Jump to content
Naimisiin.info

Mitkä ovat kaason velvollisuudet?


Guest Vieras_Justiina_*

Recommended Posts

  • 3 years later...
Guest Tallukka

minun siskoni tulevissa häissä bestman hoitaa puheen ja ja vetää ohjelmat, minä kaasona pidän pienen puheen ja olen mukana että morsiamella on kaikki hyvin ja järjestelyt toimii ruoka, juoma ym,. Olen myös mukana kun sulhanen ryöstetään mutta en koe mitään näitä raskaiksi enemmänkin mukavaksi.

Link to comment
Share on other sites

En tiedä miten yleistä ja tavallista on, että kaaso kieltäytyy mm. pitämästä puhetta ja tanssimasta, mutta minun tapauksesani niin on kuitenkin käynyt. En oikein tiedä mitä tehdä, koska puheen pito oli ainakin yksi asia, jonka olisin mielelläni kaasolle ja bestmanille suonut. Samoin esim. hääleikkien vedot yms. taitavat jäädä nyt täysin pois vain ja ainoastaan tämän kaason takia. Harmillista... En ole viitsinyt ainakaan vielä sanoa asiaan kovin jyrkästi omaa mielipidettäni/ajatuksiani vaan olen yrittänyt miettiä muita vaihtoehtoja, mutta tuntuu olevan aika hankalaa. Eikö nämä tehtävät ole nimenomaan kaasolle kuuluvia juttuja. Eikä tässä käsittääkseni ole täysin kysymys mistään ujoudesta tms. Ja tuntuu tosi tyhmältä laittaa kaikkea bestmanin niskoille, kun kerran kaasokin on olemassa.

Miten musta jotenkin tuntuu että tähän ollaan vastattu kauheen jyrkästi ja... Hyökkäävästi? :blink:

No joka tapauksessa, mun mielestä Justiina ei tarkoittanut että on pakottamassa ketään mihinkään ("En ole viitsinyt ainakaan vielä sanoa asiaan kovin jyrkästi omaa mielipidettäni/ajatuksiani vaan olen yrittänyt miettiä muita vaihtoehtoja"). Ja hänhän nimenomaan ei tahdo kaataa asioita bestmanin niskaan minkä ymmärrän täysin. Oletteko lukeneet tämän aloittajan viestin vähän känkkäränkkä päällä? :girl_haha:

Eihän ketään voi eikä saa pakottaa mihinkään eikä mitään saa pitää itsestään selvyytenä. Mulla on kaksi kaasoa ja miehellä kaksi bestmania, ja ihan vain sen takia että tehtävät jaetaan reilusti tasan. Ja aina ennen kuin kysytään että sopiiko tämä asia heille niin mietitään että millaset ihmiset meillä on kaasoina ja bestmaneinä. Jokaisen asian kohdalla on saanut kieltäytyä ja olen painottanut että pitää avata suu jos ahdistaa jokin asia. Eniten toki toivon että ovat meidän tukena mutta kyllähän hääpäiväkin saa enemmän ohjelmaa ja menoa jos joku kaasoista ja bestameistä suostuu päivän menoon mukaan. Olishan se vähän ikävää jos ensin kaasolle hommaa puvun, kampaamon jne. ja sitten se ei olisikaan muussa mukana kuin pukeutumisessa ja juhlan ajan vaatisi vain tavallisen vieraan osaa :mellow: Luusisi kuitenkin että läheinen ihminen haluisi olla suunnitteluissa ja hääparin onnellisimman päivän sujuvuudessa mukana.

Ja se puheen pitäminen. En pidä sitä itsestään selvyytenä enkä tietenkään pakottaisi ketään siihen, mutta! Jokaisessa häissä joissa olen ollut, niin kaaso kuin bestman, OVAT pitäneet puheen. :girl_smile: Se osoittaa minusta vain sen, että he välittävät parista ja tahtovat onnitella heitä avioliitosta vielä lähisukulaisten ja ystävien edessä. Mut joo, edelleenkin tähänkin vaikuttaa jokaisen oma luonne eikä puheiden pito ole itsestään selvyys. Onneksi omat kaasomme ja bestamit tahtoivat pitää puheen ja jo vuosi ennen häitä alkoivat suunnitella niitä omatoimisesti :girl_in_love: Ihanat!

Link to comment
Share on other sites

Mä valitsin mun kuudesta kaasovaihtoehdosta sen puheliaimman ja esiintymiskykyisimmän tapauksen. Se oli mulle aika tärkeä valintakriteeri, vaikkei sellainen hääleikkijuonto yms. kuulukaan kaasolle ilmeisesti virallisesti. Hän on itse ilmoittanut pitävänsä puheen ja juontavansa JOTAIN, muttei yksinään kaikkea, haluaa aisaparin. Bestmanista ei taas siihen hommaan ole, emme edes kysyneet kun tiesimme (bm vetäytyi muutenkin koko leikistä pois myöhemmin, ja nyt meillä ei edes ole sellaista), joten värväsin veljeni seremoniamestariksi. Hän lupautui mielellään, ja nyt mietinkin, onko meidän hääjuhlissa hiljaista hetkeä lainkaan... ;)

Eli aloittajalle todellakin suositus että pyytää ihan jonkun kykenevän persoonan noihin virallisiin juontotehtäviin.

Link to comment
Share on other sites

Toimin siskoni kaasona ja koska isämme ei osaa pitää puheita ja aikoo häissä vain toivottaa ihmiset tervetulleiksi ja toivottaa hääparille onnea, pyysi siskoni että minä pitäisin puheen hänestä ja hääparista koska tiedämme, että hänen miehensä lähisuku aikoo pitää hienon puheen miehestä ja hääparista. En minäkään mikään puheidenpitäjä ole, mutta yritän silti mielelläni parhaani :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Itse en ole ymmärtänyt tapaa jossa kaasojen pitää järjestää kaikenlaista häitä varten ja askarrella ja maksella häihin liittyviä asioita automaattisesti. Itse olen sanonut kaasoilleni toivovani että he järjestävät minulle polttarit ja auttavat sitten hääpäivänä käytännön jutuista. Salaa toivoisin, että edes joku kolmesta kaasostani pitäisi puheen, sillä best(wo)man on ilmoittanut että hän ei puhetta haluaisi pitää, ellei sitä erikseen toivota (emmekä aio ketää pakottaa siihen hommaan). Ymmärrän siis tavallaan aloittajan murheen. Ketään ei kuitenkaan voi pakottaa mitään tekemään, mutta jos kaasoni ilmoittaisivat, että eivät halua tehdä mitään eivätkä olisi kiinnostuneita koko aiheesta saattaisin harkita löytyisikö lähipiiristäni vaihtoehtoisia kaasoja/ lisäkaasoja.

Link to comment
Share on other sites

Ihanaa lukea täältä eri mielipiteitä siitä, mikä kaason tehtävä loppujen lopuksi on. Itse jouduin aikoinaan vetäytymään leikistä kesken kaiken, kun harteilleni alkoi kasaantua kaikkea hääpaikan koristelusta opastekylttien valmistamiseen ja häitten juontamiseen. Itse olen aina ajatellut kaason tehtäväksi sen, että on henkisenä tukena, tsempparina, ideapankkina ja ylipäätään läsnä morsiamelle.

Kysyessään minua kaasokseen kyseinen morsian kuvaili tehtävää näin: "No tällä hetkellä pitäis ainakin saada ne polttarit". Mistään muusta ei ollut puhe. Seitsemän kuukautta ennen häitä sain netistä tulostetun nivaskan jossa oli seikkaperäisesti selostettu kaason tehtävät, joihin morsian oli tehnyt myös omia merkintöjään. Jouduin lukuisten anteeksipyyntöjen kera vetäytymään tehtävästä, ei musta olisi ollut sellaiseen, alle vuoden ikäinen ipana jaloissa. Opastekyltit tein, samoin askartelin koristeita, kakkoskaaso hoiti kaiken muun. Välit pysyivät ennallaan, onneksi.

Pyysin kaksi parasta ystävää kaasoikseni jonkin aikaa sitten, ja ennen heidän suostumistaan kerroin, että häihimme tulee erillinen seremoniamestari, ja että heidän keskeisimmät tehtävänsä olisi siis olla läsnä, järjestää ikimuistoiset polttarit, tulla mukaan etsimään hääpukua, lenkkeillä kanssani tsempaten minua painonpudotukseen (8 kiloa jäljellä, 14 takana!) ja hääpäivän koittaessa olla lähelläni jos tarvitsen jotain. Leikkejä saavat halutessaan vetää, tai pitää puheen. Mihinkään en heitä velvoita, paitsi olemaan tuona päivänä tukenani.

Link to comment
Share on other sites

Mielestäni kaasoa ei saa pakottaa tekemään hänelle ikävältä tuntuvia asioita. Suuri osa kaasoista haluaa varmaan auttaa omalla tavallaan ja kannattaa keksiä omalle kaasolle hänelle sopivaa ja luonteista puuhaa. Kannattaa myös ottaa lisää kaasoja, niin hommat hoituvat niiltäkin osin, mitä yksi kaaso ei mielellään tee. Silloin kaasoista on myös apua toisillee. Kaasot voivat pitää esim. puheen yhdessä, jolloin se voi tuntua heille vähemmän jännittävältä kuin yksin.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...