Jump to content
Naimisiin.info

Euroopan kiertomatkoista kokemuksia


Guest kiertomatkalle??

Recommended Posts

Guest kiertomatkalle??

Hei,

Minkälaisia kiertomatkoja olette tehneet Euroopassa, autolla liikkuen? Mitä esim. kolmessa viikossa ehtii tehdä/nähdä? Mikä aika olisi paras matkustaa, loppukesällä ruuhkat?

Link to comment
Share on other sites

Flaikkiksen "matkatoimisto" suosittelee:

Kolmessa viikossa ehtii tosi hyvin vaikka minne autolla, eli ihan oman maun mukaan kannattaa reitti suunnitella. Elokuussa on keskieurooppalaisten lomien primetime, joten silloin ei välttämättä kannata tuppautua Saksan autobahneille. Tietty jos jonottamisesta tykkää niin sitten...

Itse olen kavereiden kanssa rykäissyt mm. Hki-Turku//Tukholma-Malmö-Kööpenhamina-Rødby//Puttgarden-Berliini-(Cottbus, eksyttiin reitiltä)-Dresden-Praha-Bratislava-Budapest -reitin (// tarkoittaa lauttaa). Taisi olla elokuuta, ja ruuhkaa oli rajoilla reippaasti (varsinkin Dresdenin ja Prahan välillä). Reitin voi myös ajaa Münchenin ja Wienin kautta, jättäen Tsekin ja Slovakian välistä - joka oman kokemuksen mukaan voi olla Suomen rekisterissä olevalla autolla ihan hyvä idea, me jouduttiin lahjomaan rajaviranomaiset Tsekin ja Slovakian rajalla koska meiltä kuulemma puuttui joku tietullitarra. Onneksi 20 euroa riitti eikä saatu sakkoja... Sitten rentouduttiin viikko Balatonin rannalla. Unkarista pääsee näppärästi jatkamaan esim Sloveniaan, tai vaikkapa länteen kohti Itävaltaa.

Sitten autolla on ihana käydä vaikkapa viinialueilla retkellä, suosittelen häämatkalaisille! Esim Alsacen Route des Vins on aivan mahtava (tosin jonkun täytyy ajaa ja nauttia vähemmän viinitiloilla :rolleyes: ). Saksan puolelta pääsee kätevästi Strasbourgiin, josta sitten voi hiljaksiin körötellä ihanien viininviljelyalueiden ja idyllisten kylien läpi aina Mulhouseen tai Baseliin saakka. Ja tottakai välillä pysähdytään maistiaisille :D Itse olen ajanut exän kanssa Frankfurt-Strasbourg-Route des Vins-Mulhouse-Frankfurt kolmessa päivässä niin, että yötä oltiin Strasbourgissa ja Colmarin kylässä. Colmar on :-X paikka ja meillä oli megaromanttista. Ja viinit oli niiiiiiiin hyviä. Viinin ystäville käyvät myös vaikkapa Moselin laakson tai ehkäpä Champagnen viinialueet... nam.

Tai mites olisi suoraa reittiä Italiaan ja sieltä lautalla Kreikkaa kiertämään? Liikennekulttuuri tietty on Etelässä mitä on :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Guest Kiertomatkalle??

Kiitoksia vastauksesta :) Hyviä vinkkejä! Mitenköhän on tosiaan noiden ruuhkien kanssa, ihan hirvittää, jos menee ihan jonottamiseksi. Toisaalta, ehkä pääsee myös pikkuteitä ajellen maisemia katsellen? Täytyykin selvittää noita tietulleja, ettei tule yllätyksiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Itse kiersin kuukauden ajan rättisitikalla Eurooppaa, reitti oli lautalla Saksaan-Tsekki-Saksa-Ranska-Bryssel-Belgia-Hollanti-lautallaSkotlantiin ja takaisin-Hollanti-Saksa-Suomi. Saksa-Tsekki-Ranska on ainakin helposti mahdutettavissa kolmeen viikkoon, jos haluaa nauttia eri kaupungeista, me oltiin Saksassa leirintäalueella, Prahassa pari yötä ja Ranskassa sekä leirintäalueella että Pariisissa. Baltian kautta myös pääsee helposti Puolaan yms ja Puolastakin tulee lauttoja takaisin Suomeen. Vaihtoehtoja on tosi paljon!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me tykätään lähteä auton kanssa liikkeelle touko-kesäkuussa :) ei ole juurikaan ruuhkia, mitä nyt ne kolari/tietyö-staut Saksassa. Ja kelit on kuitenkin ihan mukavat.

Nyt viimeksi oltiin reilu kolme viikkoa, lähdettiin Tukholman kautta, siitä Tanskaan ja Saksaan, ja sitten Italian ja Itävallan ja Slovakian kautta via Balticaa Tallinaan ja Helsinkiin.

Välillä nukuttiin leirintäalueella ja välillä "villisti" 24h-taukopaikalla.

Link to comment
Share on other sites

Meillä myös reissataan auton kanssa ympäri Eurooppaa. Viime kesänä oltiin 4 viikkoa: Saksa-Luxembourg-Ranska-Sveitsi-Ranska-Italia-Ranska-Andorra-Espanja-Ranska-Belgia-Hollanti-Saksa. Tuosta jos olisi jättänyt Italian ja Espanjan pois niin hyvin olisi kerennyt kolmessa viikossa.

Aiempana vuonna olimme myöskin 4 viikkoa: Viro-Latvia-Liettua-Puola-Slovakia-Unkari-Romania-Unkari-Kroatia-Slovenia-Italia-(San Marino)-Itävalta-Saksa-Tsekki-Puola-Liettua-Latvia-Viro. Vietimme Italiassa aika monta päivää ja Kroatiassa viikon, joten tuonkin lenkin olisi voinut kolmeen viikkoon kiertää muutamalla muutoksella.

Olen flaikkiksen kanssa samaa mieltä, että ihan kannattaa oman mielen mukaan matka rakentaa. Kolmessa viikossa ehtii nähdä kyllä paljon. Reittiä (moottoritie/pikkutie) muuttamalla ja vaihtelemalla pieneen reissuun voi upottaa monta päivää tai sitten kiertää isomman siivun nopeammin. Se on ihan miten itse tykkää.

Minä suosin myös tuota touko-kesäkuuta matkustusaikana, mutta muutamissa paikoissa on ärsyttänyt, kun ei ole sesonki alkanut niin mitään aktiviteetteja ei ole sitten ollut. Löysimme esim. viime kesänä huippukivan näköisen vesiurheilupuiston Saksasta, mutta se oli kiinni vielä kesäkuun alussa :( Joten ihan hyvin voisin eurooppalaistenkin loma-aikaan lähteä liikenteeseen.

Tuo Kroatia oli muuten aivan mahtava kohde, jota voisin suositella. Olimme upealla leirintäalueella Pulassa, jossa meillä oli tosi kiva "mökki" aivan turkoosin meren äärellä. Siellä oli fantastista snorklata ja löhöillä kalliorannoilla. Kroatiassa on myös Plitvicen kansallispuisto, joka oli jotain uskomatonta.

Link to comment
Share on other sites

Viime kesänä teimme tällaisen reissun: Suomi - Viro - Latvia - Liettua - Puola - Tsekki - Slovakia - Itävalta - Slovenia - Italia - Sveitsi - Saksa - Tanska - Ruotsi - Suomi

Vietimme Liettuassa yhden yön, samoin Puolassa ja sieltä ajoimme Itävaltaan. Itävallassa vietimme viikon Gröbming nimisessä alppikylässä (meillä oli vuokrattuna mökki). Teimme päiväretket Itävallasta Venetsiaan, Sloveniaan ja Sveitsiin. Ajomatkaa oli melko paljon, mutta se ei haitannut. Venetsiassakin ehti viettää kuutisen tuntia ja se riitti. Itävallasta ajoimme Saksan kautta Kööpenhaminaan, jossa vietimme yhden yön. Viimeinen matkayö vietettiinkin Tukholman pootissa. Reissussa oltiin kaksi viikkoa. Itävaltaan jäi hirveä kaipuu... Itävallan alpit ja Wien <3

Autoliiton sivuilta löytyy hyvin tietoa tarroista, moottoritie-, silta- ja tunnelimaksuista yms.

Viime matkasta jäi niin hyvät fiilikset, että lähdetään tänäkin kesänä matkaan. Tällä kertaa reittinä Suomi - Ruotsi - Tanska - Saksa - Hollanti - Belgia - Englanti - Ranska - Luxemburg. Vietetään kolme yötä Lontoossa, Pariisissa, Amsterdamissa ja Berliinissä. Muissa paikoissa käväistään pikaisisti tai ollaan yksi yö. Matkapäiviä on 18.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Viime kesän reili (juu siis junalla, mutta puran tähän jos jotakuta kiinnostaa) oli omasta mielestämme hyvin aikataulutettu (vaikka ei kyllä ihan seurattu alkuperäistä suunnitelmaa) Matka aikaa oli kuukausi, reilu neljä viikkoa. Yhdessä kohteessa oltiin oman mielen mukaan yksi - neljä yötä. Ja tosiaan junalla liikuttiin pääasiassa.

Suomi-ruotisi (ei yhtään yötä, laivalla yli ja sielä nukuttiin yö) - Tanska, Kööpenhamina (ei saatu majapaikkaa, eli yö junassa) - Saksa - Köln (kolme yötä) - Alankomaat, Amsterdam (pari yötä) - UK, Download festarit (neljä yötä) - UK, Lontoo (yksi yö) - Ranska, Pariisi (neljä yötä) - Ranska, La Rochelle (neljä yötä) - Ranska, Marseille (yksi yö) - Italia, Milano (kolme yötä) - Italia, Verona ( ei majapaikkaa, yöjunassa) - Italia, Napoli (neljä yötä) - Italia, Praia a mare (neljä yötä) - Italia, Milano (yksi yö) ja lento tampereelle.

Näistä paikoista suosittelen ehdottomasti pariisia, kölniä, Marseillesia ja Italian praia a marea. Tuo viimeinen varsinkin on kovin romanttinen pienen pini kaupunki meren rannalla. Upeita maisemia ja lämmintä!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...