Carita9

Filippiinit???

9 posts in this topic

Olisiko täällä ketään Filippiineillä käyneitä? Matkaan olisi tarkoitus lähteä loka-marraskuussa, ja kohde edelleen auki. Ykkösenä olisi Bali, mutta nyt alkoi kiinnostaa myös Filippiinit. Kokemuksia tosin kaivattaisiin? Etsimme ns. paratiisipaikkaa, jossa olisi myös jotain tekemistä. Yöelämä ei niinkään ole tärkeää, vaan rauhallista menoa mieluummin... Mutta onko Filippiinit paratiisipaikka?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Onko kukaan käynyt Boracay:n saarella?

Share this post


Link to post
Share on other sites

myös täällä kaipaillaan kokemuksia Filippiineistä :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Filippiineillä ja myös Balilla käyneenä voin kertoa omat kokemukseni:

Olin Filippiineillä 3 viikkoa, joista pari päivää Boracaylla ja noin kaksi viikkoa Siquijorilla ja Apo islandilla (Dumaguetesta etelään).

Siquijorille pääseminen oli vaivan takana, sillä sinne ei mene suoraa lentoa. Saari oli suuri, ja siellä oli vaikea liikkua. Takseja ei ollut juuri lainkaan, mutta toisaalta ei myöskään ravintoloita (paitsi paikallisia "katukeittiöitä"). Kaikki ruoat syötiin resorttien ravintoloissa. Resortit olivat rannalla, joka oli paikoitellen todella kaunis, mutta vesi oli ainakin huhtikuussa todella alhaalla. Eli rannassa ei oikein voinut uida. Rantatuolejakaan ei ollut. Muita turisteja oli kourallinen, nähtävyyksiä mm. kaunis vesiputous, jossa uimme sekä autio ranta. Hotellin autokuski järjesti päiväretkiä. Apo Islandilla oli hienot snorklausmahdollisuudet, mutta siellä turisteja oli vielä vähemmän ja sen vuoksi olot olivat myös paljon alkeellisemmat. En suosittele häämatkalaiselle kumpaakaan edellä mainituista, mutta reppureissaajalle saaret olivat hieno kokemus.

Boracaylla Filippiinien halpa hintataso ei näkynyt yhtä vahvasti kuin muualla. Saarella oli paljon aasialaisia turisteja, joten palveluita (kuten ravintoloita) löytyi reilusti. Saarella oli jopa herkkukauppa, jossa myytiin hyviä viinejä ja juustoja. Olimme halvassa majoituksessa, mutta rannalla oli myös hienon näköisiä luksushotelleja, jotka varmaankin sopisivat häämatkalaisten majoitukseksi. Boracayn biitsi oli ihan mukava. Ihmiset kävelivät illalla rannalla ja ravintoloissa oli paljon porukkaa. Tosin taso ei mielestäni ollut kovin korkealla - monissa ravintoloissa oli rumat muovikalusteet ja ruoat syötiin buffeteista (joista meidän majapaikan omistaja varoitteli). Sanoisinko, että ranta näytti aluksi todella kauniilta, ihmiset uivat meressä ja ottivat aurinkoa rantatuoleissa. Rannalla oli kuitenkin ikävän paljon veneitä ja vesi oli paikoin jonkun levän peitossa. Ei sekään siis ollut mikään unelmaparatiisi.

Ihmisillä on kovin erilaisia vaatimuksia lomistaan ja varsinkin paratiisi-käsitteestä saa helposti väittelyt aikaiseksi :) Filippiineillä voi löytää upeita rantoja todella hiljaisista paikoista. Mutta mikäli matkaopaskirja kertoo, että paikka on hiljainen, se voi olla todella hiljainen... Ilman palveluita.

Itse en haluaisi lähteä Filippiineille häämatkalle niihin paikkoihin, joissa olen käynyt. Toisaalta Boracay voisi olla ihan ok, jos majoitus olisi jossain hienossa resortissa. Siellä ei varmaan olisi levää tai veneitä rannassa. Boracaylle voi lentää suoraan Manilasta.

Palawanin aluetta Filippiineillä on kehuttu kovasti, etenkin El Nidon lähellä olevia luksusresortteja.

Itse pidin enemmän Balista kuin Filippiineistä (niiltä osin kuin sitä näin). Bali ei kuitenkaan ole MINUN mielestäni paratiisisaari. Ei siis valkoista hiekkaa tai turkoosia vettä. Mutta Ubudissa saaren keskiosissa voi joogata riisipeltomaisemissa, tehdä pyöräretkiä samaisissa upeissa riisipeltomaisemissa ja syödä hyvää ruokaa. Yhdistäisin Balin-matkaan ehdottomasti myös Gili-saaret, joilta löytyy vaaleaa hiekkaa ja kirkasta vettä. Toisessa ketjussa oli eriäviä mielipiteitä siitä, kuinka paratiisi kyseinen paikka on. Olen myös sitä mieltä, että paratiisia etsivän kannattanee suunnata esimerkiksi Malediiveille. Mutta Gilit ovat lähimpänä paratiisia, jos matkustaa Balille.

Tulipas pitkä sepustus. Toivottavasti tästä on edes jotain apua :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kiitos Heidi!

Me otimme lennot suoraan Hong Kongista Cebuun skipaten Manillan, josta ollaan kuultu enimmäkseen negatiivista. Boraceyta mietimme myös jossain vaiheessa, mutta se on aika kaukana Cebusta ja sekin jakaa mielipiteitä aika rajusti. Ollaan siis meinattu keskittyä enimmäkseen akselille Cebu-Bohol. Joitain päiväreissuja varmasti tulee tehtyä kauemmaksikin.

Oma loma tulossa helmikuussa, tarkempaa infoa sen jälkeen :) Matkakuume noususssa :grin:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Häämatkalta kotiuduttu, terveisiä paratiisista!

Vietimme siis 1,5 viikkoa Filippiineillä ja loppuloman Hong Kongissa. Sopivassa suhteessa beachia ja suurkaupungin vilskettä.

Lensimme siis suoraan Cebuun ja otimme sieltä samantien paatin Boholin saarelle, Tagbilaraniin. Sieltä suunnistimme samaan syssyyn vielä Boholin etäpuolella olevalla Panglaon saarelle. Vietimme siis 4 ekaa yötä Panglaossa, lähellä Alona Beachia ja seuraavat 4 yötä Boholin saarella Andassa. Ensimmäinen vaikutelma Filippiineistä ylipäänsä (lue: Cebun kaoottisesta miljoonakaupungista) oli sokeeraava. Kaikki se liikenne, tienvarsien värikkäät ränsistyneet kojut ja kaupat, plus se, että suurin osa ihmisistä elää todella köyhissä olosuhteissa. Filippiineillä ei siis todellakaan kannata viettää aikaansa kaupungeissa, meidän mielestä esim. Cebu oli aika ahdistava paikka (vietettiin siellä yksi iltapäivä ennen Hong Kongiin lentoa).

Mutta oi voi ne Panglaon ja Boholin rannat! En olisi ikinä uskonut, että sellaisia matkaoppaiden mainoskuvia saattaisi löytää aivan livenä :) Panglaossa asuimme Bohol Beach Club-nimisessä resortissa ja niillä oli aivan upea, 1,5km pituinen valkoinen hiekkaranta. Siellä kävimme mm. snorklaamassa Balicasagin saarella. Lisäksi yhtenä päivänä kävimme noin 6h kestäneellä opastetulla kierroksella Boholin saaren puolen nähtävyyksissä (oma opas, oma auto). Alona Beachilla kävimme yhtenä iltana kääntymässä ja paikka taitaa olla aikamoinen turistirysä (kuten olen ymmärtänyt Boracaynkin olevan). Onneksi emme siis ottaneet majoitusta sieltä.

Neljä seuraavaa yötä vietimme Boholin puolella, Andassa. Anda on todella rauhallinen paikka. Jos hakee yöelämää tai vaihtoehtoja esim. ravintolapuolella, niin ei kannata suunnata tänne. Häämatkalaisille paikka sopi kuitenki täydellisesti ;) Jälleen valkoista hiekkaa, nipahutteja ja kristallinkirkasta vettä. Jos haluaa sukeltaa, niin Anda sopii siihen hyvin. Vesi on vieläkin kirkkaampaa kuin Panglaossa. Me emme tällä reissulla rohkaistuneet vielä sukeltamaan, snorklauskin oli uusi aluevaltaus :grin: Siistiä kylläkin!

Hintataso Filippiineillä on kohtuullinen, mutta esim. suuremmissa resorteissa röyhkeän kallista verrattuna maan ns. normaaliin hintatasoon. Tienvarsien resuisista oloista huolimatta filippiiniläiset ovat erittäin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. En voi muuta kuin suositella!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei!

Mekin olemme olleet lomailemassa Filippiineillä, tosin jo joulukuussa vuonna 2006 (joten esimerkiksi tekstissä esitetyt hinnat/tiedot voivat olla hyvinkin paljon erilaisia tänä päivänä). Matkasimme Macaon kautta Manilaan -> lento Tiger Airwaysilla about 40eur/suunta/henk. Manila oli mielestämme melko ahdistava paikka (saavuimme yöaikaan ja vietimme vain yhden yön), joten siitä ei muutamia kuvia kummempaa raportoitavaa.

Siitä jatkoimme lentäen Cebu cityyn. Myös sinne saavuimme yöaikaan; ei mainittavaa myöskään ko. paikasta. Taisimme käydä jossain syömässä, mutta hotellilta ei suositeltu ilta-/yöaikaan liikkumista sielläkään (vuonna 2006 Filppareilla taisi olla aika epävakaa tämä poliittinen tilanne).

Ensimmäiseksi varsinaiseksi lomakohteeksemme olimme valinneet Boholin. Sinne lensimme Cebu Pacific-lentoyhtiöllä (joiden kautta itse asiassa lensimme kaikki lennot ~30-40eur/henk). Majoitus meillä oli (muistaakseni!) Alona Beachilta, voi tosin olla, että oli joku muu ranta siinä läheisyydessä - viitaten edellisen matkailijan kirjoitukseen, koko ranta oli lomamme ajan päivisin oikeastaan täysin tyhjä muista ihmisistä (voi tietenkin olla, että ajat ovat ehtineet muuttua siitä lähtien, ja nyt on turistien kansoittama). Rannalla oli muutama hassu ravintola ja baari, jotka sulkivat ovensa kymmenen-yhdentoista maissa - ei siis mitään järjetöntä biletystä. Boholilta teimme päiväreissuja mm. Chockolate hillseille sekä kummituseläinten suojelukeskukseen (yksityistaksi maksoi about 30euroa päivä/3 henkeä). Yhtenä päivänä otimme pitkähäntäveneretken läheiselle saarelle (jonka nimeä en kuolemaksenikaan muista), ja näimme samalla delfiinejä.

Seuraavaksi siirryimme Iloilon kautta Boracaylle - vietimme joulun Boracaylla. Boracay itsessään oli paljon turistivoittoisempi paikka - jos jonkinlaista kioskia, kojua, syöttölää ja juottolaa löytyi rantakadulta. Meidän lomamme aikaan siellä ei kuitenkaan näkynyt juuri lainkaan länsimaisia turisteja: esimerkiksi rannalla ei ollut mitään järjetöntä tungosta päivisin, aasialaisturistithan eivät pääosin rakasta ruskettumista ;)

Säät hellivät matkailijaa joulukuussa - aurinko paistoi joka päivä täydeltä terältä, joskin alkureissusta muutamana päivänä lämmin kaatosade yllätti keskipäivän aikoihin. Sää selkeni paisteiseksi sateen jälkeen kuitenkin noin tunnissa.

Suosittelen ehdottomasti Filippiinejä matkakohteena kaikille, joita iänikuiset thaimaat alkavat kyllästyttää. Vaikken itse sukellakaan, olen kuullut, että myös sukellusvedet esimerkiksi Cebun ja Boholin ympärillä kuuluvat maailman kiinnostavimpiin. Itse olimme täysin omatoimimatkalla - en tiedä, mitkä matkanjärjestäjät Suomesta Filppareille tekevät matkoja, jos mitkään. Vähemmän matkustaneiden kannattaa varautua siihen, ettei kaikki välttämättä paikan päällä mene kuin Strömsössä - meidänkin reissun aikaan Boracaylla sattui pieni maanjäristys, jonka jälkeen esimerkiksi netti oli maassa viikon ajan. Kuten sanottu, armeijan ja aseistettujen vartijoiden läsnäolo lähes kaikkialla on fakta - siihen tottuu muutamassa päivässä.

Ihanaa matkaa kaikille Filippiinejä harkitseville - minä aion ainakin vielä palata sinne! Btw, kuvia meidän Filippiinien-reissusta löytyy allekirjoitukseen linkatusta blogistani "our places"-kategorian alta, jos joku tahtoo kurkata ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ihanaa lukea hyviä kokemuksia Filippiineistä! Me varattiin juuri lennot tammikuulle. Lauantaina naimisiin ja maanantaina 5 viikoksi kuhertelemaan auringon alle :tender: Tarkotuksena on viettää viikko Hong Kongissa ja loput sitten Filppareilla!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meidän oli ensin tarkoitus lähteä Balille mutta tammikuussa siellä on sadekausi, joten nyt Filippiinit nousivat ykkösvaihtoehdoksi. Osaako joku antaa vähän up-to-date tietoja tuosta hintatasosta? Eli mitä eläminen maksaa siellä, ruoka. juomat yms.? Onko siellä mitään shoppailtavaa vai pitäisikö suosiolla olla muutama päivä esim. Hong Kongissa?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now