Jump to content
Naimisiin.info

Matkustus Usaan Visa Waiverilla naimisiin menon jälkeen


Recommended Posts

Hei,

Olemme menossa amerikkalaisen poikaystäväni kassa Suomessa kesällä 2011 naimisiin. Tällä hetkellä tilanteemme on se että itse asun ulkomailla (ei suomi tai usa) ja teen MA tutkintoani loppuun ja poikaystäväni muutti jo takaisin Usaan, Suomessa asumisen jälkeen. Prosessin 'nopeuttamiseksi' suunnittelemme Suomen maistraatissa naimisiin menoa joulun pyhien aikaan (jolloin molemmat olemme sopivasti samassa maassa :) ), jonka jälkeen 'viralliset' kirkko häät olisivat kesällä Suomessa.

Visa prosessiin uppoutumisemme on vielä alku tekijöissä, joten ajattelin kysäistä jos kellään on kokemusta vastaavasta tilanteesta. Jos menemme maistraatissa naimisiin joulukuussa, voinko ilman suurempia komplikaatioita/ legally (tietenkin immigration kyselyjä voi olla) matkustaa Visa Waiverin alla Usaan tammikuussa. Eli tässä vaiheessa emme olisi vielä laittaneet visa prosessia liikkeelle, vasta vierailun jälkeen.

Tosiaan itse vielä tässä vaiheessa perehdyn prosessiin ja yritämme miettiä mahdollisia vaihtoehtoja nopeuttaa minunkin muuttoa ensi kesän jälkeen Usaan. Olisi hienoa kuulla vastaavista tilanteista jos näin nopeasti tulee vinkkiä mieleen. :) Kiitos tuhannesti avusta jo etukäteen!

Link to comment
Share on other sites

Jos et aio jaada USAan tammikuun vierailullasi, vaan olet tulossa takaisin missa silloin asutkaan, visa waiverilla ei pitaisi olla ongelmia.

Kunhan ette ole silloin aloittaneet viela viisumiprosessia sinulle.

Jos olette aloittaneet viisumiprosessin (K-1 saattaisi olla nopeampi kuin IR/CR joka on siis nykyaan naimisiin menneilla K-3 sijaan) niin silloin eivat yleensa pida puolisoiden/kihlattujen vierailuista.

Jos ainoa "rikos" on olla naimisissa USAlaisen kanssa, suosittelisin matkalle

- etta aloitatte viisumin haun matkan jalkeen

- etta tuot mukanasi todisteita suhteista maahan jossa asut (opiskelulappuja, palkkakuitteja viimesen 3 kk ajalta, pankkitiliote jossa nakyy saannollisia tuloja, lappu toista tai opiskelupaikasta joka osoittaa etta olet pysyvasti heilla jossain suhteessa, opintolaina- tai muun lainan papereita, pidempiaikaisia vakuutuksia, henki- auto- ym. Eli kaikki tuollaiset osoittavat etta sinulla on pysyva suhde paikkaan jossa aiot etka aio vain jaada).

Koska kuitenkin olet (MIKSI ei suomessa ole futuuria??) silloin naimisissa, noiden extra lappusteuon tuonti mukana ei ole pahitteeksi. Varsinkin jos otat miehesi sukunimen.

Jos matkustat heti naimisiinmenon jalkeen mutta passi on aiemmalla nimella, vanha nimi vain ESTAan ja ei pitaisi olla ongelmia. Jos vaihdat nimea, hae toki uusi passi heti kun voit mutta kannattaa mieluummin vierailla aiemmin kuin ollessaan Mrs Smith (tai Mrs Doesntsoundtoofinnishlastname), mutta matkusta ennen kuin saat uuden passin.

Ja suosittelisin myos muuta virallista syyta matkaan kuin aviopuolison tapaaminen. Loma, shoppailu tms on sellaisia syita mista rajalla pitavat enemman.

Immigration on paranoidi eli se mita EI kannata sanoa (koskaan) on etta on vierailemassa aviopuolison tai kihlatun luona, tai etta on aikeissa aloittaa viisumitouhua/hakea AOS tms. Joten eikohan se "loma" ole parempi syy sille vierailulle.

Jos matkustat puolison kanssa, menkaa erikseen immigration jonosta, ja liput on parempi olla siina tapauksessa ostettuna eri kortilla.

(K-1 eli kihlattuviisumin saaminen pitaisi onnistua kesaksi, jos miehesi voi aloittaa viisumiprosessin nyt.

Mutta siina tapauksessa taas joutuisitte menemaan naimisiin USAssa, 90 pv aikana siita kun olet sinne muuttanut. Tosin koskaan ei voi tietaa miten nopeasti tai hitaasti paperisota etenee eli jos paivamaarat ja kirkot on tiedossa, silloin varmaan tuo IR/CR on paras, ja voitte aloittaa sen heti kun olet palannut USAn vierailultasi).

Onnea matkaan ja liitolle!

Minne pain USAa aiotte sijoittua asumaan?

Link to comment
Share on other sites

HIenoa! Kiitos paljon hyvistä vinkeistä! Näin vähän arvelinkin ja halusin saada vielä varmistusta asiaan. Sitä tosiaan tuntee itsensä isommaksikin 'rikolliseksi' näitä välillä pohdiskellessa ;). Olen menossa silloin melkein kuukaudeksi käymään ja kävin myös tässä syksyn mittaan yhden viikon, eli tätä voi joutua selittelemään ehkä muullakin kun shoppailulla.. Mutta tosiaan kun ottaa koulutodistuksia, vuokrasoppareita jne nykyisestä asuinpaikasta mukaan, niin luulisi olevan ok. Nämä itseasiassa oli sattumalta mukana viime kerrallakin. Ehkä varastaudun vielä paremmin nyt.

Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan asetutaan Bostoniin. Missä päin itse asustelet?

Link to comment
Share on other sites

Keskella Texasia asustelen ja taalla on tarkoitus pysya ainakin toistaiseksi.

Joo, rasittavaa kun ennen kuin saa green cardin monet tulee kohdelluksi kuin rikolliset vain sen takia etta on naimisissa tai seurustelee amerikkalaisen kanssa.

Ja rasittavaa sekin etta valilla niille rajalla on vaikea hyvaksya etta ihmiset voi asua muussa maassa kuin missa niiden "pitaisi". Eihan kukaan asu koko ikaansa vaikka Iowassa tai Indianassa jos haluaa muuttaa vaikka NYCiin tai jonnekin muualle pain maata asumaan USAssa. Ei EU ole enaa kaukana tuosta, eli jos ei jokin paikka EUssa miellyta on helppo asua muualla pain EUta.

Mutta silti aina jaksettiin tehda lisakysymyksia rajalla kun asuinpaikka oli muu kuin passin myontanyt valtio.

Link to comment
Share on other sites

^ Hiukan ohi alkuperäisen aiheen, mutta meillä sama tuon asumisen kanssa. Ollaan siis nyt Kanadassa ja joka helvatun kerta rajalla kysytään, että miksi ei asuta Jenkeissä. Kun vastataan, että työt ovat täällä, niin silti tuntuu siltä, että tehdään jotain väärin.

Mutta siis mä oon päässyt aina ilman ongelmia liikkumaan Waiwerilla naimisiin menon jälkeenkin. Mutta kuten sanottu,me osoitetaan rajalla suht helposti, ettei olla tulossa pysyvästi.

Link to comment
Share on other sites

Itse odottelen myöskin pääsyä Jenkkeihin ja olen miettinyt että uskallanko kokeilla edes maahan pääsyä. Ei huvittaisi Losiin asti lentää ja tulla käännytetyksi. Me laitoimme CR1 paprut syyskuun lopussa menemään ja nyt odotamme NO2:den tuloa..Ja vielä hetken taidamme odottaa..:( Tämä on vain niin hidasta ja inhottavaa. :( Ehkä jonain päivänä saamme vielä asustella samassa maassa ja mieluiten juuri Jenkeissä yhdessä. Tsemppiä vain Wifetope papeiden kanssa, täällä on tosiaan muitakin samassa tilanteessa kärsimässä.:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...