Citronella

Rouva
 • Content count

  427
 • Joined

 • Last visited

About Citronella

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

Recent Profile Visitors

1044 profile views
 1. Me oltiin Divissä neljä vuotta sitten. Silloin hääpareille tarjottiin illallinen rannalla muiden häämatkalaisten kanssa. Illallinen järjestettiin siis yhtenä päivänä viikossa ja bussilla vietiin hotellilta kaikki sen hetkiset häämatkalaiset rannalla olevaan ravintolaan. Kaikilla oli oma kahden hengen pöytänsä. Muistaakseni kolmen ruokalajin illallinen oli hyvä ja kuohuvaa tarjottiin läpi aterian. Lisäksi saatiin kamalat hotellin omat paidat ja valokuvakehys. Me oltiin tyytyväisiä hotellivalintaan. Ranta on kaunis ja hyvä Divin edessä. Ruoat eri ravintoloissa olivat paljon parempia kuin mitä AI-ruoilta odotin. Ravintoloitahan on yhteensä muistaakseni 7 joista 2 on buffet-ravintolaa. Hotellialue on ihan kiva, samoin uima-altaat. Altailla ei tosin itse oltu, vaan rannalla. Divi on hyvässä paikassa, kun siitä pääsee kätevästi keskustaan joko pyörillä (hotelli lainaa) tai shuttlella.
 2. Oi, ihania uusia sormuksia Tillanderilla. Voisikohan sitä toivoa jotain 1 v hääpäivälahjaksi... ;D
 3. Tamarijn on ihan hyvä hotelli. Me oltiin siinä viereisessä Divissä ja nehän kuuluu samaan. Me ainakin saatiin käyttää kummankin hotellin palveluja. On hyvän matkan päässä kaupungista (voi mennä hotellin pyörillä tai sitten hotellin kuljetuksella) ja ranta hyvä. Ovat sillä kivemmalla alueella, jossa on vain matalia bungalow-hotelleja eikä turisteja ole niin paljon. Renessancesta en tykännyt. Se on ihan keskustassa.
 4. Lilyy: Mun mielestä Divi oli kivempi. Tosin ei asuttu Tamarjinissa itse, mutta käytiin useamman kerran. Divissä on paremmat ravintolat ja parempi ranta. Huoneet vähän enemmän "rauhassa" kuin Tamarijnissä. Ainakin joissain Tamarijnin paketeissa on rajoitetummat oikeudet käyttää kaikkia palveluita.
 5. Piti vaan kertoa, että hotelli järjestää ilmaisen kuljetuksen kaupunkiin muutaman kerran viikossa. Hotellissa on oikein mukava oma ranta ja laguuni ja kiva uima-allas alue.
 6. Kannattaa selata vähän taakse päin. Tuolla on jo useampi vastaus kysymyksiin. Oltiin ihan elokuun alussa Aruba-Curacao reissulla ja se oli ihan loistava aika säiden puolesta ja muutenkin. Meillä satoi yhtenä päivänä tunnin verran, muuten aurinkoista. Häät oli heinäkuun lopussa ja etsittiin nimeomaa paikka, jossa silloin hyvä sää. Maksettiin reissusta noin 2500€/hlö
 7. Laitoin loppujen lopuksi juuri sen puvun, jonka halusin. Häissä siis rv 24+4 ja masua oli jonkin verran. Puvun taakse tehtiin nyörit, niin sitä saatiin suurennettua masun mukaan. Toimi todella hyvin, eikä edes näkynyt, että olen raskaana (vaikka sitä ei yritettykään peittää). Tuossa vielä kuva viikkoa ennen häitä:
 8. Moniin kysymyksiin on vastauksia aiemmissa viesteissä... Sannibal - me oltiin elokuussa kaksi viikkoa viime kesänä Aruballa ja Curacaolla. Ilmat oli loistavat, mutta kummassakin paikassa tuulee aina. Tosin niissä lämpöltiloissa se on vaan mukavaa. Turisteja ei ollut haitaksi asti, mutta tuohan riippuu myös hotellista. Jenni- hintataso on mun mielestä korkea molemmissa paikoissa. Päivällinen esim. 20-40€. Halvalla saa lähinnä koruja, ei muuta. JenniV- Maastapoistumismaksu Arubalta oli muistaakseni jotain 40dollaria eli enemmän kuin meille sanottiin. Curavaolla sitä ei ollut. Mentiin hotelleihin taksilla Aruballa. maksoi 15 dollaria. Curacaolla kuului kuljetus hintaan. Aprill- Meillä lentokone teki välilaskun Aruballa ja jatkoi siitä Curacaolle. Takaisin päin kone lähti Arubalta ja pysähtyi Curacaolla. Lizzie07- Meitä ei upgreidattu, mutta lento olikin täysi. Lento Amsterdamista kesti muistaakseni 9h. Meillä ei varsinaista jetlagia ollut, kun herättiin auringon noustessa siinä 6-7 aikoihin ja mentin nukkumaan 9-10 aikoihin. Oli sitten helppo sopeutua myös kotiin tullessa. Normaalisti kyllä nukutaan ja valvotaan pitkään, mutta eipä tuolla ole niin paljon tekemistä iltaisin. Kivoihna se on olla hereillä, kun aurinkokin paistaa.
 9. Nappula: Malesian Airlines on kyllä ihana lentoyhtiö, paljon parempi kuin Finnair. Noissa koneissa on kaikilla oma tv ja ohjelmaa tulee kokoajan ja siksi matlakin menee paljon nopeammin. Palvelu on loistavaa ja ruoankin saa valita muutamasta vaihtoehdosta. Mä menisin ehdottomasti Frankfurtin kautta ja Malesian Airlinesilla (kuten olen mennytkin).
 10. Aprill: Me oltiin viikko Aruballa ja viikko Curacaolla AI-hotelleissa ja maksettiin 2500€/hlö. Käsittääkseni aika noissa hinnoissa nuo AI-hotellien hinnat kyllä liikkuu. Toisaalta meillä ei kyllä sitten mennyt koko reissussa kuin noin 200€ yhteensä kahdelta kaikkeen muuhun. Ruoka ja erilaiset reissut ovat siellä kalliita, jos joutuu erikseen ostamaan. Noihin AI-paketteihin kun yleensä kuuluu kaikennäköistä meillä esim. auringonlaskupurjehdus, kuljetukset kaupunkiin, kaupunkikierros, snorklausretki.
 11. Aruba ei kyllä mun mielestä todellakaan ollut mikään shoppailijan paratiisi! Kultaliikkeita siellä on kyllä todella paljon ja edullisesti saa timanttikoruja, kultaa ja kelloja (itsekin ostin kellon). Muuten siellä onkin lähinnä turistikrääsää eikä mitenkään erityisen halpaa. Ravintolahinnat oli kalliita (katseltiin, että pääruoka siinä 20-40€) ja luulen, että tuli edullisemmaksi olla all inclusive-hotellissa, kuten me.
 12. Oli haikeaa luopua omasta sukunimestä. Mulla oli erikoinen ruotsinkielinen sukunimi, joka sopi etunimen (sekään ei suomenkielinen) kanssa täydellisesti ja vaihdoin sen tavalliseen suomenkieliseen. Halusin kuitenkin, että ollaan samannimisiä ja vierastin ajatusta, että mies olisi ottanut minun nimen. On tämä vähän ollut sellaista uuden identiteetin hakemista, kun Nyt musta vähän niin kuin tuli suomenkielinen. Uusi sukunimi on kuitenkin kivan lyhyt ja helppo eikä sitä tarvitse tavata niin kuin tyttönimeä.
 13. Kaikki koneet oli kyllä valitettavasti pieniä. Tuo meidän kone varmaan isoimmasta päästä n. 40 henkeä siihen ehkä mahtui. Lentoja on saarten välillä useita päivässä ja siksi varmaan käyttävät pieniä koneita, kun ei muuten tulisi täyteen. Tuntui kyllä ihan turvalliselta tuo matka ja kesti tosiaan vain 20 min. Venezuelaan ei tehdä laivamatkoja ollenkaan, joka mustakin oli hassua. Samoin kuin se, ettei saarelta toiselle pääse laivalla.
 14. Olen samaa mieltä Rouva R:n ja Nuppusen kansas, että tuolla low-rise alueella ei todellakaan ollut liikaa turisteja, mutta hig-rise oli ihan täynnä. Onneksi käytiin siellä vain snorklausretkellä. Nellinoora: Lentohintaa ei pitäisi muuttaa yhtään, jos jäätte vielä Amsterdamiin. Me jäätiin Tansanian reissulla ja hintaa tuli vain hotellista. Aruballe ei käsittääkseni lennä kuin KLM ja British Airways harvoin. Myy: Lennossa Aruba-Curacao ei mene kuin 20min, mutta kyllä siihen hotellilta-lentokentälle-odottelu-lento-lentokentältä -hotellille rumbassa helposti menee muutama tunti. Kahdeksan päivän reissulla yksikin päivä matkustamiseen on kuitenkin aika paljon, kun ensimmäinen ja viimeinenkin päivä menevät jonkin verran ainakin taas reissaamiseen. Kymmenen päivän matkalla jo voisi kannattaa. Elokuun alussa säät oli ainakin täydelliset. Curacaolla satoi yhtenä päivänä, muuten täyttä aurinkoa.
 15. Nellinoora: Kyllä Curacaolle lensi joku muukin yhtiö kuin Dae, mutta kaikki ovat pikkukoneita. Sekä Arubalta että Curacaolta lähti lentoja Venezuelaan, mutta ei tullut vastaan mitään järjestettyjä reissuja sinne. Me oltaisiin menty käymään Venezuelassa, mutta siellä pitää passi olla voimassa 6kk matkan jälkeen ja miehellä ei ollut. Musta oli todella hyvä ratkaisu käydä toisellakin saarella Aruban lisäksi, vaikka siitä kovasti tykättiin. Kahdessa viikossa voi kyllä tulla tylsää, kun ei siellä niin paljon tekemistä ja näkemistä kuitenkaan ole.