savengel

Aktiivijäsen
 • Content count

  29
 • Joined

 • Last visited

About savengel

 • Rank
  Juniori
 • Birthday 06/18/82

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Oulu
 1. Meidän häissä oli tätä boolia, tosin kirkkaaksi viinaksi laitoimme Sisuviinaa, ja kirkasta tuli hippasen vähemmän kuin GretaG:n ohjeessa neuvottiin laittamaan. Oli tosi hyvää ja meni kuin kuumille kiville. Koristeeksi laitoimme sitruunamelissan lehtiä ja mansikoita.
 2. Ihan nätisti se laahus kulki siellä perässä pari tuntia, mutta sitten se alkoi muuttua pohjasta ja sivuiltakin mustaksi (juhlapaikalla likainen lattia) ja nostin sen helman alle. Olin tarkoituksella tehnyt pukuun sellaisen systeemin, että laahuksen saa piilotettua puvun helman alle ja puvun takaosa lyheni silloin saman pituiseksi kuin etuosa.
 3. 450 euroa pelkkä tilavuokra kalusteineen, eli itse veimme sinne ruuat (pitopalvelu) ja itse piti siivota. Tilaa olisi ollut 150 henkilölle, joten mahduimme hyvin, meitä oli vain noin 80. Vuokra-aika oli pe-su.
 4. Siinä kirkossa, jossa menimme naimisiin, sai käyttää kirkon omaa vihkiryijyä. Sitä ei tarvinut erikseen edes pyytää. En tiedä, onko sama systeemi muissakin kirkoissa - siis jos ei ole omasta takaa ryijyä.
 5. Häät ovat nyt takanapäin ja ei voi muuta kuin kehua tuota Juhlapalvelu Helenaa. Kaikki meni aivan nappiin. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja sujuvaa, tarjoilut laitettu tosi kauniisti esille, ruoka herkullista ja sitä oli riittävästi. Hintakin oli järkevä. Mitään moitittavaa en keksi vaikka kuinka yrittäisin. Suosittelen lämpimästi - mutta samalla täytyy varoittaa, että tämän pitopalvelun saaminen häihin voi olla vaikeaa, on niin suosittu. Itse varasin 14 kk ennen häitä, ja oli kuulemma ihme, että meidän päivämme oli silloin vielä vapaana.
 6. Suosittelen kyllä tuota Välivainion puutarhaa. Häät olivat toissapäivänä ja kimpun otin sieltä puutarhalta. Hinta oli halpa (kolme kertaa halvempi kuin eräässä keskustan kukkakaupassa sanottiin hinta-arvioksi), 70 euroa. Ei mitään varausmaksusysteemiä, ja riitti, kun kimpun tilasi hääviikon keskiviikkona. Eli tosi lyhyellä varotusajalla sai. Kimppu oli aivan ihana, juuri sellainen, kuin olin toivonutkin.
 7. 70 e pisaran muotoinen kimppu, jossa muutamia kermiinejä, niiden välissä bouvardiaa ja jonkun verran jotain vihreitä osia.
 8. Meillä oli Kulkurin valssi Wallu Valpion laulamana ihanan käheä-äänisenä rokahtavana versiona (soitettiin mp3:na). Kyseinen biisi siis Takorautaa-nimiseltä levyltä.
 9. Meillä oli toissapäivänä juhlat Oulunsuun pirtissä ja ihan hyväksi paikka osoittautui. Paitsi että toisesta vessasta alkoi tulla ikävä viemärin lemahdus illalla. Muuten ihan ok. Vähän harmitti, ettei paikan poppivehkeitä saanut käyttää, vaan piti viedä omat kajarit ja muut äänentoistolaitteet.
 10. Me varattiin kirkko 1,5 vuotta ennen hääpäivää. Silloin, kun teimme varauksen, oli samaan kirkkoon ja samalle kesälle tehty jo useita muitakin varauksia.
 11. Ei häitä pitäisi sukulaisten takia järjestää, vaan ihan vaan niiden kahden takia, jotka menevät naimisiin. Jos haluatte pitää häät vain kaveriporukalla, niin silloin ne ovat varmasti juuri oikeanlaiset häät teille. Sitäpaitsi kavereiden kesken on helpompaa, kun ei tarvitse keksiä häihin ohjelmaa, joka miellyttäisi kaikkia (eri ikäisiä ym.) ihmisiä. Itsekin harkitsin kavereiden kesken pidettäviä häitä juuri noista syistä, mutta päädyin kuitenkin kutsumaan sukulaisetkin. Minusta se on ihan oikea meininki, että vanhemmat pistetään kustantamaan häät. Sehän on jopa perinteistä.
 12. Kutsukortit ja kiitoskortit (painotyönä, mutta itse taitto-ohjelmalla toteutettu) Pöytien koristeet (noin 30 m paperikukkaköynnöstä) Hääkarkkien rasiat Morsiuspuvun (no, se ei ole askartelua mutta omatekoinen kuitenkin) Hääauton koristeet Häälehden Joihinkin ohjelmanumeroihin tarvittavaa rekvisiittaa Istumajärjestysjulisteen jne.
 13. Kyllä mekin (molemmat) sitä sormusta etukäteen vähän kammottiin, kun ei olla ennen sormuksia pidetty. Mutta nopeasti siihen tottui. Nyt ahdistaa vaan, jos sormus ei olekaan paikoillaan jostain syystä - koko ajan tunnustelee sitä kohtaa, että tästä puuttuu jotain.
 14. Tein kutsukortit InDesignillä (taitto-ohjelma) ja painatin ne lähimmässä painopaikassa värillisiksi A5-korteiksi. Yhden kortin kustannukset olivat jotain 40 senttiä, joten halpaa oli ja silti tuli hienot. Kortissa oli mm. kuva morsiamesta ja sulhasesta pusuttelemassa järven rannalla. Tosi monet ovat kehuneet korttia hienoksi, kun ei ollut suinkaan sellainen tavanomainen kutsukortti. Eli onnistunut oli, vaikka kustannukset olivat mitättömät.
 15. Häät ovat vasta parin viikon päästä, mutta pitää kyllä jo nyt kehua juhlapalvelu Helenaa sen perusteella, mitä olen tähän mennessä ehtinyt hänen kanssaan asioida. Olen jutustellut hänen kanssaan paljon puhelimessa, ja joka kerta on tuntunut siltä, että joku kivi vierähtää sydämeltä, niin hyvin tuntuu tällä pitopalvelulla olevan homma hallussa. Esim. mietimme puhelimitse sopivaa lautasliinojen väriä, niin hän yllättäen (pyytämättä) lähetti minulle niitä liinoja postitse katsottavaksi, että olisi helpompi valita. Hinta on kohdallaan, palvelu ollut tähän mennessä erittäin ystävällistä ja asiantuntevan oloista. Tietysti häissä sitten nähdään, miten hyvin loppujen lopuksi pitopalvelu onnistuu tässä urakassa