Kuurankuiske

Morsian
 • Content count

  22
 • Joined

 • Last visited

About Kuurankuiske

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Minua harmittaa, että unohdin laskea puvun laahuksen kirkkoon! Tämä johtui siitä, että meillä oli potrettikuvaukset ennen kirkkoa, ja laahus oli nostettu ulkokuvausten ajaksi ylös. No, siirryin kirkkoon suoraan autosta, enkä tässä kohtaa muistanut, eikä muistanut kaasokaan, koko laahusta. Puvun helma oli onneksi sellainen tyllihärpäke, ettei laahuksen olemassaoloa kukaan edes huomannut..
 2. Me ajateltiin, että häät saavat maksaa max. 10 000€. Jossain kohtaa huomattiin, ettei tämä riitä ja ajateltiin, että se menee mikä menee. Nooh, olihan se järkytys itsellekin huomata, että loppuviimein käytettiin n. 60 hengen juhliin 16 000€... Häämatkalle emme nyt sitten lähde, mutta muuten saatiin kyllä päivästä juuri sellainen kuin toivottiinkin. Näin jälkikäteen mietittynä en tekisi montaakaan asiaa toisin, mutta muutaman asian kilpailuttaisin/sopisin hinnan tarkemmin (kukat ja ompelimo). Tuli panostettua aika paljon somistukseen, ruokaan ja juomaan ja yleiseen vieraiden viihtyvyyteen. Koko päivän dokumentaarinen kuvaus, bussikuljetus ja ilotulitus taisivat olla muut ns. suuret menoerät. Ja talvihäiden pukeutuminen vei huomattavasti enemmän rahaa kuin olimme ajatelleet! Hääyön hotellihuone olisi voinut olla joku edullisempi, koska olimme juhlista ja edeltäneestä viikosta niin poikki, että nukuttiin koko seuraava päivä ja jäi pakettiin kuuluneet kylpyläliputkin käyttämättä.
 3. Meillä hääkukat maksoivat 624€. Sisälsi morsiuskimpun, heittokimpun, 4 viehettä, 3 kaason hiuskoristetta ja 21 pöytäkimppua. Saimme buffetpöydän kukka-asetelman kaupanpäällisiksi. Budjetti ylittyi, mutta olivat kyllä kauniit kukat. Voin laittaa kuvia kun niitä jossain kohtaa saan käsiini.
 4. Itse ostin pukuni Niinattaresta. Liike on aika pieni ja ahdas, mutta valikoimaa löytyy... Suosittelen menemään arkena sovitukseen, aikamoista hulinaa viikonloppuisin.. Henkilökunnasta sen verran, että palvelu oli omalta osaltani ystävällistä, mutta kiireisinä päivinä huomasi selvästi, että osa oli apulaisia/aloittelijoita ja osa taas kokeneempia. Tilan puute suurin miinus, muuten ok. :-)
 5. Varattiin nyt sitten Aulangolta huone hääyöksi! Aulangon hääsviitit olivat makuumme hieman vanhanaikaisia ja aika hintavia myös, mutta sieltä löytyi yksi upea Class- huone, joka täyttää toiveemme. Saimme neuvoteltua sieltä hyvän paketin, joten tiedossa on mukava häiden jälkeinen sunnuntai..
 6. Vanajanlinnassa on juuri omien häidemme aikaan isot hääjuhlat, ja hotelli on buukattu täyteen... Muuten olisi oikein oiva vaihtoehto..
 7. Hei, kaipaisin kokemuksia Hämeenlinnan hotelleista ja erityisesti hääsviiteistä... Missä kannattaa siis hääyö viettää?
 8. Hei, kertoisitteko kokemuksia Tilisanssin hääkakuista. Meillä on helmikuussa häät, ja menu on jo päätetty, mutta kakun suhteen lyö vielä pää aivan tyhjää..
 9. Tuttavapariskunnan häitä juhlittiin Nurmen lavalla muutama vuosi sitten (itse en ollut juhlissa) ja muistelisin silloin kuulleeni, ettei Nurmen lava ollut juhlapaikkana se kaikista helpoin vaihtoehto. Mieleeni on jäänyt ainakin se, ettei tilaa päässyt koristelemaan vasta kun juhlapäivän aamuna ja juhlapaikalla ei ollut ilmeisesti ollenkaan vesivessoja (morsiankin joutui pukunsa kanssa käymään ulkovessassa). Heillä taisi olla tuoleina muovituolit (ne perinteiset valkoiset puutarha/parveketuolit), mutta en tiedä olivatko ne juhlapaikan puolesta vai heidän itse hankkimiaan. Mutta hyvät juhlat olivat siellä kuulemani mukaan viettäneet, joten kannattaa selvitellä asioita. En itseasiassa ole edes ihan varma, että vieläkö paikkaa vuokrataan juhlia varten.
 10. Etsin Tampereelta kauneussalonkia, jossa saisi sekä meikin että kampauksen morsiamelle ja kaasoille. Olisi ihanaa, jos salonki olisi sellainen, missä mahdollisuus aamulla esimerkiksi johonkin rentouttavaan hoitoon/hierontaan ja jossa olisi mahdollista myös tarvittaessa pukeutua. Olen kuullut, että joissakin isommissa salongeissa olisi mahdollisuus myös pukeutumiseen. Kaikki vinkit ja kokemukset ovat tervetulleita.
 11. Meillä on vihkiminen asuinpaikkakunnallamme Pirkkalassa, josta siirtymme juhlimaan Hämeenlinnaan. Siirtyminen juhlapaikalle vie tunnin, joten järjestämme vieraillemme bussikuljetuksen virvokkeiden sekä pienten ohjelmanumeroiden kera. Emme löytäneet talvihäihimme ja omiin kriteereihimme sopivaa tilaa lähempää, joten siitä johtuu tämä kompromissiratkaisu kun kirkon vaihtaminenkaan ei ollut meille vaihtoehto. Vieraita on tulossa vain lähimmät sukulaiset ja ystävät ja onneksi kaikki asuvat tässä lähellä siten, että bussi saa hyvin noukittua vieraat kyytiinsä jo kirkolle mennessä. Uskon ja toivon, että vieraat virittyvät rentoon juhlatunnelmaan jo matkalla juhlapaikalle, koska suurin osa vieraistamme tuntevat hyvin toisensa ja ovat samaa kaveriporukkaa.
 12. Nostelen ketjua hieman jos saisi tälle vähän näkyvyyttä..
 13. Myös me olemme ajatelleet järjestää häihimme drinkkibaarin. Mielestämme se olisi kiva vaihtoehto perinteiselle boolille ja uskon, että myös vieraat tykkäisivät kun juomatarjoiluun olisi järjestetty ns."vähän jotain extraa". Alkumaljaksi ajattelimme tarjota vieraillemme kuohuvaa ja ruuan kanssa puna - ja valkoviiniä, olutta, siideriä ja lonkeroa. Kahvin kanssa konjakkia ja kahvilikööriä. Drinkkibaari aukeaisi vasta vähän myöhemmin illalla kahvien jälkeen ja siihen saakka olisi tarjolla edellä mainittuja juomia. Drinkkejä tulisi n. 4-5 erilaista ja niitä valmistamaan palkattaisiin 1-2 baarimikkoa. Muutama käytännön asia kuitenkin mietityttää ja niihin kaipaisinkin teiltä muilta kokemuksia ja vinkkejä. 1) Menekki: Kuinka monta drinkkiä tulisi varata yhtä vierasta kohden ja kuinka paljon drinkit puolestaan vaikuttavat oluen, siiderin ja lonkeron menekkiin? 2) Lasit ja muut välineet: Kuinka paljon laseja tulisi varata? Ajatuksena olisi hankkia drinkeille sopivat lasit esim. Ikeasta, mutta itselläni ei ole mitään ajatusta siitä kuinka paljon niitä tarvitaan drinkkiä kohden. Juhlapaikalla on kunnollinen pesukone, mutta meneekö turhan hankalaksi jos laseja joudutaan pesemään juhlan aikana? Entä mitä muita tarvikkeita tulisi hankkia? 3) Baarimikko: Tuttavapiiristä saattaisi löytyä sopiva henkilö drinkkejä valmistamaan, mutta riittääkö yksi henkilö n. 75 -80 hengen vierasmäärälle? Entä mikä olisi sopiva korvaus tällaisesta hääkeikasta jos baari on auki n. 5h ja drinkit sellaisia helppoja kuten esimerkiksi Gin Tonic ja Valkovenäläinen? Tottakai tiedän, että kaikki riippuu siitä, mitä drinkkejä lopulta tarjotaan jne, mutta olisi todella kiva kuulla kokemuksia teiltä, ketkä olette baarin häissänne toteuttaneet. Paljonko drinkkejä meni, mitä asioita tulisi huomioida ja kuinka korkealle kustannukset kohosivat.. Kiitos jo etukäteen vinkeistä!
 14. Me ajattelimme ruokailun ja kahvin ajan istua ihan kahden ja lapsi on sitten siinä pöydässä, missä isovanhemmat ja sisaruksemme.
 15. Kyllä sinne ymmärtääkseni ainakin kolme henkinen bändi mahtuu rumpuineen.. Mietin kanssa tätä bändi asiaa ja sitä, missä bändin jäsenet voisivat rauhassa levätä soiton välissä.. Eteisen vieressähän on se pieni huone, mutta meillä ainakin päivällä sinne tulee lapsille jotain leluja yms.. mutta ainakin illalla se vois toimia niiden lepohuoneena..