mape

Rouva
 • Content count

  1865
 • Joined

 • Last visited

About mape

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Wild Rose Country

Recent Profile Visitors

837 profile views
 1. ^ Me haimme oleskelulupaa Suomeen juurikin häiden jälkeen. Siinä meni muistaakseni joku 3-4kk, muutama lomake piti täyttää. Kanadaan päin omalla COPR-paprullani (Confirmation of Permanent Residence) oli päivämäärä, johon mennessä piti muuttaa/aktivoida status. Muistaakseni päivämäärä määräytyi minulla sen mukaan, milloin medical-tutkimus umpeutui (se on tietääkseni vuoden voimassa). Ymmärtääkseni PR-hakemuksen käsittelyajat ovat kasvaneet, mutta CIC:n sivuilta löytyy siitä paremmin tietoa. Koko prosessi kesti meidän osalta n. 5kk.
 2. Tama tulee nyt vamasti myohassa, mutta jos joku tarvitsee tietoa oleskelulupahakemuksesta (family class) niin tietoa loytyy taalta: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/index.asp
 3. Kyllä kaikki varmasti menee hyvin Kiirettä saattaa pitää, varsinkin kaikenmaailman todisteiden yms. kokoamisessa ja tietysti muuton kanssa, mutta kohta se kaikki on jo ohi Tuolla USA-puolella olen lukenut, että VisaJourney-sivustosta on ollut hakijoille kovasti apua. Onkohan Kanadan viisumiprosesseista mitään vastaava, voisi löytyä neuvoja ja kokemuksia enemmän kuin täältä!
 4. Itse en ole mennyt naimisiin Kanadassa, enkä menekään, mutta pari tuttuani on (toinen meni jo, toinen menossa), vaikkei se taida auttaa Lupa-asiat kyllä kiinnostavat minuakin, täällä vaan ei taida olla yhtä vilkasta Kanada-keskustelua kun esim. USAsta on!
 5. Meillä oli Andrew Lloyd Webberin säveltämä "All I ask of you" (Barbra Streisandin versio). Laulaja ja soittajat perheenjäseniä, sekä mieheni puolelta, että minun.
 6. sama idea tuli mullekin mieleen!
 7. Mekin olimme puhuneet asiasta yleisellä tasolla, mutta kosinta yllätti silti!
 8. Samoin! Tavallinen hotellihuone on aivan riittävä myös meille. Mielummin panostan häämatkaan, vaikka hääyö on toki mukava viettää muualla kuin kotona.
 9. Maailmassa on kyllä olemassa suuri määrä uskomattoman kauniita kappaleita, ei voi muuta sanoa. Mutta minäkin olen päätymässä tällaiseen "suosi suomalaista/perinteistä" -valintaan joten päädyin Kuulan ja Melartinin yhdistelmään. Niin uskomattoman kauniita kappaleita ovat molemmat enkä ole missään nimessä kyllästynyt niihin, vaikka niitä varmasti onkin käytetty useammissakin häissä. Mendelssohn oli myös kärkisijoilla, mutta se on käytetympi maailmalla, jotenka valitsin suomalaiset marssit!
 10. No nyt näin sitten myös "tavanomaisemman" painajaisen. Olin suorittanut esteidentutkinnan vahingossa yli 4kk ennen hääpäiväämme, vaikka minun piti vain käydä kysymässä, mitä se pitää sisällään (koska kyse oli minun unestani, ei kaikki voinut olla normaalia vaan esteidentutkinta tapahtui jossain luolassa älyttömän seremonian kera). Yhtäkkiä sitten tajusin, minkä virheen olin tehnyt ja panikoiduin. Jouduin menemään takaisin tähän luolaan ja anomaan, että esteidentutkinta voitaisiin tehdä uudelleen. Se ei tietenkään ollut mahdollista, joten meillä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin aikaistaa häitä tai olla menemättä naimisiin. Heräsin taas ennen kun sain päätoksen tälle painajaiselle!
 11. Minun rakkaani puhui aluksi siitä, miten juhlassa hänen pöytäänsä tulee hänen perheensä ja ystävät, ja miten minun pöydässä on vastaavasti minun perheeni ja ystävät (hänen perheensä on yleensä koolla vain kerran vuodessa joulunaikaan, joten iloa syntyi siitä, että pääsee juttelemaan pitkästä aikaa siskojensa kanssa). Olin juuri puuttumassa tähän kun hän (onneksi) alkoi nauraa ja totesi, ettei nähtävästi ollut ajatellut asiaa kunnolla. Hyvä, sillä vaikken kaikkein perinteisimpiä häitä järjestäkään, en silti ajatellut istua eri pöydissä sulhaseni kanssa
 12. Minä näin tällaista unta: olin tarkistamassa kirkkoa hääaamuna, kun huomasin, että siellä oli lohikäärme (mielikuvitus on nähtävästi laukannut kovaa vauhtia kyseisenä yonä...). Pelästyin tästä tietysti kovasti ja juoksin kertomaan muille läsnäolijoille tilanteesta. Muutama muu tulikin sisälle kirkkoon, mutta kukaan muu ei nähnyt lohikäärmettä. Jossain vaiheessa tajusin, että kyseinen lohikäärme oli eksynyt eläintarhasta ja että minun tulisi palauttaa se sinne (miksi ja miten, jos kukaan muu ei kerta nähnyt otusta?) joten lähdin täysissä juhlapukeissa etsimään lohikäärmettä (joka osuvasti oli piilossa juhlapaikassamme vieraiden seassa, eli ilmeisesti kerkesin tuona päivänä kuitenkin vihille) ja palauttamaan sen eläintarhaan. Heräsin "valitettavasti" ennen kuin uni päättyi... Ymmärtäisin ns. normaalit häästressiunet, mutta mitäköhän lohikäärmeellä on häiden kanssa tekemistä?
 13. Ihania ideoita täällä, hauska kuulla miten te muut olette pyytäneet kaasonne. Minä lähinnä ilmoitin parhaalle ystävälleni hänen uudesta tehtävästään (humoristiseen tyyliimme, tunnen kyseisen henkilon sen verran hyvin, että tiesin kyllä, ettei hän pahastuisi tms.) ja hän sanoi suostuvansa sillä ehdolla, että kaason puhe jätetään pois. Minä vastasin tuohon, että se on mahdotonta, sillä kaason puheesta tulee illan ainut ohjelmanumero (tämä on toki vain vitsi!). Koska en varsinaisesti pyytänyt ystävääni kaasoksi, panostan sitten ehkä hieman enemmän kun kiitosten aika koittaa
 14. Minunkin täytyy myöntää, että kaasoni on ollut alusta lähtien korvaamaton näissä järjestelyissä. Häneltä on tullut erittäin hyviä ideoita ja hän on myös osallistunut kaikkeen juhlapaikan etsimisestä lähtien. Lupasipa jopa seisoa käsillään ja tarvittaessa toistaa tämän "ohjelmanumeron" lukuisia kertoja jos varsinaisessa tilaisuudessa iskee hiljainen hetki. Bestmanin tulee sitten kuulemma jongleerata käsillä seisovan kaason vierellä