Guest Jussi

Karibian risteilylle syyskuussa 2010

36 posts in this topic

naimisiin ollaan menossa elokuun alussa ja syyskuussa ollaan ajateltu risteilyä karibialla

7päivää ja vaikka lähtien miamista

elikkä kyselisin mistä kannataisi aloittaa olen noita muita juttuja lueskellut mutta niin paljon kaikkea

elikkä meenkö matkatoimsitoon ja jos niin minne ? jne

oman reissunne aloittelusta olisi kiva tietää ja jos joku vaikka suunnittelee samaan aikaan menoa ja vaikka olisi jo varannut matkan .. kiitos jo valmiiksi =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ebookersilta ainakin voi tilata risteilypaketin lentoineen.

Alkuun pääsee vaikka ensin soittamalla ja sieltä pyytää tarjouksia lennoista +risteilystä. Tai sitten voi ostaa risteilyn suoraan nettisivuilta ja he ottavat yhteyttä lentojen osalta. Tietysti lennot voi itse järjestää erikseen.

Itse tilasin kauko-idän risteilyn sieltä soittamalla. Sain todella hyvää aktiivista palvelua. Meilla oli pari muutakin erilaista reissuvaihtoehtoa silloin, siksi lähdin pyytämään tarjouksia ensin soittamalla. Sai paremmin hahmotettua kokonaishinnan. Olimme Costan risteilyllä, yhtiön laivoja risteilee myös Karibian alueella. Costalla on osin jopa suomenkieliset nettisivut, joista voi varata etukäteen palveluja yms.

Ollessamme tammikuussa Samanassa (Domnikaaninen tasavalta) pari viikkoa, kuusi eri risteilijää kävi Samanan rannikolla. Risteilijät ovat sen verran isoja, että ne monissa paikoissa ne jäävät ankkuriin kauemmaksi rannasta. Kuljetus maihin sitten hoituu pelastuveneillä tai muilla veneillä.

Netistä voi varata suoraankin laivayhtiöiden sivuilta risteilyjä, mutta sitten pitää lennot varata erikseen.

Risteilyn ajankohta Karibialla kannattaa myrksyjen takia miettiä, Kaikkiin suunniteltultuihin satamiin ei aina pääse merenkäynnin takia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

joo kiitoksia..

täällä me mietittiinkin aluksi noita jotain intian meren systeemeitä tai jotain.. todalla vaikeelta tuntuu löytää järkevää juttua netistä noista risteilyistä :(

1. sekavaa 2. englanniksi ;)

joku paketti ratkaisu voisi olla hyvä.. tietty sitten noita retkiä voisi sitten myöhemmin vielä ottaa tai jotai .. niitä retkiä en netistä oo ainakaa oikee helpolla saanu kateltua paljoa :(

juu onhan tossa intian merellä risteilyissä jne paljonkin hyviä puolia. lentoaikakin puolet vähemmän uskoisin? :)

onkos noista jotain tietoa ? kumminkin haluttais häämatkalle lähteä pois euroopasta. eurooppaa voi kiertää sitten vanhana ja ryppyisenäkin ;)

kiitoksia etukäteen taas :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse olemme tykänneet risteillä, varmasti menemme vielä jatkossakin. Siinä on liikkuva hotelli alla ja pääsee eri paikkoihin. Enimmäkseen olemme kuitenkin matkanneet muutoin. Ruotsin tai Tallinan risteilyt eivät ole ihan samaa luokkaa kuin tällaiset risteilyt. Itse olemme käyneet risteilemässä Atlantilla (Kanarian saaria, Madeira, Marokko) ja Kaukoidässä (Singapore, Indonesia, Malesia, Thaimaa). Singaporeen lentäessä sai istua kyllä koneessa riittävästi (14 h + ensin 2 h Frankfurttiin). Karibiaa ajatellen Dominikaaniseen Tasavataan lensimme 10 h suoralla lennolla tammikuussa. Lentoaika riippuu tietysti, mistä risteily lähtee ja kuinka monta vaihtoa lentoihin tulee.

Ensimmäisen risteilykokemuksen jälkeen on paljon viisaampi. Periaatteessa risteilyt toimivat samalla tavalla, tapahtuu se sitten missä ja millä laivalla tahansa. Ruoka kuuluu hintaan ja juomat joutuu ostamaan erikseen. Joku juomapaketti kannattaa yleensä ottaa, tulee edullisemmaksi.

Retket voi ostaa etukäteen tai varata laivalta, sillä ei sinänsä ole merkitystä. Risteilyjen retket ovat suht arvokkaita, mutta ne voi päättää paikkakohtaisesti, mihin haluaa lähteä mukaan. Retkikohteissa on paljon valinnanvaraa. Osa retkistä on valikoitunut tosi mielenkiintoisiksi ja antoisksi kokemuksiksi. Jos aikoo itsenäisesti tutkia kohdetta, niin suosittelen paikkoihin tutustumista netissä hieman etukäteen. Kun nousee päiväksi maihin vieraaseen paikkaan, on hidasta lähteä liikkeelle ja aika kuluu turhaan ihmettelyyn. Kaupittelijat ja taksia käyvät nopeasti kimppuun satamassa. Risteilijävieraita pidetään monessa paikassa varakkaina ja heílle halutaan kaupata kaikennäköistä.

Costan linkistä selviää suomeksi jotain Costa risteily. Siellä on esim. ensi kertaa risteilyllä linkki. Tiedot voi yleistää muihinkin laivayhtiöihin.

Vaatetus kannattaa miettiä myös hieman eri tavalla kuin tavallisella reissulla. Laivalla järjestetään yleensä "pukupakko" iltoja. Tietysti näinä päivinä voi syödä seisovassa pöydässä, jos ei halua pukeutua paremmin. Gaala-illat ovat kyllä hienoja. Kaukoidässä risteilimme pari viikkoa ja siihen taisi kuulua neljä pukuiltaa.

Risteilyä valittaessa kannattaa miettiä, mitä haluaa nähdä. Itselleni ei ole merkitystä onko lentoaika 6 h vai 10 h. Olemme reissanneet reissuja, jolloin menee noin vuorokausi matkoihin, se on raskasta.

Cruise critic sivustoilta löytyy kommentteja risteilyistä, tosin ei suomen kielellä.

Karibian ristelyt ovat olleet tänä talvena tosi halpoja. Meillä on tarkoitus lähteä Oasis of the Seasillä risteilemään jossain vaiheessa Karibialle. Siellä ilmeisesti on suomenkielisiäkin retkiä, vaikka meille ei sinänsä sille ole väliä. Olympia Kaukomatkatoimistolta esim. saa valmiita paketteja siihen, jollei itse halua järjestää reissua.

Share this post


Link to post
Share on other sites

kiitos taas avusta..

tässä vaan itse stressaan tuota valinta projectia etää mikä ja mistä...

7päivän ristely se olis sellanen sopiva ..

mut sitten tekis mieli mennä oikeen matkatoimistoon mut .. :/

haluis vaan päästä helpolla.. ja että kaikki sujuis hyvin.. mut sitten tietenkään liikaakaan haluis maksaa :)

no huomenna kattelen lisää..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me risteilimme vuonna 2008 Eteläisen Karibian risteilyn, joka lähti San Juanista. Soitin Kaleva Travelsille Suomessa, josta sai upeaa palvelua. He varasivat risteilyn ja lennot varasin sitten itse. Jos risteilylle lähtee pidemmälle, niin kannattaa varata alkuun/loppuun muutama ekstrapäivä. Meidän menolento oli melkein vuorokauden myöhässä teknisten ongelmien takia ja oli mukava, kun ei tarvinnut stressata ehtiikö laivalle.

Me risteiltiin Celebrity Cruisesilla ja oltiin tosi tyytyväisiä. Mieletön palvelu ja hyvä ruokaa, upeat kohteet. Me teimme myös varustamon järjestämiä retkiä ja ne olivat kaikki tosi onnistuneita. Retket varasin suoraan varustamon nettisivujen kautta. Retket pystyi varaamaan tosin ihan kätevästi laivallakin, mutta silloin riskinä oli tietenkin se, että parhaimpien paikat olivat jo täynnä.

Meidän risteily oli tosi onnistunut ja tarkoituksena on mennä uudelleen, vain reitti on hakusessa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

heippa taas.. oli ukkosen jäljiltä adsl modeemi hieman liian energisessä kunnossa :) no nyt on uusi

tälläistä olen katosonut nyt

http://www.mrtravel.net/matkat/risteilyt/rccl/lansi-karibia

ää

onkos kokemuksia tosta mrtravel yhtiöstä ja/tai niitten järjestämistä matkoista ?

tossa olisi ainakin ihan edukkaan kuuloinen toi

länsi karibian risteily ja lähtöpäivätkin sopisivat meille hyvin

syyskuun alussa kaksikin mahdollista meille sopivaa päivää

Share this post


Link to post
Share on other sites

^Musta toi taas vaikuttaa aika kalliilta, ihan saman pelkän risteilyn hintoja näkee täältä. Lennot Miamiin löytää varmasti alle 1000 euron Itse maksoimme n.1500 euroa aikanaan omasta risteilystämme, sisältäen lennot ja 4 yötä korkeatasoisessa hotellissa. Laivalla meillä oli lisäksi parvekkeellinen hytti ja risteily oli vähän parempitasoinen muutenkin. Tietysti valmis paketti on helpompi, mutta vähällä vaivannäöllä säästää jo useamman satasen, tai sitten vastaavasti saa parempitasoisen loman samalla hinnalla :).

Ehdottomasti suosittelen ottamaan parvekkeellisen hytin, oli ihana istua parvekkeella ja katsoa illalla viinilasillisen kera laivan lähtöä. Tai aamulla nauttia hyttitarjoilun aamupalaa ihan omassa rauhassa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

juu olisihan se parvekkeellinen ihan kiva.. mutta.. valmiissa paketissa tulee kauheen kalliiksi.. ikkunallinen nostaa jo yli 100 euroa.. parvekkeellinen 200 vai 300 per naama tietty

eilen kattelin hintoja .. lennot miamiin 650euroa about (1hlö) ja risteily 500++ (hlö) huonoimmassa hytissä

ja toi tuleva vaimoni pelkää kauheesti tuollaista erikseen tilausta.. sais mielenrauhan valmiista paketista

no pitää vielä katsella

ja sitten.. meillä ei ole aikaa oikeastaan olla kun just toi alussa 1yö miamissa + 7päivän risteily.. voi tietty hieman pidempi olla ehkä . mutta hän joutuu töihin menemään :( eikä mahdollista saada sinnepäähän enempää vapaata :(

mut kai toi ihan rehellinen firma on jne .. ja sitten olis sitä jotain firmaa takana jos jotain tapahtuu..

kun noi jos itte tilaa lennot jne niin "artisti maksaa" eli itse.. jos jotain tapahtuu

Share this post


Link to post
Share on other sites

jees.. lähetin kyselyn tonne mr travellille että onkos vapaata syyskuun alussa jne.. luulis et on ku sivuilla sellasta lukee ... ja sit koitin kysellä kaikkeee

mut vaikeeta kysellä ku en koskaa tollast o tehnyt...

mut jos joku tietää jotain mikä on tärkeetä tietää tai tai kysyä noilta ni auttaa voi mua;)

kiitoksia taas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Satamaan menemisen joudutte varmaan hoitamaan itse. Me ollaan saatu ainakin sataman tarkka osoite ja kartta, kun matka on maksettu. Netistä voi selvittää reitin satamaan hotellilta.

Jenkkeihin mennessä pitää hoitaa ESTA-hyväksyntä kuntoon, siitä voi kysäistä hoitaako matkatsto sen vai hoidatteko itse?

Tarvitsetteko johonkin paikkaan viisumia, ketä ne hoitaa vai pitääkö hoitaa itse? Mahdollinen ryhmäviisumi tai oma? En tiedä onko teillä viisumitarvetta, mutta se on kuitenkin viime kädessä omalla vastuulla. Meillä laivayhtiö hoiti kaikki tarvittavat paperit Kauko-Idässä. Singaporessa (lähtöpaikka) kerättiin passit laivayhtiölle ja he toimittivat niistä kopiot meille hyttiin. Maihin noustiin laivakortin kanssa ja samoin takaisin. Kun matkan lopussa saimme passit takaisin, laivayhtiö oli käyttänyt passit tullissa leimattavana. Viisumikin oli ilmestynyt passiin Indonesiassa. Palatessa Singaporeen piti kuljettaa oikeaa passia mukana. ERi maissa on eri käytäntöjä, mutta nämä on hyvä selvittää etukäteen. Joissakin paikoissa jouduttiin joku terveyskortti kuitenkin täyttämään. Jos meni maihin retken kautta viisumi kyseiseen maahan sisältyi retken hintaan, jos meni itse maihin viisumi piti maksaa myös itse, mutta laivayhtiö hoisi sen.

Lisäksi tulee varmaan esiin varauksen yhteydessä, mihin kattausaikaan (ilta) haluatte syödä. Laivat sijoittavat ihmiset kattausruokailussa istumaan esim. toisten suomalaisten tai pohjoismaalaisten kanssa, jos laivalla sattuu olemaan näitä. Meillä oli viimeksi hieman hassu tilanne, kun emme löytäneet toisen pariskunnan kanssa pöydässä oikein yhteistä kieltä laisinkaan. Olivat jostain Kyprokselta ja väänsivät englantia jollain kummalla murteella. Ruotsalaisen pariskunnan kanssa tultiin enemmän tutuksi.

Meillä tuli esiin vielä, että matkavakuutuksen olemassaolo piti voida esittää laivalla. Se on risteilyillä pakollinen ja matka voidaan evätä sen puutteessa. En tiedä onko kaikilla yhtiöillä sama.

Voi olla, että näitä olet jo kysellytkin...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nonniin nyt ollaan siinä vaiheessa että matka varattu

länsi karibialle

lähtö onkin jo elokuun lopussa 28 päivä suomesta..

liberty of the seas laivalla 7päivää sitten ja aluksi yö miamissa

jännitys nousee ;)

tässä miettinyt mitäs katsottavaa MIAMISSA olisi ? lentoja kun katselin niin meilla on reilusti aikaa molempiin suuntiin olla miamissa.. elikkäs jos jotain vinkkejä jollain niin antakaas tulla =)

kiitoksia valmiiksi

elikkä mitä katomatta ei voi käydä miamissa :)

jossain vaiheessa pitää alkaa myös miettimään noita retkiä joka pysähdyspaikassa ( eihän niihin pakko ole mennä) tietenkään

eli vinkkejä peliin jos olet ollut =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

heippa taas

ja tuli mieleen minkä hintaista ruoka on miamissa ? ja onko jotain hyviä ravintoloita vinkata ? ;)

kiitos taas...

eikö kukaan ole käynyt miamissa ? kun ei kerro mitään ?? :/ :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Liian aktiivista täällä foorumilla =) mutta laitetaan nyt vielä yksi kysymys

minkä laisia juomapakettaja laivoilla on ? ja mitä ne maksaa ??

kiitos..

toivottavasti joku edes vastaaa... kukaan ei ainakaan miamista tiennyt mitään :P toivottavasti tästä edes :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En muista juomapakettien hintoja, mutta halvemmaksi juomat joka tapauksessa tuli paketissa.

Risteilijöillä saattaa olla eri käytäntöjä. Atlantin risteilyllä meillä oli vissiin jokin kortti, jota vastaan sai juomat. Ei mitään muistikuvaa hinnasta, mutta sitä pakettia tarjottiin jo heti laivaan mennessä lähtöselvityksessä.

Kaukoidän risteilyllä maksettiin juomat kupongeilla, pakuja oli erilaisia ja eri arvoisia. Näitä pakuja tarjottiin heti risteilyn alussa baareissa. Karibian risteilyllä laivan kraanavesi on vissiin juomakelpoista, Kaukoidässä ei ollut.

Ostimme Soft drink (vesi, limut) kupongit. Lisäksi meillä oli kupongit viinipulloille, oluelle jne. Viineissä oli eritelty valko- ja punaviinien määrä tarkasti. Ala carte ravintolassa avattu puollo oli mahdollista jättää säilytykseen seuraavaa päivää varten.

Kaukoidässä drinksuihin ei ollut mitään pakua myynnissä. Paukut ostettiin erikseen laivakorttia vastaan (jokaisella henk.koht) ja maksettiin risteilyn lopussa luottokortilla tai käteisellä krönttänä. Ostokuitit kannattaa säilyttää, jotta ne saa tarkistettua loppulaskun tullessa. Jotain shampanja, hedelmä yms paketteja myytiin myös paketeina.

Luottokortti pitää näyttää (tai antaa käteispantti) heti laivalla. Laivalle oli tehty ristelyn alussa muutama piste tätä varten ja tunnistus tehtiin automaattiin. Opastajat oli vieressä. Jokainen matkustaja sai tunnistuskortin hyttiin risteilyn alussa ja sitä kautta ostokset ohjautuivat oikeaan paikkaan. Näillä korteilla tunnistauduttiin myös laivalta ulos ja sisään maihin nousejen yhteydesä. Retkiä oli myös mahdollisuus varata automaatista, jolloin pääsi vähemmällä jonottamisella. Info pisteessä oli aikamoiset jonot.

Oletteko saaneet risteilyn varausnumeron, jolla pääsee kirjautumaan varustamon sivuille? Sieltä varmaan löytyy tarkempia tietoja. Itse olen pyytänyt erikseen ristelyn varausnumeron, kun se ei tullut automaattisesti. Matkavarausno oli eri. Risteilyn varausno tarvitiin sisäänkirjaukseen. Uskoisin, että teidänkin varustamolla tällaiset sivut on.

Miamista ei ole kokemusta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

juu nyt sain tuon numeron ja pääsen sivuille...

kauheen kalliilta vaikuttaa noi viini hinnat ainakin ..

mut pitää katsella ajalla niitä

Share this post


Link to post
Share on other sites

juu nyt sain tuon numeron ja pääsen sivuille...

kauheen kalliilta vaikuttaa noi viini hinnat ainakin ..

mut pitää katsella ajalla niitä

Viinipullot ovat useissa kaukokohteissa/risteilyillä aika hintavia, jokin oman maan tuote voi olla edullisempi. Paikalliset viinit ei yleensä mitään erityisen hyviä ole.

Yleensäkin juomista kyllä kertyy risteilyllä hintaa aika mukava summa, kaikki juomat ovat suht arvokkaita. Maista ei saa laivalle viedä juomia eikä ruokia. Niistä on ainakin meillä ollut tiukka rajoitus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

juu uskon...

toivottavasti tuolla risteilyillä olis californian valkkareita, ne ainakin on juotavia :P ja tavallaan paikallista :)

kun jenkeissä ollaan.

no juodaan tuolla mitä juodoon ja murehditaan visa laskua sitten myöhemmin :P

olut paketti olisi hyvä keksintö...

en ainakaan nähnyt kuin limsa, mehu ja viinipaketteja :(

ja vesi paketti.. mut se oli järjettömän kallis..

8vesipulloa oli yli 20euroa. tai jotai sellasta :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Me olimme Royal Caribbeanin Itä-Karibian risteilyllä viime kesänä, laivana Freedom of the Seas ja lähtösatama Miami. Risteily varattiin varustamon nettisivuilta, Ruotsin sivustolta tosin. Tällöin saimme heikon kruunun vuoksi hieman kurssialennusta hinnasta. Juomapaketteja emme laivalla ostaneet, näin jälkikäteen ajateltuna viinipaketti olisi varmaan tullut edullisemmaksi. Limu -ja vesipaketteja emme edes kaivanneet, laivalla oli jatkuvasti tarjolla jäävettä, lemonadea sekä jääteetä myös ilman pakettia. Muistaakseni hanavesi oli juotavaa myös, mutta maku oli hieman erikoinen.

Kokemuksena risteily oli aivan upea ja suunnitelmissa on lähteä uudelleenkin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hienoa

täällä matka varattu ja maksettu =) lähtö on 28.8 miamista

itse kävin juuri ottamassa a hepatiitti rokotteenkin lääkäri sanoit että kannattaa varmuudeksi niin ei ainakaan tule yllättävää tuliaista sitten :P

jooo viinipaketti on ollut itselläkin mielessä.. laivalla varmaan parempi niihinkin keskittyä :)

harmittavaaa kun kukaan ei ole tietoinen miamissa olevista kohteista mitkä kannattaisi käydä katsomassa "ylimmäärä" ajalla ennen ja jälkeen risteilyä..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hienoa

täällä matka varattu ja maksettu =) lähtö on 28.8 miamista

itse kävin juuri ottamassa a hepatiitti rokotteenkin lääkäri sanoit että kannattaa varmuudeksi niin ei ainakaan tule yllättävää tuliaista sitten :P

jooo viinipaketti on ollut itselläkin mielessä.. laivalla varmaan parempi niihinkin keskittyä :)

harmittavaaa kun kukaan ei ole tietoinen miamissa olevista kohteista mitkä kannattaisi käydä katsomassa "ylimmäärä" ajalla ennen ja jälkeen risteilyä..

Olimme vuosi sitten samaan aikaan (22.8. lähtö) samalla laivalla ja samalla reitillä :) Pitkä matkakertomuskin löytyy pitkällä ja tarkalla selostuksella, paljon kuvia kohteista ja laivasta. Mutta jos luet sen, se saattaa paljastaa liikaa ja viedä osan odotuksesta ja hohdosta...

Miamissa kannattaa tsekata ainakin South Beach (Ocean Drive). Meillä oli Miamissa auto, joten sillä pääsi kiertämään ympäriinsä, esim. lähistön ostoskeskuksissa, Key Biscayne (paikallisten vapaa-ajanviettosaari) jne.

Laivalla saa tosiaan laivalla tehtyjä lemonadeja ilmaseksi, lisäksi jos haluaa kokista, fantaa, spriteä jne mielin määrin (esim pari lasia päivässä), kannattaa jo hankkia limupaketti ('henkilökohtainen', saat tarran SeaPass-korttiisi). Se maksoi muistaakseni luokkaa 40 dollaria, ja mukana saa sellaisen Coke-termospullon, jota sitten saa käydä kortillaan rajoittamatta täyttämässä. Kannattaa ottaa vain toiselle, sillä nekin baarimikot jotka tuota korttia kysyvät, tuskin tietävät onko Matti tai Maija miehen vai naisen nimi :)

Viinipaketeista ei ole kokemuksia, olutpaketti olisi tosiaan hyvä mutta eipä sellaista löydy :( Oluet maksoivat pääsääntöisesti $4,95 ja isompi Fosters (750ml) muistaakseni $6,95. Eli ei kovin halpaa... :(

Jos olette menossa häämatkalle, saatte varustamolta ilmaiseksi Classic Romance -paketin. Tuo sisältää aamupalan hyttiin tuotuna vapaavalintaisena aamuna, suklaakuorrutteisia mansikoita ja shamppanjaa laivan lähtiessä (hytissä valmiina), ilmaisen kuvan ja kehyksen Formal-iltana ja taisi olla vielä jotain alkupaloja ensimmäisenä formal-iltana. Tuota pakettia varten varustamo vaatii todistuksen vihkimisestä, käytännössä meillä riitti kuitenkin kun laitoimme suomenkielisen hääkutsumme word-dokkarin muodossa sähköpostilla osoitteeseen [email protected] (kannattaa tarkistaa osoite vielä RCCL:n sivuilta, mutta tuo se muistaakseni oli). Ainakin meille kuittasivat tuolta, että lisätty varaukseen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hienoa että täällä jotain ihmisiä jotka samassa paikassa olleet :)

juu tota olut pakettia kaipailen.. ja olin tuossa uskossakin että ei ole kauhean halpaa siellä.. että ei mitään sixpäkkei viitti kokoaikaa ostella ;)

juu ja häämatka tuo on elokuun ekana vkloppuna häät jne..

ja tuosta ocean drivestä, jos en aivan väärin muista niin meillä hotelli siellä juuri

olen väärällä konella ni ei ny pysty helpolla katsomaan :)

juu taisitte olla edellisellä lähdöllä tavallaan ja vuotta aikasemmin kuin me ;)

juu en kaikkea halua tietää.. mutta kaikki apu on plussaa tietty ettei tule mitään virheitä tehtyä ainakaan :)

ja meillä matkatoimisto lupasi hoitaa tuon häämatka paketin.. sitten kun saadaan se häätodistus vai mikä olikaan..

eli jos vinkkejä mielessä niin anna palaa :)

tuohon miami aikaan ainakin olis kiva tietää jotain katsottavaaa

ja muuten millaset kelit oli viimevuonna tuohon aikaa niin miamissa + risteilyllä ? =)

kiitos jo etukäteeen

Share this post


Link to post
Share on other sites

eipä niitä vinkkejä paljoa irtoa :(

no häät jo ensi viikolla ja sitten elokuun lopussa matkalle :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä olis kans suunnitelmissa Karibian risteily häämatkaksi, mutta vasta keväällä 2011 (tai joskus vuonna 2011). Joten laita, JussiZ, sitten sinä ainakin vinkkejä ja kokemuksia tänne kun palaatte risteilyltä! :girl_smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos elokuun loppupuolella lähdette, niin säästä sen verran, että syys-marraskuu on virallista hurrikaanikautta. Risteilijät väistää näitä, jolloin voi tulla reittimuutosta. Katselin noita hurrikaanijuttuja justiinsa, kun varattiin matka Meksikoon loka-marraskuulle. Nyt vaan toivotaan, ettei ihan osu kohdalle.

Hurricane Center

Sääennusteita voi katsella esim. täältä

Sää

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now