisi kait olla jotenkin tietoinen noista suositeltavista karaatimääristäkin. Eikö tuo 14 ole kuitenkin ihan kohtalainen, vai onko 14 ja 18 välillä suurikin ero? Ainakin hinnalla ko. paikassa näyttäis olevan jonkun verran eroa. Onko jollain asioista enemmän tietävällä jotain muuta sanottavaa ko. sormuksista, eli kumpi olisi parempi vaihtoehto noin käytännöllisyyden ja kestävän ulkonäönkin kannalta?

Edited by pampuliina

Share this post


Link to post
Share on other sites

Muistaakseni(siis hyvin hatarasti) avokkini kun mittaili sormusviivaimella taisi koko olla jokin 21-22 :blink: Kauniita sormuksia olet löytänyt, harmi etten ole vielä päässyt tuohon ebayn ihmeelliseen mailmaan, enkä edes omista luottokorttia. Voisi tulla vähän ihmetystä jos käyttäisin tuon avokin korttia :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

No kun mä selailin sellasia miesten postimyynti-nettikauppoja, niin sielläkin sormusten koot alkoi heti suosista 19mm! Mä kuvittelin, että mun peukut (16mm) vastais miehen nimetöntä, mutta taitaa olla aika hissua :lol:

Voin kertoa, että Ebayn ihmeelliseen maailmaan jää pahasti koukkuun. Nuo kihlasormuksetkin näyttäis olevan aika edullisia verrattuna Suomen hintoihin. Tosin, onhan siinäkin aina riskinsä että tulee korurasiassa koirankakkaa...

Mun pitää miettiä ton mahollisen Ebayn kautta tilaamisesa sekin, että paketissa ei saa lukea mitään weddingiin liittyvää, ja pitää keksiä joku korviksien tilaamis-episodi jotta Britanniasta voi tulla paketti ilman ihmetyksiä. Niinjoo, ja sitten pitää kait keksiä jotkut huijauskorviksetkin. On tämä silmäänpissiminen ankaraa aivotyöskentelyä vaativaa :blink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuo ukkeli sanoi mulle eilen kun kysyin miksei voida mennä kihloihin ja sit joskus naimisiin vaik olen sitä niin monta kertaa kysellyt nii hän sanoi että en ole viel kosinu kunnol x) kai sitä pitäis mennä sormuskaupoille ja oikein polvistua :D tai odottaa josko ukkeli tekis alotteen täs joskus...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Heh, meilläkin vähän samanlainen homma kävi tänään...

Tuossa vitsillä heitin jossain arkisessa tohinassa tyyliin "enpä taida tehdä asiaa X jos en saa kosia joskus..", mies sanoi että kuka sen on kieltänyt :girl_wink:

Menin ihan hiljaiseksi...

Kyselin myös että mitä mies olisi mieltä jos kosaisin pian, ja mies vastasi vain että "pitäiskö meidän mennä sitten heti pian naimisiin jos niin kävis?", johtuen meidän rahastresseistä varmaan. Sain sen käsityksen että ainut huolenaihe mahtaa olla tuo häiden ajankohtaisuus!

Unohdin myös tänään googleen hakupalkkiin tietysti sormusaiheisia sanoja. No, varmaanpa tuo arvailee pikkuhiljaa että jotain on meneillään. Pian se varmaan eksyy tännekin foorumille uteliaisuuttaan :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuli tuossa mieleen että jos suomesta ostaa sormukset siis ihan kultasepältä eikä kaiverra niitä niin luulisi että saa vaihtaa jos koko ei osu oikeaan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Miehet ovat kyllä niin tylsiä... Ei tuota ukkelia saa millään innostumaan hää-asiasta... Käski mun vaan hillitä täällä olemista jotta rauhottuisin :D höh... Nyt on taas sellanen olo et pakit tulis jos kysyisin.

Edited by jennaal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä kyllä suosittelisin mittaamaan sen sormen vaikka millä verukkeella, varsinkin, jos titaanista rinkulaa aikoo ostaa. Mitä taas tulee 14k vs. 18k, niin ehdottomasti itse ottaisin sen 18k - pysyy parempana (valkeampana) pidempään.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä nyt päädyin .950-palladiumista valmistettuihin sormuksiin, joiden koko tosiaan on "helposti" muuteltavissa.

Ei tarvi huolehtia värin kulumisesta ja kestävyyskin on ihan eri luokkaa kun vaikkapa keltakulta...

Edited by pampuliina

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Palladium on mun mielestä nätimpääkin. ;)

Onnea sitten kosintaan. :-X

Share this post


Link to post
Share on other sites

Joo, ja ainakin vähän "erikoisempi" materiaali kuin yleensä, vihkisormuskin kun saisi myös sitten kans olla palladiumia.

Hirveää odottelua vain, alkoivat vasta tekemään ko. sormuksia ja muutamia viikkoja menee. Voi olla että lipsahtaa ennen sitä, kauheeta tämä odottelu ja salailukin kun tuntuu ottavan jo pikku hiljaa hermonkin päälle :rolleyes:

On tässä ainakin sellasta sananvaihtoa ollut puolin ja toisin, tosin vitsillä mutta on ainakin sellanen tuntuma että epärukkasten mahdollisuus ainakin on... :wub:

Ja sekin hyvä puoli tolla sananvaihdolla on, että homma ei tuu miehelle aivan puun takaa, koska yleensä järkyttyy syvästi aina toviksi kun täytyy äkkiä tehä suuria päätöksiä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Katselin sellaista nettisivua kuin Jasmine Jewels, siletä löysin terässormuksia. Ja ihastuin niihin! Nyt sit miettisinkin että mites sen koon kanssa, onko terästä helppo pienentää ja suurentaa?

Pampuliina: Minkä kokoiseen sormukseen itse nyt päädyit? Miten päädyit kokoon? x)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mun mielesta voi kans ostaa (tai tehda itse) semmosen leikkisormuksen jonka kanssa voi kosasta ja sit matkata sormuskauppaan yhdessa. Taytyy myontaa etta vaikka kauan ollaan oltu yhdessa, mies valkkas semmosen sormuksen jota en itse olis edes ajatelluukkaan (oikein ihana ei siina mitaan). Sitten ainaki saa varmasti mieluisen ja oikean kokoisen, Toisaalta ma nyt en osaa sille valita mitaan vaatteita yms - meilla on ihan erilainen maku :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehee, itseasiassa olen ajatellut et ostaisin sellaisesta automaatista lasten sormuksen ja sillä sitten kysyisin x) meillä on kyllä aika samankaltainen maku, mutta kyllähän se olis kiva menn yhdessä sormuskaupoille ja samalla saisi kaiverrukset ja oikean kokoiset... mutta sitten taas mietin että mahtaakohan sitten sen sormusten osto vaan aina siirtyä... Nooh täytyy nyt phtia ja miettiä. Kovasti olen nyt selaillut kaiken maailman sormus sivuja :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä päädyin kokoihin Z ja F, eli vastaa Suomen 14mm ja 22mm. Liikkeen myyjän kanssa päädyimme kokoon 22mm, hänen mielestään helppo homma pienentää tuota materiaalia jos on tarvetta, ja tuo 22mm on ilmeisesti aika usein myyty koko heillä. Itelle tuo 14mm sitten. Kuulostaa aika pieneltä mutta mittailin yhtä toista sormustani, joka on hieman valju ja 2mm isompi.

Meillä ei kyllä nuo leikkisormusideat toimis yhtään. Mua ei otettaisi yhtään tosissaan :D

Sain nimittäin viimeks eilen ite mieheltä foliosta tehdyn sormuksen, aiemmin on tullut teipistä tehty :girl_haha: (edelleen pelottaa että äijä käy täällä urkkimassa, yhtenä päivänä jo kiusallaan selaili tätä foorumia, nyt olen viimeistään todella busted...)

Tosin viime viikolla jo tuli sellainen turhautuminen että kävi mielessä noutaa jotkut muovisormukset, kun tuntuu että valmistuksessa kestää loputtomiin. Mutta ehkä sitä vaan täytyy malttaa. Kieli on tosin niin notkea että aikamoisia lipsahduksia tulee koko ajan...

Jennaal, jos vaan rohkeus riittää niin suosittelen kyllä tilailemaan esimerkiks Briteistä. Sielä on ihan mielettömän hyvät valikoimat ja hintataso on ihan eri luokkaa kuin Suomessa. Esimerkiks noista mun tilaamista palladiumsormuksista ois saanut maksaa ittensä kipeäksi Suomen kamaralla... Mut saa nyt nähä meneekö nekin romukullaks rukkasten myötä :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mä tosiaan olen nyt ihastunut teräs ja titaanisormuksiin. Tuo jasmine jewels tosiaan myy kyseisiä sormuksia tosi halvalla (reilu 20e ja tosi kauniita miehen sormiin, kun varman sitten molemmat haluamme valkokulaiset vihkisormkset).

Pistin heille kysymystä ja tosiaan kyseisiä materiaaleja on ihan mahdoton pienentää tai suurentaa, mutta ilmeisesti heillä onnistuu vaihto (+15e ja postarit) ellei ole timangeja tai kaiverruksia. Sitäkin kyselin että miten kestävät arkikäytössä (itse olen kukkakaupassa töissä ja mies tekee puuhommia ja käy salia) ja sain siihen rehellisen vastauksen (titaani naamuuntuu helposti). Myös jälkikateen kaiverrus onnistuu(useamman sormuksen hintaan sisältyy kaiverrus).

Pampuliina tosiaan briteistä saisi halvalla ja vielä kun punnan arvo on kohtuu heikko, mutta kun ei ole sitä luottokorttia...

Share this post


Link to post
Share on other sites

jos Paypalin kautta onnistuu maksu ko sormuspaikkaan, niin Electronillakin saa Paypal-tunnukset. Ite olen omat tunnukseni aikoinaan tehnyt electronilla :o

Ainakin tietääkseni Osuuspankin ja Nordean Electroneilla onnistuu Paypal-tunnuksien saaminen.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jos Paypalin kautta onnistuu maksu ko sormuspaikkaan, niin Electronillakin saa Paypal-tunnukset. Ite olen omat tunnukseni aikoinaan tehnyt electronilla :o

Ainakin tietääkseni Osuuspankin ja Nordean Electroneilla onnistuu Paypal-tunnuksien saaminen.

Ai, aika jänskä jutska :D täytyy mennä katsomaan. Ajattelin kyl jos nyt ostaa ns.

halvan sormuksen niin ei niin pahasti tuu takkiin jos saa pakit :D Tosiaan taidan päätyä titaanisormukseen joka tulis maksaa 36e + kulut. Eikä se sitten, jos tulee väärä koko niin

eihän ton ukkelin tarvitse sitä käyttää, ajattelin et mentäis sit ostaa yhdessä sit mahdolliseasti uudet tai ainakin mulle :)

Pampuliina: ostitko pelkän miehen sormuksen vai myös itsellesi?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mä tosiaan olen nyt ihastunut teräs ja titaanisormuksiin. Tuo jasmine jewels tosiaan myy kyseisiä sormuksia tosi halvalla (reilu 20e ja tosi kauniita miehen sormiin, kun varman sitten molemmat haluamme valkokulaiset vihkisormkset).

Tuossa titaanissa on vaan se ongelma, että se "syö" helposti itseään pehmeämmät materiaalit, kuten sen valkokullan. :( Eli jos valkokultaista vihkiä meinaat, niin sitten kannattaa ostaa kihlaksiki valkokultaa tai hopeaa.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mä tosiaan olen nyt ihastunut teräs ja titaanisormuksiin. Tuo jasmine jewels tosiaan myy kyseisiä sormuksia tosi halvalla (reilu 20e ja tosi kauniita miehen sormiin, kun varman sitten molemmat haluamme valkokulaiset vihkisormkset).

Tuossa titaanissa on vaan se ongelma, että se "syö" helposti itseään pehmeämmät materiaalit, kuten sen valkokullan. :( Eli jos valkokultaista vihkiä meinaat, niin sitten kannattaa ostaa kihlaksiki valkokultaa tai hopeaa.

Tosiaan ideani on tämä; haluan että mulla on sormus siinä tilanteessa kun kysyn rohkeana

tyttönä suuren kysymyksen. Ja koska molemmat pidämme valkokullasta olen ajatellut sitten

ehdottaa mahdolliselle tulevalle miehelleni että mennään sitten ostamaan yhdessä kihlat.

Tuo titaanisormus minkä tilasin maksoi 36e ja kaiveruksessi siihen tulee vai että

Rakkaudella xx:lle. Mieheni ei ole sormustyyppiä, käyttää tai ei, voi hän sitten muistela miten

minä kosin häntä sormuksella (mikä on vielä kuitenkin kaiken huipuksi liian pieni tai suuri) :D Tietysti jos hän haluaa pitää vain sen sormuksen en häntä estä ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now