DoP

Rouva
 • Content count

  2240
 • Joined

 • Last visited

About DoP

 • Rank
  Konkari
 • Birthday 05/27/82

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

3599 profile views
 1. Näin 2 vuotta häiden jälkeen, voin puhua melko rauhallisesti, aikaisemmin tuskin olisi onnistunut. Meillä kaaso ja bm tekivät asiaoita juuri niin kun halusivat, välittämättä mieheni ja minun mieleipiteistä ja toiveista. Tässäpä muutama esimerkki: -emme tansiineet ns. vanhempien valssia ollenkaan, kaaso soitti äidilleni ja valitti, että vanhempien valssi kuuluu tanssia, se on perinne jne. äitini oli sanonut, että meillä sitä ei tanssita ja sillä hyvä -isäni ei pitänyt puhetta, myös tästä äitini oli saanut valitusta -minulla ei oikein kemiat kohdannut bm:n kanssa, joten tein viimeisestä viikosta aikataulun, johon laitoin, milloin itse menen hääpaikkakunnalle, ja milloin tarvitsisin kaasoa ja lisäsin myös, että toivoisin bm:n tulevan vasta häitä edeltävänä iltana, kun miehenikin tulee. Tämän sekä kaaso, että bm hyväksyivät, mutta häitä edeltävänä viikonloppuna kaasoni sanoi, että bm, tulee jo keskiviikkona ”kyllä me tiedämme, miten te tämän toivoitte menevän, mutta me nyt ajatellaan itseämme!” (ja eivät siis olleet pariskunta) -häitä edeltävänä iltana varmistin kaasolta, että eihän minun tai mieheni isät joudu mihinkään leikkiin, kaaso kysyi, että kai he nyt voivat tulla puolisoittensa kanssa osallistumaan, sanoin, että ei, meidän isät on jätettävä kaikkien leikkien ulkopuolelle. Kaaso sanoi vaan, että selvä. Ja kuinka ollakaan, häissä oli leikkejä johon meidän isät kutsuttiin. Tästä olin todella vihainen, sillä kaasoni tiesi esim. isäni sairaudesta ja siitä johtuvasta haluttomuudesta osallistua leikkeihin tms -hääpaikalla asetuimme ulos onniteltavaksi ja olimme sopineet, että vain minä ja mieheni olemme siinä pihalla vieraita vastassa, kaasoni tuli sanomaan meille, että kyllä siinä kuuluu olla myös vanhemmat, ette voi kahdestaan seisoskella. Sanoin hyvin tiukkaan sävyyn, että me seisomme kahden ja sillä hyvä -tämän jälkeen kaasoa ei näkynyt, ensimmäisen kerran, kun lähdin vessaan, pyysin äitini mukaan, kun en tiennyt selviänkö helmoineni ahtaassa vessassa -meikkaaja sanoi kaasolle, että ota sinä meikit ja käy aina välillä lisäämässä puuteria, eipä näkynyt koko päivänä/iltana kaasoa mun lähellä meikkien kanssa Tätä listaa voisin jatkaa loputtomiin. Nyt kirjoitettuna monet tuntuu pikkujutuilta, mutta hääpäivänä/häiden alla ne oli aika ikäviä hetkiä. Jälkeenpäin toivon, että olisin sanonut asioista kaasolle vielä tiukempaan sävyyn, mutta en silloin halunnut ystävyyteen ryppyjä ärähtelemällä ja riitelemällä. No, häiden jälkeen olen tavannut kaasoni kerran, ja välit on aikalailla mennyttä kuitenkin. Alkuperäiselle kirjoittajalle toivon jaksamista ikävässä tilanteessa. Tee kaasollesi kuitenkin selväksi, että häät ovat sinun ja miehesi juhla, ja te teette asiat juuri haluamallanne tavalla. Jos ystävyys siitä kärsii, se kärsisi joka tapauksessa jostakin. Ihanaa hääpäivää teille!
 2. Viime viikonloppuna oltiin häissä ruusuhovissa, menuna oli herkkuhääpöytä, mutta kalat oli korvattu kalkkunalla/possulla. Olin tosi pettynyt!!!! Alkupalat oli ihan maukkaat ja hyvät, mutta pääruoka oli suorastaan pahaa. Lihapullat oli kovia (osin palaneita), porsaan noisetit korkeintaan mediumiksi kypsennettyjä, jäi syömättä, kasvikset (kukkakaali, parsakaali, porkkana) aivan älyttömän isoina paloina, ja todella kuivia. Onneksi alkupalat oli vielä pöydässä, kaikki vieraat näytti hakevan pääruokalautasella lisää alkupaloja, muuten olisi kyllä nälkä jäänyt. Kakku oli hyvin perinteinen mansikka-kerma kakku, ei herättänyt ihastusta, jos nyt ei ollut pahaakaan. Söihän sitä palan, mutta ei jäänyt sellainen olo, että olipas hyvää. Kaikkea oli pöydässä koko ajan todella niukasti, siis alkupaloista kakkuun asti, kaikkea oli niin, että tuntui koko ajan, että riittääköhän tuosta kaikille. Olin kyllä tosi pettynyt tuohon paikkaan, olin odottanut jotain ihan muuta.
 3. Nyt kun täällä on morsiamia Jyväskylän ulkopuolelta, niin annan kampaaja varoituksen. Kampaamo Fionassa Äänekoskella tehtiin viikonloppuna sellainen juhla "kampaus", että hirveämpää ja huonolaatuisempaa työtä en ole koskaan nähnyt. Kaikki kampaukseen käytetyt pinnit näkyivät, päänahka näkyin monin paikoin, ja tukka oli kummallisina töyhtösinä pitkin päätä. Ja sillä olisi pitänyt mennä iltapukujuhlaan, jonka kampaaja kyllä tiesi. Korjaamaan tai hintaa alentamaan ei suostuttu, ja muutenkin palvelu oli töykeää. Kotona sitten kampaus pois, hiusten pesu ja itse tehty kampaus päähän. Ihan järkyttävää toimintaa, varokaa.
 4. Meillä oli alkoholiton alkumalja, ja oikein hyvä! Alkoholitonta mansikka siideriä (ruokakaupan 1,5 litran pulloissa, eli onhan siinä hiukan %) ja vichyä. Jokaiseen lasiin lisäksi jäinen mansikka. Olivat ihan näyttävät ja mukavan raikkaan makuiset.
 5. Minusta(kin) tulee Mäkelä. Enkä ollut ihan ainoa tuleva Mäkelä tässä ketjussa. ;D
 6. Se pinta oli meillä ainakin ihan siisti, kun en laittanut sellofaania ihan ylös asti, tai siis, että vesi tuli yli sellofaanikerroksen. Sillon se pinta on sileä, mutta päältäkin katsottuna näyttää jäiseltä.
 7. Me kokeiltiin tässä jokin aika sitten mansikka kuoharia, oli tosi hyvää ja nyt arvellaan, että voiko sitä tarjota alkumaljana. Kyllä kai, miksi ei? Ei kai se kaikkia miellytä, oli maljana mitä tahansa, ja kai sen on sellaista oltava mistä itse tykkää. Kumpikaan ei olla tavallisen kuoharin ystäviä.
 8. Tein noita sellofaani-vesi-kukka juttuja yksiin lakkiaisiin, ja useampi kun yksi kävi kiskomassa hihasta, että kauanko nuo pysyy sulamattomina! Tosi helppo toteuttaa! Itse käytin ruusuja, joista leikkasin varret kokonaan pois. Maljakon pohjalle rypistettyä sellofaania, sitten kukka, lisää sellofaania ja vettä päälle. Minullakin on jossain kuvia, täytyy yrittää etsiä.
 9. Häät on vielä edessäpäin, mutta noin yleenä anoppi ostelee ne kaikkein oudoimmat lahjat. Viime jouluun asti olin saanut joka joulu ja synttäri kattilan tai paistinpannun, kiva, kai! Nyt jouluna sain lampun, ja toivoin, että olisi vaan ostanut sen kattilan. Meillä on täysin erilainen maku, ja sain lahjaksi nallenmuotoisen venäjän lipun värisen pöytälampun. Uskomaton. Mutta esillä, ajatus oli kai kuitenkin se tärkein! Pari vuotta sitten sain joululahjaksi naapurilta koristeesineen, kahvikuppi asetilla ja täynnä muovikukkia. Ja koko komeus kullan värinen, sellaisella hileellä kuorrutettu. Oikeesti!!! Mutta ko. naapurin kirjahyllyssä on useita saman tapaisia, eli pitää kai itse ja arveli, että minäkin ilahdun.
 10. Meillä otettiin koulussa vanhojen päivänä kuva jokaisesta parista, ja yhteiskuva kaikista. Pari kuvat oli ihan onnistuneita, mutta yhteiskuvassa yhden ihmisen naaman peittona on sinisen sävyinen läikkä. : Kuvaaja sanoi, että se on varjo, mutta on kyllä käsittämätöntä, että minkä varjo osuu keskelle kuvaa pyöreänä, vähän pisaran mallisena täplänä. On lisäksi todella tumma, eli kasvoista ei tunnista, että kuka siellä alla on! ;D
 11. Löytyykö vielä lisää kuvia? Meille olen ajatellut suklaakakkua ja jotain sellaista hyytelökakkua...!
 12. Minä olen myös ajatellut tuota Kaskisen runoa. Kaasolle kerron etukäteen, että voi sitten pelastaa minut jos liiallinen itku yllättää! :'( Luultavasti luen sen sulhasen vierellä, en siis varsinaisesti esiinny yleisölle, vaan ihan vaan miehelleni! Jos ei vaan ihan kauheesti itkettäisi lukiessa...jännittää... :-X
 13. Meille ei tule pahemmin leikkajä, koska en niitä todellakaan halua. 12 tehtävää leikki toteutetaan 13 vapaaehtoisen voimin, 12 ensimmäistä saa tehtävän jollekin kuukaudelle ja viimeiseksi jääneelle me sulhon kanssa tarjoamme joskus illallisen. Leikissä pussi kiertää kädestä käteen musiikin tahtiin ja kun musiikki lakkaa, pussin pitelijä nostaa lapun. Sitten joku yksi leikki jonka kaaso on kehitellyt meille, tulee varmasti sopiva, kaaso tuntee molemmat niin hyvin.
 14. Olen ollut yksissä häissä, jossa ohjelmassa oli lähes pelkästään yhteislauluja. Morsiamen suku ehkä oli laulavaista, mutta ei me sulhasen puolelta eikä pahemmin ystävätkään. Vaivautuneita ilmeitä ja haukottelua näkyi yhdessä jos toisessakin pöydässä. ??? Silloin tehtiin sulhon kanssa päätös, että EI yhteislaulua meille, ei yhtään kappaletta. Kaaso esitää jokusen toivomamme laulun mutta siinä kaikki. Jos on laulavainen suku ja laulu sujuu rennosti niin mikäs siinä sitten.
 15. Kihloissa lukee vain nimet ja päivämäärä. Vihkisormuksia on suunniteltu pitkään ja hartaasti; niihin tulee päälle päivämäärä roomalaisin numeroin ja nimikirjaimet. Toinen pitkään mietitty teksti oli sormuksen päälle sana rakkaudella kauniisti kaunokirjaimin.