Jump to content
Naimisiin.info

bestman toisessa maassa


Recommended Posts

Meillä on häät suunnitteilla täällä Walesissa kesälle 2011 ja kaason sijaan olen pyytänyt kaksoisveljeni minulle "bestmaniksi". Semmoinen pikku asia vaivaa päätäni tällä hetkellä, että veli asuu Suomessa ja en tiedä kuinka hyvin hän pystyy osallistumaan hääohjelman yms. suunnitteluun. Kennelläkään kokemuksia vastaavasta tilanteesta?

Link to comment
Share on other sites

Meillä seremoniamestarit eivät sentään asuneet eri maissa, mutta kun toiseen kuitenkin oli etäisyyttä sellaiset 600km, niin tilanne oli oikeastaan samanlainen (voitiin pitää vain yksi suunnittelupalaveri ennen häitä) - mutta suunnittelusta ja kaikesta speksaamisesta selvittiin oikein mainiosti ihan sähköpostilla ja puhelimella :)

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09
Link to comment
Share on other sites

Musta tämä asia riippuu tosi paljon siitä, millaisia tehtäviä te olette teidän bestmaneille ajatelleet. Jos bestmanit ovat hääparin henkisiä tukia, kuten alkuperäinen tarkoitus on, niin eihän sillä sitten ole mitään merkitystä. Jos taas olette toisaalta ajatelleet heidän hoitavan yhdessä teidän kanssa kaikki valmistelut ja vielä juontamisenkin (kuten joskus on tapana) niin silloin tietysti heidän täytyy olla enemmän tavoitettavissa. Mutta kyllä tuokin onnistuu sähköisesti.

Meidän häiden bestman ja seremoniamestarit asuivat toisessa maassa. Kaaso asui kyllä samassa kaupungissa, mutta ei hänenkään kanssa mitään palavereja pidetty. Me kun järjestimme sulhasen kanssa häät mieluiten kahdestaan ja kaaso ja bestman olivat todellakin vain "henkisiä tukia". Seremoniamestarit juonsivat juhlan pöytäosuuden, mutta se sujui mallikkaasti kun olimme lähettäneet heille etukäteen ruokailun aikataulun ja pyytäneet kutsussa puhujia olemaan heihin yhteydessä suoraan.

Ei kannata tehdä ongelmaa asioista, joita ei voi muuttaa vaan mukauttaa omat toimintatapansa tähän tilanteeseen (joka siis ei mielestäni ole edes mikään ongelma.)

Link to comment
Share on other sites

Kuten edella mainittiin ei tuosta ongelmaa kannata tehda. Meilla oli haat Suomessa jossa kaaso ja "kaantaja", bestman taas Australiassa ja me Lontoossa. Hyvin kaikki sujui, kaaso oli hyva jarkkaamaan leikkeja etc ja bestman sitten jutskasi hanen kanssaan kun saapui Suomeen. Muutenkin melkeinpa kaikki jarjestelyt hoidin sahkopostitse siis paikan, ruoan, dj.n etc etc not to worry, enjoy!

Link to comment
Share on other sites

Samoilla linjoilla Londonin ja Lainien kanssa, ei onglemaa - kyllähän kommunikoida voi muutenkin kuin kasvotusten. Meillä bestman oli Australiassa, seremoniamestari Brasiliassa, me itse Suomessa ja toinen kaaso 600 km päässä myös Suomessa. Sisko-kaaso muutti puoli vuotta ennen häitämme takaisin Suomeen Keski-Euroopasta, joten hän oli ainut joka oli samalla seudulla.

Me olimme tehneet melkeinpä kaikki hääjärjestelyt ja -valmistelut kahdestaan, ja hääviikolla (kun kaikki edellämainitut olivat jo Australiassa häitämme varten) tapasimme yhdessä ja kävimme hääpäivän aikataulut, tehtävät ja odotukset jne läpi. Printtasimme myös nämä kaikille asianosaisille, ja tällä tavoin varmistimme että siirrämme kaikki suunnitelmat myös heidän tietoonsa. Hääpäivänä kaikki meni aivan kuten olimme suunnitelleet, me emme stressanneet mistään, ja kaikki hoitivat tehtävänsä ja vastuunsa loistavasti.

Link to comment
Share on other sites

Hyvä pointti Lainie. Luulen, että meidän bestmanit toimii aika pitkälti vaan puheen pitäjinä ja miun tapauksessa varmaan myös jonkun verran tulkkina. Kyllä niille varmaan jotain muutakin pientä keksitään mutta tuskin kumpikaan toimii seremonia mestarina yms. koska sain tällä viikolla tietää, että meillä kun on käytössä hääkoordinaattori joka hoitaa suurimman osan käytännön järjestelyistä (vieraiden ohjailun oikeeseen paikkaan tms.) Eipä ainakaan stressaa enää tämä asia ja voin stressata jotain muuta :girl_blum:

Muokattu: , käyttäjä: SisterRay
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...