Malssi

Kanttori Turusta

5 viestiä aiheessa

En tiedä, miten muotoilisin tän kysymyksen, mut etsin hyvää ja mukavaa kanttoria Turusta kesähäihin 2010. Kaikki siis vasta mietintäasteella. Kyseessä ei ole Mikaelinkirkko, joten Markoa ei tietenkään saa. Oisko jollain kuitenkin suosituksia? Mulla on nimittäin kavereiden häistä vähän harmittavia kokemuksia kanttoreista, jotka usein kauniisti sanottuna "osuvat vääriin koskettimiin väärissä paikoissa", ja se haittaa mua jostain syystä paljon. Vai olenko ihan pinnallinen? Totta kai virheitä sattuu, mutta haluaisin siis kanttorin, jolla tosiaan on jo kokemusta. Eli kokemuksia kaipailisin. Toivottavasti en loukannut ketään!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Virassa olevaa kanttoria on erittäin vaikeaa saada muualle kuin hänen "omaan" kirkkoonsa, koska kanttorit eivät saa ottaa toimituksen suorittamisesta palkkiota. Vapailla markkinoilla on siten lähinnä opiskelijoita ja eläkeläisiä. Kesäaikana harmina ovat lisäksi kesälomat, jotka entisestään rajaavat valikoimaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ok. Haluaisin sopia myös kanttorin kanssa musiikin reipastahtisuudesta, mutta se ilmeisesti onnistuu (?). Ehkä toisaalta siinä tilanteessa jännittää niin paljon, ettei väärään koskettimeen osumista huomaa. :) Kirkoissa on kuitenkin monta kanttoria, eli onko yleensä niin, että yksi on paikalla ja muut kesälomalla, vai miten? Ja onko epäkohteliasta tiedustella etukäteen, mitkä ovat bravuurit? Häämarssi ei nimittäin ole mikään lukkoon lyöty asia, kaikki ovat kauniita ja ainakin tutut muusikot soittavat omasta mielestään parhaat biisit parhaiten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä Mikaelissa on kesäaikana se systeemi, että yksi on lomalla, yksi hautaa ja yksi vihkii. Tästä systeemistä joudutuaan kuitenkin myös poikkeamaan koska kanttoreilla on myös yksi vapaa viikonloppu joka kuussa.

Nimenomaan kannattaa ja pitää kysyä kanttorilta, mitä hän parhaiten osaa soittaa. Soittamiseen erikoistuneilla ohjelmisto on luonnollisesti laajempi kuin laulamiseen erikoistuneilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No hyvä, teenkin niin! :) Kiitti Marko, kun vastasit näin nopeasti!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään