Freckle*

Naikkari
 • Content count

  5294
 • Joined

 • Last visited

About Freckle*

 • Rank
  VIP

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1406 profile views
 1. Me emme saaneet mitään vastausta yhdeltä pariskunnalta. He odottavat lasta ja raskaus on ollu kaikin puolin vaikea, joten on varmasti mahdoton arvioida missä kunnossa muutamien viikkojen päästä olisi ollut. Laskuissamme ajattelimme parin jättävän juhlat väliin, kuten sitten kävikin. Yksi ilmoittamatta saapunut pari ei tosin olisi sotkenut kotona pidettyjen juhlien järjestelyjä ja sen varaan pariskunta olikin laskenut. Jos juhlat olisi pidetty ravintolassa olisimme varmaan sopineet parin kanssa toisenlaisesta järjestelystä.
 2. Minulla oli kimppu niin maistraatissa kuin avioliiton siunaustilaisuudessa kirkossa. Eipä tarvinut miettiä missä kättään pitää. Minulla ei siis ollut kaasoa ja kimppu oli mukana myös alttarilla. Itse hääjuhlassa en kanniskellut kimppua mukana, vaan se oli pöytämme koristeena. Minusta kimppu oli kiva ja helppo osa hääperinteitä kun muuten häämme eivät olleet kovinkaan perinteiset. Olipa vierailla yksi ihmettelyn aihe vähemmän Tein kimput itse ja molemmissa seremonioissa kimpun hinnaksi tuli huikeat 5 euroa eli ruusukimpun verran. Muut kimpun tarvikkeet löytyivät luonnosta ja varsien ympärillä ollut silkkinauha löytyi kaapista. Suuria summia en olisi ollut valmis kimppuihin sijoittamaan, vaan olisin jättänyt kimpun pois.
 3. Meidän juhlissa oli 63 henkeä ja tein täytekakkuja ja keksejä lukuunottamatta kaikki tarjottavat itse (alkuruoka, pääsuoka, jälkiruoka). Lisäksi hoidimme suurimman osan tarjoilusta itse. Homma toimi meillä hienosti mutta kyseessä olikin kotonamme pidetyt juhlat, joten koin, ettei kaiken tarvinnut mennä niin pilkuntarkasti oikein tai aikataulutetusti. Lisäksi kirkko-osuus alkoi vasta klo 16, niin päivään jäi reilusti valmistautumisaikaa.
 4. Meidän häissä ei leikitty eikä tanssittu ollenkaan. Lapset tosin taisivat oma-alotteisesti viritellä erilaisia hippaleikkejä pihalla, kun heitä oli niin paljon. Juhlat pidettiin meillä kotona ja pihallemme ja ohjelmaksi riitti hyvä ruoka, juoma ja keskustelut. Jälkikäteen olemme saaneet kaikilta vierailta kiitosta juhlien lämminhenkisestä ja rennosta tunnelmasta.
 5. Me suudeltiin avioliittomme siunaustilaisuudessa. Pyydettiin etukäteen pappia sanomaan missä kohtaa saa suudella. Paikka taisi olla kysymysten ja sormustenvaihdon jälkeen.
 6. Alkujuomana skumppa ja Pommac Ruokapöydästä löytyi: Vihersalaatti(salaatti, tomaatti, kurkku) Perunasalaatti Mozzarella-tomaatti-salaatti Marinoitu punasipuli Graavilohi Pieniä salamimakkaroita Valkohomejuusto Lihakastike (peuraa, hirveä ja possua) Uunibataatti Paahdettu sipuli Keitetyt perunat Kasvisruokailijoille gratinoitu kesäkurpitsa ja suppilovahverokastike Juomana: valko- ja punaviini, olut, siideri, lonkero, limsa, vichy, piimä, maito, vesi Suklaarouhetäytekakku mansikkatäytteellä Piimäkakku Taatelikakku Herrasväen pikkuleivät Suklaakeksit kahvi, tee, konjakki, kermalikööri Täytekakkuja ja pikkuleipiä (ja toki salamimakkaraa ja valkohomejuustoa) lukuunottamatta tein kaikki tarjottavat itse. Ruokia kehuttiin kovasti ja hyvin näyttivätkin maistuvan
 7. Meillä oli avioliiton siunaustilaisuus kirkossa. Ehdoton kohokohta kirkossa oli tätini lauluesitys. Meni kylmät väreet kun upea ääni kaikui kauniisti tilavassa puukirkossa. Illan juhlan kohokohta oli nähdä kaikki rakkaat talomme pihassa kohottamassa maljansa meille. Kaiken kaikkiaan onnistunut ja mukava päivä. Teimme kaikki tarjottavat itse ja hoidimme tarjoilunkin pääasiassa itse ja silti meillä oli reilusti aikaa jutella kaikkien vieraiden kanssa kun juhlista oli karsittu kaikki muu ohjelma.
 8. Aika omituista käytöstä mielestäni vanhemmilatasi ja sukulaisilta jos eivät halua tutustua uuteen mieheesi, eihän se sinun vikasi ole, eikä ainakaan uuden miehesi vika, jos ex-poikaystäväsi perui häänne viimetipassa! Layne, vanhempani ja sukuni nyt ovatkin aika erikoisia. Kyseessä oli lähinnä epäluottamuslause minua kohtaan. Vanhempani eivät halunneet enää tutustua ihmiseen, joka kuitenkin häviää heidän elämästään jossain vaiheessa. Vanhempani viihtyvät siis pääasiassa kahdestaan eivätkä kaipaa elämäänsä muita ihmisiä. Me nyt siis menimme naimisiin heinäkuussa aivan kahdestaan ja salaa. Sukulaisilta on tullut pääasiassa positiivista palautetta ja onnitteluja, vaikka toki mukaan mahtuu muutama ihmettelijäkin. Sukulaiset pääsevät kuitenkin osallistumaan juhlahumuun ensi viikonloppuna avioliittomme siunaustilaisuudessa.
 9. Meille ei tule perinteistä vieraskijaa, vaan vieraat voivat monien muiden täällä kerrottujen häiden tavoin kirjoittaa erillisille lapuille elämänohjeita, terveisiä tai muita ajatuksia hääparille. Osaan lapuista voisi tietysti laittaa valmiiksi jonkun/joitakin kysymyksiä jos tyhjät laput tuntuvat joistakin vieraista liian haastavilta. Laput pudotetaan maalais/luontoteemaisiin häihin sopivasti puiseen linnunpönttöön. Laput liimataan sitten myöhemmin valokuva-albumiin hääkuvien kanssa.
 10. Me säästämme oikeastaan kaikessa. Hääautona käytetään miehen autoa. Ompelen itse hääpukuni (kankaat joitakin vuosia sitten Venäjältä ostettua pellavaa). Mies laittaa päälleen vanhan pukunsa, lisäksi ompelen hänelle pukukankaastani liivin. Teen itse kaikki tarjottavat, joissa pääruuassa käytetään miehen metsästämää hirveä, ja viinat haettiin Virosta. Kaverimme kuvaa häät lahjana meille. Lisäksi koristeluun käytetään luonnon antimia (oksia, viljoja ja puun runkoja). Sormuksenikin tuli halvaksi kun en välitä timanteistä tai muista kivistä.
 11. Naimisiin mentiin monien muidenkin luettelemien juridisten syiden vuoksi. Yhdessä sen sijaan ollaan rakkaudesta
 12. Mielestäni anopin ei tarvitse osallstua mihinkään mihin ei halua, vaikka se aika ahdasmielistä onkin. Loppujen lopuksihan anoppi nolaa ainoastaan itsensä kun ei halua olla mukana ja muut vieraat tämän huomaavat. Vähän off topicina ihmettelen onko häissä tosiaan tapana kysyä etukäteen ryöstettäviltä onko ryöstäminen ok. Lienen syyllistynyt useampaan huonon maun mukaiseen sulhasen, anopin jne. ryöstöön, kun emme ole etukäteen kyselleet saako kyseisiä henkilöitä ylipäänsä ryöstää. Hups
 13. Meitä ei vihitä kummankaan kotipaikkakunnalla eikä edes asuinpaikkakunnallamme, vaan lähimmässä maistraatissa, joka sijaitsee useamman kymmenen kilometrin päässä. Avioliitomme siunaus ja hääjuhla pidetään sitten sulhasen kotipaikkakunnalla, joka on myös meidän molempien asuinpaikkakunta.
 14. Ei tiedä. Ei todennäköisesti edes tiedä, että tällainen sivusto on olemassa. Meillä on niin pienet häät (vihkiminen maistraatissa kahden kesken ja avioliiton siunaus vain lähimpien sukulaistan läsnäollessa), etten viitsikään häntä millään häihin liittyvällä kuormittaa. Itse tykkään lukea muiden juttuja ja fiilistellä edes vähän.
 15. Meillä oli seurustelun alusta asti selvää, että tosissaan tässä ollaan ja naimisiin joskus mennään. Eli kosinta sinänsä ei ollut yllätys vaan tiesin, että joskus sellainen tulee. Yhdessäkään kihlausta ei sinänsä päätetty, vaan mies teki päätöksen kihlauksen ajankohdasta itse.