Jump to content
Naimisiin.info

Häämarssin pituus


Isolde

Recommended Posts

Tämä kuuluisi kai periaatteessa tuonne siviilivihkimismusiikin alle, mutta siellä tuntuu olevan kovasti hiljaista. Eli meillä on siviilivihkiminen ulkona, ja ystäväni on lupautunut laulamaan häämarssin. Kuinka pitkä häämarssi yleensä on? Kävelyä sisältyy suurin piirtein saman verran kuin tavanomaisessa kirkkovihkimisessäkin, ja musiikki saa jatkua "alttarille" ehdittyäkin, kunhan ei tolkuttoman kauaa jatku. Tällä hetkellä suunniteltu pätkä kestää lähes tasan kaksi minuuttia, onko liian pitkä?

Link to comment
Share on other sites

Ulkovihkimisessä kannattaa ottaa huomioon myös se, mistä tulette. Jos tulette jostain sisätilasta, se pitää laskea mukaan käytävän pituuteen. Tavallisessa sisätilavihkimisessä 1min 30s on todella pitkä marssiksi ja sitä lyhennetään usein. Toisaalta usein ulkona sitä mittaa yllättäen tarvitaankin kappaleeseen.

Kaksi minuuttia on yllättävän pitkä aika, mutta toisaalta jos se on kappaleen koko mitta eikä sitä voi järkevästi katkaista niin sitten se on siinä. Kyllä siinä alttarilla seisoskellessa voi hyvin kuunnella rauhassa kappaleen loppuun, ja hääväki voi ihailla hääparia.

Link to comment
Share on other sites

Tämä selvä, eli pyritään noin minuuttiin tai maksimissaan puoleentoista. :) Tuo mainittu kaksi minuuttia ei tosiaankaan ole kappaleen koko pituus (joka on noin 6 minuuttia), kunhan pätkin siitä turhia paloja pois ja testasin pituutta. Jos tapahtuu virhearvio ja morsian ei ole minuutissa ehtinyt maaliin, täytyy pyytää laulajaa lisäämään ylimääräinen kertosäe loppuun tms. ;)

Link to comment
Share on other sites

Sellaisen huomion itse muutamia sisääntulomarsseja soittaneena, että kävelkää TOOOOOOOOOOOSI hitaasti. Se tuntuu kauhealta maleksimiselta, mutta vaikka sitä hitaasti kävelyä harjoitellaan ja se saadaan sopimaan marssin pituuteen hyvin, niin itse vihkimisessä jännitys aiheuttaa usein sen, että sitä kävelee melkoisen rivakasti sinne alttarille. :D Eli koittakaa jarrutella jos kappale on sen verran pitkä että siellä alttarilla joutuu/saa odotella. Ja ottakaa sieltä marssin lopusta joku "tärppipaikka" että tiedätte että tuossa kohti pitää olla jo menossa kun tämä kohta tulee, ei sitten käy niin että musa loppuu kesken kaiken jos nyt vaikka huntua tai pukua pitää suoristella vähän pidempään kuin oli tarkoitus. Tai jos kävelette liian hitaasti. :girl_haha:

Saikohan tästä nyt mitään selvää... :D

Edit. Niin jos se ylimääräinen kertsi on mahdollista lisätä sinne niin se on oikein hyvä vaihtoehto. :-X Nimim. sisälukutaito kunniaan...

Muokattu: , käyttäjä: Yvory
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...