Gredelin

Rouva
 • Content count

  777
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Gredelin


 1. Me ei menty Las Vegasissa naimisiin, mutta omalla tavallamme "karkasimme". Alkuun suunnittelimme perinteisiä häitä elokuulle. Alkukeväästä kuitenkin huomasimme, että kumpikin halusi vain naimisiin ja aloittaa yhteisen elämän avioparina. Tuon Ahaa-elämyksen innoittamana varasimme kirkon ja papin ja menimme naimisiin kolmen todistajan läsnäollessa. Paikalla ei ollut minun ja miehen lisäksi muita kuin pappi, kanttori, äitini sekä sisko poikaystävineen, jotka olivat todistajia.

  Jälkeenpäin lähetimme tekstiviestin sukulaisille ja kavereille, että olemme menneet naimisiin. Reaktiot vaihtelivat. Jotkut jopa kehtasivat loukkaantua, kun heitä ei oltu kutsuttu mukaan. Sellaiset reaktiot kannattaa jättää omaan arvoonsa. Juhlia emme järjestäneet - emmekä aio järjestää - jälkikäteen.

  Mikään muu asia ei kaduta, kuin se että emme ottaneet kunnon valokuvia hääpäivänä :D Asia kuitenkin korjaantuu ensi vuonna, meidän 1. hääpäivänämme, jolloin aiomme ottaa kunnolliset kuvat.

  Naimisiin menemisen suhteen kehottaisin kuuntelemaan sydäntä ja seuraamaan omia haluja. Kyse on loppujen lopuksi teistä kahdesta ja päivästä, jolloin aloitatte elämän avioparina.

  Kyllä ne äiditkin lopulta heltyy ;)

  Vaniella likes this

 2. ...ja muutenkin se että olisi itse absolutisti, ei ole peruste sille että kaikkien tulisi olla selvinpäin. Se on vähän saman kuin mä sanoisin "olen naturisti, tekin tulette alasti mun häihin"

  Hääpäivä on morsiusparin päivä ja jos he maksavat kaiken niin pitää olla kiitollinen siitä mitä saa. Jos vegaanipari kutsuisi sinut häihinsä, niin vaatisitko saada pihvin? Häihin mennään juhlimaan pariskuntaa ja heidän kanssaan, joten jos ei alkoholia ole tarjolla vasta kuin illalla niin suu suppuun ja koita kestää.


 3. Muutama asia tuli mieleen tuosta aloittajan postauksesta..

  ..Mitä jos hääpari ei halua, että heidän häissään juodaan yhtään alkoholia? ei edes sieltä taskumatista tai auton takaluukusta. Juotko silti?

  Jos hääpari ei itse käytä alkoholia niin mielestäni on kohtuutonta heidän päivänään vaatia alkoholia. Sama kuin jos vaatisi vegaanien häissä lihapataa.

  Jos epäilyksesi on, että häissä ei ehkä ole alkoholia niin miksi et soita ja kysy asiasta? Miksi se pitäisi kutsuun erikseen laittaa?


 4. Minä tilasin puvun 1 Lucky Bridelta. Puvun tulemisessa kesti muistaakseni 8-10 viikkoa (en ole aivan varma, sillä äitini hoiti tilauksen). Jatkuvasti saatiin kyllä tivata, että koska puku on valmis ja alunperin sen luvattiin olevan Suomessa kesäkuun lopulla vaikka tulikin lopulta heinäkuun alussa. Häät meillä on muutaman päivän päästä eli 30.7. Jäi melko viime tippaan tuo tilaaminen ja siksi saatiinkin jännittää hirveästi tuleeko koko pukua, koska toista ei oltaisi välttämättä ehditty ostaa enää mistään. Eli tilaukseen kannattaa oikeasti varata aikaa!

  Sähköposteihin sieltä vastailtiin ilmeisesti ihan hyvin, vaikkakin välillä sieltä vastasi Jacob ja välillä Lisa ja kumpikaan ei tiennyt toistensa tekemisistä mitään, kun toinen väitti että puku on lähetetty ja toinen sanoi että se on vielä kesken.. Mutta tästäkin selvittiin :grin:

  Mutta puku itsessään on aivan ihana, kirjailut ja kaikki juuuri niinkuin pitikin! Se oli vain tullessaan minulle aivan liian suuri selästä... Ongelmaksi ei tosin koitunut sekään, sillä kiikutin puvun heti ompelijalle Helsingissä sijaitsevaan Pukupalvelu Festariin ja voin vain suositella paikkaa! Puvun kavennus, helman lyhennys ja helmanostolenkin tekeminen maksoivat 90e yhteensä. Kävin liikkeessä yhteensä kolme kertaa, yksi välisovitus oli. Joka tuli tarpeeseen, sillä silloin puvusta repesi vetoketju :girl_haha: Lieko ollut se sitten huonoa tekoa vai mitä, mutta ompelija hoiti senkin oikein hyvin eikä uuden vetoketjun vaihtaminen aiheuttanut lisäkuluja :girl_smile:

  Kaikkine kuluineen pukuni tuli siis maksamaan n. 260e! Eli kaikesta säädöstä ja odottelusta huolimatta olen todella tyytyväinen!

  Saatan tulla häiden jälkeen laittamaan tänne vaikka pari kuvaa puvusta :girl_smile:

  Olisi kyllä mahtavaa nähdä kuvia! Ihan uusi tuttavuus tuo 1 lucky bride..Pitää heti mennä seikkailemaan sivuille :girl_smile:


 5. Mä oon huomannu tässä asiassa pienoisia näkemyseroja; mulle kihlat merkitsee lupausta avioliitosta kun taas aika monelle mun tuttavapiirissä se merkitsee lupausta yhteisestä elämästä (ilman avioliittoa) ja/tai on merkkinä siitä, että ollaan yhdessä (tää tuntuu varsinkin teineillä olevan se syy kihlautumiselle). Olenpa jopa kuullut, että naimisiin ei ikinä haluta/aiota mennä, mutta kihloissa silti ollaan..Vähän niinku kihlat ois "köyhän miehen avioliitto".


 6. Syyskuussa olisi edessä Lontoon reissu. Hakusessa olisi ei-mainstreem vaatteita ja tavaroita myyvät kaupat. Tyyleinä fiftarit/rokut/ym. erilaiset ja erikoiset kaupat. Tuleeko kenellekkään mieleen?


 7. Olisitko sinä siis halunnut hänelle järjestää polttarit, mikäli niitä ei kukaan ole järjestämässä? Jos vastaus on ei niin keskity vain nauttimaan häistä :girl_smile: Itse en esimerkiksi halua polttareita, joten kuten täällä on mainittu niin ehkä morsian ei niitä halua. Ja voihan siis olla myöskin niin että polttarit on vain muutamalle ystävälle, jolloin kutsu saattaa jäädä saamatta sellaisilta, jotka eivät kuulu "ydinporukkaan".


 8. Oisko tämä ainakin yks? :girl_wink:

  "Mene jo myöten, myöty neiti, kanssa, kaupattu kananen!

  Jo nyt on liittosi likellä, kovin läsnä lähtöaika,

  kun on viejä vieressäsi, ottajaisesi ovilla:

  oro suitsia purevi, reki neittä vuottelevi. "

  *

  "Niinkö luulit, neito nuori, niinkö, kasvava kananen:

  huolet loppui, työt väheni tämän illan istumilla,

  maata sinne vietäväsi, unille otettavasi?"