Sign in to follow this  
Followers 0
  • entries
    5
  • comments
    0
  • views
    12914

About this blog

Häitä vietetään elokuun lopussa 2013

Entries in this blog

marzupaani

Ei ole hää jutut edenneet ainakaan 1,5 kk, koska tässä välissä ehdin saamaan työpaikan muualta ja samalla ostimme ensimmäisen oman asuntomme! Aikamoista pyöritystä on ollut siis elämässä nyt :)

Tänään innostuin Honkkarista katsomaan häihin iltaa varten kertakäyttö astiastoa, ettei tartte sitten enää alkaa pesemään mitään. Sieltä löytyikin suht jämerät kompostoituvat lautaset. Yhdessä vaiheessa ajattelin niitä bambu lehdistä(?) tehtyjä, mutta hinnan puolesta en viitsinytkään ostaa niitä.. Samalla Honkkarista lähti mukaan kertakäyttöhaarukat, kun vaikuttivat sen verran teräviltä että käyvät.

Hääkutsut on lähetetty viime viikolla, muutama on tuossa vielä odottamassa koska annan ne ihan henkilökohtaisesti. En jaksanut Postissa alkaa valitsemaan 1.luokan merkkejä enkä mitään "hääteemaan sopivia", vaan ostettiin noita uusia kellertäviä kukka-aiheisia 2.lk merkkejä. Loppujen lopuksi kutsuja lähti muutama enemmän kuin olimme ajatelleet, onneksi oli tullut ostettua hieman ylimääräisiäkin korttiaineksia, niin ei loppunut kesken :girl_drink1:

Vielä pitäisi käydä Maistraatissa viemässä esteiden tutkinta ja sopia vihkimispäivä :girl_in_love:

marzupaani

No niin, nyt on muutamat kaulakoru + korvis setit tilattu (tilasin kahdetkin kun oli niin halvat ja mieskin sanoi että osta molemmat jos et osaa päättää :girl_sigh: ), katsotaan miellyttääkö jompi kumpi tai kumpikaan mieltä. Hinnat postikuluineen tulivat taas selkeästi halvemmaksi kuin jos ostaisi Suomesta jostain koruliikkeestä yhden tuollaisen setin. Myyn sitten nuo pois jos eivät näytäkään oikeilta..

Kampaukseen tilaamani hiuskoru tuli muutama viikko sitten ja on tosi upea! Saa nyt vielä nähdä, päätykö se lopulta edes kampaukseen asti mutta toivottavasti homma toimii. Ajattelin jonkinlaista nutturaa häihin ja siihen koru sopisi hienosti.

Jännitin myös niitä Aasiasta tilaamiani kenkiä, että tulisivatko ne ikinä Suomeen asti, mutta sieltä ne vain tulivat! Ehkä kuitenkin meni sen 35 päivää tulossa tänne, kuin arvioitu 6-30 päivää.. Mutta kengät oli tosi hienot, juuri sellaiset matalakorkoiset mitkä halusinkin ja tuntuivat jalkaan hyvältä. Itse käytän koon 38 kenkiä ja tilaamani (mitattiin kyllä kaupan ohjeidenkin mukaan kengän kokoni..) kengät tulivat myös 38 (kaupan mukaan britti kokoa 5) kokoisena, mutta ehkä sellainen pienen pieni tukipala pitää laittaa kantapäähän, että sopisivat täydellisesti.

Polttareita olen tässä toisen kaason kanssa miettinyt, totesin että western teeman haluan ja päivässä pitää sitten olla ihan oikeitakin hevosia :grin: Minulle tulee pienet polttarit, joten sovitaan aika paljolti varmaan yhteisesti mitä tehdään (ja miten puolitetaan kustannukset keskenämme). Sen ainakin sanoin, että kieltäydyn tekemästä mitään "kysele vastaan tulevilta ohjeita avio elämään" yms. cräppiä koska en tykkää sellaisesta yhtään.. Tai jos yrittävät niin kieltäydyn :hysteric:

marzupaani

Olen varmaan kuukauden ajan katsellut koruja häitä varten: korua hiuksiin, kaulakoru + korvikset settiä (rannekorua en halua) ja sitten ehkä äidille ja anopille rannekorut..

Hiuskorun löysin jo suht aikaisin Amazonista ja se tuli nyt sitten tilattua pari päivää sitten. Tulee Saksasta, joten ei luulisi kauaa kestävän. Hinta tuli itseasiassa halvemmaksi korun + postikulujen suhteen, kuin jos Suomesta ostaisi samanlaista! Toivottavasti koru miellyttää myös silmää, eikä näytä hyvältä vain kuvissa! :pupu_1:

Häämessuilla tuli noita hius-, kaula- yms. koruja katseltua, mutta yksikään ei näyttänyt siltä että "joo, tämä se on!". Kun hiuskoru on kerran löydetty (tuleekohan sitä edes käytettyä? Olen lukenut muiden viestejä, että ei olekaan sitten hääkampaukseen sopinut ja jätetty pois..), olen nyt katsellut kaulakoru + korvikset settejä ja pari kivaa olen netin kautta löytänyt. Se "kivoin" kuitenkin oli Amazonin myyjältä jo loppunut eilen.. Ajattelin, että laitan sähköpostia ja kysyn vieläkö kuitenkin löytyisi kaapin perältä yhtä kappaletta..

Aika usein noissa seteissä on ollut se, että kaulakoru on ollut kaunis, mutta korviksista en sitten ole pitänytkään.. Aika usein ne korvikset voivat olla tosi roikkuvia, mistä en pidä yhtään. Toisaalta mietin, jos pidänkin vain helmikoruja puvun kanssa.. Mutta katsotaan nyt!

marzupaani

Hääkenkien etsintä alkoi oikeastaan samantien kun puku oli ostettu. Valintaa vaikeutti se, että tähän aikaan vuodesta ei kenkäkaupoista tuppaa hirveästi hääkenkiä löytymään. Sesonki alkaa vasta myöhemmin keväällä.

Halusin ehdottomasti kengät joissa on pieni mutta tukeva korko, en mitään mummon tappo kenkiä! Lisäksi halusin suljetun kärjen, en sellaisia mistä varpaat paistaa. Käytiin kenkäkauppoja läpi mitä tästä kaupungista löytyy, ja kaikissa niissä kengät oli kyllä ihan kamalia. Löysin sitten JJ's Housesta juuri oikeanlaiset kengät, harmi vaan että halvimalla postimaksulla heillä kestää niiden lähetys ens kuun alkuun.. Ihme törttöily palvelu. Halvin postimaksu oli sen 5e muistaakseni ja "nopeimmat" 15e!!

No, häihin on vielä aikaa joten ei kenkä homma mitään haittaa ;) Kivaa vaan katsoa että A) kengät oikeasti sopii ja B) voidaan alkaa lyhentää häämekkoa kengille sopiviksi. Aika hinnan olisivat ottaneet lyhennyksistä tuossa kaupassa josta mekon ostin. Onneksi sain sentään mekosta -20% alennusta, niin heti tuli parempi mieli! ;) Korjaukset olisivat sitten nostaneetkin hinnan ohi tuosta alennuksesta saadusta hinnasta. Onneksi äiti on pukuompelija! :girl_in_love:

Tänään kävin Sinooperilta ostamassa pieniä helmiä äidille, jotta hän voi ne sitten lisätä mun hääpussukan kylkiin. Ostin kahta erilaista kokoa. Suunniteltiin, että jos laittaa niitä helmiä ja sitten yhden kankaasta tehdyn ruusun. Olisi varmaan jostain suht halvalla löytynyt "kirjekuorilaukku" tai illanviettolaukku yms, mutta jotenkin hienompaa että äiti tekee laukun, jää siitä sitten kiva muisto :) Jos olisin jonkun valmislaukun ostanut, olisin varmasti pistänyt eteenpäin myyntiin.

marzupaani

Alanpa minäkin pitää hääblogia, vaikka en aluksi ajatellutkaan.. Ehkä tänne on hyvä kasata ideoita ja ajatuksia, vaikka järjestelmällinen ihminen olen muutenkin.

Hääpäivämme on siis lauantaina 24.8.2013. Pidämme siviilihäät, koska toinen meistä on pahemman sortin pakana eikä siis kirkkoon ole koskaan kuulunutkaan :) Tämä ei minua haittaa, koska itsekään en enää kirkon jäsen ole.

Hääpaikka on varattu, catering tilattu tutulta huokeaan hintaan, kutsukortit osittain jo valmiit, kaasot valittu, hääpuku ostettu, hääkengät tulossa ulkomailta (jännätään että sopiiko..) ja hääpaikan koristelujakin jo ostettu hieman valmiiksi ja lisääkin ollaan tilailemassa piakkoin. Vielä kuitenkin riittää puuhaa ja mietittävää! Niin ja hääkampaaja + meikkaus on varattu!

Laskeskelimme, että noin 50 hengen hääjuhlat meille tulossa, mikä sopiikin hyvin. Muutoin tulisi hyvin kalliiksi :)

Kovin vaikealta on tuntunut jotain tiettyjä asioita löytää Suomen kamaralta, huomasin että Amazonin kautta saa hienompia ja halvempia esineitä juhliin! Esimerkiksi Suomessa organza kaitaliina saattaa maksaa 25m rulla 25e, Briteistä tilatessa 25m rulla on 6e.. Eli huimat erot on. Ja ainakin kuvassa näyttivät samanlaatuisilta liinoilta.

Huomenna olemme menossa hääpaikalle laskemaan pöytien lukumäärät ja mittaamaan pöytien koot (kaitaliina tilausta varten). Samalla muutenkin katsomaan paikkoja ja suunnittelemaan, mitä kaikkea koristeeksi laittaisi. Olen miettinyt, että koristelen vain vieraiden pöydät, en niinkään tilan seiniä / ovia.

Sign in to follow this  
Followers 0