Yotuel

Rouva
  • Viestit

    187
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä Yotuel

  • Taso
    Vakkari

Contact Methods

  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Espoo

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1197 profiilin katselua
  1. Eihän se pelkkä leikkokukka tietenkään siellä lasin alla happea tuota, tuli vaan tuollainen assosiaatio kasvibiologian varhaisiin kokeiluihin. (Joskushan sitä ajateltiin niinkin, että kasvit kasvavat mullasta; sitten keksittiin punnita sitä multaa ja hoksattiin, että ei se mihinkään vähene.) Tämä nyt ei liity enää tuohon kysymykseen, sorry!
  2. Ongelma on hapeton tila, jossa kukkien etyleeni varmaan luo aikamoisen kaasukammion. Pionit ja jaloleinikit tuskin kestävät ilman tuota lasiakaan kuihtumatta, mutta kokeilemallahan tuo selviää. Entä jos tekisit pöydän keskelle koristeita varten pienen korotuksen, johon poraisit kukkavarsille reiät (samoin pöytäliinaan), sinne sitten vesitulpat tms;) Tai sitten käyttäisit pientä märkesienenpalaa, jolloin tosin pitäisi jättää vähän vartta. Vaikea homma! Elävä kasvihan yhteyttää valoisassa paikassa lasinkin alla, ja itse asiassa tällaisilla kokeilla alettiin ekan kerran ymmärtää yhteyttämistä. Kynttilä palaa lasin alla, jos sillä on kasvi kaverina tuottamassa happea:)
  3. Tämähän se juuri on asian ydin:) Sinuna pyytäisin laittamaan varsien ympärille kosteutta ja pussin, ja sitten päällimmäiseksi jonkun väriin sopivan kuitukankaan. Pitäisin sitten koko päivän sen kosteuspussin paikoillaan. Kun tämän tekee siististi, voi olla parempikin ratkaisu kuin kukkien omat varret - jotka eivät "tavallisessa" kimpussa ole niin viimeistellyt kuin morsiuskimpuksi tehdyssä kimpussa. Voithan myös viedä mukanasi jonkun sopivan värisen kankaanpalan, joka kiedotaan kosteuspussin päälle tiukasti (kukkakaupoissa on yleensä aika pienet valikoimat kankaita). Sitten kun vain on mahdollista, laitat kukat vapaaseen veteen.
  4. Hääkimppu sidotaan varmasti joka tapauksessa edellisenä päivänä, oli paikka mikä hyvänsä. Yön yli säilyttäminen joko liikkeessä, juhlapaikalla tai asiakkaan kotona on ihan tavallista:) Tärkeintä on valita oikea tekniikka, joka saa kukat kestämään. Jos kimppu sidotaan sieneen tai katkaistuin varsin, se pitäisi olla perjantaina sidottu; ainakaan itse en uskaltaisi tehdä sitä torstaina, jos vihkiminen on lauantaina. Jos taas on kimppu omin varsin ja kestävät kukat, niin pitäisi kestää. Viimeistelyt, ketjutukset, liimaukset jne pitää tehdä vasta edellisenä iltana, mieluiten vihkimisen kanssa samana päivänä (siis jos on elävää materiaalia) Viehekukaksi kannattaa ottaa mahd kestävää, esim neilikka. Noudatatte sitten vain tarkasti kaupan ohjeita! Nimim. Yksin töissä juhannusaattona, ja isot häät tehtävänä
  5. Katkaistuin varsin -tekniikalla voidaan tehdä isokin kimppu niin, että kahvasta ei tule liian paksu (vaikea kantaa, kömpelön näköinen, sormet ja käsi väsyy). Lisäksi kukat saadaan asemoitua tarkalleen oikeille paikoilleen. Omin varsin tehtäessä pitää huomioida, että varsia ei voi taittaa, joten kimpun profiilista ei saa tehtyä niin pyöreää kuin katkaistuin varsin tai sienikahvaan tehtynä. Omin varsin kimppu on edullisempi, koska sen tekemiseen kuluu vähemmän aikaa.
  6. Tää gerbiina oli nyt ihan uusi nimi, gerbiilejä tosin joskus asiakkaat kyselee ja sitten nauretaan yhdessä Itselläkin kyllä menee toisinaan kieli solmuun kukkien kanssa;)
  7. Spiraalista lähtee tavallisen kukkakimpun tekeminen, totta. Mutta vieheessä ei käytetä spiraalia. Jos on useampia osia (esim. vanhaan tyyliin seitsemän osaa), käytetään katkaistuin varsin-tekniikkaa, eikä rautalankoja saa vääntää spiraaliin missään nimessä. Ennen tehtiin kunnon "rintavihko", jossa rautalankavarret käännettiin sivuille antamaan illuusio kukkakimpusta spiraaleineen. Tällaisia ei enää tehdä.
  8. Jos omistaisin kukkakaupan ja mun työntekijät suosittelisivat asiakkaitani tilaamaan halvemman kimpun, niin enpä kyllä tietäisi mitä tehdä! (Tai oikeastaan tietäisin...) Pitääkö myyjän säästää asiakkaan rahoja työnantajansa kustannuksella? Sellainen myyjä ei ole kyllä minkään arvoinen. Myyjän tehtävä on myydä! Siitä se hänenkin palkkansa ja työpaikkansa on kiinni.
  9. Millä tekniikalla sä teet sen kimpun? Arvatenkin sidot sen radiaalisesti ja spiraaliin? Kannattaa hankkia etukäteen kukkia ja välivihreitä ja kokeilla, onnistuuko spiraali vai tuleeko kimpusta vain kukkanippu. Yleensä ottaen tavallisen pyöreän kimpun kukkien pitäisi saada niin paljon tukea vihreistä, että kukat eivät nojaa toisiinsa ja kukinnot eivät mene lyttyyn. Kaikkien kukkien pitäisi näkyä, ja kukituksen pitäisi jatkua alas reunoille saakka. Jotkut ovat parempia spiraalitekniikassa, itselläni meni koulussa hyvästä opettajasta huolimatta ainakin kuukausi ennenkuin omaksuin sen. Aluksi ne kimput eivät ole kovin kauniita ja tasapainoisia.
  10. Ei ne pysy missään nimessä ilman lukituslangoitusta. Mutta kiva, jos pyöreän kimpun tekeminen sienikahvaan vaikuttaa helpolta:-D Koetan pitää tän mielessä kun teen niitä kimppuja.
  11. Nyt haluaisin kukka-alan ammattilaisena kuulla perustelut tuolle ylläolevalle. Onko floristin työ todella helppoa, vai osaako ihminen tehdä mitä vaan, jos tahtoo säästää?
  12. Valkean ison ruusun hinta on noin 6-7 e, ja tähän näyttäisi menneen noin 20 kpl. Ruusujen hinta siis 120-140 e. Lisäksi kahva, mahdolliset välivihreät (tai "valkoiset" tässä tapauksessa;)), koristelut ja työ. Eli varmaan alle kahdensadan mennään. Ruusu rannekukkana on mielenkiintoinen, koska se on niin iso. Olisko sulla kuvaa, millaisena olisit sen ajatellut? Sellainen iso kukkamönkylä ranteessa ei ole ehkä kovin toimiva.
  13. Öh, siis tarkoitin 1000 e tai yli, en 100 e:D
  14. En jouda nyt laskeskelmaan kaikkien kimppujesi hintoja, mutta tuota ylläolevaa palloa voisin kommentoida. Jos siinä on esim. 100 kpl 3 euron kappalehintaista kukkaa, hinta on 300 e + sieni ja muut tarvikkeet + työ. Tuossa on siis tungettu sieni aivan pullolleen, joten sikäli hieno suoritus! Itse olen laittanut 50 neilikkaa morsiuskahvaan, ja siinä oli tekeminen. Pohjaan oli valutettava kuumaliimaa, että kukat pysyivät paikoillaan. Ylläolevassa pallossa on ongelmana kukkien pieni koko, joka nostaa työn hinnan kohtuuttoman korkeaksi sen näyttävyyteen verraten. Lisäksi kukat eivät varmaankaan kestä kuin hetken, koska sienessä ei riitä tarpeeksi vettä. (Lisäksi kyseinen työ on oudon epätasainen ja liian tiukkaan tuupattu, mutta siinä on varmaan mennyt floristilla hermo;)) Itse tekisin kukkapallon mieluummin valkeasta isosta hortensiasta, ja väliin ehkä vähän ruusuja. Kukkien hinta laskiksi ainakin puoleen. Tai oikeastaan tekisin työt mieluiten maljakoihin, mutta jos haluaa pallon niin sitten se on pallo, ja ne kukat on työnnettävä sieneen:) Jos kukkiin aikoo oikeasti käyttää esim. 100 e tai yli, suosittelen käyntiä kukkakauppiaan luona. Ja ennenkuin pyytää tarkat laskelman, kannattaa jutella selväksi mitä lähdetään tekemään, ettei kaupan tarvitse turhaan laskea kymmenen eri vaihtoehdon hintaa.
  15. Heinäkuu on kukkakauppojen hiljaisin kuukausi, ja monet pitävät silloin liikkeen kiinni. Jos myynti hiljenee niin ettei se edes kata palkkamenoja, se on ihan ymmärrettävää.