missen

Useita kansallisuuksia läsnä - mikä kieli?

4 posts in this topic

Vihkiseremoniaamme tulee seuraamaan vieraita kaikkialta maailmasta. Yhteinen kieli, jota suurinpiirtein kaikki ymmärtäisivät olisi englanti, mutta onko hassua jos täysin suomalainen pariskunta vihitään englanniksi, jotta kaikki vieraat ymmärtäisivät mitä tapahtuu?

Miten te muut olette tällaisen tilanteen ratkaisseet? Katoaako seremoniasta herkkyys ja tunne, jos se simultaanitulkataan englanniksi?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Voisittehan te pitää vain osan seremoniasta englanniksi. Siis niin että virallinen vihkikaava kysymyksineen ja tahtomisineen olisi suomeksi ja vaikka vihkijän puhe kokonaan tai osittain englanniksi. Toi vihkikaava on kuitenkin sen verran universaali, että vieraat ymmärtänevät mitä tapahtuu, vaikka eivät kieltä ymmärtäisikään. Lisäksi siviilivihkiminen on niin lyhyt tapahtuma, ettei haittaa, vaikka joku menisi ohikin, silti ei ehdi kyllästymään. Ja ottakaa vaikka joku lauluesitys englanniksi tms.

Tärkeämpää on musta se, että huomioitte sitten juhlassa vieraanne. Vihkiminen on enemmän teille ja varsinkin kun on tosiaan siviilinä yleensä aika lyhyt juttu.

Edited by Lainie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meillä oli koko siviilivihkiseremonia suomeksi, vaikka meillä oli myös sellaisia vieraita, jotka eivät suomea osaa. Tämä siksi, että olemme itse suomalaisia/suomenkielisiä ja meistä olisi ollut hassua tulla vihityksi kielellä, joka ei olisi ollut kummankaan äidinkieli. Kuitenkin myös ne ei suomea osaavat vieraat kuulemma hoksasivat kielimuurista huolimatta, missä kohdassa "tahdottiin" ;)

Asiaa saattoi toki auttaa sekin, että tein jo hääkutsujen mukaan ekstrainfolappusen ulkomaisille vieraille heidän äidinkielellään, selostaen seremonian kulkua ja ylipäätään suomalaisia häätapoja.

Hääjuhlassa sitten pöytiin jaetut ohjelmalehtiset olivat molemmilla kielillä, ja seremoniamestarit puolestaan selostivat tapahtumia sekä suomeksi että englanniksi, jotta kaikki pysyivät juonessa mukana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meille tulee myös yksi tanskalainen ja yksi meksikolainen vieras, ystävien miehet nimittäin. Ihan suomeksi ajateltiin, eiköhän ne paremmat puoliskot sitten selosta tarvittavat kohdat jos menee ohi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now