Jump to content
Naimisiin.info

savengel

Aktiivijäsen
  • Viestit

    29
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän savengel kaikki viestit

  1. savengel

    Karpalobooli

    Meidän häissä oli tätä boolia, tosin kirkkaaksi viinaksi laitoimme Sisuviinaa, ja kirkasta tuli hippasen vähemmän kuin GretaG:n ohjeessa neuvottiin laittamaan. Oli tosi hyvää ja meni kuin kuumille kiville. Koristeeksi laitoimme sitruunamelissan lehtiä ja mansikoita.
  2. Ihan nätisti se laahus kulki siellä perässä pari tuntia, mutta sitten se alkoi muuttua pohjasta ja sivuiltakin mustaksi (juhlapaikalla likainen lattia) ja nostin sen helman alle. Olin tarkoituksella tehnyt pukuun sellaisen systeemin, että laahuksen saa piilotettua puvun helman alle ja puvun takaosa lyheni silloin saman pituiseksi kuin etuosa.
  3. 450 euroa pelkkä tilavuokra kalusteineen, eli itse veimme sinne ruuat (pitopalvelu) ja itse piti siivota. Tilaa olisi ollut 150 henkilölle, joten mahduimme hyvin, meitä oli vain noin 80. Vuokra-aika oli pe-su.
  4. Siinä kirkossa, jossa menimme naimisiin, sai käyttää kirkon omaa vihkiryijyä. Sitä ei tarvinut erikseen edes pyytää. En tiedä, onko sama systeemi muissakin kirkoissa - siis jos ei ole omasta takaa ryijyä.
  5. Häät ovat nyt takanapäin ja ei voi muuta kuin kehua tuota Juhlapalvelu Helenaa. Kaikki meni aivan nappiin. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja sujuvaa, tarjoilut laitettu tosi kauniisti esille, ruoka herkullista ja sitä oli riittävästi. Hintakin oli järkevä. Mitään moitittavaa en keksi vaikka kuinka yrittäisin. Suosittelen lämpimästi - mutta samalla täytyy varoittaa, että tämän pitopalvelun saaminen häihin voi olla vaikeaa, on niin suosittu. Itse varasin 14 kk ennen häitä, ja oli kuulemma ihme, että meidän päivämme oli silloin vielä vapaana.
  6. Suosittelen kyllä tuota Välivainion puutarhaa. Häät olivat toissapäivänä ja kimpun otin sieltä puutarhalta. Hinta oli halpa (kolme kertaa halvempi kuin eräässä keskustan kukkakaupassa sanottiin hinta-arvioksi), 70 euroa. Ei mitään varausmaksusysteemiä, ja riitti, kun kimpun tilasi hääviikon keskiviikkona. Eli tosi lyhyellä varotusajalla sai. Kimppu oli aivan ihana, juuri sellainen, kuin olin toivonutkin.
  7. 70 e pisaran muotoinen kimppu, jossa muutamia kermiinejä, niiden välissä bouvardiaa ja jonkun verran jotain vihreitä osia.
  8. Meillä oli Kulkurin valssi Wallu Valpion laulamana ihanan käheä-äänisenä rokahtavana versiona (soitettiin mp3:na). Kyseinen biisi siis Takorautaa-nimiseltä levyltä.
  9. Meillä oli toissapäivänä juhlat Oulunsuun pirtissä ja ihan hyväksi paikka osoittautui. Paitsi että toisesta vessasta alkoi tulla ikävä viemärin lemahdus illalla. Muuten ihan ok. Vähän harmitti, ettei paikan poppivehkeitä saanut käyttää, vaan piti viedä omat kajarit ja muut äänentoistolaitteet.
  10. Me varattiin kirkko 1,5 vuotta ennen hääpäivää. Silloin, kun teimme varauksen, oli samaan kirkkoon ja samalle kesälle tehty jo useita muitakin varauksia.
  11. Ei häitä pitäisi sukulaisten takia järjestää, vaan ihan vaan niiden kahden takia, jotka menevät naimisiin. Jos haluatte pitää häät vain kaveriporukalla, niin silloin ne ovat varmasti juuri oikeanlaiset häät teille. Sitäpaitsi kavereiden kesken on helpompaa, kun ei tarvitse keksiä häihin ohjelmaa, joka miellyttäisi kaikkia (eri ikäisiä ym.) ihmisiä. Itsekin harkitsin kavereiden kesken pidettäviä häitä juuri noista syistä, mutta päädyin kuitenkin kutsumaan sukulaisetkin. Minusta se on ihan oikea meininki, että vanhemmat pistetään kustantamaan häät. Sehän on jopa perinteistä.
  12. Kutsukortit ja kiitoskortit (painotyönä, mutta itse taitto-ohjelmalla toteutettu) Pöytien koristeet (noin 30 m paperikukkaköynnöstä) Hääkarkkien rasiat Morsiuspuvun (no, se ei ole askartelua mutta omatekoinen kuitenkin) Hääauton koristeet Häälehden Joihinkin ohjelmanumeroihin tarvittavaa rekvisiittaa Istumajärjestysjulisteen jne.
  13. savengel

    Miehen sormuskammo

    Kyllä mekin (molemmat) sitä sormusta etukäteen vähän kammottiin, kun ei olla ennen sormuksia pidetty. Mutta nopeasti siihen tottui. Nyt ahdistaa vaan, jos sormus ei olekaan paikoillaan jostain syystä - koko ajan tunnustelee sitä kohtaa, että tästä puuttuu jotain.
  14. savengel

    Kutsukorttien kustannukset

    Tein kutsukortit InDesignillä (taitto-ohjelma) ja painatin ne lähimmässä painopaikassa värillisiksi A5-korteiksi. Yhden kortin kustannukset olivat jotain 40 senttiä, joten halpaa oli ja silti tuli hienot. Kortissa oli mm. kuva morsiamesta ja sulhasesta pusuttelemassa järven rannalla. Tosi monet ovat kehuneet korttia hienoksi, kun ei ollut suinkaan sellainen tavanomainen kutsukortti. Eli onnistunut oli, vaikka kustannukset olivat mitättömät.
  15. Häät ovat vasta parin viikon päästä, mutta pitää kyllä jo nyt kehua juhlapalvelu Helenaa sen perusteella, mitä olen tähän mennessä ehtinyt hänen kanssaan asioida. Olen jutustellut hänen kanssaan paljon puhelimessa, ja joka kerta on tuntunut siltä, että joku kivi vierähtää sydämeltä, niin hyvin tuntuu tällä pitopalvelulla olevan homma hallussa. Esim. mietimme puhelimitse sopivaa lautasliinojen väriä, niin hän yllättäen (pyytämättä) lähetti minulle niitä liinoja postitse katsottavaksi, että olisi helpompi valita. Hinta on kohdallaan, palvelu ollut tähän mennessä erittäin ystävällistä ja asiantuntevan oloista. Tietysti häissä sitten nähdään, miten hyvin loppujen lopuksi pitopalvelu onnistuu tässä urakassa
  16. Meidän häälehtemme sisältö: - runoja, aforismeja, katkelmia laulujen lyriikoista - kuvia hääparista - kirkossa laulettavan virren sanat, samalla sivulla kuva kirkosta ja tekstiä kirkon historiasta - ajo-ohje juhlapaikalle (koska lehti jaetaan kirkolla) - morsiamen kirjoittama artikkeli omasta hääpuvustaan (koska se on itse tehty) - 10 "tietokilpailukysymystä" joissa vieraat voivat testata, miten hyvin hääparin tuntevat Ja kaikkein paras juttu: yhden sivun "artikkeli", joka kertoo morsiamesta, ja sen on kirjoittanut sulhanen. Ja vastaavanlainen artikkeli sulhasesta, kirjoittanut morsian. Artikkelin yhteydessä tietysti kuva ko. henkilöstä. Artikkelissa kumpainenkin kertoo, millainen puolisonsa on (esim. luonteeltaan, kumppanina jne.) Ei mitään tylsiä perustietoja, tyyliin ammatteja tai sellaisia.
  17. Soitin äsken Välivainion puutarhalle ja sieltä sanottiin, että hääkimpun hinta on yleensä 50 eurosta ylöspäin, mutta halvemmankin kimpun saa. Kukkia heillä on kuulemma tosi laaja valikoima (no sehän onkin aika iso kauppa). Ajattelin sieltä käydä ostamassa omani. Sinne on meiltä mukavammat kulkuyhteydetkin kuin keskustan kauppoihin, ja parkkeeraaminen helpompaa... vähemmän stressiä hääpäivälle siis siltäkin osin.
  18. savengel

    Pöytäliinat

    Jos ei löydy niin osta mustaa lakanakangasta pöytäliinoiksi. Ei ole kovin kallista.
  19. Tähän myös se kommentti sanottakoon, että yrittäjällä on oikeus tarjota palveluaan vaikka joka asiakkaalle eri hinnalla. Eli vaikka yritys olisi jollekin muulle asiakkaalle sanonut, että tilavuokra on vaikkapa 1000 euroa ja toiselle asiakkaalle on sanonut että 500 euroa niin yrittäjä toimii ihan lakien ja sääntöjen mukaan. Vapaasta kaupankäynnistähän tässä on kyse. Olennaista on se, että jos yrittäjä ja asiakas ovat jonkun hinnan sopineet, niin sen sopimuksen mukaan he sitten toimivat. Jos sinulle on luvattu että 500 e + 70 e niin silloin se on oltava sen verran.
  20. Vihkimisenhän voi suorittaa melkeinpä missä vaan. Siinä on vain mielikuvitus rajana. Esimerkiksi Oulunsuun pirtillä, jossa meidän hääjuhlamme tulevat olemaan, on kuulemani mukaan vihitty joku pariskunta rakennuksen pääoven edustalla olevilla portailla. Jos kirkollista vihkimistä haluaa muualla kuin kirkossa, mutta kaipaisi kuitenkin jonkunlaisen alttarin vihkimiselleen, niin useissa seurakuntien juhlatiloissa on pieni (siirreltävä) alttari.
  21. Ainakin Oulun seurakuntien tiloissa järjestettävissä hääjuhlissa on tanssiminen täysin luvallista. Tästä asiasta eräs Oulun kirkkoherroista mainitsi viime syksynä Kaleva-lehdessä ilmestyneessä jutussa.
  22. Me halutaan tilaltamme seuraavaa: - vanha puutalo (tunnelman ja tyylin vuoksi) - mukava miljöö talon ympärillä, jotta ulkonakin olisi viihtyisää oleskella - reilusti tilaa - saa viedä oman pitopalvelun - alkoholin tarjoilu sallittua, saa viedä omat juomat - vuokra-aika tarpeeksi pitkä (pitää päästä edellispäivänä laittamaan paikkoja) - ei kovin kaukana kirkosta
  23. 450 euroa pe-su puutalossa, johon mahtuu 150 vierasta (meillä puolet vähemmän vieraita, joten paikka hieman isohko meille). Itse pitää siivota, hommata astiat ja pöytäliinat.
  24. Päätin jo kauan sitten, että ensin naimisiin, sitten vasta lapsia. Olen tuttavapiirissäni huomannut sellaista ilmiötä, että jos lapset on tehty ensin, niin sitten ei ole enää "ehditty" mitään häitä järjestää, ja naimisiinmeno on jäänyt kokonaan tekemättä. Toiseksi kunnioitan perinteitä. Missään tapauksessa en haluaisi tehdä niin, että menisin naimisiin raskaana ollessani tai pian lapsen syntymän jälkeen, silloin se näyttäisi siltä että naimisiin mentiin lapsen takia. Nyt menemme naimisiin, koska rakastamme toisiamme ja haluamme olla yhdessä, se on minusta paras syy naimisiinmenoon. Lasten aika on sitten myöhemmin.
  25. Me menemme kirkossa naimisiin, koska kunnioitamme perinteitä. Sitä paitsi kirkko on hieno miljöö mennä naimisiin, ja kaikki ne vihkikaavat, komea urkumusiikki jne. ovat juuri sitä, mitä vihkimistilaisuuteni haluankin. Avioliittoinstituutio on erittäin vanha, ja haluan mennä naimisiin perinteisellä tavalla. Kunnioitan perinteitä muutenkin aika paljon. Esim. lasta en aio tehdä ennen avioliittoa (esiaviollinen seksi onkin sitten toinen juttu ;D). Mielestäni siviilivihkimisessä ei ole samaa painoarvoa, kuin kirkkohäissä, kun naimisiin mennään "Jumalan kasvojen edessä ja näiden seurakuntalaisten läsnäollessa". En tarkoita, että mielestäni maistraatissa vihityt olisivat "vähemmän naimisissaolevia" kuin kirkossa vihityt, mutta omalla kohdallani maistraattivihkiminen tuntuisi jotenkin merkityksettömältä toimenpiteeltä. Jumalaan ukomisesta en tiedä, on aika epävarma olo sen asian suhteen. Miehellä on sama tilanne. On niitä tilanteita, jolloin uskon ja toivon Jumalan olevan olemassa (esim. silloin kun olen menettänyt läheisen ihmisen). Luultavasti häissä tulee käymään niin, että kun pappi sanoo "Jumalan kasvojen edessä", niin kyllä minä uskon että kyllä se joku sieltä meitä katselee, ja me vannotaan ikuista rakkauta ja yhdessä pysymistä Hänen nähtensä.
×
×
  • Create New...