a_paradise_79

Rouva
 • Content count

  4261
 • Joined

 • Last visited

About a_paradise_79

 • Rank
  Konkari
 • Birthday 02/17/79

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.facebook.com/pages/ArtAnnika/228100763974940

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Järvenpää

Recent Profile Visitors

1869 profile views
 1. Vähän voi tehdä tiukkaa, mutta ainakin Hyrylän torppa mainostaa, että tuo 150 mahtuisi. Meidän juhlissa oli reilut 120 henkeä (ja oli talvihäät, joten kaikki kyllä viihtyivät sisätiloissa koko häiden ajan, paitsi nyt jotkut kävi tupakalla pikaisesti) eikä yhtään ahdasta ollut tolla porukalla ainakaan vielä. Ja sinne tosiaan voi itse tuoda tarjoilut ja juomat mukanaan, ei ole omaa pitopalvelua eikä A-oikeuksia.
 2. Eikös Gustavelund ole ihan hotellikin? Samoin Krapi. Toki majoitus maksaa sitten enemmän kun jotkut mökkimajoitukset (varmaankin, en itse tiedä hintatasosta).
 3. Joku kyseli vihkimisen kulusta juhlapaikalla. Meillä oli niin, että samassa tilassa oli ensin vihkimispaikka (myöhemmin sama huoneen osa toimi tanssilattiana) ja siitä sitten vasemmalle ensin meidän pöytä ja sitten muiden juhlavieraiden pöydät. Kun sitten porukkaa alkoi tulla, oli vanhemmat sekä sisaruksemme eteisessä vastaanottamassa vieraita ja kertoivat että voi mennä omalle paikalleen jos haluaa, mutta vihkimisen alkaessa hääpari toivoo vieraiden siirtyvän lähemmäs. Ja sitten kun oltiin aloittelemassa, niin kaaso (siskoni) vielä sanoi kuuluvasti, että aloittelemme pian ja hääparin toiveena olisi, että vieraat tulisivat lähemmäs ja että keskelle jätetään käytävä hääparille. Aika hyvin ihmiset sitten tulivat siihen lähelle molemmin puolin (enemmän toki vieraita sillä puolella jossa ne pöydät olivat). Kaikki siis seisoivat (ainakin muistaakseni, tuoleja oli pari varattu vanhemmille vieraille) koko ajan. Meillä oli ensin sisääntulomusiikki (aika pitkä sellainen ottaen huomioon lyhyet kävelymatkat, meillä isäni saatti minut puoliväliin, josta jatkoimme miehen kanssa eteenpäin ja alussa mies siis yksin odotti noin 30s kun musiikki soi, sitten me ilmestyimme ovelle jne. Biisistä soitettiin muistaakseni 2min, ei koko biisiä), sitten vihkiminen (jonka sisälle oli upotettu oli siskon lukema runo) ja sen jälkeen me siirryttiin siihen vihkijän paikalle (eli sen "vihkitilan" päähän ikkunan eteen) ja sisko ilmoitti että onnittelut vuorossa seuraavaksi ja hoiti porukat jonoon oikealle puolelle, jotta sitten porukka onnittelujen jälkeen siirtyisi sujuvasti lähelle ovea hakemaan onnittelumaljaa.. Ja ihan kivasti meni. Sitten onnittelumaljat niin, että porukat olivat menneet omille paikoilleen, mutta eivät istuneet vielä. Ja sitten kun morsiuspari istuutui niin muutkin istuivat. Ja sitten mentiinkin jo syömään.. EDIT. Niin ja meillä siis oli häät talvella maaliskuussa ja ulkona oli lunta ja pakkasta vaikka muille jakaa. Eli ulkona ei voinut mitään osaa hääjuhlasta viettää eikä niin oltu suunniteltukaan. Kaikki tapahtui samassa "salissa", ainoastaan ruuat ja juomat haettiin viereisestä eteistilasta, jossa oli myös lahjapöytä ja vieressä vaatenaulakot ja vessat.
 4. Soita / lähetä mailia ja kysy. Todennäköisesti sieltä kyllä löytyy joku henkikirjoittaja joka suostuu vihkimään juhlapaikalla ja myös viikonloppuisin.. Ja hinta ei pitäisi olla noin kova.. Muistaakseni 200 euroa on se virallinen taksa (ympäri maan) ja siihen päälle vielä matkakulut.
 5. Kaikki meni hyvin ja tosi hyvä oli lopputulos! Ja tosiaan vaan sen reilu 33 euroa oli hinta.
 6. Meillä kaikki meni hyvin sitten loppujen lopuksi.. Aluksihan anoppi vihjaili, että taitaa olla ukilla aika shokki kun tajuaa ettei pappi vihi.. Mä luulen että se sitä pappia kyllä itsensä takia tyrkytti.. Mutta meillä tosiaan oli juhlapaikalla vihkiminen ja kivasti meni. Maistraatin vihkijällä kun oli myös sellainen vihkikaapu, niin en tiedä tajusikohan edes suurin osa että vihkijä ei ole pappi.. Kun ei siitä erikseen mainittu.. Tokihan se vihkiminen oli vain reilut 5 minuuttia (plus muu ohjelma siinä noin 5 minuuttia), mutta kai se kirkollinenkin lyhyt kaava on aika lyhyt?! Useampi vieraista kehui että oli tosi koskettava ja hyvä puhe vihkijällämme eikä yhtään kommenttia siitä, ettei kirkollisuutta ollut mukana.
 7. Alushamehan voi olla ihan sellainen ohuesta kankaasta tehty, joka siis vaan estää tuon "liimautumisen". Niitä saa muistaakseni ihan Prismoista ja vastaavistakin.. Mulla oli ostettu 2 vanteen hame, mutta mä jätin vanteet sieltä pois eli pelkällä tyllillä mentiin ja oli musta just kiva. Eikä ollut ongelmia istumisissa tmv.
 8. Mulla oli stay-upit, koska sukkahousuja joudun aina kiskomaan ylös vaikka olisi housut.. Ja hyvin pysyi koko päivän, en korjaillut kertaakaan. Ja olivat miehen mieleen myös sitten hääyönä.. Niin ja mun stay-upit nousi niin ylös, ettei jalkojen hiertyminen toisiinsa ollut ongelma.. Nimimerkillä "aika paksut reidet löytyy ja kesäisin pitää käyttää pyöräilysortsin näköisiä alushousuja hameen alla.."
 9. Meidän kukat, vieheet ja mun kimppu tilattiin Järvenpään kukkatalosta. Palvelu oli tosi hyvää ja sain ihanan kimpun! Tässä inspiraatiokuvaksi viemäni kuva: Ja tässä lopputulos (pyysin itse orkideat tuonne ruusujen keskelle):
 10. Tällainen oli mulla. Eli Cymbidiumia, valkoista ruusua, harsokukkaa ja skeletonlehtiä.
 11. Mun kimppuni oli pääosin valkoinen. Eli chymbidium orkideaa, valkoista ruusua, harsokukkaa (onkohan se sen nimi?) ja skeletonlehtiä.
 12. Meillä oli kaikki kerralla tarjolla. Mutta periaatteessa alkupaloina olivat: perussalaatti, oliiveja, fetaa, kirsikkatomaatteja, sienisalaatti, tammisavulohi ja perunasalaatti. Kaikkia meni hyvin. Vähiten yli jäi perunasalaattia ja sienisalaattia sekä tuota tammisavulohta. Eniten yli jäi oliiveja. Ihan järkyttävän paljon.. Siis oikeasti varmaan jotain 10 litran vetoinen astia.. Niin ja pääruokana oli uunilohi, kasvisgratiini ja sienirisotto. Niiden lisäksi tarjolla vaaleaa leipää, äidin tekemään saaristolaislimppua ja Joensuusta tuotuja karjalanpiirakoita (100 riisipiirakkaa ja 50 perunapiirakkaa). Leipiä ja piirakoita jäi yli (piirakoita noin 50, muita paljon enemmän), vaikka niitä tarjottiin iltapalatyyppisesti vielä illemmalla.. Vieraita oli 95.
 13. Vastasin, että tirautin pari kyyneltä. Silmät kostuivat siinä vaiheessa kun sisko luki meille apassirukouksen ja sen jälkeen meidät julistettiin aviopuolisoiksi.. Ja sitten vanhemmat tuli onnittelemaan. Olin tuossa vaiheessa niin liikuttunut, että en kyennyt puhumaan heti (eli vastaamaan onnitteluun mitään)...
 14. Meillä meni mun mielestä tosi vähän koristeluun.. Ainakin kun olen kuullut kaikenmoisista nimikorteista sun muista.. Meillä käytettiin normaalia valkoista kopiopaperia... 20 eurolla ostin naikkarisiskolta Ikean tuoppeja kukkamaljakoiksi (ja nämä ehkä tulee myyntiin taas eteenpäin, ainakin osa). Niihin 100 eurolla gerberat ja jotain heiniä (luonnonkukkia kun ei ollut tarjolla maaliskuussa).. Ja sitten noin 20 euroa servetit (ruokailuun ja kahvitukseen). Ja tuikkuja oli vanhemmilla varastossa (iso Ikean pussi, ei ne varmaan ole kun jotain 5 euroa jos olis ostettu häitä varten). Ja tuikkukippoja oli juhlapaikalla valmiiksi. Ja pöytäliinat juhlapaikalta vuokrattuna 125 euroa (5 euroa per liina ja yhteen 12 hengen pöytään meni aina 2 liinaa). Eli yhteensä meni 265 koristeluun. Ja tosiaan jos kesähäät olis ollu, niin olisimme ottaneet luonnonkukkia ja säästöä olis tullu sitten se satanen.. Vai oliko toi sittenkin kallista. Nyt rupesin epäilemään jo itseäni...
 15. Kaikki muut maksettu paitsi valokuvaus. Valokuvaaja laittaa yhteislaskun heti kun ollaan valmiita tilaamaan potretit (miehen suvussa vielä pari pähkäilee minkälaiset kuvat haluavat). Eli lasku tulee vielä valokuvauksesta, kiitoskorttien kuvista (vähän pienemmät kuin kymppikuvat, askartelen kiitoskortit itse) sekä potrettikuvista. Ja edelliseen viestiin voin meidän kohdalta sanoa, että maksettavia juhlien jälkeen: pitopalvelu, valokuvaus, pöytäliinavuokrat, vihkiminen (juhlapaikalla tapahtui, tuli heti seuraavalla viikolla maistraatista lasku), bändi (tai heille maksettiin juhlassa) ja loput kukista (ennakkomaksuna 50). Ennakkoon piti meillä maksaa ainakin: tila, puvut (ostettiin mulle, ja miehelle teetettiin), viinat (tietty kun haettiin Tallinnasta), ennakkomaksu kukista.