Jump to content
Naimisiin.info

Morsiusparin erilaiset musiikkimaut


Isolde

Recommended Posts

Onpa tässäkin yksi pohdinnan aihe... Eli juhlatilan akustiikka on sellainen, ettei mitään vahvistimilla varustettua live-bändiä oikeastaan voi olla. Siispä kaavailin jo sieluni silmin jotain jazz/swing-tyylistä, ehkä 2-3 hengen kokoonpanoa, joka soittaisi akustisesti. Mausteeksi mahdollisesti jotain pop/rock-biisejä, ehkä muutama iskelmäkin keski-ikäisten iloksi.

Sulhanen ei vaan tästä lämpene; on enemmän hevimiehiä, eikä jazz sytytä. Musiikkimakumme kohtaavat kyllä paikka paikoin, mutta eivät valitettavasti häämusiikiksi soveltuvin kohdin (esimerkiksi käynee vaikka The Cure ja Beach Boys). Kaiken huipuksi australialainen sulhanen ei ymmärrä suomalaista tanssikulttuuria laisinkaan. Ei meinannut uskoa, että häissä porukka oikeasti tanssii valssia ym., ennen kuin näki omin silmin. Aussihäissä nojaillaan ja jorataan vaan. Hänen sukunsa ei siis mitään varsinaista tanssimusiikkia kaipaa.

Pohdinkin nyt, onko mistään kotoisin ajatus, että alkuillasta (häävalssi + 1-2 settiä) soittaisi jazz-bändi, ja tämän jälkeen tulisi sitten musiikkia levyltä eli koneelta, mahdollisesti DJ:n avustuksella? Lopahtaako tunnelma kerrassaan bändin poistumiseen? Kuulostaako ylipäänsä oudolta yhdistellä näin radikaalisti eroavia musiikkityylejä?

Link to comment
Share on other sites

Onpa tässäkin yksi pohdinnan aihe... Eli juhlatilan akustiikka on sellainen, ettei mitään vahvistimilla varustettua live-bändiä oikeastaan voi olla.

:

Jos jossain voi soittaa akustinen kokoonpano niin kyllä siellä voi soittaa myös sähköisesti vahvistettu

kokoonpano. Kysehän on volyymitason säätämisestä. tietysti on niin, että johonkin musiikkityyliin

kuuluu "meteli"...esim mainitsemasi Heavy voi kuulostaa "hissuteltuna" vajavaiselta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä ei ollut bändiä lainkaan, vaan varsinaisen jorausmusiikin lisäksi myös ne muutamat pakolliset valssit soitettiin levyltä, mutta eipä tuo esim. häävalssin tunnelmaa mitenkään pilannut. Ja kun sulhasella ja mulla on ratkaisevasti erilainen musiikkimaku, niin tehtiin kompromissi siten, että kumpikin luopui kiltisti siitä, mitä toinen inhoaa. Tämä johti lopulta aikamoiseen kuningasideaan, eli meillä tulikin musiikkiteemaksi eri vuosikymmenten suurimmat hitit, jolloin myös jokaiselle löytyi jotain. Siis vaikka ei nyt olisikaan Abban tai Spice Girlsin tai jonkin-siitä-väliltä suurin fani, niin tuttuja biisejä on kuitenkin kiva bilettää :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Hei Isolde,

pähkäilysi ei kuulosta ollenkaan huonolta. Mekin ollaan monesti tehty niin, että esimerkiksi pienempään tilaan/intiimiin hääjuhlaan ollaan menty joko piano-lauluduolla tai triolla jossa on pianon ja laulun lisäksi kontrabasso/akustinen basso. Ollaan soitettu valssit ja pari settiä jazzia ja tämän jälkeen myöhemmin illalla on sitten tullut levyltä menevämpää musaa.

Toki jos haluaa pysyä kokoajan livemusassa, niin sitten voi tehdä niin että myöhemmin akustinen basso vaihtuu sähköbassoon ja paikalle tulevat myös rumpali ja kitaristi. Mutta tällöin ehkä täytyy pyytää kahta eri kokoonpanoa...esim. itseltäni kyllä irtoaa jazzin/soulin lisäksi kaikenlainen pop/rock/funk-musiikki mut ei ehkä kuitenkaan hevi ;) Mun mielestä bändin vaihtuessa levymusaan tunnelma ei ole koskaan lässähtänyt sillä akustinen musa ja DJ ovat niin eri juttuja etteivät ne mitenkään "kilpaile" keskenään. Sehän on tosi yleistä melkein kaikissa häissä että vielä bändin lopetettua soitetaan levyltä bilebiisejä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 years later...

Hei,

kyselisin teiltä muilta morsiamilta, että miten on selviydytty sellaisesta tilanteesta kuin morsiusparin erilaiset musiikkimaut?

Minulla on sulhoni kanssa täysin erilainen musiikkimaku, ja minä en kaiken lisäksi kuuntele edes paljoa musiikkia. En kaipaa ylimääräistä hälinää ympärilleni, en viihdy baareissa enkä tykkää tanssimisesta (ainakaan nopeatempoisesta). Vihaan musiikkia, jossa on liian nopea tempo tai bassot täysillä. Kuuntelen, silloin kun kuuntelen, mielellään iskelmää. Mieheni puolestaan on enemmän hevin ja rokin miehiä.

Mitenhän tästä erimielisyydestä selvitään? En haluaisi pakottaa miestäni taipumaan minun tahtooni, ja toki haluaisin ajatella myös nuoria vieraitakin, mutta minulle nopeatahtinen musiikki aiheuttaa stressiä ja tulen siitä pahalle tuulelle.

Auttakaa kanssasisaret! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...