Sign in to follow this  
Followers 0
Guest kesämorsian11

Kynäongelmia

5 posts in this topic

Haluaisin vieraskirjaksi häihin sellaisen valokuvakirjan (esim. ifolor tms.) johon jätän tilaa vieraiden teksteille. Nyt tuli sellainen kysymys mieleen, että minkäköhänlainen kynä tarttuisi tuollaiseen kiiltävään paperiin?

Tietäisikö lisäksi joku, millä kynällä on fiksuinta kirjoittaa helmiäishohtoiseen korttipaperiin?

Kiitos jo etukäteen :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

En ole mikään asiantuntija, ja viisaammat saavat korjata, mutta mulle tuli ekana mieleen kalvotussit. Nehän tarttuu hyvin liukkaalle ja kiiltävälle pinnalle. Saa ihan tavallisena ohuena ja mustana versiona ja myös värillisenä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Valokuvakirjaan tarttuu hyvin sellanen "pehmeä" kuulakärkikynä. Siis sellainen, joka piirtää aika tummaa ja paksua viivaa, eikä sitä tartte painaa paljon, kun kirjoittaa. Mistään merkinnöistä tollasia kyniä ei kyllä tunnista vaan pitää itse tehdä empiiristä tutkimusta...

Kalvotussi ois muuten hyvä, mutta se sotkee ihan varmasti. Ne on vesiliukoisia, ja kun jonkun vieraan kädensivu koskettaa jonkun muun kirjoittajan tekstiä, sitä löytyy sitten joka sivulta. :/ Ongelmaa ei välttämättä poista sellainenkaan tussi, joka ei ole vesiliukoinen. Jos joku länttää kirjan kiinni (tai iskee kätensä tekstin päälle), se tuhrii edelleen, jos ei ole ehtinyt kuivua.

Mitää takuita ei tietenkään ole siitä, etteikö kuulakärkikynästäkin tulisi sotkua, mutta mun mielestä se on kyllä pienin riski näistä kolmesta vaihtoehdosta. Valokuvakirjan sivut eivät kuitenkaan ole ihan megakiiltävät kuten esim. aikakauslehtien kansisivut, vaan melko normaalia paperia.

Edited by Malssi

Share this post


Link to post
Share on other sites

-

Edited by Mim0sa

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kynien kanssa voi joutua ottamaan huomioon senkin, onko vieraiden joukossa vasenkätisiä. Meillä kun on tapana jyystää aina kirjoittava käsi valmiin tekstin päällä. Oikeasti se on varsinkin tuollaisissa vieraskirjoissa yms. "juhlajulkaisuissa" hyvin kiusallista, kun ei kuitenkaan haluaisi omilla kätösillään mitään sotkea.

Mikään oma kynä vasenkätisille tai muille rähmätassuille ei ole tarpeen. Itse ostan kynät tällaisiin tarkoituksiin yleensä Akateemisesta kirjakaupasta. Otan ihan myyjän neuvomaan, mikä kynä sopii yhteen tarkoituksen, paperimateriaalin ja vasemman/oikean käden kanssa. Ongelma voi sitten tietysti tulla siitä, jos lähimpään Akateemiseen on kymmenien tai satojen kilometrien matka. On niitä muitakin hyvien kynien asiantuntijakauppoja onneksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0