Rinsessa2011

Vai että tuhlaamaan ammattilaisten aikaa! (+ keskustelua kiinakopioista)

105 viestiä aiheessa

Luulisin että näin varmaan on. Harvassa kaupassa varmaan on suoraan mainostettu kumpaa ne on ja esimerkiksi moni kiinamyyjä muutenkaan ei edes tiedä ko. asioiden eroja. Joten mikäli he vain välittävät tuotetta eteenpäin, niin se saattaa ihan hyvin olla että eivät ole tajunneet mainostaa sitten isoon ääneen satiinin olevan vaikka puuvillasta vaan olettavat sen olevan vaan polyesteriä.

Se maa kun on jälleenmyynnin ihmeitä täynnä niin kaikkea jää sanomatta välistä :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suurin osa materiaaleista on keinokuituja. Silkki on kallista, ja näkyy hinnassa niin, että puhutaan reilusti toisesta tuhannesta ja enemmästäkin.

Satiinit on yleensä aika peruslaatuisia, niitä on tosi ohuita ja kiiltäviä ja halpoja ja rumia, mutta myös paksuja ja hyvän tuntuisia. Paksujen satiinien erot on tosi pieniä oli puku peräisin mistä tahansa, mutta esimerkiksi sifonkipukujen alla oleva satiini on halvalla tuotetuissa puvuissa yleensä sitä megakiiltävää ja ohutta satiinia, joka on erittäin edullista (ja suoraan sanottuna kamalaa). Perussifongeissa ei ole juurikaan eroja, oli puku peräisin mistä tahansa. Kiinapuvuissa harvemmin on henkäyksen kevyitä, ohuimpia ja hienoimpia sifonkeja, vaan ne on yleensä aina siitä tavallisesta, raskaasta perussifongista tehtyjä. Yleensä laadukkaammat sifonkipuvut on nimenomaan sitä kevyintä ja ohuinta mahdollista laatua. Tyllit on kiinapuvuissa yleensä sellaista eurokankaan huntutyllin tuntuista. Ei siis kevyttä ja pehmeää, eikä sitä erityisen kovaakaan, vaan hyvin ryhdissä pysyvää, mutta ei "utuista" ja pehmeää. mitä taas kapeimmissa ja laskeutuvissa tyllipuvuissa on.

Suurimmat erot löytyy kuitenkin pitseistä. Mä olen nähnyt työssäni paljon kiinalaisia pitsipukuja ja niitä kiinassa valmistettuja merkkipukuja, ja voin sanoa, että erot niiden välillä on kuin yö ja päivä. Rehellisesti sanottuna kiinan pitsit on lähes poikkeuksetta rumia, kovia ja karheita. Tähän mennessä olen usean vuoden aikana nähnyt ainoastaan yhden kiinalaisen pitsipuvun joka olisi ollut millään lailla kaunis. Makuasioitahan nämä tosin on.

 

Materiaaleissa on siis eroja laadukkaimpien merkkipukujen ja kiinapukujen välillä. Sitten taas: pukuliikkeissä on myynnissä myös niitä ei-niin-laadukkaita merkkejä, joista osa on edullisempia, ja osassa ei laatu vastaa hintaa. Suurin osa kuitenkin on paljon laadukkaampia, suunnitellumpia, huolitellumpia ja kestävämpiä kuin kiinalaiset kopiosiskonsa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Oikean puvun löytäminen oli itselle sen verran vaikeaa liikkeissäkin, että netistä tilaaminen ei olisi tullut mieleenkään. Pukujen materiaaleissa ja istuvuudessa oli isot erot eri merkkien sisälläkin. Suosikkipuku löytyi lopulta viidennestä liikkeestä. Ilman myyjien apua ja asiantuntemusta en kuitenkaan olisi yhtä kaunista pukua löytänyt joten olin siitä valmis myös maksamaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ainakin petyin kun kaasona olimme morsiamelle katselemassa mekkoa ja pukuliike oli sivuillaan mainostanut merkkejä. Kun liikkeeseen pääsimme, kävi ilmi, että he toimittavat Suomeen juurikin näitä kiinakopioita merkkimekoista. Kyllä ärsytti, pientä kuluttajaa huijataan oikein huolella  :girl_cray2:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mikä liike??

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään